Atitudini

Prostia la cote maxime: „Je suis Gusti” și „Je suis Augustin Lazăr!”

  „Zeci de persoane au participat, joi la prânz, la o acţiune organizată de comunitatea «Vă vedem din Sibiu», cu […]

 

„Zeci de persoane au participat, joi la prânz, la o acţiune organizată de comunitatea «Vă vedem din Sibiu», cu mesaje precum: «Je suis Augustin Lazăr», dar şi unele împotriva politicienilor. Acţiunea a fost anunţată pe reţelele sociale.”(Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/je-suis-augustin-lazar-protest-al-comunitatii-va-vedem-din-sibiu-1020127)

Așa-zișii protestatari de la Sibiu (mișcarea „Vă vedem din Sibiu”), cei care văd totul de acolo, mai puțin propriul ridicol, nu sunt chiar atât de atașați de  Augustin Lazăr, babul cu părul cărunt vopsit blond de când a fost instalat procuror general, după cum arată aparențele. Numirea ca porcuror general a acestui unchiaș mediocru, un politruc prăfuit al sistemului opresiv care s-a jucat de-a procurorul imediat după potopul lui Noe, i-a aparținut președintelui Iohannis, cel protejat de Augustin Lazăr pe vremea când Werner era primar la Sibiu, iar el, taica Gusti, conducea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, unde mușamaliza dosarele penale ale klausului. Gusti și Klausi sunt corupții care luptă împotriva corupției!

Cucoanele isterice, cu probleme existențiale și de menopauză, nu sunt îndrăgostite de slugoiul cu meclă de tractorist, dinozaurul comunist răsfățat cu apelativul „Gusti”, diminutivul ardelenesc al numelui Augustin, ci de stăpânul acestuia: Klaus Werner Iohannis! Dați click pe fotografia de mai jos ca să vedeți mai clar și de aproape prostia în stare pură!

Pe proștii ăștia i-au lăsat sașii lui Iohannis fără locuințe, licee, școli, grădinițe, un azil de bătrâni și clădirea Filarmonicii prin retrocedări abuzive și ilegale, sub protecția procurorului-șef „Gusti” de la Alba Iulia, după ce primarul (Klaus Werner Iohannis) a retrocedat nenumărate imobile către FDGR (președinte tot Klaus Werner Iohannis), devenit oficial succesor al organizației naziste Grupul Etnic German în anul 2007. Citiți și vă cruciți: „Justițiarul”, prima publicație care a scris despre reactivarea organizației hitleriste Grupul Etnic German de către Klaus Werner Iohnnis!

Vă spun o scurtă povestioară, relevantă pentru prostia unora dintre concetățenii mei sibieni. În preajma alegerilor locale din anul 2012, eram în Piața Cibin din Sibiu pentru cumpărături împreună cu nevastă-mea. Când să ieșim din piață, se întâlnește soția cu un fost coleg de serviciu, de la „13 Decembrie”  –  o fostă întreprindere de succes, cu produse de marochinărie exportate în SUA pe vremea lui Ceaușescu, pusă „pe butuci” imediat după „revoluție” –  și o pune dracu’ să-l întrebe, din politețe, ce mai face. Mai bine ne-am fi văzut de drum. Ăla, încruntat, spune că e necăjit, are procese prin instanță, au revendicat sașii locuința lui din Piața Mică, nu mai țin minte care dintre sași, biserica evanghelică sau FDGR-ul și probabil că va fi evacuat, deja două familii din imobil au fost aruncate în stradă. Ca să schimbe subiectul, fiindcă se vedea că omul suferea intens, nevastă-mea îl întreabă cu cine votează, fiindcă peste câteva zile erau alegerile locale. Ăla, se luminează la  față și zice: „Cu Iohannis și FDGR!”. Deci, prostălăul vota taman cu ăia care-l dădeau afară din casă! Era să fac infarct de uimire și abia am apucat să-i bolborosesc soției printre dinți: „Hai să ne cărăm rapid, poate tembelismul ăstuia este contagios.”, în timp ce o luasem la trap și o împingeam spre locul unde parcasem mașina.

 Cetățenii cu pancartele „Je suis Augustin Lazăr” și „Je suis Gusti” sunt cu creierii spălați de propaganda iohannistă desfășurată în orașul de pe Cibin timp de 18 ani non-stop. Datorită acesteia unii dintre sibieni au ajuns să se creadă superiori restului românilor și parte din ei au devenit secesioniști, vor ca Transilvania să se separe de România. Asistăm la sindromul Stockholm, al victimei îndrăgostite de agresor. După ce au fost oprimați de sași sute de ani, sibienii cei făloși au devenit slugi pe viață și și-au pierdut demnitatea și identitatea națională, fenomen explicat detaliat aici: Sindromul slugoiului îndobitocit: Hermannstadt în loc de Sibiu

Sibiul se numea Hermannstadt în întunecatul Ev Mediu, când românii nu aveau dreptul să intre în „burg” – cum numesc orașul slugarnicii scribălăi locali, musai germanofili – decât la târguri și contra unei taxe, înnoptatul în interiorul zidurilor cetății fiindu-le interzis cu desăvârșire! Aceiași lachei, mânuitori de condei, vând gogoși despre cultura și umanismul baronului sas Brukenthal, fostul guvernator al Transilvaniei și fondatorul muzeului cu același nume, făcând abstracție de cruzimea nefirească a acestuia, care asista cu o plăcere de psihopat la execuțiile sau schingiuirea românilor pe eșafodul din Piața Mare a Hermannstadt-ului, numele săsesc al Sibiului, preluat sfidător de echipa de fotbal sibiană, finanțată din bani publici de primăria săsească a orașului. Martirii români Horea și Cloșca au fost uciși cu o cruzime ieșită din comun la data  28 februarie 1785, pe Dealul Furcilor din Alba Iulia, la ordinul guvernatorului Transilvaniei, nimeni altul decât baronul sas Samuel von Brukenthal, care a guvernat zece ani: 1777-1787. 

Trebuie să fii naiv ca să crezi că numele F.C. Hermannstadt, cu care a fost botezată echipa de fotbal sibiană, a fost ales „întâmplător”, tocmai acum când au devenit fățișe intențiile secesioniste ale unor ardeleni și bănățeni, iar Sibiul se află poziționat imediat după Cluj și Timișoara ca propagandă secesionistă pentru așa-zis „independență” a Transilvaniei și Banatului! Majoritatea victimelor lui Brukenthal de la stâlpul infamiei sau de pe eșafodul amplasat în Großer Ring / Piața Mare erau români condamnați pentru „crima” de a înnopta în cetate sau refuzul de a merge pe „Calea vacii”, adică prin glodul de pe străzi, trotuarele fiind rezervate sașilor. Repet, pentru că românii, în general și sibienii, în special, nu au memorie istorică: sub stăpânirea „umanistului” baron Samuel Brukenthal, mason inițiat în Loja Zu den Drei Adler din Viena, a avut loc barbara ucidere, care a îngrozit Europa anului 1785, a liderilor țăranilor români răsculați de prea mult bine austriac, unguresc și săsesc, Horea și Cloșca, pe eșafodul construit la Alba Iulia de această dată. Pur și simplu românii de pe meleagurile sibiene au uitat istoria reală a zonei sau nu vor să mai audă de ea!

Cât de mult ne-au iubit sașii de-a lungul zbuciumatei istorii a Transilvaniei? Ne spune scriitorul Vasile Stoica (1889-1959), un mare patriot român chiar din Avrig (Sibiu), un intelectual ardelean care a fugit din imperiul austro-ungar ca să lupte cu arma în mână alături de frații români pentru Marea Unire, fiind și rănit pe front. După terminarea Războiului de Reîntregire Națională, Vasile Stoica a devenit diplomat român în SUA, ambasador în diverse țări și în final a murit în temnițele comuniste, în 27 iulie 1959 la Jilava. Aceasta a fost răsplata pentru o viață întregă dedicată României, astfel a fost răsplătit acest mare patriot, din păcate prea puțin cunoscut. A fost ucis în țara lui de către evreii bolșevici veniți pe tancurile sovietice, după ce mai fusese condamnat la moarte în contumacie de alți dușmani ai românilor, în data de 1 noiembrie 1917 printr-o sentință a Curții Marţiale din Clujul austro-ungar pentru trecerea Carpaţilor la inamic și publicarea lucrării „Suferinţele din Ardeal” (1916), carte din care vă invităm să citiți capitolul „Noi și sașii”, reprodus integral în acest articol:  Atrocitățile sașilor împotriva românilor ardeleni

Filosoful și scriitorul spaniol George Santayana (1863-1952) a lăsat umanității un aforism impresionant: „Cei care nu-şi amintesc trecutul sunt condamnaţi să-l repete.” („Aquellos que no recuerdan el pasado están condenados a repetirlo.”, în original). Proștii nu vor înțelege niciodată adevărul din aceste cuvinte memorabile.

                                                                                       Marius Albin MARINESCU 

4 Comments

 1. Procurorul general al Germaniei a fost demis dupa ce a facut o afirmatie la adresa ministrului justitiei din Germania.
  Ministrului de justitie nu i-a trebuit nici avizul CSM si nici semnatura presedintelui.
  La noi, procurorul general si procurorul sef DNA au fost acuzati de CCR ca au incalcat legile si Constitutia Romaniei in repetate randuri si, tot statul paralel stalinisto-nazist de tip mafiot, plus imbecilii verzi si din PPE din UE si fascistii si imbecilii din Romania, urla ca se face o nedreptate prin demiterea celor doi si ca se incalca independenta justitiei si a magistratilor.

  http://www.bursa.ro/germania-procurorul-general-demis-dupa-ce-l-a-acuzat-pe-ministrul-justitiei-de-atac-intolerabil-i…&s=international&articol=275664.html

 2. Au scapat de la ZOO? Sau a deschis robinetul cei de la SRI si le-a dat drumul securistilor ?

 3. capcaun

  S-au jucat putin cu galetusele si lopatelele si au plecat acasa …

 4. un mizantrop

  Ma doare obarsia ardeleana, se rasucesc strabunii in morminte, cand urmasii au ajuns sa defileze cu cei mai prosti dintre ei, sa linga jugul istoric si sa-l inalte la grad de civilizatie… Hai sa-ti zic si eu o povestire “prostia sibiana next level”, poti sa-i spui: pe autostrada Ungaria-Viena, in urma cu putina vreme, pe banda de viteza, mi-a intrat in fata, fara niciun semnal, o masina de Sibiu, condusa de…o sibianca; bineinteles ca masina ei s-a facut praf, a intrat in alte doua masini, din fata, n-avea nici aierbag, nici a mea n-a iesit tocmai bine, dar, cand am vazut-o ca se tanguie ca intarzie la munca in Italia, i-am zis sa-i multumeasca lui Dumnezeu ca a scapat-o din asa belea, la care faptura mi-a spus ca ea crede in Dumnezeu, se roaga si ca, de fapt, tocmai i-a implinit o ruga fierbinte, aceea de a “se alege praful de masina”, pe care o impartea cu frate-sau, fara ca ea sa pateasca nimic si “uite, tocmai s-a intamplat!”. Las’ ca in accident a “bulit” trei masini pe care trebuie sa le despagubeasca, ea-si obtinuse “raspunsul divin”… Uite asa ajungi sa te rogi si sa te fereasca Dumnezeu de implinirea dorintelor altuia (sibianului)… Pare ca in Ardeal, multi din astia circula liberi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.