Cap limpede

Putem să te atingem, Măria Ta?

  Klaus Iohannis este profesor de fizică. Mă rog, a fost, cu foarte mult timp în urmă. După aia a […]

 

Klaus Iohannis este profesor de fizică. Mă rog, a fost, cu foarte mult timp în urmă. După aia a devenit, după propriile-i spuse, un politruc.

Ar fi nedrept față de tata să spun că fizicienii, ba chiar profesorii de fizică, nu se pricep la istorie. Și, totuși, acest profesor de fizică, poate o fi un caz particular, chiar habar n-are. Și nu vorbim despre istoria antică sau cea a unor popoare din îndepărtatele Africa și Asia. Măria Sa nu se pricepe la istoria recentă a propriului popor. Mă rog, a poporului român, ăla pe care îl păstorește sacramental din tronul de la Cotroceni.

Klaus Iohannis, din Casele Iohannis, primul cu numele său, a spus, sâmbătă, că „În ultimii doi ani şi jumătate, România a fost condusă de o guvernare care i-a compromis viitorul, care i-a blocat dezvoltarea, care a săpat adânc la temelia democraţiei şi a statului de drept. PSD a produs cea mai păguboasă, cea mai dezastruoasă guvernare de la Revoluţie încoace. Ruşine!” Uau.  Încep deja să tremur, să mă gândesc la copiii mei. Înălțimea sa spune că ei nu mai au viitor, că le-a fost distrus „în ultimii doi ani”. Eu ce făceam? Unde eram, cum de am permis asta? Întreb despre mine, aproape narcisistic, pentru că oricum nu știm unde ne era președintele, liderul, conducătorul națiunii, șeful de stat. A fost localizat ba în Spania, ba în Miami, ba la Neptun, ba pe diverse pârtii ale țării.

Deci unde eram noi, când ăștia, nenorociții, distrugeau viitorul caselor, pardon, copiilor noștri? Noi eram, cumva, aici. Nu putem fi toți, în același timp, în Florida și nici la Neptun și nici… Deci noi eram pe-aici. România nu este mai distrusă decât era până acum doi ani sau până acum 7. Prăpădul despre care electoral vorbește Măria Sa nu e de azi, de ieri, este prăpădul (dacă este un prăpăd) în care ne complacem de 30 de ani. Nu noi. Voi ne complaceți în asta. Voi, cei care aveți puterea, fie și vremelnic.

Măria Sa, neantrenat în ale memoriei, uită totuși, niște guvernări mult mai dezastruoase. Ca cea a colegului de partid al Luminăției Sale, Theodor Stolojan, care a naționalizat valuta. Da, a naționalizat valuta deținută de persoanele fizice sau juridice în bănci. Ce democrat… Sau uită guvernarea Ciorbea, când zeci-sute de mii de oameni au fost concediați abrupt, lăsând orașe întregi din Valea Jiului fără scop în viață.  Uită, desigur, guvernările PDL, cu Boc la cârmă, când România a fost jefuită fără milă, distrusă, făcută bucăți din puținul întreg care mai rămăsese. Probabil, Măriei Sale i-a resetat cineva memoria recentă, de dragul campaniei electorale. L-a făcut  să vorbească de parcă am fi în pragul abisului. Și nu suntem, totuși. Am mai trecut pe acolo, știm cum arată, nu seamănă.

Da, ultimele trei guvernări PSD au fost jalnice. Mai ales la nivel de imagine. Dar, cu toate acestea, nu ne-au distrus, nu ele ne-au compromis viitorul, dacă acesta este, cumva, compromis. Sunt generații întregi de politrucieni care au conlucrat. PSD nu a putut trece barierele unui stat democratic bine consolidat. De fiecare dată când a luat-o pe arătura democrației a fost adus înapoi. De către CCR, în principal, de către societatea civilă, de către Europa din care facem parte.  Dar exsită o frază cheie în discursul Măriei Sale, aia în care spune că România a devenit „un stat în care iniţiativa privată şi investiţiile, cele care generează dezvoltare, sunt descurajate”.

Știți cum sunt descurajate astea de către PSD? Cum au fost? Simplu: s-a mărit, constant, salariul minim pe economie. În 2012, anul în care PSD a dat primul premier după 8 ani de pauză, salariul minim pe economie era de 700 de lei. După 7 ani, salariul minim este de 2.080 de lei pentru cei fără studii superioare și de 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare. Asta chiar a afectat grav „inițiativa privată“. Oameni care priveau din mașinile lor de 100-150.000 de euro cum le crește afacerea s-au trezit că trebuie să dea mai mulți bani sclavilor. Doare. Așa se distruge o țară, neținând cont de interesele unor puțini și aplecându-te spre cei mai mulți. NU se face așa ceva!

Nu țin partea PSD, are atâtea hibe și greșeli încât își merită soarta. Dar nici nu poți spune că aceste guvernări ne-au distrus viitorul. Viitorul e ceva în care noi vom plăti mereu pentru niște armament american contractat de către actualul președinte în schimul unei limbi în ureche de la președintele SUA.  Viitorul e ceva în care alții vor obține profit maxim din resursele noastre naturale (cum ar fi gazele), pe care Tăriceanu le-a oferit gratis. Ăla e viitorul.

Cu prezentul, însă, Măria Ta, avem niște probleme.  Măria Ta ai încetat să mai fii președinte. Ești candidat și, cum îmi spunea un prieten, „negustor de ură”. Ești sigur că asta e ce ne trebuie? Că asta e „România normal” pe care ne-o promiți? Ce e „normal” în tot ce faci? Ce e, măcar, onest? Vacanțele? Poate. Dar, în rest? Măria Ta, iartă-mi divagațiile. Sunt obosit de țara asta cum ești Înălțimea Ta sătul de Miami. Am exagerat, poate, cu povestea aia cu salariul minim. E irelevant. Se spune că, oricum, vom fi înlocuiți de roboți, care au avantajul că nu trebuie plătiți. Și-atunci, totuși, de ce îți dăm, din banii noștri, 24.960 de lei pe lună?

                                                                                                             Patrick André de Hillerin

 

2 Comments

  1. gigimutu

    asta e asistat social,

    are salariul baban, nu face NIMIC pentru banii astia, are masina la scara, bodyguarzi fara numar, transport, masa, cazare de super lux, si nu face nimic pentru tara, el face numai pentru dusmanii tarii, nu credeam ca o sa ajungem asa zile!!!
    sper sa ai ghinion iohanele, in noiembrie, si sa scapam de rinjetul tau sinistru de nazist!!!

  2. Oberst Zyklon

    tradator de tara …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *