Observator

Profesorul Ion Coja despre fosta sa studentă Gabriela Vrânceanu Firea Pandele și evrei

        Fiți atentă, doamnă Firea! I-ați supărat pe evrei! Aflu că la Primăria Capitalei a fost agreată propunerea […]

        Fiți atentă, doamnă Firea! I-ați supărat pe evrei!

Aflu că la Primăria Capitalei a fost agreată propunerea venită din partea unui consilier de a se amenaja în București o piață care se va numi Piața Israel sau Tel Aviv. Locația, în Drumul Taberei, pe la Favorit!… N-am reușit să aflu numele consilierului care a venit cu propunerea, ca să-l felicit! Poate o s-o întreb pe dna Firea cum se numește acest domn, veritabil co-laborator! Dar cum să dau de dna Firea?

Doamna Firea mi-a fost studentă și, deși i-am trimis mai multe semnale de susținere, inclusiv cu sfaturi și sugestii în campania electorală, nu mi-a răspuns la niciunul! Un apropiat al primăriței noastre, mi-a explicat motivul reținerii, al acestui mod greșit de inter-relaționare cu electoratul, cu publicul: Doamna Firea nu vrea să-și strice relațiile cu evreii, care au cam propulsat-o până acum – zic gurile rele din Primărie, nu vrea deci să aibă de-a face cu dvs, despre care toată lumea știe cât sunteți de anti-semit! Ion Coja cine zice, anti-semit zice!… Și nu unul oarecare!

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primind „Medalia de Onoare - Prieten al Comunităților Evreiești din România” de la Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, „pentru implicarea personală în realizarea pieței «Dr. Alexandru Șafran», sprijinul constant acordat Teatrului Evreiesc de Stat și pentru punerea în valoare a culturii idiș din România, respectul arătat față de evreii din România cu referință specială la decizia privind Piata Elie Wiesel, implicarea dedicată în soluționarea problemelor apărute în activitatea Federației Comunităților Evreiești din Romania. http://www.expresspress.ro/evreii-au-premiat-o-pe-gabriela-firea/

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primind „Medalia de Onoare – Prieten al Comunităților Evreiești din România” de la Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, „pentru implicarea personală în realizarea pieței «Dr. Alexandru Șafran», sprijinul constant acordat Teatrului Evreiesc de Stat și pentru punerea în valoare a culturii idiș din România, respectul arătat față de evreii din România cu referință specială la decizia privind Piata Elie Wiesel, implicarea dedicată în soluționarea problemelor apărute în activitatea Federației Comunităților Evreiești din Romania. http://www.expresspress.ro/evreii-au-premiat-o-pe-gabriela-firea/

Păcat! Dacă m-aș vedea mâine cu doamna primar, exact subiectul acesta l-aș aborda! Primăria București și evreii!… Dna Firea a dat naștere unui proces civil pe rol în aceste zile, în legătură cu decizia Primăriei de a ceda în beneficiul Institului Wiesel una dintre cele mai frumoase clădiri din București: Palatul de pe Lipscani, de peste drum cu Banca Națională… Decizia a fost contestată în nume propriu de un cetățean din București (Un bucureștean solicită anularea Hotărârii prin care Primăria a oferit un imobil Institutului „Elie Wiesel”!)… Un simplu cetățean! Îmi pun problema de unde atâta curaj în inima unui singur individ, care se pune atât în calea Primăriei, cât și a Comunității Evreiești din România! Aferim, viteazule!

Palatul „Dacia”, oferit de Primăria Capitalei Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”pentru „Muzeul Istoriei Evreilor şi Memoriei Holocaustului din România”.

Palatul „Dacia”, oferit de Primăria Capitalei Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”pentru „Muzeul Istoriei Evreilor şi Memoriei Holocaustului din România”.

Mi-e teamă că dna Firea face cea mai frecventă greșeală pe care o fac românii când relaționează cu evreii! Eu, ca anti-semit notoriu, cunosc mai bine subiectul și fac o precizare utilă pentru toată lumea: evreii, doamnelor și domnilor, nu sunt toți la fel, toți o apă și-un pământ!… Sunt mai multe feluri de evrei! Și prima distincție pe care o fac, după o experiență centenară, este distincția între evreii cinstiți și evreii necinstiți!
Când ai de-a face cu un evreu, prima întrebare la care trebuie să capeți un răspuns aceasta este: e un evreu cinstit sau un evreu necinstit, escroc, șarlatan, mafiot, găinar, corupt, mincinos etc ?

Cred că dna Firea nu și-a pus această întrebare, a negociat cedarea clădirii cu evreii pe care i-a avut la îndemână, la dispoziție, și le-a arătat bunăvoința cu care sunt evreii obișnuiți în România!… Fără nicio discriminare, ca și când toți evreii ar fi corecți! Oameni de onoare etc! Nu! Nu sunt toți evreii evrei!

Sunt eu antisemit, dar am mulți prieteni evrei! Aleși cu grijă, doar este vorba de neamul ales! Ca și mine, persoane fără rang mare în comunitate! Cum am mai spus-o de mai multe ori, evreii ca și noi, românii, cum necum, s-au trezit deseori, dar mai ales în ultimii ani, conduși de niște lideri penali, incorecți, fără scrupule și fără Dumnezeu, o adevărată rușine a evreimii de pretutindeni! Buni de dat afară din Țară, la braț cu alde Tokes, pentru declarații anti-românești! Alde Florian, Biriș, Ioanid și, ultimul pe listă, Vainer!

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, la inaugurarea Pieței „Elie Wiesel”, împreună cu ambasadorul Hans Klemm, Alexandru Florian (directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”), Aurel Vainer (preşedintele Federației Comunităților Evreiești din România - FCER) și Rafael Schaffer (rabinul-şef al comunităţii evreieşti din România).

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, la inaugurarea Pieței „Elie Wiesel”, împreună cu ambasadorul Hans Klemm, Alexandru Florian (directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”) și Aurel Vainer (preşedintele Federației Comunităților Evreiești din România – FCER).

Nu lungesc vorba și conchid: evreii din România, ca și românii din România, de parcă am fi fost blestemați împreună, pentru aceleași păcate, sunt conduși nu de evreii/românii corecți, ci de evrei, respectiv români, vestit de incorecți. Se pare că dna Firea cu astfel de evrei a negociat cedarea pe o mie de ani a clădirii amintite! (proverb evreiesc: Unde merge suta, merge și mia!) Nu cu evreii cinstiți s-a pus bine, ci cu niște infractori morali !

Evreii cinstiți sunt foarte supărați – mai exact spus, dezamăgiți, că dna Firea nu și-a dat seama cu ce evrei își pune în cârd! Numai de istoria evreilor nu le arde haimanalelor! Ei știu bine că nu au cu ce exponate să ocupe zeci de camere, vor pune pe pereți câteva fotografii, probabil și fotografii ale monumentelor din România dedicate săpunului evreiesc, și cam atât! Restul, zeci de camere, ce vor face cu ele?!

Să nu le ducem grija! Escrocii ăștia care au negociat cu Primăria umblă acum să obțină, în termeni juridici clari, dreptul de a subînchiria spațiile excedentare, adică peste 80% din spațiul concesionat! În „buricul centrului”, pe Lipscani, spațiul care va fi disponibil pentru a fi închiriat va asigura o sinecură de milioane de euro lunar pentru Florian și gașca sa – gașcă în care intră probabil și câțiva reprezentanți ai onor Primăriei… Din solidaritate multi-etnică între escroci!

Gabiela Firea, primarul Bucureșilor, la inaugurarea Pieței Elie Wiesel în data de 9 octombrie 2016, cu prilejul Zilei Naţionale a Comemorării Victimelor Holocaustului din România (?!), cu Alexandru Florian, directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR), același institut căruia Gabriela Firea i-a încredințat și Palatul „Dacia” pentru muzeul așa-zisului holocaust al românilor împoriva evreilor, care se va numi: „Muzeul Istoriei Evreilor şi Memoriei Holocaustului din România”.

Gabiela Firea, primarul Bucureșilor, la inaugurarea Pieței Elie Wiesel în data de 9 octombrie 2016, cu prilejul Zilei Naţionale a Comemorării Victimelor Holocaustului din România (?!), cu Alexandru Florian, directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR), același institut căruia Gabriela Firea i-a încredințat și Palatul „Dacia” pentru muzeul așa-zisului holocaust al românilor împoriva evreilor, care se va numi: „Muzeul Istoriei Evreilor şi Memoriei Holocaustului din România”.

Mă întorc la viteazul bucureștean care a dat în judecată Primăria Capitalei pentru modul ilegal și abuziv prin care s-a dat decizia pentru procopsirea unor evrei din categoria aia, nefericită!… Am auzit un comentariu: Pe cine are în spate viteazul?! Nu se poate să nu fie în spatele său niște evrei!…

Mi-a venit să rîd „amar” la auzul unor astfel de vobe, dar mai apoi am luat seama că numai așa se explică curajul aparent nesăbuit al bucureșteanului nostru: îi are în spate pe evrei! Pe evreii care se dușmănesc irevocabil cu Florian și celelalte caiafe!… Evreii cinstiți! Despre ei este vorba! Pe acești evrei i-a supărat/dezamăgit dna Firea!… Cu ei nu ați vrea să vă puneți bine, doamnă Primar?! Sunt tot evrei și ei! Chiar dacă mulți dintre ei nu se feresc să aibă de-a face cu anti-semitul Coja! Mă susțin! Mă încurajează! Mă informează!… Au de ce și îi asigur de tot respectul meu. Nu-i voi dezamăgi!

V-aș sfătui, doamnă Firea, să vă decideți care sunt evreii a căror tovărășie vă e de folos! Dumneavoastră și Primâriei! Ba chiar și României!

                                                                                                                                                     Ion COJA

PS: Am uitat să precizez că, prin reciprocitate, se va deschide și Piața București la Tel Aviv!… Prin reciprocitate. Eh, așa mai da!… Și, doi: în textul de mai sus este undeva o virgulă între subiect și predicat! Este bine pusă, după mintea mea! Mi-o asum conștient pe deplin! Rog a nu deranja!

Notă: Ilustrația și comentariile la fotografii aparțin redacției „Justițiarul”. Reamintim că domnul profesor Ion Coja a mai scris despre cedarea muzeului „Dacia” pentru Muzeul Istoriei Evreilor şi Memoriei Holocaustului din România” și s-a adresat doamnei primar Gabriela Firea printr-o scrisoare deschisă: Profesorul Ion Coja despre palatul Dacia și muzeul de istorie a evreilor din România, scrisoare deschisă adresată Gabrielei Firea

2 Comments

  1. Inlocuim politica inflatiei monumentelor „istoriei” comuniste cu cea a „memoriei holocaustului”?! Si cu aceeasi apologeti?! Suntem zdraveni la cap?! Mai ca-mi lipseste „legea lustratiei”, oricat de nedemocratica ar fi ea…

  2. Gore Anti-cazarul

    Evreii sant vorbitori de ebraica , o limba inrudita cu araba , vorbitorii de idis sant tigani , corcituri semito-hamite din cazaria …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *