Puncte de vedere

Profesorul Ion Coja: „Mâna FMI la clubul Colectiv?”

                             FMI versus PONTA Am fost sceptic […]

                             FMI versus PONTA

Am fost sceptic față de toate variantele care au circulat despre o posibilă sau presupusă mână criminală la Clubul Colectiv, chiar dacă rămâne suspectă siguranța cu care Rareș Bogdan a anunțat iminenta schimbare a lui Ponta cu Cioloș… Prin luna februarie, același Rareș punea pariu într-o emisiune de-a sa că până la 1 martie Ponta va părăsi postul de prim ministru. N-a mai pomenit nimic de acel pariu și a continuat să lucreze seară de seară la demisia sau demiterea guvernului Ponta.

Cred că ar trebui ca acest politruc bine pomădat să dea explicații: cum urma să fie demis Ponta dacă nu se întâmpla tragedia de la Colectiv? Pe ce informații se baza când a pronosticat cu atâta siguranță schimbarea de guvern?! Ce informații avea cu privire la modalitatea prin care Ponta urma să fie constrâns să plece? Căci, era limpede, Ponta a fost o nucă tare, prea tare pentru un molâu ca Johannis. Nu se lăsa dus din Palatul Victoria cu una, cu două!… Musai să ni se explice ce aveau în vedere, inclusiv cei de la Bruxelles, când au contat pe iminenta demisie a lui Ponta!

Ideea că vreunul dintre adversarii politici ai lui Ponta putea să pună la cale tragedia de la Club mi s-a părut imposibil de acceptat! Era de acceptat doar în varianta, posibilă, a unui scenariu care ar fi urmat să se finalizeze cu o busculadă, cu panică, mulți răniți etc., eventual, Doamne, ferește, și câțiva, vreo doi-trei morți!… Nu mai mulți!… Calcul greșit, lipsa de profesionalism a executanților fiind cauza dimensiunilor teribile ale tragediei!

Aflu însă de la persoane informate că adversarul cel mai puternic al lui Ponta nu ar fi o persoană, Johannis sau Dragnea ori Oprea sau Blaga, Geoană sau Băsesu, ci o entitate relativ abstractă: FMI, adică Fondul Monetar Internațional! Cică Ponta, printre puținele lucruri bune pe care le-a făcut, a zis NU de mai multe ori când FMI s-a oferit să ne „ajute” în continuare, cu bani, cu asistență tehnică și alte beneficii otrăvite. Refuzul lui Ponta, zic persoane bine informate, ar fi cauza demiterii sale! Urmând ca noul guvern să repună FMI-ul în drepturile sale!…

FMI așadar! Adică Fondul Monetar Internațional!… Poate fi luat în calcul atunci când facem lista celor interesați de producerea tragediei de la Club?… Cum să nu?!

O amintire, pe care mi-o aduce în minte ipoteza de mai sus!  De fapt o mărturie pe care o pot depune, ce am auzit cu urechie mele de la un fost prim-ministru: vizitat de o delegație a FMI, domnului prim ministru i se aduce reproșul că în România nu merge prea bine colectarea impozitelor și a taxelor! Da, răspunde acesta, avem mari greutăți, chiar și din partea unor mari firme care nu-și achită impozitele, nici la timp, nici integral! Ce să vorbim de micile întreprinderi, dacă firme ca Pepsi Cola sau Mc Donalds au restanțe mari de plătit!

La care FMI, adică șeful delegației FMI, i-a bătut cu pumnul în masă premierului român și i-a strigat în față: „Dumneata să nu te legi de Pepsi Cola sau McDonalds, că datorită lor ești dumneata prim ministru în România!”

Sensul acestor cuvinte mi s-a părut clar: debarcarea lui Ceaușescu și venirea la putere a emanaților revoluției s-a făcut și cu cheltuirea unor sume mari de bani, la bugetul „revoluției” din decembrie contribuind substanțial și firme care apoi au venit de s-au instalat în România ca mari investitori străini, alde Pepsi Cola, McDonalds… Iar FMI a colectat aceste fonduri, le-a gestionat și cunoaște bine lista „donatorilor”, adică a fost activă și direct interesată în debarcarea lui Ceaușescu, cel care dăduse legea care interzicea guvernului român să mai contracteze împrumuturi externe. Adică Ceaușescu ridicase viza de intrare în România pentru emisarii FMI și ai Băncii Mondiale… Gest impardonabil! Care trebuia pedepsit în mod exemplar: cine va mai face ca el, ca el o va păți!

Numai că „revoluția” din decembrie 1989 nu s-a făcut numai cu cheltuieli mari, până acum de nimeni contabilizate public, ci și cu costuri umane înfiorătoare: circa 1500 de morți, mii de răniți… Deci pe lista celor vinovați de producerea acestor crime, în fruntea listei, înaintea unor persoane, trebuie puse niște entități impersonale. Au fost deja pomenite serviciile secrete precum KGB sau CIA… Prea puțin au fost pomenite însă FMI sau Banca Mondială… Abia după aceste entități sinistre lista cuprinde și nume de pesoane: Brucan, Roman, Iliescu etc.

Se pare că planificarea inițială, pentru care se făcuse și concentrarea de fonduri necesare, avea în vedere 60.000 de victime!… Oricum, participarea la „revoluția” din Decembrie ca finanțator însemna și acordul cu producerea a sute sau mii de victime! 

Așadar, FMI vinovat de crimele din decembrie 1989?! Nimic mai logic și mai plauzibil și mai evident! În plus, vine și confirmarea relatată mai sus: înșiși reprezentanții FMI au recunoscut, în fața unui prim ministru român, că mâna FMI a lovit România și în decembrie 1989! La fel de binefăcător!

Dacă FMI nu s-a sfiit să verse sânge în decembrie 1989, de ce s-ar abține s-o facă și cu alte ocazii, când interesele sale sunt nesocotite, compromise?!

Mâna FMI la clubul Colectiv?

Cam asta este ipoteza la care ajungem dacă acceptăm părerea specialiștilor: amestecul FMI în demiterea lui Ponta, ba chiar și amestecul FMI, de data asta evident, în alcătuirea guvernului Cioloș!

Numai familiile victimelor se pot implica în aflarea adevărului, indiferent cine ar fi vinovatul! În ipoteza că vinovat sau implicat ar fi FMI, autoritățile nu vor face nimic! Adică vor face totul ca să ascundă adevărul! Așa cum l-au ascuns și în decembrie 1989!

                                                                                                                        Ion  COJA

 

 

12 Comments

 1. nik

  Totul este logic comentat.Sigur Ponta nu ar fi demisionat daca evenimentul Colectiv nu ar fi avut loc.Deci,,,,,trebuie sa ne imprumutam mereu la FMI ! Vopsitii PDL-Pnl trebuie luati la intrebari !

  • A.Pop

   Tot prin impunerea FMI s-au facut si toate privatizarile!

 2. gheorghe
 3. mediga

  Mai mira pe cineva ca vestul ne vrea saraci si indatorati? Asta inseamna mai usor de manipulat si de „muls”. Ar fi prima oara cand scopul scuza mijloacele?

 4. vasile

  brukner saul (brucan) impreuna cu evreii lui ilici iovanovici iliescu, neulander petre roman, weissman gelu voican voiculescu au realizat jewvolutia din `89 cu ajutorul kgb la ordinul b nai b`rith pentru distrugerea romaniei si au reusit cu brio, cititi ,,protocoalele sionului, cucuveaua cu pene rosii etc.ulterior am avut alti presedinti evrei care sa puna in aplicare protocoalele sionului …cozbici constantinescu, braunovici basescu etc.

 5. Viban

  Unde sunt românii din România ? Mi-e dor de … escu . Unde este verticalitatea și personalitatea poporului român. Generațiile tinere știu doar să-nchine țara ? De ce nu se implică patrioții României în conducerea și gestionarea țării ?

 6. luk

  mai fratilor………. cautati pe net, pe youtube, ca in 2003 intr-un club din america a fost o faza identica, in 1 min si 31 secunde au murit 100 de oameni. este filmat tot, cap coada. odihneasca-se in pace cei ce au pierit in Colectiv 🙁 nimeni nu avea cum sa anticipeze un eveniment asa nefericit…

 7. igic

  Foarte bun articolul,intr-adevar FMI-ul este ”nașul”lui Ponta(cine l-a pus sa spuna NU FMI-ului).,insa la Colectiv cred ca a fost un accident NEPREMEDITAT,ar fi groaznic sa fi fost gandit de cineva.

 8. mag

  In toate miscarile de strada sunt infiltrati securisti care redirectioneaza manifestatiile in directia dorita de ei. SRI este stat in stat (care stat ?). Statul roman este SRI. Este absolut necesara o reformare profunda a SRI. SRI primeste de la bugetul statului enorm de multi bani pentru care nu dau socoteala nimanui. Asa ceva nu mai trebuie permis. Ca o concluzie cred ca SRI este cel vindut. Cei din guvern sunt santajati de SRI cu dosare penale corecte sau inventate.

 9. mihaela

  FMI-ul a orchestrat uciderea revolutionarilor si executarea lui Ceausescu in ’89 pt. ca acesta nu mai voia sa faca imprumuturi. Tot FMI-ul s-a suparat ca Ponta voia sa creasca salariile in educatie si sanatate cu un procentaj mult prea mare, inacceptabil pt. acesti camatari. Eu lucrez langa Colectiv si de cand cu tragedia asta, simt o povara sufleteasca de cate ori merg acolo, am auzit oameni tipand de durere. Nu pot sa pun in cuvinte cata ura am pt. acesti criminali nenorociti, cu atat mai greu cand stii ca nu poti sa faci nimic.

 10. Marilena Mocanu

  Si pe 10.08.2018 s,a pregatit acelasi scenariu cu jandarmi morti,dar nu le-a iesit deoarece cineva de la servicii se afla printre noi!!!!!

 11. un mizantrop

  Logic si de bun simt…daca mai aveam vreo indoiala, simpla ¨reabilitare¨ si ridicare la rangul de eroi dizidenti a tradatorilor a aratat clar ca urmeaza epoca vanzarii si vanzatorilor de tzara…Pai, sa urmam rationamentul – daca ¨revolutia¨ din 89 ne-a costa 1500 de vieti (planificate si anuntate 60000, sa iasa ¨genocidul”), colectivul a facut „doar” 64 de victime, pentru ca preopinentul „s-a simtit”…acum, ca s-a opintit si Bigpharma (care controleaza FMI si Banca Mondiala, sau invers…), cam cate victime credeti ca vom numara la sfarsitul epocii covidate? Ca nimeni nu mai numara decat mortii de Covid, dar lumea moare de boli „banale” si consacrate, cu tratamente consacrate, pentru care a platit o viata si o tzara asigurari de sanatate si moare din cauza de neacordare de asistenta medicala, ba chiar de refuzul acestei asistente…Iohanis, acest samsar de vieti, pare sa aiba o apetenta deosebita pentru macabru…despre vanzare, ce sa mai vorbim…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *