Observator

Progresism

  Ca să înțelegi cât de cretină este ideologia progresistă nu trebuie decât să pătrunzi puțin mai mult sub scoarța […]

 

Ca să înțelegi cât de cretină este ideologia progresistă nu trebuie decât să pătrunzi puțin mai mult sub scoarța ei pentru a descoperi penibilitatea și falsitatea sa. De unde pornește ideologia? De la relativism. Ne spun progresiștii că fiecare are un adevăr al său care este la fel de valid cu adevărurile care înainte erau nemutabile. Postulatul acesta a ajuns să justifice teroarea rasei, gender s.a.m.d. De-aceea un negru ajunge să fie „mai egal” decât un alb, o femeie mai egală decât un bărbat s.a.m.d. Vreți să mă contraziceți? OK, vă voi da și câteva exemple:

– Când la formarea Comisiei Europene se clamează că trebuie să fie X% femei nu e o încălcare a drepturilor bărbaților? Dacă, spre exemplu, bărbații care sunt propuși se dovedesc a fi mult mai competenți decât femeile propuse, acei bărbați eliminați din cauza „corectitudinii politice” n-ar trebui să se considere discriminați? Ba da, dar progresiștii spun că nu-i nicio problemă;

– Când anumite firme (chestie foarte la modă în zona nordică a Continentului) spun că trebuie să angajeze X% musulmani, Y% oameni de culoare, Z% minorități sexuale s.a.m.d. nu putem spune că omul care nu se regăsește în nicio categorie privilegiată este discriminat? Ba da, dar progresiștii spun că nu-i nicio problemă.

Să mergem mai departe. Fiecare are adevărul său, fiecare are „capacitățile sale speciale”. De-aceea profesorul nu-i mai poate spune la clasă prostului că-i prost. Cică el nu e prost, doar că are alte calități. OK, dacă spui că are alte calități și școala nu-i zona lui forte, de ce naiba nu-l zbori de-acolo pentru a-l trimite în instituții în care toți acești indivizi cu capacități speciale să și le descopere. Cică nu-i OK pentru că-i discriminezi. Așadar, pe-o parte spui că au alte capacități, dar pe de altă parte nu faci niciun efort pentru a-i ajuta să și le descopere în instituții de învățământ specializate în care el și cei ca el să se simtă cu adevărat importanți.

S-ar zice că societatea în care fiecare are adevărul său este una liberă. Într-adevăr, conform definiției, mâine mă pot declara Împărat al Universului și nimeni n-are de ce să mă contrazică. Ăla e adevărul meu. Chiar dacă pare de râs, pe această structură s-au dezvoltat toate micro-ideologiile care ne devastează în prezent viața publică și, din ce în ce mai mult și mai agresiv, pe cea privată. OK, păi dacă e așa, ce ai cu cei care spun că virusul nu există, așa-zișii negaționiști? OK, oamenii aceștia, conform ideologiei progresist-neomarxiste, au adevărul lor care nu poate fi contestat de nimeni. Păi și-atunci de ce se fac presiuni pentru punerea pumnului în gura lor? Dacă acum aș scrie un articol în care aș afirma tranșant acest lucru, automat articolul mi-ar fi șters, iar eu aș fi blocat conform algoritmului. Păi de ce se-ntâmplă asta? Vă spun tot eu: la presiunea autorităților progresiste.

Mai nou, s-a inventat o altă armă de lichidat adversarii noii lumi, așa zisul „fact-check”. Câteva găști de corect-politici decid dacă o afirmație de-a cuiva este adevărată sau falsă, iar pe baza deciziilor lor articolul pe care-l publici e blurat sau etichetat într-un anume fel. Poate veți spune că asta se întâmplă din cauza fenomenului „fake news”. În primul rând v-aș atrage atenția că opinia fiecărui individ are aceeași valoare de adevăr conform ideologiei. Astfel, dacă eu și cu tine vedem cum Gigel o pocnește pe nevastă-sa în plină stradă afirmațiile de mai jos au aceeași valoare de adevăr:

a. Gigel a pocnit-o pe nevastă-sa;

b. Nevasta lui Gigel s-a interpus violent pe traiectoria pumnului lui Gigel pentru a fi mutilată.

Ba chiar, pentru a arăta absurdul situației, aș putea spune că mie mi s-a părut că nevastă-sa face tot acest circ pentru a-i face rău lui Gigel. Știu că pare absurd, dar ideologia asta îmi spune.

OK, să presupunem că nu vrem să ducem lucrurile la absurd și agreăm că un grup de oameni independenți are capacitatea de a prezenta evenimentele așa cum s-au întâmplat (cu toate că, din punct de vedere ideologic, așa ceva e interzis). Cum se face că atunci când afirmi că „Trump a câștigat alegerile”, afirmația e considerată fake-news, iar când afirmi contrariul, aceleași instituții spun că e adevărat. Măi să fie! Până în prezent nu s-a anunțat oficial câștigătorul alegerilor astfel încât cele două afirmații n-au cum să fie nici adevărate și nici false. Păi și-atunci?

E evident pentru oricine că așa-zisele fact-check-uri nu-s decât cenzurări în cel mai pur stil comunist. Și, ca să înțelegeți situația, vă voi prezenta un material care mi-a fost livrat de un cititor. Aflu așadar că niște unii care se vor CENZORII OFICIALI ai României m-au declarat element al propagandei rusești în România. Mă rog, acuza nu e nouă pentru mine, fiind una dintre preferatele neomarxiștilor mioritici. „Dovada” respectivilor care credeți că este? Că mă citează Sputnik. Păi la fel ca Sputnik, m-ar putea cita oricine. De altfel sunt numeroase instituții de presă care-mi preiau materialele, mai ales după ce am permis preluarea liberă a acestora cu citarea sursei. Mă rog, să trecem la tiriplicii noștri care iată ce spun despre mine. În primul rând că eu sunt un ticălos care mă leg de o chestiune din trecut:

Autorul folosește un punct sensibil din relația româno-americană, performanța nesatisfăcătoare a companiei Bechtel la realizarea autostrăzii A3, pentru a arăta că americanii mint când își asumă construcția unor segmente de autostradă în România.”

și continuă prezentând aparent obiectiv situația pentru ca apoi să dea „obiectiv” o limbă în curul Împărăției:

Este adevărat că o companie americană, Bechtel, a prejudiciat bugetul statului român cu sute de milioane de euro și nu și-a satisfăcut obligațiunea de a construi peste 400 de kilometri de autostradă, finalizând doar 52. Dar e necesar să se înțeleagă, în primul rând, că autorul asociază în mod nejustificat statul american și intențiile sale cu o companie privată americană, iar în al doilea rând, că pentru situația dezastruoasă a implicării Bechtel în România este responsabilă nu doar respectiva companie, sau statul american, după cum ar vrea autorul să se creadă, ci și autoritățile statului român, care nu au luat măsuri în timp util, permițând tărăgănarea întregii situații timp de peste un deceniu.”

Înțelegeți așadar? Bechtel n-are nicio treabă cu statul american. Doar de-aia Bombonel a semnat contractul fix după aderarea noastră la NATO. Și doar de-aia era Gitenstein non stop la băsescu cu subiectul Bechtel pe masă. Și, desigur, vinovat e păgubitul, adică statul român. Retorică pentru proști.

În final voi afirma doar că trebuie să fii complet idiot să trăiești în disonanța cognitivă a progresismului. E cât se poate de clar că noua găselniță a neomarxismului e una pusă pe fapte mari: asemeni bolșevicilor din care se trag, vor instaurarea terorii și a cenzurii. Iar dacă vă gândiți că e vorba doar de cei ca noi, vă înșelați. În realitate, boții cei fără de creier ai noii ideologii au ca scop cenzurarea nu doar a prezentului, ci și a istoriei. Iar pentru cei care-și pierd capul în lumea digitală, noua cenzură va face ravagii. Vreți să nu fiți proști? Puneți mâna pe carte până n-or s-o interzică tiranii de mucava ai noii societăți totalitare.

                                                                                         Dan DIACONU, Trenduri economice

5 Comments

 1. un mizantrop

  Mai, eu vreau sa cred! Am prea multe rude jertfite (la propriu!) pe altarul stalinismului bunic al progresismului, ca sa nu ma ia cu frisoane cand vad ce se intampla… Cum e sa clamezi necesitatea meritocratiei si “o Romanie fara hotie” in vreme ce ei isi falsifica diplome si ocupa functii pentru care n-au nicio calificare, apoi, amaratul ala de “abuz in serviciu” pentru care au calcat in picioare pesedeul, la ei s-a transformat in talharie, filmata si probata…(chiar, de ce nu vine Javrish sa ne spuna ca filmarile “intamplatoare” nu pot fi folosite in instanta din vina pesedistilor care au schimbat codul enal?!)…apoi, cum sa-i crezi ca au picat din spuma marii, acum, pe planeta, cand, daca-i cauti, toti au ascendente staliniste si securiste?! Si daca mai era nevoie de vreo “referinta”, curentul asta stangist, revolutionar, cu radacini in revolutia franceza si stilizat de marxism a luat o categorie sociala defavorizata si a tot rotit-o la “conducere”, pana ce a desfiintat-o, ca nimeni nu mai recunoaste, acum, ca ar fi proletariat…acum, li s-a pus pata pe minoritati sexuale si rasiale…in curand ii vor beli si pe astia, odata cu farama de umanitate care ne-a mai ramas…problema nu e la ei ci la papusarii care-i folosesc…Daca observ ca progresismo-marxismul asta nu e decat, inca o data, rasturnarea valorilor si ridicarea gunoiului social la rang de elita conducatoare (ca mediocrii, din toata lumea, sunt ca paduchii, se trag unii pe altii…), se cheama ca sunt incorect politic?!
  P.S.1. E interesant ca noua ideologie imi da voie sa-mi schim sexul, sa ma mutilez in acest sens, la orice varsta, fara acordul parintilor, dar, n-am voie sa refuz un vaccin…
  2. Am un pisoi handicapat (fizic), care, crescand cu doi caini a decis sa fie si el catzel…vine cand il chemi, se chinuie sa latre, supravegheaza strada, sta numai in preajma cainilor…noi, progresisti aspiranti, ii respectam alegerea…doar ca, la aparitia unei pisici, cainele cu fata de motan e apucat de streche si nu-l mai putem tine in frau…as vrea ca noua ideologie sa “dezlege” si aceasta problema…ca, daca tot luam natura ca model, eu zic sa ne tinem de legile ei…

  • Oyvey

   Dacă păpușarii ceia s-ar fi limitat doar la câteva scrisorele filozofice către proletari, lumea și-ar fi văzut de treabă ignorându-le “ideologia” sau alungându-i pe cei mai agresivi la marginea cetății. Din păcate, talmuzia lor nu are limite iar interesul lor pentru războaie și otrăvuri drăcești continuă să ne decimeze spiritual și fizic. Trebuie să aibă ei un scop final…

   Și când te gândești că dau impresia că le pasă de sănătatea omenirii…
   https://www.thejc.com/news/world/greek-newspaper-likens-pfizer-s-jewish-chief-to-josef-mengele-1.508678

 2. satan existã

  Un articol senzațional;un articol ce ar trebui pus în ramă și păstrat pentru posteritate.
  În acest articol se arată clar cum unii dintre semenii noștri sunt îndrãciți.

 3. IQ100

  Asta cu Sputnik e forțare.
  Normal ca rușii, daca supravegheaza/spioneaza pe aici, citeaza ce le convine.
  Vina e a celor ce oferă munitie propagandei ruse.

 4. IQ100

  O hoție fara Romanie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.