Observator

Propaganda progresistă-globalistă: Cine-i cu Klaus e cu SUA și UE, cei care votează cu Viorica sunt cu Rusia

          Iohannis vs Dăncilă, adică SUA ȘI UE vs Rusia Ce spun ai noștri comentatori pe […]

 

        Iohannis vs Dăncilă, adică SUA ȘI UE vs Rusia

Ce spun ai noștri comentatori pe Facebook? Ai noștri spun că aia de votează Iohannis, votează pentru UE și Statele Unite, iar aia de-o votează pe „proasta” de Dăncilă, votează pentru Rusia!

Ce spune „proasta” de Dăncilă despre Rusia? Proasta nu spune nimic! Și asta pentru că Dragnea e în pușcărie. Când nu era, proasta a spus ce i-a spus el să spună – că România vrea să-și mute ambasada la Ierusalim. Pentru asta, Orban de la PNL, nu ăla de la Budapesta, imediat ce s-a întors în București de la Berlin – unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel –, a reclamat-o la Parchetul General pentru trădare de țara! Acum, „proasta” nu mai deschide gură!

Ce spune UE (adică Berlin, Bruxelles și Paris, în ordine),„care e cu SUA”, doar așa susțin ai noștri, despre Statele Unite și Rusia

Nu ne mai putem bază pe Statele Unite și Marea Britanie. Vremurile în care depindeam unii de alții au apus. Europa trebuie să-și ia soartă în propriile mâini.” – Angela Merkel

Nu știm dacă pe viitor ne vom mai putea sprijini pe Statele Unite…Timpul când ne puteam sprijini total unii pe alții este în parte trecut.” – Angela Merkel, interviu Die Zeit, 2017, după ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO să contribuie la bugetul organizației.

Timpul în care puteam să contam pe Statele Unite pentru a ne proteja a trecut… Europa trebuie să-și ia propriul destin în mâini, este provocarea noastră pentru viitor.” – Angela Merkel, discurs Aachen, 2018, după ce Statele Unite au ieșit din acordul nuclear cu Iranul.

Germania are un interes strategic în a avea relații bune cu Rusia.” – Angela Merkel, Soci, 17 mai 2018

Trebuie să regindim relațiile cu Rusia pentru că ar fi o profundă eroare să îndepărtăm Rusia de Europa.” – Emmanuel Macron

Noi nu ne amestecăm în politică Statelor Unite (…) Iar europenii contează pe faptul că America nu se amestecă în politică europeană.” – Federica Mogherini, șefa diplomație europene, după ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO să contribuie la bugetul organizației.

Europa nu-și poate asigura securitatea fără ajutorul Rusiei.”… „Acesta a fost mesajul american pentru mulți ani de-acum înainte. Sunt total împotriva ideii de a ne lăsa împinși în treaba asta.” – Jean Claude Juncker, după ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO să contribuie la bugetul organizației.

Uniunea Europeană trebuie să înlocuiască Statele Unite pe scenă internațională. America renunță la multilateralism cu o ferocitate care nu poate decât să surprinda… La acest stadiu trebuie să înlocuim Statele Unite care, ca actor internațional și-au pierdut din vigoare și, din această cauza, pe termen lung, din influență.” – Jean Claude Juncker după ce Statele Unite au ieșit din acordul nuclear cu Iranul.

Trebuie să înceteze influența SUA asupra relațiilor dintre UE și alte tări… Da, spun cu mare sinceritate acest lucru, trebuie să-i tratăm pe ruși în mod corect. Din conversațiile mele cu Puțin știu că nu acceptă fraze precum cele în care Barak Obama a afirmat că Rusia este o putere regională. Ce vrea să spună asta? Rusia nu poate fi tratată astfel!… Rusia vrea să fie tratată de la egal la egal și, în această privință, rușii au dreptate… nu trebuie să-i împingem din rândul întâi al scenei deoarece, așa cum am văzut, vor face foarte repede să se vorbească despre ei.” – Jean Claude Juncker

Pe 27 februarie 2018, la Bruxelles, șeful diplomației Uniunii Europene, Federica Mogherini, anunța în cadrul conferinței de presă ce a urmat întâlnirii dintre 28 de miniștrii europeni și omologii lor din mai multe țări arabe, că, în ceea ce privește politică din Orientul Mijlociu (mutarea ambasadei SUA la Ierusalim), Uniunea Europeană împărtășește politică Ligii Arabe și respinge clar pe cea a Statelor Unite! „Niciun stat membru UE nu-și va muta ambasada la Ierusalim.” – spune ea!

Ce a spus Iohannis despre intenția SUA: „Nu știu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii.” și „Prin urmare în această etapă relocarea ambasadei României în Ierusalim ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional relevant.” – Klaus Johannis

Donald Trump anunța pe 8 mai 2018 retragerea Statelor Unite din Acordul încheiat în 2015 cu Iranul, acord pe care îl califica drept „dezastruos”, și anunța restabilirea sancțiunilor împotrivă regimului ayatollahilor.

Ce spune UE – adică Berlin , Paris bla, bla – , care e cu SUA, despre acordul cu Iranul?

Regret decizia președintelui american, cred că este greșită, și din această cauza, noi, Europenii, am decis să rămânem în acordul din 2015.” – Emmanuel Macron.

În cursul unei convorbiri telefonice, Emmanuel Macron și Hassan Rouhani convin să conlucreze pentru menținerea în funcțiune a acordului nuclear”. Franței i se alătura Germania, Rusia, Marea Britanie și China, care refuză să rupă acordul cu Iran. Statele Unite rămân izolate. Știți lozinca: Iohannis, SUA și UE.

Ce spune presa despre Iohannis și Dăncilă? Se spune ce spun ai noștri – ăștia, comentatorii, influencerii și analiștii! Adică se dă de înțeles că ori Iohannis, UE și Statele Unite , ori ne ia dracu cu Dăncilă și Rusia!

Concluzia? „Ai nostri” au reușit o treabă uluitoare – să condiționeze și să manipuleze presa! Și nu invers cum ar fi fost normal.

                                                                                                                 Bogdan CALEHARI   

2 Comments

 1. Adrian Grigoriu

  Concluzia este intenţionat alterata la final care contrazice toate susţinerile din articol. Ea este Johannis, UE şi Rusia contra Dăncilă şi SUA.

  Câți dintre dvs. au priceput că toate astea sunt diversiuni, conflicte false, nişte jocuri de realitate virtuală pe care consumatorii de televizor și jocuri electronice iau drept reale?

 2. Iar au inceput cu minciunile astea, fascistii drogati #rezist???
  Cine nu vrea mutarea ambasadei la Ierusalim, asa cum a facut SUA?
  Dancila sau IohaniSS?
  Eu zic ca IohaniSS care, se pare, are multe ramasite de antisemitism in el, de la bunicul lui care a fost in Waffen SS („niște evrei…”)…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *