Colimator

Protocol PNL-UDMR semnat de ungurii Ludovic Orban și Kelemen Hunor pe seama patrimoniului românesc

  Conducerile UDMR și PNL au semnat luni, 28.10.2009, un așa-zis „acord de colaborare parlamentară”, valabil timp de un an, […]

 

Conducerile UDMR și PNL au semnat luni, 28.10.2009, un așa-zis „acord de colaborare parlamentară”, valabil timp de un an, până la viitoarele alegeri parlamentare din 2020. Protocolul în cauză a fost semnat de președinții unguri ai PNL și UDMR vederea susținerii guvernului Ludovic Orban la votul de învestire din Parlament. Click pe documentele de mai jos pentru mărire!

La punctul 8 din „acord” apare problema RETROCEDĂRILOR, către UNGURI, la fel de ILEGALE ca retrocedările către optanți, redactată într-un limbaj diplomatic: „Se va urmări îmbunatățirea legislației în vederea eficientizării procedurilor de retrocedarea a proprietăților confiscate abuziv  în perioada comunistă.

Despre „optanți”: Jaful mileniului: În Transilvania se retrocedează pământul cumpărat de România de la grofi și dat unor români la reforma agrară. Sate întregi, evacuate cu tot cu cimitire

Optanții unguri sunt latifundiarii maghiari din Transilvania care după Tratatul de la Trianon au optat pentru cetățenia maghiară. Cu pământul acestora au fost împroprietărite familiile sărace transilvănene. România le-a plătit despăgubiri consistente, a cumpărat practic pământul grofilor, la prețul pieței. Statul român a renunțat la despăgubirile de război, pe care trebuia să le încaseze de la Ungaria. Țara vecină urma să plătească despăgubiri grofilor, din aceste sume. În plus, a achitat grofilor sume echivalente a 3,2 tone de aur de 24 carate. Profesorul universitar Ioan Sabău-Pop atrage atenția că retrocedările care au loc în prezent în Ardeal oferă ungurilor terenuri care au fost cumpărate de statul român. Autoritățile române trebuie să iasă din indolență și să respingă trașant revendicările fără fundament ale maghiarilor. Altfel, cu complicitatea lor, România restituie proprietăți pentru care s-au plătit deja despăgubiri grele în urma reformei agrare.

Despre ticăloșia retrocedărilor imobiliare de la Cluj ale trădătorului Emil Boc, primar al municipiului: Emil Boc a pus pe tavă ungurilor patrimoniul imobiliar al Clujului

Musai de citit și Profesorul Ioan Sabău Pop: „Este o tendinţă dirijată ca românii să fie scoşi din toate centrele mari ale Transilvaniei”

                                                                                                               Marin MITITELU

Citiți și EXPROPIEREA ROMÂNILOR ŞI SCOPUL FINAL: TRANSILVANIA, NUMAI PENTRU PROPRIETARI UNGURI ŞI GERMANI, ROMÂNII ÎN GAZDĂ!

TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR”! (XV)

6 Comments

 1. Gheorghe

  Nu va fie frica, se impiedica Sica si pica, nu in freza, ci in mandolina. N-am gasit alta rima.

 2. IQ100

  Romanii spati pe creirele fara circumvolutiuni au votat maghiari si nemti.Sa si-i duca!!
  Interligenta erste reflectata de capciatea de anticipare…

 3. Oberst Zyklon

  ONG -ul udmr si kakamaka humor nu au ce cauta in Guvernul Romaniei . Legile votate cu ajutorul udmr sint NULE !

 4. Marian

  Într-o lume normală nu există dreptul hoțului de a cere să i restituie ce a furat. Doar că România nu mai e de mult o țară normală.

  • Cristi

   Lasă că face Iohannis România normală :))

 5. Viorel Costea

  Garanți ai protocolului, se alătură creaturi cu experiența renunțărilor la tezaure naționale: M. R. Ungureanu și C. P. Tăriceanu (vezi Fundația Gojdu și ce-a mai rămsas la Moscova din Tezaurul României).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.