Atitudini

Prinţesa Maja de Hohenzollern: Protest împotriva masacrării câinilor fără stăpân în România, războiul împotriva câinilor

Stimați Judecători ai Curţii Constituţionale, Stimate Domnule Preşedinte Traian BĂSESCU, Stimate Domnule Prim-Ministru, Victor PONTA Prin prezenta protestez în numele […]
Stimați Judecători ai Curţii Constituţionale,
Stimate Domnule Preşedinte Traian BĂSESCU,
Stimate Domnule Prim-Ministru, Victor PONTA
Princess Maja von Hohenzollern_p1Princess Maja von Hohenzollern_p2

Prin prezenta protestez în numele a multor activişti pentru drepturile animalelor, dar şi a numeroase persoane din străinătate, împotriva uciderii inumane, crude și brutale a câinilor fără stăpân în România.

 Vă rog să stopaţi acest măcel sângeros și furios asupra câinilor maidanezi. V-aţi împins ţara către un masacru sângeros, de o dimensiune greu de înţeles, în care mii de câini fără stăpâni au fost împuşcaţi, otrăviţi, omorâţi sau arşi de vii! Acesta este motiv de consternare şi proteste internaţionale. Sute de mii de oameni din alte ţări au semnat petiţii de protest, ambasadele României sunt boicotate și au loc demonstrații în ţări din toată lumea împotriva uciderii în masă a câinilor fără stăpân din țara dumneavoastră.

 România dovedește încă o dată că nu este o ţară civilizată și că nu are maturitatea morală necesară pentru a fi membru al Uniunii Europene. Cu tot respectul, uciderea câinilor presupune să ne comportăm ca niște oameni needucaţi, din Evul Mediu, care nu îşi pot asuma responsabilitatea pentru propriile acțiuni. Nu câinii maidanezi sunt vinovaţi pentru faptul căsunt condamnați să trăiască o viață plină de suferință pe străzile României. Vina le aparţine oamenilor care îi abandonează și îi aruncă în stradă, a celor care nu își sterilizează câinii şi cărora nu le pasă de ei. În loc să vă asumați responsabilitatea pentru aceste animale și să reduceţi şi să controlați populația canină într-un mod uman și eficient, printr-un program de sterilizare și campanii de adopții, nu faceți decât să îi pedepsiți de două ori, prin uciderea cu sânge rece. Între 2004 și 2009 au fost uciși peste 1 milion de câini în România! Acesta este un genocid asupra câinilor fără precedent în întreaga lume. Prin urmare, ați comis cea mai mare crimă din istoria animalelor.

 Şi acum o luaţi de la capăt cu această dorinţă de sânge. Soluţia nu este uciderea brutală a câinilor fără stăpâni. Aţi omorât deja atâţia şi totuși aceștia sunt în continuare pe străzi. Ar trebui să învăţaţi și să înțelegeți că această problemă a câinilor fără stăpân se poate rezolva prin măsuri rezonabile, umane și civilizate. Există atâtea ONG-uri și activiști pentru apărarea drepturilor animalelor în România care au făcut o muncă extraordinară în ultimii ani și care au arătat cum se pot folosi măsurile de sterilizare și returnare și cum să fii responsabil față de animale. Faptul că în 2013 există încă o “lege a eutanasiei” în Europa mă lasă fără cuvinte, pe mine și pe mulți alții. Toate acestea se întâmplă sub ochii copiilor și adolescenților. Ce fel de oameni vor deveni, dacă de mici văd și învață cum câinii sunt omorâţi și arși de vii, fără a avea o urmă de sentimente sau moralitate? Acești copii vor crește fără să mai aibă empatie și vor deveni adulți fără sentimente, care nu țin nici la animale, nici la oameni, și se vor comporta corespunzător. Modul agresiv și brutal în care oamenii se comportă unii față de alții este deja evident în multe locuri în România. Dumneavoastră decideți cum va arată societatea dumneavoastră mâine și ce imagine va avea România. Astăzi România este denumită „țara morții și a ucigașilor de câini ” și „Auschwitz-ul câinilor ”. În final, trebuie să opriți abuzul asupra folosirii banilor contribuabililor din România, dar și a banilor europeni, folosiți pentru a ucide cu lașitate animalele fără stăpân. Există oameni în România care au dezvoltat un model de afacere perfidă, în care hingherii, municipalitățile și primarii câștigă milioane de euro din uciderea animalelor fără stăpân. Opriți acest abuz asupra banilor publici și folosiți banii cetățenilor români și fondurile europene pentru a construi politici sociale, un sistem de sănătate și educațional mai bune. Pentru a crea o societate civilizată și o țară care va fi respectatăîn lume, o societate în care oamenii pot fi civilizați unii cu alții. Uniunea Europeană nu a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru ca dumneavoastră sa porniți un război împotriva nevinovatelor animale fără stăpân.

Cu sinceritate și cu respect către toți oamenii din România cărora le pasă de animale, 

Prinţesa Maja de Hohenzollern (protector de animale şi adoptator a 14 câini fără stăpân)

7 Comments

 1. Please stop this HOLOCAUST of dogs

 2. Ma inclin cu respect in fata dumneavoastra!

 3. Liliana Morariu

  E terifianta metoda, vine de-a dreptul din Evul Mediu si are mirosul Auschwitzului! Asa sa moara toti cei ce fac rau animalelor!

 4. ene mariana

  intre bani si viata acesti nenorociti aleg banii ( sa-i foloseasca pt.inmormantari)

 5. Lau

  Stiu ca articolul este vechi, dar nu ma pot abtine sa nu imi spun parerea.

  Ca sa nu existe confuzie sau sa mi se aduca acuzii gratuite: Nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi, cu atat mai mult a pisicilor.

  Ce ma deranjeaza pe mine este atitudinea strainilor. Acesta printesa spune ca au fost omorati, in Romania, in jur de 1 milion de caini si ca asta nu s-a mai intamplat nicaieri. La ce se refera? Nu au fost eutanasiati cainii fara stapan nicaieri, sau nu au fost omorati cu brutalitate? Intreb ptr. ca, in Anglia cainii fara stapani si care nu sunt adoptati intr-un interval de timp stabilit, sunt eutanasiati. Nu este singura tara din U.E. in care eutanasiera este permisa. In Canada si America, anual sunt eutanasiati in jur de 2-3 milioane de caini si pisici. Si atunci cum indrazniti sa spuneti ca doar in Romania se eutanasiaza sau doar in Romania exista legea eutanasierii? In SUA, Canada, UK, organizatiile non-guvernamentale, care se ocupa si cu salvarea animalelor din situatii drastice, eutanasiaza cainii si pisicile care nu sunt adoptati intr-un interval de timp-depinde de organizatie, de adapost. Sunt si adaposturi unde nu se eutanasiaza, dar nu sunt cele principale si nu sunt foarte multe. PETA eutanasiaza si ea animale fara stapan, desi urla si arunca cu sange pe oamenii care au haina de blana.

  Nu mi se pare corect sa se arunce cu noroi in tot neamul romanesc. De asemenea, mi se pare o aroganta crasta sa faci morala unei tari, cand in tara ta sau in alte tari asa zise civilizate, se intampla acelasi lucru. Sa inteleg ca SUA si Canada sunt tari primitive, din moment ce eutanasiaza anual milioane de animale doar din simpul motiv ca nu au fost adoptate? Puteti sa gasiti pe internet filmulete in care puteti vedea cum sunt eutanasiati cainnii in SUA. Se pun intr-o lada, se pune capacul si se da drumul la gaz. Mult mai ieftin decat injectia. (video: ) Nu, nu se intampla peste tot in SUA, dar inca se intampla. Peste tot in lume, inclusiv in tarile ‘civilizate’ sunt oamenii care chinuiesc animalele, le ranesc, le tortureaza, nu au grija de ele, nu doar in Romania.

  Asa e, omorarea in masa a cainilor nu este o solutie. Iubitorii de animale, care urla pe internet si jignesc un neam intreg, nu fac prea mare lucru, din contra. Asa cum s-a aratat si pe acest site, multi dintre ei nu ajuta deloc cainii, ba mai fac si afaceri cu ei. Si nu doar persoanele fizice fac asta, ci si unele organizatii non-guvernamentale. Sunt atatea ONG-uri care nu fac nimic, doar iau bani. Ele de ce nu au fost si nu sunt trase la raspundere de catre mass-media din Romania si de catre straini? Cu criza, isterie, injurii, din ambele tabere, nu rezolvi nimic. Nimeni nu a venit cu o solutie practica si nimeni nu a facut nimic.

  Apoi, se arunca cu noroi in clasele sociale. Ca si cum taranii sunt niste inculti fara suflet, iar orasenii sunt niste oameni cititi si iubitori. Da’, de unde. Sunt oameni rai din ambele clase sociale. Adica, un taran nu poate sa protesteze ptr. cainii vagabonzi? Sau atunci nu mai e taran incult, ci doar familia lui. Cunosc tarani care iubesc f.mult animalele, inclusiv vacile si oile, nu doar cainii. Am rude la tara, cum au mai toti romanii, si nu sunt tarani incluti fara suflet.

  Nu stiu cat de buna ar fi solutia cu luarea cainilor de pe strada. E drept, aici nu ma refer la ei. Cainii nu ar mai sta in orase daca nu ar mai avea ce sa manance. Cu cateva secole in urma, Anglia a eutanasiat toti cainii maidanezi+pisici, ca doar de, tara civilizata, ce atatia caini si pisici pe strazi. Dupa asta, a venit ciuma nu doar la ei, ci in toata Europa, timp de 3 luni. Cainii si pisicile au fost eliminati, iar sobolanii s-au inmultit. Similar o sa se intample si in Romania daca cainii si pisicile o sa dispara de pa strazi. O sa fim napaditi de molimi. Bucurestiul nu este un oras curat, din contra.

  S-a afirmat in articolele trecute, ca din cauza taranilor inculti si fara suflet+mutarea lor de la tara la oras, au aparut cainii vagabonzi. Nu dragilor. Cainii vagabonzi nu au aparut in timpul comunismului. In orase mereu au fost caini vagabonzi in Romania. Cititi scriele istorice si cum se minunau strainii ca sunt caini vagabonzi in Bucuresti, prin sec.18. Asta, ca sa nu mai zic ca in timpul comunismului, se punea otrava in parcuri ptr. a fi eliminati cainii vagabonzi.

  Sunt pentru protejarea tuturor animalelor, nu doar a cainilor. Insa nu o sa fiu niciodata de acord sa fie jigniti oamenii si o natie intreaga. Arucand cu pietre in oameni si tarani nu se rezolva nimic, nu suntem cu nimic mai buni decat cei care vor sa ucida animalele si arunca cu pietre in cei care iubesc fiintele necuvantatoare. Acelasi ban, doua fete. Am vazut ce limbaj au asa zisii iubitori de animale, ce mesaje si urari au ptr. oameni. Asa nu o sa fie convins nimeni ca animalele au nevoie de protectie.

 6. Lau

  Am uitat sa postez filmele si link-urile. Le postez ptr. a nu zice cineva ca spun minciuni.

  DOGS STILL Being GASSED To Death in U.S. ANIMAL SHELTERS
  Clip from HBO’s „ONE NATION UNDER DOG” DOCUMENTARY (aired June 2012
  https://www.youtube.com/watch?v=4M7dAyR-v6o
  ******
  Animal Gas Chambers Draw Fire in U.S.
  http://news.nationalgeographic.com/news/2005/04/0411_050411_peteuthanasia.html
  *****
  Animal Euthanasia project
  https://www.youtube.com/watch?v=1_uRGQiNK64
  ****
  Euthanasia of Animals in Shelters
  https://www.youtube.com/watch?v=7TJwxd_FGl0
  ****
  The Sad Truth Behind Animal Shelters(Anglia)

  #1 72 Hours to Euthanization
  Your pet has 72 hours, from when you drop him, or her, off at an animal shelter to be adopted. After that, there is a 90% chance that the animal will be euthanized. If the dog is a puppy, it may get a stay of execution, but not for much longer. The more crowded the shelter is, the less time your dog or cat will stay alive to even be viewed for adoption, and have any chance at life.

  #2 8 Million Animals are Euthanized in Shelters Each Year
  Because of overpopulation of animal shelters, 8 million animals are euthanized each year. There are just too many animals being dropped off at the shelter, or found abandoned on the streets, way more than are being adopted. The shelters cannot keep up with the number of animals and therefore have to put down hundreds of animals per day. If people who voluntarily dropped their dogs off at shelters knew the alarming rate of animals being put to death, they may think twice about how the animal just didn’t fit their lifestyle anymore.
  https://www.youtube.com/watch?v=YDs3flPU0ng
  ****
  Davie’s Law/ Humane Euthanasia in NC Animal Shelters
  https://www.youtube.com/watch?v=jlIeTKWMkd4
  *****
  PETA HSUS & ASPCA „Animal Rescue or Animal Murder”
  https://www.youtube.com/watch?v=B6_tyx_tw-8
  ***
  Greyhounds in Spain | SPCA International | Global Animal Rescue
  https://www.youtube.com/watch?v=GjK5ziMo7NA
  Animal Control Agency Investigated Following Video of Euthanasia, Texas,USA (WARNING: GRAPHIC VIDEO)
  Gassing Dogs to Death – Horrible form of euthanasia
  https://www.youtube.com/watch?v=MxIVE9vWyas
  ***
  JAPAN’S DOG DEATH ROW!!
  https://www.youtube.com/watch?v=4q1NBqMKBsQ
  ****
  Approximately 7.6 million companion animals enter animal shelters nationwide every year. Of those, approximately 3.9 million are dogs and 3.4 million are cats.

  Each year, approximately 2.7 million animals are euthanized (1.2 million dogs and 1.4 million cats).
  https://www.aspca.org/about-us/faq/pet-statistics
  ***
  Vedeti, tari civilizate eutanasiaza anual milioane de caini si pisici. Asa ca sa nu va mai aud ca doar Romania ar avea legea asta, ca doar in Romania sunt oameni care chinuiesc animalele(vedeti cateva episoade pe Animal Planet Animal Cops,SPCA). Faptul ca voi acceptati sa fie aruncati bolovani catre tot neamul romanesc din partea strainilor, desi in tarile lor sunt eutanasiati milioane de oameni, spune multe. Cand spun voi, nu ma refer neaparat la cei din ziarul justitiarul, ci la toti cei care spun ca doar in Romania se intampla asa ceva, romanii sunt un popor de 2 bani etc.

  • Publicatia „Justitiarul” a aratat, in artiocolele privind „Mafia Cainilor” ca majoritatea cainilor „exportati” in strainatate au destinatii dubioase si multi dintre ei sunt sacrificati!!! Asa ca subscriem la cele afirmate de dvs.!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *