Observator

Ramona Bruynseels, o statuie din ceară cu proteza lui Klaus înălbită

                        Alupigus Ramona Acolo, în laboratoarele unde a fost […]

 

                      Alupigus Ramona

Acolo, în laboratoarele unde a fost proiectată această femeie-robot (pentru experimentul numit „Alegeri prezidențiale în România”), s-a dorit să fie un melanj între frumusețea Ursulei Andress, farmecul Juliei Roberts şi spiritul lui Mark Twain. Ce-a ieșit se vede cu ochiul liber, un produs artificial care recită poezii învățate pe de rost, un eșec electoral evident, cu toată strădania lui Gâdea şi  Antenei 3 de a ne-o vârî pe gât.

Fata pare venită din Muzeul figurilor de ceară, cu pomeții prost construiți şi cu porțelanul danturii prea ostentativ etalat, ca să nu fie reclamă mascată la „Parodontax”. Dar şi în rest, jalea e la fel mare! Platitudini cât cuprinde, „să fie bine ca să nu fie rău” şi „să facem totul ca orișice român să fie fericit şi poporul să prospere”. Şi diaspora, da, şi diaspora să vină urgent acasă, că a găsit Ramona soluția ca şi în România toți câinii să fie dotați cu un covrig în vârful cozii. Adică să fie şi la noi o țară ca afară, asta ca s-o scurtez şi să înțelegem rapid despre ce e vorba. Încă n-am auzit-o spunând #CorupțiaUcide#JosCiumaRoşie#FărăPenali şi #FărăHoțieAjungemDeparte, dar nu-i timpul trecut, fata arată potențial şi în acest sens.

Înainte să mă întrebați ce am cu Ramona, ce am cu biata fată când există alți candidați ce stârnesc deja mari pasiuni şi dezbateri, fac o paranteză: Eu nu cred că este inflație de candidați. Fiecare candidat are locul lui şi va aduce (sau nu) la urne cetățeni care altfel (poate) n-ar vota deloc. Aşa că nici Diaconu nu ia de la Pleşoianu, nici Pleşoianu de la Veorica şi nici Veorica de la… Cumpănaşu. Uite, eu, de exemplu, ştiu sigur că voi merge (şi ştiu ce voi face) în turul doi, dar pentru turul unu, încă nu m-am hotărât. Aşa că, pentru mine (şi ca mine pot fi mulți), lista de candidați încă nu pare cea mai ofertantă.

Dar să revenim la subiect şi să vă spun de ce mă enervează fătuca asta. Deşi nu sunt dintre cei ce invocă salamul cu soia, întreb şi eu aşa ca omul:  Ce dracu caută băi nene tanti asta, ce-o mână pe ea în luptă şi ce vrea ea de la noi?! Cum este posibil să vii doar de două luni în țară şi să ai aroganța să crezi că tu (şi nu altcineva) te identifici cu nevoile acestui popor?! Să pleci în excursii ca să cunoști țara unde urmează să candidezi, cu doar câteva luni înaintea alegerilor? Adică tu, acum în buza alegerilor, habar nu ai de țara şi de poporul căruia vrei să-i devii președinte? Unde s-a mai văzut aşa ceva? De unde tupeul ăsta şi cât de proşti şi înapoiați ne crede fătuca asta?

Nu știu ce e în capul ei şi al stăpânilor ei, dar totuși, noi nu suntem popor de aborigeni ce-au descoperit focul ieri şi roata azi. Cu toate că avem şi noi gibonii noştri (şi nu puțini), pe teritoriul României se scriau cronici şi se ctitoreau biserici în timpul în care unii nu se dumiriseră încă prea bine dacă au descoperit sau nu America.

Astea fiind zise,  candidatura lu’ tanti asta o văd ca pe o mare sfidare, ca pe o flegmă aruncată printre dinți pe obrazul tuturor românilor şi ca pe o maximă obrăznicie. Aşa că, vă rog să mă scuzați, dar chiar de nu i-oi zice pe față ca în titlul cărții ăleia („Suge-o Ramona!”), eu din clipa asta o s-o numesc pe această impostoare zâmbăreață, Alupigus Ramona. Cred că i se potrivește mai bine!

                                                                                                                               Dorel BĂLAȘA

3 Comments

 1. gelu

  Multe placute suedeze-n gura lui Helvvig si tuturor capetelor lui de organe si generalilor impopotonati ca niste cocote masculine in fireturi si trese aurite care mananca de la bugetul statului 500 de milioane de euro anual pentru ca clanurile de proxeneti sa rapeasca minorele Romaniei pentru a le transforma in sclave sexuale in Euro de Vest. Si bineinteles urarea este adresata si fostul geambas de copii cocotat acum in dealul Cotrocenului. Cancerul acestei tari este Securitatea revopsita democratic in SRI dupa 1990.

 2. gigimutu

  pentru cine nu stie ce inseamna,

  sa citeasca invers alupigus.
  hai, la mai mare, si sa speram ca scapam de iohanel!!! ai dormit destul cinci ani in papucii statului paralel si perpendicular!!!

 3. alex

  Exceptional articol! Chiar, ce o mana pe fata asta sa candideze? Imi face impresia ca de multe ori a trecut testul „alupigus’ , pana sa ajunga in postura de candidata!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *