Colimator

Prostovanul, platitudinile lui și prompterul: De ce apare aproape zilnic Iohannis la televizor?

  De ce iese Plăvanul zilnic? Ar trebui să vă reamintiți când ieșea băsescu. Mai țineți minte? Fix spre sfârșitul […]

 

De ce iese Plăvanul zilnic? Ar trebui să vă reamintiți când ieșea băsescu. Mai țineți minte? Fix spre sfârșitul mandatului. Motivul? Simțea că-i fuge pământul de sub picioare și-n acest fel dădea un semnal de siguranță. Mai mult, le transmitea tuturor răcanilor din subordine că-i belește dacă mișcă-n front.

Dacă vreți, ieșirea prostului în conferința de presă e deja una dintre tehnicile puse la cale de SPP pentru protejarea instituției (a se citi a ocupantului). Cu Plăvanul se repetă ceea ce-au făcut cu băsescu. Doar că acum au întâmpinat o problemă majoră: prostovanul actual e atât de nătâng încât îi e imposibil să vorbească liber. Cu băsescu o rezolvaseră cu un training de „public speaking” pe care ticălosul și-l însușise impecabil. La Plăvan treaba a fost critică întrucât n-ai ce face cu „lemn Tănase”. Dacă mai țineți minte, în conferințele de presă de pe la început a făcut greșeli flagrante, cea cu giroscopul arătându-l exact așa cum e: un prost notoriu.

Așa că au introdus soluția de avarie: prompterul pus pe un monitor imens. Vă vine sau nu să credeți, la fiecare conferință de presă, prostul nostru citește de pe prompter. Nu e el capabil să vorbească liber, dar de citit citește bine. Înțeleg că marea majoritate a întrebărilor (cele de la posturile comode, gen UM24, TVR, etc.) îi sunt trimise înainte, astfel încât echipa de la Cotroceni are timp suficient pentru a elabora răspunsurile. Uitați-vă cum la televiziunile sau instituțiile media prietene răspunsurile date sunt substanțial mai lungi decât la ceilalți. În cazul celor considerați ostili sau prea independenți (culmea, înțeleg că și Tapalagă e băgat în categoria asta), răspunsurile sunt elaborate pe loc, după schema următoare: prima dată se înfige o frază cu caracter general, de genul „încercăm să punem în aplicare cele mai bune practici pentru a putea asigura cele mai bune condiții pacienților internați…”, pentru ca apoi să se dea răspunsul propriu-zis, elaborat de cineva din spate. Și uite-așa transformi o nevertebrată incapabilă de nimic într-un vorbitor în public.

Marea întrebare care se pune este de ce totuși e scos prostul la înaintare. Simte cineva că se cam clatină ceva pe dedesubt? Sunt semne de nervozitate? Plăvane, vedea-te-aș Moțoc!

                                                                                                   Dan DIACONU

8 Comments

 1. IQ100

  Nu are ținere de minte?
  Era un banc cu niste ardeleni…

 2. IQ100

  Cred ca ii fabrica o imagine de baiat fff destept.Ceea ce si este, desigur.
  Intrebari trimise înainte sunt de uzanta la presedinti.Cel putin asa era la Ceausescu.Nicolae Ceausescu.
  Întrebarea e slta.CAT ne costa ase.enea conferinte, incepand cu regia.Regia Salii de bal.
  Ma gandesc ca or fi si sporuri pt paza, securitate, comunicatii speciale, alea , alea…

  • wazabanga

   @iq100: referitor la costuri, trage tare rau sa depaseasca bugetul astfel incat la anu’ , sa dubleze bugetul cu probe clare, ca de, boburul e facut sa traga pt joiana , nu joian pt bobor. se pricepe la asta, vrea ca la sfarsitul mandatului sa ajunga macar la 20 de case .

 3. bali

  Cretinozaurul paraleptic schizofrenoid, desi sta int-o sala imensa si pustie, la multi metri distanta de reporteri, poarta masca si el si reporterii si purtatorul de prompter.
  Ii doresc sa scape de Covid dar sa crape in chinuri de otrava urii pe care o manifesta debordant fata de romani !

 4. livia

  Oare el o fi facut facultatea pe bune? Dar liceul? Daca da, cum dracu?

 5. Stiti ce?Mai lasatil in pace pe Ceausescu.Ceausescu nu si-a tradat tara si poporul,ci la scos din ghiarele Cabalei jidanesti.Astia care sant astazi pe caii Romaniei sant fiarele,urmasii celor pe care Ceausescu i-a alungat din tara sau i-a pus cu botul pe labe.Aia au puiat si si-au trimis lighioanele proaspete peste Romania.Clantaul dela Sibiu nu e decat intruchiparea jigodismului omenesc.Asta,pe post de Presedinte de Tara a primit si inca mai primeste cu bratele deschise toate zoaiele manipularii unui biet popor,care nu poate vedea rautatea lumii pentruca asa i-a fost inscris in genele sale de catre Bunul Dumnezeu.Frumusetea spirituala a poporului roman este calcata in picioare si rontaita de sasul cu sapte case care s-a minjit pe vecie cu vinzarea unor suflete nevinovate pentru niste arginti jidovesti.Dumnezeu nu uita si nu va ierta.El plesneste cand va venii vremea.Si acea vreme va venii.

 6. Despre Ceausescu nu poti sa inchei peroratiile de slavire.Ceausescu a fost Presedintele Romaniei cu responsabilitate si cu curaj.Pe vremea lui nu se vindeau copii peste hotare pentru organe sau placeri sexuale satanice,nu existau drogati si boschetari.Poporul roman era admirat din umbra de fatarnicii lumii.Acum?Acum este calcat in picioare cu ajutorul Presedintelui sau si al guvernului de ocupatie.Covitul asta a venit manusa pentru excrocii din conducerea acestui popor.Inainte se inchideau spitale si catedrale astazi se deschid lagare de carantina si groaza pe tot mapamondul unde trebue azvarlitii toti patriotii lumii.Si Romania exceleaza printre aceste draconice dictaturi zis medicale.

 7. Radu Humor

  Ascund de noi, dar de cei care-s prezenţi din massmedia nu ! îÎnseamnă că-s aleşi pe sprânceană !
  P.S.
  Handicapatul ăsta beneficiază şi el de chestia cu „dreptul copiiilor cu dizabilităţi de a se înscrie la orice şcoală „!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *