Lichele

Procurorul Portocală – o viață și o carieră dedicată binelui public

  Motto 1: „Poliţiştii prahoveni au pus în aplicare, joi seara, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a […]

 

Motto 1: „Poliţiştii prahoveni au pus în aplicare, joi seara, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu, acesta urmând a fi încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova, potrivit Agerpres. Decizia vine după ce Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a contestat cercetarea sub control judiciar într-un dosar de abuz în serviciu și cercetare abuzivă. Fostul procuror DNA fusese reținut inițial de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) în data de 15 iulie, dar ulterior el a fost pus sub control judiciar.” ( DIGI 24.ro, 23 iulie 2020)

Motto 2: „NOI SUNTEM DNA ȘI NU NE LĂSĂM !” ( Laura Codruța Kovesi)

Motto 3: „Noi am capcanat nişte arbori la un moment dat împreună cu ei, cu Popa… Ne-a ajutat şi Vlad. Am făcut nişte lere le-am băgat prin copaci. Pe mine nu m-a anunțat nimeni când s-au tăiat copacii ăia…” (Mircea Negulescu, procuror, zis PORTOCALĂ, într-o discuție înregistrată cu Monica Vlad, soția lui Constantin Vlad -acuzat de mai multe fapte, precum șantaj și ultraj, implicat în afaceri dubioase cu material lemnos și produse petroliere; discuția a fost dată publicității pe 16 februarie 2017)

Mi s-a rupt sufletul pentru bietul procuror PORTOCALĂ.

În 2017, în februarie, România afla, oripilată, de drama procurorului Negulescu… Dânsul „capcanase” profesionist niște arbori și s-a ales praful de efortul său titanic! Că nimeni n-a mai „capcanat” arborii pe lume așa cum a „capcanat” el… iar după ce a „capcanat” unic, niște „zdrențe” au tăiat copacii, fără să-l întrebe… cu camere de luat vederi, cu tot… Vă gândiți puțin la consecințe? adică, vă dați seama, cum i-a rămas tartina în gât cumpărătorului de mobilă de la IKEA când a observat că din masa lui de bucătărie îl privește fix ochiul rece al unei camere de filmat, cumpărată, cu bani grei, pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești?

Simțitor om, procurorul nostru… eu nu-l cunosc personal, dar el spune despre sine, într-o înregistrare a discuției cu Monica Vlad, soția inculpatului Constantin Vlad, zis ȘOMERUʹ: „Mi se face carnea piele de găină pe mine…” Am citit propoziția de câteva ori, și am încercat și invers: „Mi se face pielea carne de găină pe mine”… văzând că merge, am mai probat: „Pe mine pielea de pe carne mi se face găină” și „Găina de pe piele mi se face carne pe mine…” Am băgat de seamă că se poate în multe feluri, și, cu toate acestea, profunzimea sensului nu se pierde.

Lumea din jurul procurorului PORTOCALĂ e o lume tarată, căci viața lui s-a desfășurat între „zdrențe”, „panarame” și „ jegoși”. În conversația cu doamna Vlad „zdrențe” era procurorul General de la acea dată, Augustin Lazăr… „panarame” părea a fi colega lui, doamna procuror Luminița Cristea iar „ jegoși” a fost și a rămas dispărutul și regăsitul Sebastian Ghiță. Trăind în acest mediu profund ostil și atacat din toate părțile, lui i se făcea „carnea piele de găină…”, deoarece, deși s-a zbătut să reziste într-o lume care nu-l merita, el și-a păstrat omenia fundamentală și a continuat să gândească așa:

Eu nu mă pot supăra pe el. Şi dacă mă scuipă, nu pot să mă supăr pe el.”

Poate sunt prost. E peste puterea mea. Eu nu am făcut aşa ceva de-a lungul carierei.”

Din tot sufletul vă spun, că suntem în postul Crăciunului. V-am sunat să vă spun că l-am înţeles. Nu sunt supărat pe el. Nu vă reproşez nimic.”

Eu nu fac aşa ceva. Nu o să auziţi vreodată aşa ceva despre mine.”

Eu am vrut să îl sprijin, să îşi dovedească nevinovăţia. Eu l-am întrebat de Văduvan din 2014. I-a DAT SÂNGELE PE NAS ȘI A ÎNCEPUT SĂ PLÂNGĂ . Eu nu am forţat nota. Nu e normal să faci aşa ceva. Eu nu fac astfel de lucruri.

I-am spus şi lui că nu e bine să te cerţi. Să găseşti o cale de comunicare…Eu am încercat să mediez. Sunt un om care încerc să împac oamenii, nu să îi dezbin. Nu sunt supărat pe el, dar îmi pare rău că poate gândi asemenea lucruri. Mă termină psihic.

Într-un interviu pentru KAMIKAZE, din 28 februarie 2018, procurorul Portocală se descrie astfel: „Nu sunt de vânzare tocmai pentru simplul motiv că nu am fost niciodată, acesta este și motivul pentru care sunt în această situație. În schimb, să fiți convins că am fost și rămân un justițiar, care, indiferent unde mă va duce viața, am să mă pun în slujba ADEVĂRULUI și al DREPTĂȚII, ÎN SLUJBA OAMENILOR. Am să încerc să explic acestora că nu este nevoie să dai șpagă pentru a obține un contract public, că nu este nevoie să faci evaziune și spălare de bani pentru a-ți mări profitul, am să încerc să dau oamenilor încredere în sistemul judiciar și în instituțiile și mecanismele democratice ale statului, în care cred.

Deci, cetățeni: eu om așa de drept, de bun și de împăciuitor ca domnul procuror Negulescu, n-am mai văzut. Cine-a spus că dânsul ar fi ordonat să fie stropite cu apă saltelele din arest, că ar fi cercetat abuziv pe cine-a vrut, că ar fi presat inadmisibil martorii, că ar fi fabricat probe, că ar fi avut niște surprize de proporții în Declarația de avere, că ar fi primit șpagă, că ar fi profitat de funcția lui pentru a hărțui sexual suspectele sau pentru a-i pedepsi pe cei care-i erau nesuferiți, deci, cine-a susținut toate aceste enormități „e niște oameni răi și invidioși”. Ar fi o pierdere mare pentru noi toți ca domnul procuror Portocală să sufere vreo condamnare definitivă… căci sancționarea lui ar lipsi omenirea de sensibilitatea neobișnuită a celui care pune și el o întrebare cuiva, ca omul, la serviciu, iar ăluia ÎI DĂ SÂNGELE PE NAS ȘI ÎNCEPE SĂ PLÂNGĂ … ei bine, eu cred că astfel de lucruri l-au devastat sufletește pe procurorul nostru, făcându-l din ce în ce mai blând și mai iubitor.

De aceea și zic: „Pace, vouă, procurori și infractori, deopotrivă! FORȚA fie cu voi !”

                                                                                                                  Luminița ARHIRE

P.S.1. Postez acest text în sprijinul procurorului Negulescu, cel care nu numai că a fost dat afară din magistratură, dar pe deasupra a fost și arestat preventiv, în mod scandalos, pentru 30 de zile!!!! E incredibil să i se întâmple așa ceva, eu sunt revoltată! Cu inima strânsă, însă, pe de altă parte sunt optimistă și aștept minunatul: „Babe, I’m back again!” al procurorului Portocală! Căci nu ne putem lipsi de competența fără egal a domniei-sale!

P.S.2. Săracu’ Portocală… am auzit că pe vremea când îi făcea curte Andreei Cosma, în timp ce întocmea la foc automat dosare penale atât pentru ea cât și pentru întreaga sa familie, dânsul și-a micșorat stomacul ca să fie mai atrăgător și să arate compatibil cu silueta doamnei în cauză. Azi mă uit la fotografiile de după intervenție și nici nu știu cum să-i spun lui Negulescu Mircea, cât mai delicat posibil -ca să nu-i provoc o traumă suplimentară- că nu-i vine bine deloc, așa slab…

Oare or mai avea chirurgii stomacul lui, rătăcit în vreun frigider, ca să i-l poată pune la loc?

 

2 Comments

  1. IQ100

    binelui public de peste Balta

  2. Stan

    Niște jeguri! Chiar ne cred prosti? Portocala nu a lucrat la Portocala SRL. A lucrat la o instituție a Statului român. Cu șefuți si șefi. Toți sunt vinovați pentru toate faptele lui Portocala. Puteți sa-l beliți, sa-l terminati, dar vinovăția șefilor, care țineau bilanțuri in cârciumi la Strejnic, rămâne indiferent unde sunteți. Am o scârbă profundă! Portocala a avut apreciere anuală efectută de șefi, ei i-au garantat fărădelegile! Unde este MAN de la Cluj?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *