Observator

PSD și conducerea sa impotentă

  V-am prezentat, în articolul anterior, adevăratele motive pentru care a fost condamnat politic Liviu Dragnea, nu o data, ci de […]

 

V-am prezentat, în articolul anterior, adevăratele motive pentru care a fost condamnat politic Liviu Dragnea, nu o data, ci de două ori. Ce au avut în comun cele două condamnări? Fapte legate de formațiunea politică din care făcea parte. La prima condamnare a fost acuzat că a îndemnat cetățenii să voteze, iar la a două că a instigat la angajarea a două persoane, care lucrau la partid și nu la el acasă. Dincolo de hilaritatea acuzațiilor, așa cum am arătat, de sacrificiul pe care l-a făcut Dragnea pentru că noi să fim liberi și să ducem o viață mai bună, tot așa trebuie să scoatem în evidența și lucrurile, deloc ușoare, pe care i le putem imputa fostului lider PSD. 

Nu am să mă refer la toate, pentru că le-am prezentat în numeroase analize și nu are niciun sens să le repet. Am să abordez doar unul dintre acestea, și anume promovarea unor persoane în funcțiile de conducere în partid și în guvern. Am constatat, cu surprindere și amărăciune, că nici nu se uscase cerneală pe hotărârea de condamnare definitivă și deja unii din cei mai apropiați colaboratori s-au delimitat de el într-un mod ce demonstrează caracterul urât, murdar al acestora, proasta educație, lipsă de onoare, de verticalitate, de bun simț și existența din belșug a slugărniciei și perfidiei. Nu au fost suficiente gesturile, declarațiile, atitudinea ostilă față de fostulul lider al partidului, dar au declanșat și o adevărată acțiune de înlăturare urgentă, fără o analiză serioasă a cauzelor, a liderilor PSD cu coloană vertebrală, foarte activi în spațiul public, persoane inteligente și cu multă experiență politică și administrativă.

Vă întrebați, firesc, ce legătură au toate acestea cu Liviu Dragnea și de ce i le reproșăm lui. Au o legătură substanțială și anume, el este cel care i-a promovat și le-a dat funcții cu mult peste capacitatea lor, peste posibilitățile lor intelectuale, a promovat pe aceste portofolii niște nulități. Probabil s-a gândit că îi sunt devotați și că îi poate dirijă mai facil. Lângă niște lumânări, reflectorul apare mult mai strălucitor. Această decizie nechibzuită a adus cel mai mare partid al țării în situația de a avea cea mai slabă conducere de la înființare, chiar dacă este interimară, cu persoane incapabile să conducă o asemenea formațiune până acum politică, care nu își dau seamă de adevărată lor „valoare” și care doresc să amâne Congresul partidului la care se alege nouă conducere, în speranța că își vor consolida pozițile în funcțiile actuale, demers total dăunător partidului care, în acest sens, își poate pierde șansele de redresare.

Nici nu indrăznesc să mă gândesc să îi compar cu titanii care au condus acest partid, ar fi o jignire prea mare adusă acestora. Lipsă de experiență a unora, dar și gândirea limitată a altora cu vechime în partid, i-au determinat să reacționeze rapid și nesăbuit la rezultatul scrutinului recent încheiat, ba, mai mult, să predea necondiționat toate armele pe care le aveau Statului Paralel Trădător și Mafiot (SPTM), ducându-ne cu gândul spre ideea, deloc neverosimilă, că s-au predat acestuia, unii acum, alții mai de mult timp, să renunțe la proiectele cele mai importante pentru care electoratul le-a dat un vot masiv în 2016 și i-a taxat acum pentru că au ezitat să le aplice. Cum altfel putem interpretă decizia conducerii interimare a partidului, exprimată în mod public, că nimeni din interior nu mai are voie să se refere la justiție.

Adică să îi lăsăm pe cei din SPTM să calce în picioare drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor, să arunce la coș opțiunea electoratului, după principiul „nu contează cine votează, contează cine număra și centralizează voturile”, să cheltuiască sume imense din buzunarul nostru pentru interceptări ilegale, să intre cu bocancii în viațăa noastră privată, să ne înregistreze momentele intime cu partenerul de viață în dormitor sau să ne contabilizeze câtă hârtie consumăm în toaletă și dacă o folosim eficient.

Așa cum era Dragnea, pe care acum parcă îl apreciez din ce în ce mai mult, comparându-l cu urmașii săi, chiar cu ezitările și încercările lui de cădere la pace cu securiștii, ne dăduse speranța că lucrurile se vor schimbă și făcuse în unele spete pași semnificativi în această direcție. După declarațiile nulităților care conduc acum partidul se dorește să se renunțe la aceste proiecte, să se revină la situația anterioară dezastruoasă.

  Poate mulți dintre dvs mă acuză că îi caracterizez în acest mod, dar cum aș putea să o fac în condițiile în care imediat după alegeri au luat poziția ghiocelului în față lui Iohannis, unii postându-se chiar în genunchi. Așa fac niște politicieni veritabili? Au uitat că, în 2016, după ce electoratul votase masiv împotrivă neamțului, acesta s-a comportat ca și cum nu se întâmplase nimic și a trecut urgent la sabotarea coaliției majoritare și a noului Executiv. Și-a pus problema conducerea interimara impotentă a partidului (o exclud pe doamnă Rodica Nassar care merită toată aprecierea și tot respectul nostru) că votul electoratului a fost fraudat, că rezultatele reale sunt altele? Sau au fost plecați cu toții ca doamnă Dăncilă în ultimii nouă ani, poate și la alegeri, de n-au văzut și n-au auzit nimic despre aceste fraude, așa cum încerca să ne mintă cu nerușinare șeful executivului, afirmând că nu a auzit de acțiunile SPTM, când chiar ea făcuse declarații publice, în față a zeci de mii de persoane, prin care lua atitudine împotriva acestor acțiuni. Cred că vrea să ne ia de proști, fără să realizeze că această calitate nu ne caracterizează pe noi… ci pe alții.

Sunt foarte multe semnale că s-au fraudat alegerile și trebuie să se cerceteze aceste semnale, este obligația Executivului să facă demersurile respective, dar… cine să o facă? Liviu Dragnea a riscat foarte mult, și a plătit cu libertatea, urmașii lui nu riscă nimic și distrug tot ce a făcut el bun în interesul cetățenilor, al nostru al românilor. Cu toții ne îndreptăm privirea și speranța spre politicienii adevărați pe care încă îi mai are partidul, care să stopeze demersul nechibzuit al conducerii interimare, să revigoreze partidul și să îl readucă pe poziția pe care o merită.

Cu toate că avem multe să îi reproșăm, având în vedere că proiectele pe care le-a inițiat în favoarea noastră au o importantă deosebită, care eclipseza semnificativ ezitările și deciziile neinspirate, mai mult comparându-l cu „a’ mai prima-ntâia-n sat” care conduce acum partidul, să îi transmitem domnului Dragnea regretul nostru că a plătit cu libertatea, situație pe care alții o folosesc ca să se cocoațe în funcții… pe care nu le merită.

                                                                                                   General Dumitru Iliescu

 

8 Comments

 1. Malus Dacus

  Stimate domnule g-ral Dumitru Iliescu
  Va rog sa analizati in unul dintre urmatoarele articole ale dvs. daca Romania a intrat in dictatura. Și într-o dictatura sinistra cu dictatori ascunsi prin strainatate, nu cum a fost dictatura lui Ceausescu, aspra, dar în interes național. Eu degeaba tot comentez, daca dvs. scrieti un articol pe tema asta, veti reusi sa luminati mult mai multe minti. Sa analizam urmatoarele:
  1. PROPAGANDA. Toata presa mainstream si toate canalele TV sunt orientate politic si ideologizate. Aceleasi mesaje pro UE, pro NATO, pro multiculturalism, pro LGBT, anticoruptie, peste tot
  2. CENZURA. Pe Facebook si pe alte retele de socializare, la toate posturile TV, in discursurile publice exista cenzura. Nu sunt cenzurate vulgaritatile, obscenitatile, limbajul licentios, deviatiile sexuale, mesajele antiromanesti, ci dimpotriva, mesajele patriotice, crestine, identitare, de unitate romaneasca sau de negare a holocaustului.
  3. MONITORIZAREA. Toti cetatenii romani dunt monitorizati prin toate mijloacele, Romania chiar a devenit un poligon de incercare a ultimelor tehnici de supraveghere, manipulare si control, cu sfidarea constitutiei si drepturilor omului.
  4. TEROAREA SECURITATII. Exact ca si pe vremea lui Ceausescu cand se vorbea cu teama, in soapta, in parabole la fel si acum lumea a inceput sa taca. A renascut teama de securisti, teama de a fi ascultat, teama de a spune adevarul, a fost iar suprimata libertatea de exprimare.
  5. LIPSA PLURALISMULUI POLITIC. Desi avem multe partide, toate au acelasi mesaj, aceeasi ideologie, toate sunt pro-UE, pro-NATO, pro-LGBT, pro-vaccinare, pro-multinationale. Este de fapt un partid unic în interiorul caruia diferite factiuni se lupta pentru gratiile stapanilor straini. Nu exista in realitate nuante, opinii diferite, curente politice diferite, dezbatere politica autentica!
  6. VOTUL FORMAL. Exact ca si pe vremea socialismului, cand eram sa chemati sa votam candidatii Frontului Democratiei si Unitatii Socialiste, asa si acum votam parlamentarii UE care oricum n-au nicio putere reala in PE. Mai mult decat atat votul este dinainte negociat, la procent intre formatiunile politice monocolore existente și statul paralel. Nici alegerile parlamentare sau prezidentiale nu sunt corecte! Populatia este mintita ca a votat si a decis rezultatul alegerilor.
  7. LIPSA INDEPENDENTEI JUSTITIEI. Justitia este subordonata serviciilor secrete romanesti dar mai ales straine. Exista protocoale secrete anticonstitutionale dovedite care functioneaza in continuare, judecatori si procurori cu grade.
  8. POLITIE POLITICA SI DETINUTI POLITICI. DNA-ul n-are treaba cu mult trambitata anticoruptie ci cu eliminarea adverarilor politici ai Bruxellului si ai altor entitati straine. Dragnea ca si altii este un detinut politic.
  9. STATUL PARALEL – Un organism suprastatal nedemocratic care exercita o putere ilegitima. Continua dezinformare a populatiei în legătura cu acest subiect pentru a nu incrimina puterile străine care stau de fapt la comanda statului paralel
  Analiza mea nu se vrea exhaustiva si oricum va multumesc pentru rabdarea de a citi acest text.

  • Dumitru Iliescu

   Multe dintre aceste aspecte le-am abordat in analizele deja publicate. Am sa gandesc o astfel de analiza si am sa tin cont de recomandarile dvs, recomandari pentru care va multumesc!

   • gelu

    D-le Dumitru Iliescu, la antenele si cunostiintele d-voastra in ce mod au falsificat alegerile??? Prin centralizarea in crucisi a voturilor de la sectiile de votare transmise la Bec si cu rapoarte de la sectiile de votare masluite si ele in concordanta cu valorile trimise de STS??? Sau au bagat in urne un numar de voturi, inainte deschidere sectie, la sectiile de votare unde toata comisia era de parte lor??? Sau a fost o chestiune de turism electoral??? E dubios ca PSD nu a facut o numaratoare paralela a votului??? Eu cred ca Dancila a acceptat infrangerea mai ales ca securistii din partid au scapat de Dragnea. Va multumesc anticipat pentru raspuns, o zi buna va doresc.

 2. gelu

  Romania este condusa 75% de SRI si 25% de SIE care la randul lor sunt conduse de americani, germani, francezi, englezi, israelieni, italieni, unguri….. dupa cum sefii si sefutii din SRI si SIE au fost racolati de CIA, FM5, Mossad….. Si asta pentru ca de la infiintarea Securitatii in 1947, Securitatea s-a infiltrat ofiterii acoperiti in toate palierele vietii sociale-politice-economice si culturale ale Romaniei. In Dec.89 dupa ce Securiatea l-a impuscat pe Ceausescu aceasta s-a schimbat la repezeala numele in SRI continund astfel sa lucreze cu aceleasi metode ca si inainte. Cu toate ca cetatenii acestei tari sunt chemati la urne din 4 sau 5 ani ei sunt chemati de pomana pentru ca Politica economica-financiara-sociala este facuta in continuare de serviciile secrete deoarece SRI si SIE au ofiteri acoperiti infiltrati in Parlament, Guvern, Banci, Politie, Ministerul Justitie, Mass-Media, Sanatate, Educatie, Culte….. Si ceea ce este si mai grav SRI are voie sa desfasoare operatiuni economice-financiare prin puzderia de firme acoperite necontrolate de nimeni ceea ce face ca intreaga economie sa fie sub controlul SRI, Romania nefiind din acest punct de vedere o economie de piata cu adevarat ci un surogat. Iar atunci cand in urma votului popular vin la guvernare Partide Politice care prin masurile economice si juridice aplica reforme legale care duc la scoaterea SRI si SIE din jocul de putere institutiile de forta reactioneaza in consecinta. SRI si SIE prin parghiile pe care le detin in Justitie si Mass-media stabilesc drept tinte politicienii care vor sa le distruga interesele si fact tot posibilul atacandu-i mai intai in presa si mai apoi deschizandu-le dosare penale masluite acestora pentru a-i baga la puscarie. Asa se explica de ce acum SRI si SIE s-au dat mana pentru rasturnarea PSD si Alde de la guvernare, de ce au fraudat alegerile euro-parlamentare si de ce Dragnea a devenit o tinta atacata in mod continu de 2 ani de zile si bagat la inchisoare in urma unui dosar de politie poltica pe fata. Cam asta se intampla in Romania de 30 de ani de zile de cand tot se mimeaza de zor democratia si cand toti liderii politici care au dorit sa Democratizeze cu adevarat Romania au sfarsit la inchisoare in urma unor dosare penale trucate, SRI-DNA-ICCJ-PICCJ facand Politie Politica pe fata. Ce e de facut pentru ca Romania sa revina la o viata normala??? 1. Data urgent o lege prin care Serviciile de informatii interne sa nu mai poata sa desfasoare activitati economie-financiare-culturale indiferent sub ce forma si mijloace. 2. Toti ofiterii sristi-politistii judiciari-procurorii si judecatorii care au lucrat sub si prin protocoale concediati si sa li se interzica sa mai activeze in serviciile de informatii, justitie, mass-media, politie si sa faca politica. 3. SRI trebuie desfiintat si construit de la Zero un Serviciu de Informatii Demilitarizat, cu un numar de ofiteri la nivelul mediei serviciilor din Franta, Germania, Anglia, USA, Italia si Spania raportat la 100.000 de locuitori. Pe langa parghiile pe care le au serviciile straine prin penetrarea SRI si SIE pentru a controla Romania politic-economic aceste servicii cat si entitati private occidentale au infiintat mii de Organizatii Neguvernamentale pe care le finanteaza cu zeci si zeci de milioane de dolari anual, ONG care sunt folosite si ele la aparitia unor miscari chipurile populare de strada. Miscari anarhice care sa atace Guvernele Legal Alese de cetateni in urma alegerilor ori de cate ori aceste Guvernele iau masuri prin care vor sa stopeze profiturile uriase pe care firmele din occidentale le scot din Romania fara plata impozitelor legale catre statul roman. Asa se explica actvitatea miscarii #rezist care de 2 ani de zile s-a facut o tinta din a ataca PSD si pe Dragnia. De aceea Parlamentul trebuie sa voteze rapid o lege care sa oblice ONG sa-si declare sursele de finantare indiferent ca acestea sunt externe sau interne. Si aceste OMG sa fie declarate entitati de influenta externa in Romania. In concluzie, fara scoaterea de urgenta din jocul politic-economic-social a influentiei SRI, SIE si acestor ONG tara noastra nu se va inscrie pe o traiectorie democratica autentica cu o adevarata economie de piata durabila si in continua crestere economica. Aceasta fiind singura cale pentru ca Romania sa prospere si sa-si gaseasca locul printre natiunile demen si suverane ale lumii moderne.

  • Dan Cristian Ionescu

   D-le „Gelu”, fiindca vad ca doriti sa conversati cu mine chiar si prin comentarii la articole cu care nu am nici o legatura, nu pot sa va spun decit atit:
   – cautati in „Justitiarul” de anul trecut serialul meu in 4 episoade „Laura Codruta Kovesi este o infractoare” (in ultimul episod m-am referit si la Coldea, dar si la tradarea tarii);
   – daca aveti timp, cautati pe site-ul d-lui Ion Coja un articol al meu de acum vreo doi ani despre serviciile noastre secrete (nu pot sa va dau mai multe amanunte din memorie, dar cautind dupa numele meu, veti gasi aproape toate articolele pe care le-am postat acolo – nu toate, unul despre Alexandru Florian de pilda a disparut);
   – despre ICCJ am scris mult, am scris despre Anton Pandrea, care a restituit nejustificat dosarul „Flota” si care a interzis cercetarea privatizarii ilegale si anticonstitutionale a Romtelecom (sesizare facuta de mine), am scris si despre abuzurile ICCJ in propriile mele procese, ca sa se razbune pe mine.
   Am fost la fel de vehement cu toti pe care i-ati pomenit.
   De ce aveti impresia ca sint vehement doar cu PSD si Dragnea? Am inceput sa scriu in presa din primele zile ale lui ianuarie 1990, si am fost vehement cu toti coruptii si toti tradatorii, Ca sa va lamuriti, ar fi bine sa cititi mai multe din articolele mele..

 3. gelu

  Multan de raspuns, sunteti impotriva sitemului si am vrut sa ma conving. O zi buna va doresc.

 4. gelu

  D-le General ca sa nu fie nici un dubiu dupa aceasta declaratie data-in presa externa Dancila e omul Sistemului. Pentru ea ca pentru orice securist de frunte Justitia din Romania este ireprosabila si vrea ca guvernul sa construiasca orice dar numai o justitie dreapta nu. „„Vreau ca PSD să devină un partid al echilibrului şi, de acum înainte, subiectul justiţiei nu există pe agenda guvernului, ci ne vom concentra pe domenii de interes care sunt o prioritate pentru oameni, cum ar fi sănătatea, educaţia şi infrastructura. Ne vom concentra pe integritate, meritocraţie şi transparenţă. Cred că vom reuşi şi că PSD se va întoarce la integritate. Vreau să văd o schimbare, să aducem democraţia în partid şi să facem ce vor cetăţenii de la noi”, a spus premierul.

 5. gelu

  Va dati seama ca SRI controleaza toate marile agentii de presa incat nici una dintre ele nu ridica problema fraudarii alegerilor??? Toata mass-media parca are orbul gainii??? In afara de cateva bloguri care ridica aceasta problema, in rest e liniste. Toti analisti despica firul in patru in fiecare zi scandalul din ziua respectiva fara sa mearga la esenta raului din aceasta tara. Ceea ce demonstreaza ca SRI recte fosta Securitate controleaza foarte, foarte bine intreaga societatea romaneasca,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *