Colimator

Privilegiații care doresc să rămână în continuare deasupra legilor! Cine se teme și vrea desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție? (II)

                      Motto: „Nimeni nu este mai presus de lege.” – […]

 

                    Motto: „Nimeni nu este mai presus de lege.” – Constituția României, Art. 16 (2)

Presa română nu mai informează obiectiv și echidistant, ea a devenit doar o platformă de propagandă politică pentru unii sau alții, dar toți subordonați acelorași stăpâni străini ai coloniei, indiferent de doctrinele clamate. Toți neaveniții, inculți, agramați și curviștine au devenit „jurnaliști” peste noapte și au coborât ștacheta profesiei la nivelul șuetei de cârciumă sau a bârfei de la coafor.

Toți aceștia au scris „savant” despre GRECO, deși, dacă-i întrebi de pictorul cunoscut ca El Greco, habar nu au cine a fost și de ce era numit așa, da’ cu GRECO  sunt toată ziua în gură, cu toate că unii dintre acești sfertodocți nici nu știu ce cuvinte reprezintă inițialele din sigla GRECO, adică: The Group of States against Corruption – Le Groupe d’Etats contre la corruption (Grupul Statelor împotriva Corupției).

Presedintele GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupției – Consiliul Europei) este judecătorul Marin Mrčela (Croația), unul dintre cei care, în aprilie 2018, protestau la revocarea lui Kovesi de la conducerea DNA. Acesta cerea de atunci României, din aprilie 2018, să abandoneze proiectul înființării unei Secții pentru investigarea magistratilor!!!

Marin Mrčela alături de magistrați români și est-europeni la un training. În fotografie este și Anca Jurma, mare expert GRECO și înlocuitoarea interimară a lui Kovesi la conducerea DNA. Click pe fotografie pentru mărire!

Mrčela avusese o premoniție de zile mari, fiindcă Secția respectivă este cea care în prezent o anchetează penal pe protejata și „lăudata” (în viziunea GRECO) Laura Codruța Kovesi. Judecătorul croat Marin Mrčela cerea „reducerea imunității” pentru acuzații din dosarele de corupție dar și o campanie de anticorupție globală desfășurată alături de fundațiile soroșiste. Tot el „a pedepsit” un masacru (torturarea și asasinarea a 29 de civili și militari din Serbia, în dosarul de crime de război „Punga Medak”) cu ridicola sentință de 5 ani de închisoare! (Detalii aici: Doi Marini europeni o vor pe Kovesi (sub)marin al parchetului european!)

Interesant este că nimănui dintre trepădușii și pipițele care s-au puit prin toate redacțiile nu i-a trecut prin bilă să vadă de cine este reprezentată România în GRECO, fiindcă acești reprezentanți sunt sursa gogoșilor „vândute” ca adevăruri colegilor lor din alte țări. Pe minciunile și dezinformările acestor „reprezentanți ai României” se bazează toate rapoartele tendențioase cu care suntem bombardați de acolo.

Ca să nu fim și noi considerați la fel de tendențioși, vă prezentăm doar lista detractorilor, fără să-I comentăm pe fiecare în parte, deși unele persone sunt foarte cunoscute și nu ca personaje pozitive. Cert este că toți aceștia sunt și ei printre privilegiații care doresc să rămână în continuare deasupra legilor, așa cum am scris în titlu. Informațiile sunt luate de pe site-ul oficial al Consiliului Europei. (https://www.coe.int/en/web/greco/structure/member-and-observers#{%2222358830%22:[36]})

      Members and Observers/ Etats membres et Observateurs

                      Romania / Roumanie

                 Accession/Adhésion: 01.05.1999

                 Representatives/Représentants:

Mr Sorin TANASE (Head of delegation)
Deputy Director
Directorate for Crime Prevention
Ministry of Justice

Ms Anca JURMA
Chief Prosecutor
International Cooperation Service
National Anticorruption Directorate
Prosecutors’ Office attached to the High Court of Cassation and Justice

Substitutes:

Ms Oana SCHMIDT HAINEALA
Prosecutor
Head of the Control Department
Ministry of Justice

Mr Nicolae SOLOMON
Prosecutor
Member of the Superior Council of Magistracy

În ceea ce privește mizeriile scrise în raportul rezultat din pâra mincinoasă a celor de mai sus, pentru cei care au răbdare să citească aberațiile lăbărțate pe 16 pagini, oferim originalul proaspătului Raport de monitorizare GRECO (https://rm.coe.int/raport-de-follow-up-referitor-la-raportul-ad-hoc-privind-romania-regul/1680965689), forma finală adoptată de GRECO la cea de-a 83-a Reuniune Plenară (Strasbourg, 17-21 iunie 2019), publicat în data de 9.07.2019 sub titlul „Raport de follow-up (n.r.: urmărire) referitor la Raportul ad-hoc privind ROMÂNIA”: varianta românească raport de monitorizare

Am spus că nu dorim să comentă cine sunt persoanele care reprezintă România în cadrul GRECO, dar o lăsăm pe doamna  Ingrid Mocanu să o facă, mai ales că aflăm mai multe și despre raportorii care ne încondeiază în urma minciunilor ălora:

„Iote ce am găsit!!! Ce mică e lumea!

Blonda-Adidas (VITA cumva) și bruneta-ochelari (KALOU cumva), raportorii GRECO care ne cer să desființăm Secția (Notă redacția „Justițiarul”: Este vorba despre Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, raportorii GRECO la care se referă fiind Vita Habjan Barborič și Giota Vatikalou), sunt prietene pe facebook (prietene bune de tot că își dau like-uri) cu cine credeți? Nu ați ghicit? Vă spun eu: cu doamna Anca Jurma! Da, da! ACEA Anca Jurma… cea care era mare șefă a DNA și se «porcăia» cu Mirică pe înregistrări… și Jurma o mare expertă GRECO.

Click pe imagine pentru mărire!

De la doamna Jurma or fi luat ele opinie despre cum e cu «independența» justiției și despre cum se luptă «anticorupție»? Cum că ar fi mai bine fără Secția de Magistrați, căci deranjează «paraditorii» care trebuie să joace țonțoroiul liniștiți pe viețile noastre? Eu așa cred.

Sau de la cealaltă prietenă a lor de pe facebook: altă Ancă … Anca Stroe. Cine o mai fi și asta? Vă întrebați. Și eu m-aș fi întrebat, dacă eram în locul dvs. Dar eu știu…căci pe vremea când mai credeam în Justiție și Adevăr lucram… la Ministerul Justiției… unde lucrează și duduia, ca personal asimilat… Impropriu spus «lucrează», căci știți ce a «lucrat»? A făcut un raport GRECO cu Panagiota (Kalou cumva) pentru Armenia. Ce știe Anca Stroe (fostă Chelaru) despre justiție? Absolut nimic! O demoazelă extrem de ștearsă, care de când a intrat în Ministerul Justiției a plimbat niște hârtii și era «reprezentant» al MJ prin diverse țări, unde se făcea shopping foarte intens.

Individa este de o mediocritate crasă, analfabetă funcțional și fără pic de pregătire: nu a văzut în viața ei un dosar de parchet sau de instanță, nu a citit codurile penal ori de procedură cap coadă vreodată, iar de când a ieșit de pe băncile facultății a făcut plimbări externe, fără vreo expertiză anterioară sau în timpul plimbărilor prin lume. Da, dânsa împreună cu Kalou au făcut un raport GRECO în care certau Armenia că nu prea e anticoruptă…. cam ce au făcut cele două dudui prin România.

PANAGIOTA VATIKALOU: Funcționar grec, în Ministerul Justiției în perioada septembrie 2005 – septembrie 2018. Absolvent al Facultății de drept din Atena, 1998-2001. Președintele Judecătoriei Atena din septembrie 2018. O neica nimeni, fără niciun titlu de vreun fel (măcar Tu-Dorel era profesor), un fel de Camelia Bogdan, dă lecții de stat de drept unei națiuni.

VITA HABJAN BARBORIČ: Absolvent al Facultății de drept Liubliana, Slovenia, promoția 1997 – 2002. Experiență profesională: consilier juridic la Centrul de Informare Juridică a Organizațiilor Neguvernamentale Liubliana (2001-2009), Comisia pentru Prevenirea Corupției (9 ani și 9 luni) – similar ANI – în prezent șefa Centrului pentru Prevenire și Integritate (similar șef serviciu în cadrul ANI din România). În 2007, ea a promovat examenul de stat, un fel de definitivat în profesie juridică. Expertiză ori titulaturi de orice fel: ZERO. O ONG – istă soroșistă cu o vastă experiență de trei lei… ca pentru papuașii care se uită în gura lor în Românica.

În raport scriu că s-au consultat cu ONG – uri (Cu cine? Cu coruptia ucide?) și cu asociații de magistrați (Cu Veverița și Pîrlog – procurorul mitingist?) Ăștia chiar își bat joc de noi și ne iau de proști?”

Doamna Ingrid Mocanu s-a referit doar la procurorul Anca Jurma, dintre magistrații care reprezintă România în cadrul GRECO, dacă vreți să aflați și ce hram și „schelete prin dulapuri” au membrii supleanți („substitutes”) Oana Schmidt Hăineală (fostă președinte a Consiliului Superior al Magistraturii, actualmente delegată în funcția de procuror-șef adjunct al DIICOT) și Nicolae Andrei Solomon (vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii), procurori și ei, dați căutare pe Google cu numele lor…

                                                                      *

Cât timp Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a funcționat în cadrul DNA-ului condus de Laura Codruța Kovesi cu denumirea de „Serviciul de combaterea corupției în justiție”, sub conducerea Florentinei Mitrică, deși secția respectivă era ilegal constituită, nu a făcut nimeni scandal! Klaus Iohannis nu a criticat și atunci investigarea magistraților, care – chipurile! – ar atinge independența acestora. La fel,  GRECO, Comisia de la Veneția și restul corului de acuzatori ai Uniunii Europene au tăcut și ei, iar magistrații protestatari #rezist, în frunte cu judecătorul Vasilică Dănileț nu au mai ieșit pe scările instituțiilor să „mitingească” ilegal și pe banii statului împotriva propriei lor anchetări sub suspiciunea de participare la acte de corupție.

Florentina Mirică, procuror-şef al Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din cadrul DNA, cea care o însoțea permanent, ca o umbra, pe șefa ei supremă, Laura Codruța Kovesi.

Oare de ce combaterea corupției din justiție era bună atunci, sub oblăduirea Laurei Codruța Kovesi prin „umbra ei” Florentina Mitrică, iar acum, sub conducereaîncă nevalidată din cauza boicotului din CSM al magistraților „cu musca pe căciulă”Adinei Florea nu mai este bună? Mai ales că Serviciul de combaterea corupției în justiție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) funcționa ilegal, în timp ce Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost înființată legal, aspect confirmat de Curtea Constituțională a României!

Răspunsul este simplu! Controlul efectuat de procurorii statului subteran din DNA, ghidonați prin intermediul SRI, nu reprezenta un pericol pentru magistrații cu adevărat corupți, având doar scopul intimidării judecătorilor cinstiți, care insistau, în naivitatea lor, să judece corect și convingerea acestora, prin șantaj și amenințări, să emită sentințele conform ordinelor primite. În cazul SIIJ, secția aceasta este cu adevărat independentă, are în componență procurori fără „bube în cap” și ar urma să fie condusă de procuroarea incoruptibilă Adina Florea, a cărei nume îi face să tremure pe magistrații corupți, cei care încă se supun protocoalelor încheiate cu SRI. Apropo, protocoalele acestea ticăloase și staliniste, SRI-Justiție, nu au fost criticate de GRECO, pe ăia i-a deranjat doar că au fost făcute publice!

Serviciul de combatere a infracțiunilor din justiție din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost creat în secret la începutul anului 2014, s-a aflat despre el în anul 2017 și a fost desființat după înființarea prin lege a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în data de 8.11.2018 desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, scria Agerpres. Avizul vine în urma intrării în vigoare a Legii 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, care prevede înfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie funcționa total ilegal în DNA din anul  2014, cu toată monitorizarea  MCV  și a dulăilor Comisiei de la Veneția sau GRECO!  Așa reiese din Hotărârea nr. 647 din 12.10.2014 a CSM, prin intermediul căreia Laura Codruța Kovesi a instalat-o pe credincioasa ei Florentina Mitrică în funcția de procuror-șef al Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe care o publicăm mai jos.

 Numirea doamnei procuror MIRICĂ FLORENTINA în funcţia de procuror-şef al Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei

                                 CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

                                             HOTĂRÂREA nr. 647

                                           Din 12 noiembrie 2014

Prin referatul nr. 22149/1154/23961/ST/2014, Direcția resurse umane și organizare a înaintat Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea privind numirea doamnei procuror MIRICĂ FLORENTINĂ în funcția de procuror șef al Serviciului de combaterea corupției în justiție din cadrul Secției de combaterea corupției a Direcției Naționale Anticorupție – nivel central.

Analizând referatul Direcției resurse umane și organizare și văzând înscrisurile atașate, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii reține următoarele:

Prin adresa nr. 2717/C/1434/VI-1/2014, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (n.r.: Laura Codruța Kovesi) a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii propunerea privind numirea doamnei procuror Mirica Florentină în funcția de procuror șef al Serviciului de combaterea corupției în justiție din cadrul Secției de combaterea corupției a Direcției Naționale Anticorupție – nivel central.

(…)

Conform evidențelor Direcției resurse umane și organizare, rezultă că postul de procuror șef al Serviciului de combaterea corupției în justiție din cadrul Secției de combaterea corupției a Direcției Naționale Anticorupție este vacant, în prezent, doamna procuror Mirică Florentină fiind delegată în această funcție.

Pentru aceste considerente, în conformitate cu prevederile art.40 alin.(I) lit.b) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 55 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin vot direct și secret, cu unanimitate a voturilor membrilor prezenți:

   SECȚIA PENTRU PROCURORI A CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII HOTĂRĂȘTE:

Art.1-Numirea doamnei MIRICĂ FLORENTINA în funcția de procuror șef al Serviciului de combatere a corupției în justiție din cadrul Secției de combatere a corupției a Direcției Naționale Anticorupție – nivel central, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 13.11.2014.

Art.2-Prezența hotărâre se transmite Direcției resurse umane și organizare, pentru a fi pusă în aplicare, conform legii.

Dată în București, la data de 12 Noiembrie 2014

                                                                                                  Vicepreședinte,

                                                                                       Procuror, Gheorghe MUSCALU

(http://old.csm1909.ro/csm/linkuri/12_12_2014__70980_ro.PDF)

Click pe document pentru mărire!

Iată, pe scurt, cine este controversata Florentina Mirică, cea care o însoțea permanent, ca o umbra, pe șefa ei, Laura Codruța Kovesi:Florentina Mirică a fost unul dintre procurorii anticorupție cei mai de încredere și cei mai apropiați ai fostei șefe a DNA, care a promovat-o în 2014 procuror șef al Serviciului de combatere a corupției din justiție, prin care a urmărit să aibă control asupra magistraților din România. Dovada cea mai concludentă a apropierii lor o constituie faptul că fosta șefă a DNA a însoțit-o la Consiliul Superior al Magistraturii pe Florentina Mirică când a fost cercetată disciplinar pentru deconspirarea principalului denunțător, care avea statut de martor amenințat și protejat, din dosarul DIPI (serviciul secret al Ministerului de Interne), în care au fost inculpați inclusiv foștii miniștrii de interne Gabriel Oprea și Petre Tobă. Mirică a fost primul procuror care s-a înscris în iulie 2018 la concursul organizat pentru funcția de procuror șef al DNA, după revocarea lui Kovesi.” („Prohodul DNA și complotul lui Kovesi”, 30 decembrie 2018, „Cotidianul”)

                                                                                                    Marius Albin MARINESCU

Prima parte a articolului: Privilegiații care doresc să rămână în continuare deasupra legilor! Cine se teme și vrea desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție?

 

2 Comments

  1. Mean

    N. Solomon, ăsta nu-i jegu din CSM care e “în grevă” că nu-i place Secția Specială, iar ministreasa cu genunchii tociți Birchal n-are timp de el să aplice legea și să-l dea afară? Apoi nimicurile solemne Hăineală (Statu paralel care-l acuză pe un politician că a publicat un Protocol SRI), Jurma (otreapa lu unul Kos, care îl înjura pe Toader).. Ce mafie a strîns GRECO lîngă ei. Toate lăturile din JUstiție îșli dau cu părerea că nu vor să fie anchetați de nimeni, ei vor să facă ce vor, iar babalîcii senili din GRECO dau din cap în semn că șa e. Vremuri de kkt cu justiție de căkt

  2. Cent

    La Secția fantomă de cercetare a magistraților pe care a înființat-o Kovesi, nu au protestat jegurile solemne din CSM ca Solomon sau alte paralele precum Hăineală.Probabil că ăștia ies doar la comandă pe UNitate , securiștii la apel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.