Lichele

Rareș Bogdan, licheaua supremă (V)

  Rareş Bogdan a trecut de la linguşeli la atacuri, afundându-se în minciuni: neagă datele oficiale despre firmele familiei sale […]

 

Rareş Bogdan a trecut de la linguşeli la atacuri, afundându-se în minciuni: neagă datele oficiale despre firmele familiei sale de la Registrul Comerţului şi atacă dezvăluirile despre afacerile sale din bani publici, calificându-le drept “mizerii de campanie”. Între timp, a 4-a Universitate de stat din Cluj a confirmat contractele din bani publici cu firma de PR a lui Rareş Bogdan: a luat timp de 4 ani şi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj alte 24.000 de euro

Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, om de afaceri, în prezent, politician liberal, cap de listă PNL pentru alegerile europarlamentare, neagă în postări publice datele oficiale ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului despre firmele în care este implicat el şi familia sa, califică drept “mizerii de campanie” dezvăluirile despre banii publici pe care i-a obţinut de-a lungul anilor prin firmele sale, informaţii confirmate în scris de mai multe instituţii publice şi încurcă până şi datele privind prezenţa sa în firmele prin intermediul cărora a obţinut contractele publice.

Între timp, dezvăluirile publicate începând cu data de 3 aprilie 2019, privind averea şi banii publici obţinuţi de Rareş Bogdan, firmele sale şi familia sa, continuăa 4-a Universitate de stat din Cluj- cea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”- a confirmat ieri tot oficial că a dat contracte din bani publici 4 ani la rând către 2 dintre firmele lui Bogdan în valoare totală de 24.202 de euro.

O parte dintre contractele din bani publici obţinute de Rareş Bogdan de la companiile de stat- cum este cel cu Transgaz, de 9 luni, din 2019, în valoare de 21.640 euro– nu au fost menţionate în declaraţia de interese depusă la Biroul Electoral Central, iar fapta reprezintă o încălcare a legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice şi este, potrivit mai multor surse juridice consultate, sancţionată penal, potrivit art 326 din Cod Penal/infracţiunea de fals în declaraţii.

Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.512.000 de euro, bani publici.

Având în vedere numărul acestor contracte şi instituţii contractante şi lipsa de răspunsuri (ce au depăşit termenele legale) ale unora dintre instituţiile sau companiile de stat din România atunci când au fost chestionate în baza legii 544 privind accesul la informaţiile de interes public despre contractele din bani publici oferite firmelor lui Rareş Bogdan, aceste contracte vor fi prezentate în funcţie atât de domeniile de activitate ale instituţiilor şi companiilor respective cât şi în raport de sosirea răspunsurilor la solicitările legale.

Rareş Bogdan, de la „Sorina, nu mă supăr. De ce să mă supăr? Tu fă-ţi foarte bine treaba de jurnalist” la… „mizerii de campanie! Sunt disperaţi pur şi simplu. Of, Doamne. Am două companii fondate în 1991 şi 2003 şi sunt ambele mai mult decât funcţionale”

Click pe imagine pentru mărire!

Mizerii de campanie! Sunt disperaţi pur şi simplu. Of, Doamne. Am două companii fondate în 1991 şi 2003 şi sunt ambele mai mult decât funcţionale”. Acesta a fost răspunsul dat în scris şi în postări publice de către Rareş Bogdan, candidat PNL la alegerile europarlamentare, la aprecierile unui internaut care pe contul său de Instagram i-a spuns că a apărut un articol despre afacerile sale şi ale familiei şi contractele obţinute prin aceste firme din bani publici.

Datele oficiale ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, actualizate la data de 18 martie 2019, arată însă că Rareş Bogdan nu spune tot adevărul.

Documentul arată că Rareş Ioan Bogdan şi Florina Antoanela Bogdan au fost implicaţi de-a lungul timpului în nu mai puţin de 13 societăţi comerciale.

Dintre cele 13 societăţi în care a fost implicat Rareş Bogdan şi soţia sa de-a lungul timpului, 7 sunt insolvente, falimentare, lichidate, respectiv următoarele: RMR Group SRL, Gedex International Com SRL, Clever Media SRL (fostă Trend Media SRL), Trend Public SRL, Transilvania Express Airlines SRL, Turm & Card SRL- înfiinţată în 2015, Kara Events & Flowers SRL.

În prezent, în funcţiune din cele 13 mai sunt 6Horalon SRL (100% a lui Rareş Bogdan, în care împuternicit este şi tatăl său, Ioan Bogdan), Trend Communication SRL (fostă Trend Advertising SRL) în care este asociat cu fratele său şi cu Vasilică Octavian Hoandră, Turm & Card SRL reînfiinţată în 2016- în care asociat este soţia sa, Florina Antoanela Bogdan, Functional Performance SRL– în care asociat este soţia sa, Florina Antoanela Bogdan, KLAUSENBURG Café SRL- în care asociat este soţia sa, Florina Antoanela Bogdan şi KARA Events Napoca SRL- în care asociat este soţia sa, Florina Antoanela Bogdan.

Click pe imagine pentru mărire!

În declaraţia de avere a lui Rareş Bogdan depusă la Biroul Electoral Central nu se regăsesc cele 4 firme în care se află în prezent soţia sa, dividendele şi profiturile/veniturile obţinute dacă acestea au fost realizate.

De asemenea, o parte dintre contractele din bani publici obţinute de Rareş Bogdan de la companiile de stat- cum este cel cu Transgaz, de 9 luni, din 2019, în valoare de 21.640 euro– nu au fost menţionate în declaraţia de interese depusă la Biroul Electoral Central, iar fapta reprezintă o încălcare a legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice şi este, potrivit mai multor surse juridice consultate, sancţionată penal, potrivit art 326 din Cod Penal/infracţiunea de fals în declaraţii.

Mai mult, datele oficiale ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului arată că firma în care se află în prezent Rareş Bogdan, Horalon SRL a fost înfiinţată în 1993, atunci când a primit şi număr de ordine în Registrul Comerţului şi Intentificator Unic la Nivel European, Rareş Bogdan este din 29 martie 1993 în firmă, la fel ca şi tatăl său, Ioan Bogdan, deci societatea nu avea cum să fie fondată în 1991 pentru simplul fapt că datele arată că atunci firma nu exista.

Rareş Bogdan încurcă datele şi despre a doua firmă în care recunoaşte totuşi că se află: Trend Communication SRL. Trend Communication SRL este înfiinţată în 2002, atunci când a primit şi număr de ordine în Registrul Comerţului şi Intentificator Unic la Nivel European, este provenită din modificarea/schimbarea în septembrie 2002 a denumirii unei alte societăţi înfiinţate tot în 2002, Trend Advertising SRL, iar datele Registrului Comerţului arată că Rareş Ioan Bogdan este în firmă încă de la înfiinţare şi numirea sa în funcţie, respectiv de pe 9 ianuarie 2002, şi nicidecum din 2003, aşa cum scrie în postări publice.

De altfel, primul episod al anchetei juralistice privind averea lui Rareş Bogdan a fost publicat pe 3 aprilie 2019, cu mult înaintea campaniei electorale, iar de atunci Rareş Bogdan nu a putut nega în niciun fel datele- acestea fiind confirmate în scris atât de instituţiile de stat contractante de la care firmele lui Rareş Bogdan a luat bani publici cât şi de Registrul Comerţului sau Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Mai mult, pus faţă în faţă cu informaţiile, Rareş Bogdan nu a putut să le nege şi nici să le combată, dovadă stând discuţia integrală publicată în care i-a fost prezentat punctul de vedere. Solicitat pe 2 aprilie 2019 să dea un punct de vedere şi să explice publicului neconcordanţele atât din declaraţia sa de avere cât şi în ceea ce priveşte achiziţiile sale imobiliare dar şi din contractele din bani publici, Rareş Bogdan a declarat atunci:Sorina, nu mă supăr. De ce să mă supăr? Tu fă-ţi foarte bine treaba de jurnalist şi eşti un jurnalist bun, ambiţios, acid, foarte bine faci. Ce e rău? Foarte bine, dacă-ţi închipui că mă supăr pe tine aş fi un idiot“.

Vasilică și Ionică cu afacerile lor. Click pe imagine pentru mărire!

A 4-a instituţie de învăţământ superior de stat din Cluj de la care a luat timp de 4 ani contracte din bani publici firmele lui Bogdan confirmă: Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca a dat 24.202 de euro firmelor de PR ale lui Rareş Bogdan

Un răspuns oficial (document mai jos) la o solicitare privind liberul acces la informaţiile de interes public arată că şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca a avut timp de 4 ani contracte din bani publici cu două dintre firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale lui Rareş Bogdan. Contractele dintre UMF “Iuliu Haţieganu” au fost pentru servicii de publicitate, au fost realizate prin achiziţie directă sau cerere de ofertă în offline, la preţul cel mai scăzut, iar calculate la rata euro a BNR din anii respectivi, au avut valoare totală de 24.202 euro.

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca este a 4-a instituţie de învăţământ superior de stat din Cluj care a acordat contracte din bani publici firmelor familiei lui Rareş Bogdan, după Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca care a avut contracte de 5411 euro, după Universitatea Babeş Bolyai care i-a acordat contracte de 127.000 de euro din bani publici şi Universitatea tehnică din Cluj Napoca care a dat contracte din bani publici firmei lui Bogdan de 23.000 de euro.

Click pe imagine pentru mărire!

Firmele lui Rareş Bogdan au avut contracte cu statul de peste 1.512.600 de euro, bani publici

Până în prezent, autorităţile, instituţiile, agenţiile, companiile publice sau la care statul este principal sau cel mai mare acţionar, portalul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice precum şi alte documente arată că firmele de PR, consultanţă şi publicitate ale fraţilor Rareş şi Mihai Bogdan, Vasilică Hoandră şi familiei Bogdan au beneficiat de-a lungul anilor de sume de peste 1.512.600 de euro din fonduri publice:

127.000 de euro de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca

23.000 de euro de la Universitatea tehnică din Cluj Napoca

2300 de euro de la ARCUB

308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

110.000 de euro de la Hidroelectrica SA

aproape 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord SA

280.000 de euro de la Romgaz SA

Peste 177.000 de euro de la Primăria Cluj Napoca

Peste 35.000 de euro de la ANAF Cluj

30.000 de euro de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca

27.000 de euro de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

263.700 de euro de la Transgaz SA

5400 de euro de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca

24.200 de euro de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca…

(Dublu click Citiţi PRIMUL EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. Rareş Bogdan şi-a cumpărat în 2018 vilă şi teren în Voluntari de 500.000 de euro de la familia controversatei prietene a Elenei Udrea din SUA, trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupţie în legătură cu retrocedări frauduloase şi escrocherii imobiliare

(Dublu click Citiţi al DOILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. #Afacerile lui Rareş Bogdan, contracte de sute de mii de euro din bani publici: 127.000 de euro de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, 23.000 de euro de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, 2300 de euro de la ARCUB, 308.000 de euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară

(Dublu click Citiţi al TREILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV. #Afacerile lui Rareş Bogdan: “Jocurile” lui Rareş Bogdan “mufate” ani în şir la contracte pe bandă rulantă de sute de mii de euro din bani publici. 280.000 de euro a luat şi de la Romgaz, aproape 100.000 de euro de la Electrica Transilvania Nord şi 110.000 de euro şi de la Hidroelectrica

(Dublu click Citiţi al PATRULEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV (IV). #Afacerile lui Rareş Bogdan. Rareş Bogdan are de 14 ani contracte din bani publici ce au depăşit 177.000 de euro cu Primăria Clujului, condusă de actualul coleg de partid, Emil Boc, şi de Sorin Apostu, multiplu condamnat definitive pentru fapte de corupţie. N-au scăpat de contractele de PR din bani publici date firmei lui Bogdan nici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, nici ANAF Cluj, nici Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest

(Dublu click Citiţi al CINCILEA EPISOD al anchetei) EXCLUSIV (V). #Afacerile lui Rareş Bogdan. Rareş Bogdan are de 12 ani contracte din bani publici de peste 260.000 de euro cu Transgaz. Apoi l-a năşit pe fiul şefului Trangaz din perioada când au început să-i curgă contractele. Plus: a treia Universitate de stat din Cluj care a cumpărat communicate şi flori pe bani publici de la familia Bogdan

EXCLUSIV.#AFACERILE LUI RAREŞ BOGDAN(V). RAREŞ BOGDAN ARE DE 12 ANI CONTRACTE DIN BANI PUBLICI DE PESTE 260.000 DE EURO CU TRANSGAZ. APOI L-A NĂŞIT PE FIUL ŞEFULUI TRANSGAZ DIN PERIOADA CÂND AU ÎNCEPUT SĂ-I CURGĂ CONTRACTELE. PLUS: A TREIA UNIVERSITATE DE STAT DIN CLUJ CARE A CUMPĂRAT COMUNICATE ŞI FLORI PE BANI PUBLICI DE LA FAMILIA BOGDAN

EXCLUSIV.#AFACERILE LUI RAREŞ BOGDAN(V). RAREŞ BOGDAN ARE DE 12 ANI CONTRACTE DIN BANI PUBLICI DE PESTE 260.000 DE EURO CU TRANSGAZ. APOI L-A NĂŞIT PE FIUL ŞEFULUI TRANSGAZ DIN PERIOADA CÂND AU ÎNCEPUT SĂ-I CURGĂ CONTRACTELE. PLUS: A TREIA UNIVERSITATE DE STAT DIN CLUJ CARE A CUMPĂRAT COMUNICATE ŞI FLORI PE BANI PUBLICI DE LA FAMILIA BOGDAN

EXCLUSIV#AFACERILE LUI RAREŞ BOGDAN (IV). RAREŞ BOGDAN ARE DE 14 ANI CONTRACTE DIN BANI PUBLICI CE AU DEPĂŞIT 177.000 DE EURO CU PRIMĂRIA CLUJULUI, CONDUSĂ DE ACTUALUL COLEG DE PARTID, EMIL BOC, ŞI DE SORIN APOSTU, MULTIPLU CONDAMNAT DEFINITIV PENTRU FAPTE DE CORUPŢIE. N-AU SCĂPAT DE CONTRACTELE DE PR DIN BANI PUBLICI DATE FIRMEI LUI BOGDAN NICI SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ CLUJ, NICI ANAF CLUJ, NICI AGENŢIA DE DEZVOLTARE REGIONALĂ NORD VEST

                                                                                                  Sursa: SORINA MATEI

Citiți și articolele anterioare

Rareș Bogdan, licheaua supremă (IV)

Rareș Bogdan, licheaua supremă (III)

Rareș Bogdan, licheaua supremă (II)

 Rareș Bogdan, licheaua supremă

Alte articole despre impostorul Rareș Bogdan:

Slugoiul Rareș Bogdan a uitat să-i ceară lui Merkel cei 18 miliarde de euro datorie!

Rareș Bogdan va îmbrăca cămașa morții și nădragii roz în fruntea revoluționarilor diasporezi

Rareş Bogdan, tupeu de pirandă

Rareș şi Klaus, cei mai cinstiţi din bandă

Slugoiul Rareș Bogdan, hoțul care strigă hoții!

TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR” (XLI): RAREŞ BOGDAN

Cocoțatul pe cadavre – un concept liberal, de ce nu?

Ciorbă electorală sleită: „Scrisoarea de la miezul nopții”, tichia de mărgăritar care-i lipsea pleșuvului Rareș Bogdan

Agresivitatea activiștilor #rezist, fenomenul „Augustin Lazăr” și bufonul Rareș Bogdan: Între „Mondo cane” și „Titanic”

Rareș Bogdan, ca păduchele în frunte… Fruntea PNL-ului!

Trompeta cu jeg PNL „nr 1” vrea să fericească Moldova

Asociația Românilor din Italia (ARI) dă de pământ cu instigatorul Rareș Bogdan, jurnalistul-politruc expert în ale șantajului

Victor Ponta și Rareș Bogdan, în tandem, implicați în tragedia de la Colectiv

Rareș Bogdan și întreaga listă PNL pentru europarlamentare  –  impostură și ticăloșie!

La Bruxelles, propagandistul #rezist Rareş Bogdan spune că o să-şi facă „treaba”… atât aia mică, cât și cea mare

Imnul Răreșoaiei propagandista, cunoscută ca „liberalul Rareș Bogdan”

Rareș Bogdan, ticăloșia unui propagandist SRI fără scrupule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.