Observator

Proștii adoră statul totalitar și arestul la domiciliu

  Deja nu mai pot suporta întrebările idiot-retorice ale sectei „Martorii lu’ COVIDU’ ”, astfel încât simt nevoia câtorva precizări. […]

 

Deja nu mai pot suporta întrebările idiot-retorice ale sectei „Martorii lu’ COVIDU’ ”, astfel încât simt nevoia câtorva precizări.

În primul rând, ca recapitulare, cred că ar trebui să vă atenționez că întreg secolul XX a avut doar trei pandemii mari și late: cea din 1918 (Spaniola), cea din 1957-1958 și cea din 1968-1970. Atât! Secolul XXI nici n-a început bine și, iată, tocmai ce avu parte de două pandemii: aia din 2009 și asta de-acum. După numărul de morți înregistrați, ăstea două pandemii nu fac nici cât cea mai soft pandemie a secolului XX. Dar voi continuați să vă băgați sub pat din prostie.

Pot înțelege că #stauacasă ți-a permis să tragi chiulul de la muncă, iar odraslelor tale să-ncingă consolele și telefoanele și să-și bage picioarele în ea de școală. Astfel ați avut minunata posibilitate să vă idiotizați împreună în ăstea două luni mult sub limitele acceptabile ale regnului uman. Problema e că a început să vă fie foame. Și vă spun de pe-acum că ăsta e abia începutul. Și nu doar începutul, ci dovada că sunteți proști îngrămădiți întrucât voi așteptați ca un oligofren să vă scoată din rahat. Imposibil! Ăla e mai prost chiar decât voi.

Și-acum să trecem la problema adâncă, aia care simt că-ți stă în cutia aia de rezonanță care la tine se numește cap: e periculos COVIDU’? Te-apasă, nu-i așa? Dar traversatul străzii e periculos? Da’ când mergeai tu la babardeală era periculos? Dar când te plimbi prin soare e periculos? Cretinule, și să respiri e periculos! Dacă sparge un dement un tub cu cianură lângă tine, cum ai respirat ai dat colțu’! Așa-i că nu știai asta? Păi vezi, acum ține-ți respirația!

Când mergi tu ca țărănușu’ parvenit să faci mici și fripturi „dă neam prost” la iarbă verde, te-ai gândit că te poate mușca o căpușă care să-ți transmită boala Lyme și care să te transforme într-o legumă toată viața? Nu, nu scapi nici dacă stai între betoane! În timp ce-o arzi prin oraș un descreierat s-ar putea să-ți dea cu o cărămidă în cap și, da!, să dai colțu’! E nasol, e cu pericole peste tot, man!

Despre asta este vorba și în ecuația cu COVIDU’, prostovanule! La fel cum poți muri de COVID la fel poți muri că te-a mușcat un câine. În caz că n-ai înțeles până acum, îți mai spun odată: în viață te mai și îmbolnăvești. Poate fi o gripă,o răceală, un sculament, dar poate fi și-un cancer, un diabet, un accident vascular sau un infarct. Sunt atâtea boli. Poate să ți se înnegrească din senin un deget și nimeni să nu știe ce ai. Dacă ai noroc, rămâne așa. Dacă nu, ghinion!

Știu că ești șocat, dar învață odată că viața asta, între multe alte scenarii, are rezervată o surpriză de care nu scapă nimeni: moartea. Da, știu că ești șocat, dar îți garantez c-o să dai colțu’ și tu. Doar dobitocii – gen deviantul ăla care ia 120 de pastile pe zi ca să se mențină veșnic tânăr – au impresia că pot învinge moartea. Și, de cele mai multe ori, din cauza prostiei lor, mor înainte de termen. Uitați-vă la David Rockefeller. A schimbat inimile la fel cum schimbați voi „cauciucele” la mașină. A rezolvat ceva? Un căcat! A murit ca orice om. În plus ajunsese să arate și ca tovarășu’ dracu’, cel cu care probabil se întreține acum în cazan.

Revenind, dragul meu retardat, absoarbe bine ceea ce-ți spun eu acum: o să mori și tu, îți garantez fără niciun dubiu! Viața ta pe pământul ăsta vine la pachet cu moartea. Nu te mai iluziona! Treci peste căcaturile pe care ți le-au inoculat dobitocii ca tine și caută să trăiești! Nu te mai ascunde ca un șobolan în văgăuna ta infectă! Ieși la aer și simte viața! Și, mai ales, nu mai fi prost niciodată! Dacă-ai înțeles ce ți-am spus, ai câștigat. Dacă nu, marș în casă; stai acolo ca să te familiarizezi cu viața între patru scânduri! Iar, în final, te mai rog ceva: dacă simți că te ia de jos citind cele scrise până acum, să știi că e din cauza prostiei care se umflă-n tine. Ești prost, astfel încât ține-o doar pentru tine! Nu mă mai inoportuna că n-o să mă obosesc nici măcar să te scuip.

                                                                                                         Dan DIACONU

Citiți și Sondaj IRES: Românul, frate bun cu Big Brother, se vrea cipat, vaccinat, supravegheat și fără prea multe drepturi și libertăți!

 

10 Comments

 1. Aia care stau in vacanta acasa acum, vor muri de foame cat de curand. Eu chiar ma miram ca a fost pustiu in piata Victoriei, macar chelneritele din centru vechi si cine mai este fara perspective de viitor, sa fi iesit.
  Dar cand le va ajunge foamea in mat peste cateva luni va fi prea tarziu.

  • Stelu

   Cine ești man, că vreau să-ți pup mănușițele!?! Când voi fi la putere ăsta o să fie eseul pe care niciun licean nu va putea să-l ocolească, dacă va vrea să ajungă la facultate. E încă o esență tare a poporului român…
   Doamne îți mulțumesc că suntem suficient de mulți!

 2. Marian

  Pompiliu Diplan – Opriti Mascarada! Eliberati mintile si sufletele …
  https://www.youtube.com/watch?v=NtYIYLmvOtw
  5 days ago … … Diplan – Opriti Mascarada! Eliberati mintile si sufletele oamenilor!

  • Rox

   Nu mai exista video -ul. You tube a avut grija sa stearga. Off ,nemernici cu chip de om.

  • SIC SEMPER TYRANNIS

   Da, a fost sin Piata Domnul Diplan. Acolo ne-au numit in tot felul: pesede – n-am votat cu ei niciodata – penele – am cotat cu ei ca fiind “raul cel mai mic” si-mi vine sa imi dau palme , mai bine imi anulam votul, pro-rusi ! DAAARRRR nu ne-au spus ca suntem PRO-CHINEZI ! CA DE FAPT, AIA ERAM :))) PRO-CHINEZI INFILTRATI CARE LUPTAM IN ROMANIA PENTRU DREPTURILE OMULUI DIN CHINA! Lasand gluma la o parte, Sun o multime de materiale ale domnului Diplan, inclusiv un interviu fabulos cu domnul Cristoiu, dar si materiale facute de domnul Tiuca si Valentin Stan. Mai este si Radu Moraru. Ar fi bine ca acesti oameni sa se uneasca si sa ne uneasca si pe noi, cei care ne VREM VIATA INAPOI! Daca oamenii sunt uniti in adevar nici o minciuna nu ii poate invinge.

   https://youtu.be/2dYYRZVZAH0

 3. gheorghe

  Daca ar renunta la cuvintele gretoase care-l coboara chiar sub un retardat caruia ii dedica atatea randuri… daca ar fi asa, ar intelege ca-si bate gura de pomana…
  Daca presupune ca se face inteles, inseamna ca “ala” nu e retardat, ca inteege.
  Astfel izbucnirea de ciuda nu-l arata decent si inteligent ci – cu parere de rau o spun, … – un ins ajuns in pragul disperarii, caruia parca ii fuge pamantul de sub picioare si tipa!
  Nu e tinuta de om politic, nici de lider – a alunecat langa cei pe care ii critica, sa nu spun ca aproape ca-iinjura.

  Nasol!

  • alex

   Gheorghe, nu te supara, dar nu ai dreptate! Sistemul tocmai de prosti are nevoie – si tare-s multi! D-l Diaconu are dreptate!

 4. satan exista

  Un articol epocal,de pastrat pentru posteritate
  iwillneverlookback2017 nicioadata nu poate fi prea tarziu pentru trezire;asa prevad si eu:in toamna-iarna cand se va inchide din nou societatea,romanii,cu frica,fara frica se vor rascula;din pacate astia au fortele de represiune cu ei(politie,jandarmerie,armata)si s ar putea sa se lase cu varsare de sange.

 5. satan exista

  Situatia se va schimba radical cand va incepe foamea si la cei care pana acum nu aveau probleme cu ea;oficial sunt vreo 400.000 cei ce au ramas fara loc de munca;pe termen scurt piata muncii va absorbi vreo 20.000-50.000;in toamna,cand vor inchide din nou societatea pe motiv de covrig,vor mai disparea inca cateva sute de mii de locuri de munca;in toamna-primavara ma astept la miscari de strada nemaintalnite din anii ’90;poate de data asta vor fi cu folos pentru romani.

 6. SIC SEMPER TYRANNIS

  “Când mergi tu ca țărănușu’ parvenit să faci mici și fripturi „dă neam prost” la iarbă verde, te-ai gândit că te poate mușca o căpușă care să-ți transmită boala Lyme și care să te transforme într-o legumă toată viața? Nu, nu scapi nici dacă stai între betoane! În timp ce-o arzi prin oraș un descreierat s-ar putea să-ți dea cu o cărămidă în cap și, da!, să dai colțu’! E nasol, e cu pericole peste tot, man!”
  super-tare :))) multumesc pentru articol ! FOARTE TARE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.