Cadran international

„Proiectul Zelenski” a reușit în Ucraina, un nou președinte evreu

                      Înca un președinte evreu Încă un stat al lumii […]

 

                    Înca un președinte evreu

Încă un stat al lumii are un președinte evreu, Ucraina. Nu știu nimic despre Volodimir Zelenski, nu știu ce (și dacă) gîndește, nu știu ce va intenționa să facă. Faptul că este evreu, nu îmi pare un defect. Pe mine m-a mirat faptul că s-a încumetat să candideze la președenția țării într-un moment atît de delicat, cu atîtea probleme interne și externe. Dar sigur, știe el mai bine (sau poate alții).

Și m-a mai mirat un lucru. Dacă cineva se uită pe lista președinților și prim-miniștrilor Israelului de la înființare la zi, va constata că toți aceștia au fost askenazi, cu origini din Rusia, Ucraina, Belarus, țările baltice. Nici un evreu sefard, adică adevărații evrei! În Israel, sefarzii sînt cetățeni de mîna a doua, iar evreii/evreicele askenazi care se căsătoresc cu evreice/evrei de rit sefard, au un statut intermediar, pierzînd unele facilități, ca de pildă prioritatatea la închirierea de locuințe.

M-a mirat faptul că totuși, în Ucraina au rămas atît de mulți evrei!

În cartea mea m-am ocupat și de evreii din Ucraina, în primul rînd de miliardarii evrei de acum 10 ani:

„…Al doisprezecelea miliardar în Europa Centrală și de Est la începutul mileniului III era evreul ucrainean Victor Mihailovici Pinciuc (ns. 1960), cel mai bogat om din Ucraina, ginerele fostului președinte Leonid Kucima. Pinciuc este fondator și acționar majoritar al Interpipe Group (industria oțelelului) – liderul ucrainean în domeniu, acționar în alte companii economice, proprietar a 4 canale TV și al celui mai popular tabloid ucrainean. Averea sa era estimată la 1,5 mlrd. $. Pinciuc a intrat și în politică, între 1998-2006 obținînd succesiv două mandate de deputat în Rada (Parlamentul ucrainean).

Odată cu alegerea unui nou președinte în Ucraina (2005), Pinciuc a pierdut locul întîi în top în favoarea lui Rinat Ahmetov, care își menține acest loc și în prezent. Pe următoarele trei locuri, se situează constant dar schimbînd pozițiile între ei trei evrei: Pinciuc, Igor Valerivoici Kolomoiski (ns. 1963), acționar principal al Privat Group (un concern care controlează mii de companii care desfășoară în zeci de țări printre care și România activități bancare, de transporturi aeriene, în industria oțelului și a feroaliajelor, petrol, industrie chimică și alimentară, energie, presă) și președinte al clubului de fotbal Dnepr Dnepropetrovsk și Ghenadi Borisovici Bogoliubov (ns. 1962), de asemenea acționar principal al Privat Group. În topul miliadarilor ucrainieni se mai află evreul Alexei Martinov (locul 7), tot acționar principal al Privat Group. Evreul Vadim Zinovievici Rabinovici (ns. 1953) este un alt miliardar ucrainean a cărui avere a fost constituită prin import de furnituri și export de gaze naturale; condamnat pentru diferite infracțiuni, a părăsit țara și a primit cetățenia israeliană – ulterior, condamnările sale au fost anulate; din anul 1996 este președinte al Camerei de comerț israelo-ucraineană, din anul 2007 este proprietarul clubului de fotbal Arsenal Kiev; mai este președinte al Parlamentului evreiesc ucrainean și vicepreședinte al Uniunii evreiești europene. De menționat și faptul că evreii ucraineni Kolomoiski și Rabinovici au fost inițiatorii  constituirii Uniunii europene evreiești”.

Apoi, m-am referit și la ascensiunea politică a  evreilor ucrainieni :

„Un caz particular îl reprezintă Iulia Volodimirvna Timoșenco (ns. 1960), „corupta favorită“ a SUA și Uniunii Europene; prim-ministru al Ucrainei între ian.-sept. 2005 și apoi între 2007-2010,  numită de unii „Jeanne d’Arc” a Ucrainei iar de alții „prințesa gazelor”, a acumulat o avere enormă în principal prin afaceri cu gaze naturale (în special în perioada dec. 1999-ian. 2001, timp în care a fost adjunct al primului ministru pentru energie; unele materiale de pe Internet o plasează pe locul întîi în topul miliadarilor ucrainieni, dar nu există nici o estimare oficială a averii sale. Din anul 2000, au fost arestați în mai multe rînduri pentru abuz și corupție atît Alexandr (soțul, care în ian. 2012 a cerut azil politic în Cehia), cît și Iulia, care în urma ultimei arestări a fost condamnată, în anul 2011, la 7 ani închisoare.  Adversarii corupției, SUA și Uniunea Europeană, au sărit agresiv în apărarea coruptei lor favorite care, în urma rebeliunii organizate de Occident la începutul anului 2014 și care a condus la prăbușirea regimului legitim,  a fost pusă în libertate. Bunicul patern al Iuliei Timoșenco, evreul Avram Kelmanovici Kapitelman (1914-1944) a fost numit directorul școlii publice evreiești din Sniatin; mobilizat la începerea războiului, Kapitelman a murit pe front.

Un alt miliardar ucrainean controversat, al cărui nume este adesea asociat cu crima organizată, este evreul Dmitri Vasilovici Firtach (ns. 1965)”

Mai dau un citat: „… Evreul Efim Leonidovici Zviagilski (ns. 1933) a devenit prim-vice-prim-ministru al Ucrainei la data de 11 iunie 1993, iar între 22 sept. 1993 – 4 iulie 1994 a fost prim-ministru interimar. Tot în Ucraina, un alt evreu, Volodimir Borisovici Groisman (ns. 1978) a ajuns în anul 2016 prim ministru (anterior, fusese ministrul dezvoltării regionale și președintele Radei ucrainiene).”

În anul 2019, din cei 3 principali candidați la președeanția Ucrainei, doi erau evrei!.

Repet numele unui alt evreu ucrainean deja amintit, și anume Eduard Șifrin (ns. 1960), stabilit în prezent în Marea Britanie (în lista Sunday Times a celor mai bogați britanici pentru anul 2006 ocupa locul 59 cu o avere de cca. 920 mil. lire sterline; în clasamentul Forbes al celor mai bogați oameni din lume pentru anul 2009 ocupa locul 559 cu o avere de cca. 1,3 mil. $). În anul 2009 Șifrin a fost ales vicepreședinte al Congresului mondial evreiesc.

Ucraina mai oferă și pe cel considerat de FBI ca fiind cel mai periculos mafiot din lume: evreul Semion Iudcovici Moghilevici (ns. 1946), cetățean rus, ucrainean, israelian și ungur, implicat în toate activitățile posibile de tip mafiot

Mai dau niște citate, fiindcă am destule:

„34. Punerea în practică a planurilor sioniste a continuat, desigur, și după apariția ediției a treia a cătții de față. În primăvara anului 2011, la inițiativa evreilor ucraineni Igor Kolomoiski și Vadim Rabinovici (mai multe despre aceștia v. nota precedentă) la Bruxelles  a luat ființă Uniunea evreiască europeană (Komoiski – președinte și Rabinovici – vicepreședinte), o structură unitară a tuturor comunităților și organizațiilor evreiești din Europa de vest, de est și centrală.

Uniunea a hotărît constituirea unui Parlament evreiesc european care, după modelul Knesset-ului (Parlamentul israelian), să fie format din 120 de membri ce urmau a fi aleși on-line dintre cei 3 mil. de evrei cetățeni ai 47 de țări europene. La data de 16 februarie 2012, în sediul Parlamentului european, a avut loc prima întîlnire a Parlamentului evreiesc european, condusă de cei 2 copreședinți aleși (evreul belgian Joel Rubinfeld – ns. 1968 și mai sus-mennționatul Vadim Rabinovici).”

Iată lista miliardarilor evrei ucrainieni :

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_oligarchs

Nu vă lăsați păcăliți de faptul că doar o treime sînt evrei. Vedeți mai jos răspîndirea miliardarilor evrei ucrainieni:

https://en.wikipedia.org/wiki/Gennadiy_Bogolyubov

https://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Fridman

https://en.wikipedia.org/wiki/German_Khan

https://en.wikipedia.org/wiki/Ihor_Kolomoyskyi

https://en.wikipedia.org/wiki/Hennadiy_Korban

https://en.wikipedia.org/wiki/Victor_Pinchuk

https://en.wikipedia.org/wiki/Vadim_Rabinovich

https://en.wikipedia.org/wiki/Eduard_Shifrin

https://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Vekselberg

                                                             *

Moldova de peste Prut pare să urmeze un drum similar.

„Și Republica Moldova a avut aceeași soarta. Evreul lituanian Boris Birștein (ns. 1947), emigrat în Israel în 1977, apoi în Elveția, în Canada și ajuns în 1991 în Moldova, unde a acaparat domeniile bancar, asigurări, hoteluri, presă, etc. Apoi, în Moldova a venit evreul Ilan Shor (ns. 1987 în Tel Aviv) care, în pofida tinereții sale, într-un timp record, a reușit  să obțină controlul în domenii importante, printre care și cel bancar (în acest moment, este cercetat pentru dispariția a 1 mlrd. $ din fondurile Băncii de Economii din Moldova, al cărei președinte al Consiliului de administrație este).”

Ilan Shor, devalizatorul Băncii Național a Moldovei, în loc să putrezească în închisoare, a fost ales primar al cetății lui Ștefan cel Mare, Orhei, dopă care a înființat un partid care în acest an a intrat în Parlamentul Moldovei.

                                                                                                              Dan Cristian IONESCU

 

2 Comments

  1. Mihnea

    Mă rog, să fim realiști. Proiectul Iuda președinte în țara holodomorului, este identic cu proiectul referendumului pentru familie din România. Ambele țări au ajuns un Spital psihatric unde pacienții, vorba lui Mihai Șerban, sunt dependenți de jidanul electric.

  2. Eugenia

    Ori esti evreu de ala khazar ori esti naiv 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.