Observator

Rareș Bogdan, trompeta propagandei iohanniste dirijată de Hellvig-SRI

  Cum și-a bătut Dacian Cioloș joc de Iohannis și de Hellvig nerespectându-și cuvântul de onoare. Cum a ruinat Cioloș […]

 

Cum și-a bătut Dacian Cioloș joc de Iohannis și de Hellvig nerespectându-și cuvântul de onoare. Cum a ruinat Cioloș un proiect interesant de consolidare a Dreptei pentru România, ajungand din sprijinit de Iohannis un contracandidat al sau

Dacă s-ar face vreodată un ziar cu toate secretele si informatiile pe care patronii de media sau jurnaliștii aleg să nu le publice, de frică sau din interes, ei bine, acel ziar ar fi cu adevărat unul dintre cele mai puternice din România.

Povestea de astăzi este una foarte interesantă, pe un subiect mai puțin comercial, dar cu atât mai important pentru România. Informațiile din acest articol sunt grele, pentru initiati, sunt adevărate și oglindesc șerpăria fetidă în care înoată zilnic șmecherii Bucureștiului aflați la butoanele României.

Astăzi o să vă spunem povestea, nescrisă până acu, a felului în care Dacian Cioloș, sinecuristul bruxellez care a lucrat toată viața la stat, și-a bătut joc de încrederea pe care Eduard Hellvig, actualul șef al SRI și Klaus Iohannis, actualul președinte al României, i-au acordat-o pentru un proiect cu adevărat măreț ce, daca era respectat, ar fi însemnat resetarea Dreptei și anularea animozităților partidelor de pe acest eșichier politic.

                                  Porumbelul lui Rares Bogdan

Povestea noastră începe în 23 octombrie 2015 când realizatorul Realitatea TV, clujeanul Rareș Bogdan, scoate pe gură un porumbel maxim de periculos și inedit pentru acea vreme. El spune CU FIX O SAPTAMANA INAINITE DE tragedia COLECTIV, o spune public, la o emisiune, că știe cine va fi noul premier dând detalii precise că va fi un om serios, din Ardeal, pe numele sau Dacian Ciolos.

„Vom avea un prim ministru tehnocrat, ca şi acum 15 ani, când Mugur Isărescu a condus timp de un an guvernul şi a pregătit alegerile parlamentare de la finalul anului 2000. Este vorba de fostul comisar european Dacian Cioloş”, a afirmat Rareş Bogdan, la emisiunea „Unu la unu”, de la Realitatea FM Cluj.

Știți ce s-a întâmplat, a avut loc accidentul de la Colectiv la o saptamana si, imediat, Ponta și-a dat demisia, locul său fiind luat de Dacian Cioloș din Ardeal, așa cum spunea Rareș Bogdan.

Gafa lui Rareș Bogdan se explică doar prin impetuozitatea pe care acest om o are în anumite momente cheie când orgoliul profesional îl face să sară calul.

Dar, mai există și alte explicații pentru dezvăluirea nostradamică de atunci a lui Rareș Bogdan.

După ce a stat ani de zile ascuns în jocurile aparent mici de putere de la Cluj, Rareș Bogdan a explodat pur și simplu la București, ajungând să depășească cu mult limitele statutului de realizator TV, devenind prin inteligența, conexiunile și flerul său imbatabil, un adevărat consultant si sfetnic, broker de relatii si usi deschise pentru multe personaje puternice din capitală. Fata de alti consultanti, a avut si are ce sa vanda: prieteniile de notorietate pe care le are cu Klaus Iohannis, primul om in stat, si cu Eduard Hellvig, azi seful SRI.

Johanna de Hermannshit și prințul consort cu părul rar, cel dator la serviciul financiar.

Mulți dintre dumneavoastră, cei care purtati creier cand vedeti ce se intampla in Romania, va veti fi întrebat nu o dată cum de este Rareș Bogdan relaționat atât de puternic, la nivel de prietenie sinceră, cu Klaus Iohannis, Președintele României sau cu Eduard Hellvig, actualul șef SRI. Explicația o au doar cei care știu background-ul lui Rareș și este mai simpla decât orice conspirație: Rareș a cultivat aceste prietenii cu peste două decenii înainte, când acești oameni nu însemnau nimic, Edi cu siguranță nimic, pe cand Iohnnis doar un primar de Sibiu aflat la început de drum.

Alăturați, cei doi colegi de facultate la școala de politruci din Cluj și buni prieteni: Rareș Bogdan și Eduard Hellvig (Click pe fotografie pentru mărire!).

Chiar dacă nu credeți, faptul că Edi a ajuns azi șeful SRI, iar Iohannis, președintele României, toatea astea sunt cu adevărat o întâmplare de care Bogdan a știut profita maxim la nivel relațional.

Ținând minte toate acestea veți înțelege probabil mai bine de unde știa Rareș Bogdan in octombrie 2015 că se pune la cale schimbarea lui Ponta. Nu, nu fiți idioți, Rares Bogdan nu știa că o să aibă loc incidentul de la Colectiv. Nimeni nu știa acest lucru, deși Colectiv a modificat destinul unui personaj cheie la acea vreme, Gabriel Oprea.

Explicația este mult mai simplă și miroase a Fanar de la o poștă. Rareș Bogdan, împreună cu alți oameni din zona Dreptei, oameni de afaceri, reprezentanți ai lui Iohannis, etc, reușiseră în mod surpinzător să îl convingă la mijlocul anului 2015 pe Gabriel Oprea, cel care ținea în viața coaliția cu PSD, să schimbe calimera și să trădeze PSD-ul, sa isi tradeze inclusiv finul, pe Ponta, pentru o nouă construcție. Fapt incredibil, Oprea, altfel statornic în deciziile sale, și-a dat acceptul să trădeze PSD, să-l trădeze pe Liviu Dragnea și Ponta.

Iată de ce Rareș Bogdan știa că va exista un nou premier în România la acea vreme. Planurile însă au fost stricate de Colectiv care a lovit în toate direcțiile făcând diverse victime printre care una neașteptată. În afară de sicriele celor morți la Colectiv, am asistat și la moartea politică a lui Gabriel Oprea concomitent cu Colectiv si cu moartea politistului Gigină.

Totuși rămâne întrebarea cum de a apărut în ecuație acest personaj șters de care nu auzise nimeni până atunci în România, acest inodor și insipid Dacian Cioloș?

    Inapoi in viitorul pe care si-l construiau puternicii de azi ai Romaniei

Ne întoarcem din nou în timp doar ca să punctăm discret destinul plin de suișuri și coborâșuri a lui Eduard Hellvig, actualul șef SRI care la începutul anilor 2000 aproape murea de foame când a ajuns în cabinetul primarului de atunci al Oradiei, Petru Filip să ceară ajutor. O sa va dau in exclusivitate un detaliu foarte misto despre acel moment.

Stiti cine l-a sunat pe primarul PD, Petru Filip, ce conducea de ani buni Oradea ca sa ii puna o pila pentru un job? Deputatul de atunci al PD, pe zona Cluj, Emil Boc, ce urma sa ajunga mai tarziu premier al Romaniei. Interesant, nu?

Acel moment a fost definitoriu pentru Edi pentru că oradeanul Petru Filip l-a băgat în politica mare a României, oferindu-i lui Edi Hellvig o trambulină spre București.

Petru Filip avea o conexiune discretă și secretă cu Dan Voiculescu, șeful PURla acea vreme, pe care putini o stiau, astfel încât pe barba și pe cuvântul lui Filip, Hellvig a fost acceptat în construcția politică a lui Voiculescu devenind deputat în legislatura 2004-2008 din partea Partidului Conservator. Ca, dupa aia, Hellvig nici nu si-a mai adus aminte de Filip sau ca a devenit un mic traseist politic sarind in barca PNL, astea sunt alte povesti.

Să nu uităm încă un detaliu important pentru povestea noastră. Hellvig este născut în Zalău și e din același județ cu Dacian Cioloș. Hellvig și-a desăvârșit studiile universitare la Cluj, adică exact acolo unde și Cioloș a terminat USAMV.

In decembrie 2015, Dacian spunea despre Eduard la o emisiune TV: „Eduard este din Zalău, din acelaşi oraş cu mine şi în relaţia cu el păstrez amintirile din copilărie. Am copilărit împreună”.

Tot la Cluj, Hellvig încheagă prietenia cu Rareș Bogdan, o prietenie a doi oameni extrem de ambițioși și inteligenți care pornind de jos au urcat în structura cea mai înaltă de putere a României. Rareș Bogdan și Hellvig se aseamănă incredibil ca destine, urcușul lor în carieră însemnând o combinație unică de oportunități și oportunism (fără ca eu să vreau să dau o notă negativă acestui cuvânt).

                                    Seamana ca doua picaturi

Își mai aduce cineva aminte că Hellvig a fost consilierul politic al fostului vicepreședinte PNL, Horia Rusu, al Ministrului de Interne Dudu Ionescu sau al guvernatorului BNR Mugur Isărescu?

Ține minte cineva că Edi Hellvig a fost unul dintre primii Europarlamentari ai României? Cu toții ținem minte că a sărit în barca PNL, că a fost consilierul lui Crin Antonescu și că a ajuns șeful SRI. Dar CV-ul lui este mult mai interesant.

Idem: Știe cineva cui se datorează intrare în presă a lui Rareș Bogdan? Nu i se datorează pălugii Niky Novăcescu, ci jurnalistului și prietenului său Octavian Hoandră, cel care era, la un moment dat, unul dintre patronii francizei Ziua de Ardeal (așa înțelegeți cum a ajuns Sorin Roșca Stănescu să îl cunoască pe Rareș Bogdan și să îi devină naș de cununie).

Rareș Bogdan cu „nașul” său și al presei de șantaj, Sorin Roșca Stănescu.

Hoandră este cel care, în fapt, l-a introdus pe Rareș Bogdan la Klaus Ioannis, Hoandră este cel care a cultivat relația de prietenie cu Iohannis încă de la începutul anilor 2000.

De aceea am spus, destinele celor doi sunt o sumă de oportunități și oportunism de care acești oameni au știut profita cu o eficiență de 110 la suta.

Viorel Hrebenciuc, Eduard Hellvig, Rareș Bogdan, Octavian Hoandră și Andrei Marga. Toți pe o felie, chiar și cei trei politicieni de la partide cu ideologii opuse. (Foto: MONITORUL DE CLUJ)

Era nevoie de acest aperitiv informațional ca dumneavoastră să înțelegeți mai bine rostul poveștii de azi. Cel mai probabil, așa cum am eu informații, Rareș Bogdan l-a introdus pe Hellvig la Iohannis, dar mult mai târziu decât ne-am aștepta, adică abia în jurul anului 2007 când Edi „prinde un capăt de mandat de Europarlamentar și devine interesant și pentru Iohannis”.

În general, Hellvig este un om de cuvânt și asta i-a plăcut lui Iohannis foarte mult. Să țineți minte acest triunghi creat acum circa 12-14 ani, fiindcă Iohannis, Hellvig și Rareș Bogdan lucrează perfect împreună și astăzi.

                       Hellvig, nasul politic al lui Ciolos

O să mai fac o afirmație puternică. Eduard Hellvig este cel care l-a inventat pe Dacian Cioloș, băgându-l în politica mare.

Hellvig credea că Cioloș are tiparul unui om de cuvânt așa cum e el obișnuit să lucreze, cu oameni de cuvânt.

Este și motivul pentru care Edi a negociat foarte serios împreună cu Iohannis și cu Oprea ca Cioloș să ajungă premier în acea iarnă a lui 2015, fără însă să știe că Cioloș este un papagal care promite oricui, orice numai să parvină (Hellvig uitase limbile în fund ale lui Cioloș date tuturor ca să ajungă comisar European).

Au existat negocieri serioase. Oameni puternici ai României au căzut de acord la creionarea și implementarea unui plan serios de refacere și consolidare a Dreptei cu următoarele detalii:

Cioloș să intre asumat în PNL și, indiferent de rezultatul alegerilor din 2016, să înceapă reconstrucția Dreptei aducând USR-ul în fuziunea cu PNL și făcând muncă de opoziție solida pentru ca președintele Klaus Iohannis să aibă un partid serios sub fund la candidatura celui de-al doilea mandat.

Atenție, lui Cioloș i s-a spus clar: indiferent de rezultatul alegerilor din 2016.

Însă Cioloș a zis DA la orice propunere, numai să se vadă premier, adică să parvină politic. Așa veți înțelege de ce și Dragnea într-un fel sau altul, forțat, a acceptat soluția Cioloș, imediat după Colectiv.

Pentru că aflase între timp că Oprea era gata să îl scoată de la guvernare printr-o altă înțelegere politică, așa că a preferat un guvern de papagali tehnocrați conduși de Cioloș pe care să îl controleze și pe care să îl șantajeze politic printr-o majoritate solidă în Parlament.

Timpul a arătat că Dragnea a câștigat mai mult din acest compromis decât restul. Aburcarea lu Dacian Cioloș în funcția de Premier este oglinda perfectă a zicalei românești: „S-a suit scroafa în copac”.

Puterea funcției de premier se pare că alterează incredibil de repede rațiunea celor ce ocupă postul asta, transformându-i în niște supradumnezei care, deși până la momentul respectiv erau țărani din Răchițele, sau profesori de horticultură sau foști tineri procurori (ne referim aici la Boc, Cioloș, Ponta) dintr-o dată acestora li se pare că devin peste noapte mai inteligenți decât oricine, mai vizionari decât oricine, mai puternici decât oricine.

Cioloș nu a făcut excepție astfel că, dintr-o dată, sinecuristului ce nu a castigat UN VOT in viata lui a început să i se pară că este foarte special, că are o misiune pe acest Pământ.

Îmi fac datoria de a vă reaminti constant că de inserția lui Cioloș în politică a știut dintotdeauna Klaus Iohannis care și-a dat aprobarea finală peacest plan pe considerentul că Hellvig GARANTEAZA pentru Cioloș și că Hellvig răspunde în fața sa pentru orice derapaj al lui Cioloș.

O vreme Cioloș a fost foarte cuminte și ascultător. Insa asta nu avea sa dureze prea mult. Ciolos are caracterul si mentalitatea unui cuc. Cucii seamana cu ulii pasarari, dar nu sunt ulii. Cucii nu isi construiesc niciodata cuib, iar dupa eclozare ii arunca pe toti puii afara din cuib.

Un lăcar de stuf (Acrocephalus scirpaceus) hrănește un pui adoptiv de cuc (Cuculus canorus), care este o specie parazită la cuib. Se numeste parazitism nidicol. In politica, se numeste ciolosism.

                                     Caritabilul domn Coldea

Segregația din SRI avusese deja loc, ne referim la împărțirea SRI în cele două tabere: Maior-Ponta, Hellvig-Coldea. Aici o să luăm o mică pauză ca să revenim din nou puțin în trecutul recent pentru a vă explica cum s-a ajuns la aceste două echipe adverse, cum s-a făcut selecția naturală a adversarilor in cadrul campionatului de suturi in coaie al SRI.

Tandemul Hellvig-Coldea, așa cum au văzut ei prin filmele americane agenții secreți.

Prima treime a anului 2014 ne găsește în postura următoare: Ponta e premier, Traian Băsescu e președinte, Maior e șef la SRI, Coldea e adevăratul șef al SRI. Au loc negocieri intense de diverse facturi, negocieri în care Traian Băsescu vorbește cu Maior și Ponta și are în cap o singură șmecherie: reactivarea dosarelor lui Iohannis cam in toamna lui 2014 și scoaterea din joc a neamțului pentru ca Elena Udrea să intre în turul doi pentru Cotroceni.

George Maior și Klaus Iohannis, aparent adversari în 2014, au dovedit că servesc același stăpân: SUA. Gestul crăcănatului și al plăvanului, cu mâna pe piept în timpul intonării imnului, nu este o dovadă de patriotism, cum trebuie să perceapă poporul ignorant, ci salutul obedienței masonice practicat în toate lojile masonice din lume. Gestul pseudo-patriotic, pe care-l face Iohannis în timpul intonării imnului național, a fost copiat de la președinții americani. Se știe că SUA este prima și singura țară din lume fondată de masoni. Aceștia și-au impus simbolistica peste tot, începând cu grafica de pe bancnotele de un dolar și terminând cu arhitectura capitalei Washington.

Legătura cu Udrea o făcea Sebastian Ghiță și totul părea extrem de glamuros în peisajul general, inclusiv relația lui Sebi cu Florian Coldea care era de subordonare, vă zicem precis.

Totuși expertiza în situații de risc ale lui Florian Coldea cât și informațiile valoroase pe care le avea l-au adus la concluzia că există 99% șanse ca el să nu mai fac parte din combinația șmecherilor care vor conduce România, dar nici nu prea avea o altă oportunitate de luat în seamă, o altă fereastră deschisă pe care să o folosească.

Aici se întâmplă simultan mai multe lucruri, la o sindrofie premierul Victor Ponta de atunci mai în glumă mai în serios i-a aruncat lui Coldea de față cu martori una grea de tot, ceva de genul ca atunci când va ajunge Președinte va fi primul pe care îl va schimba. Că a zis-o în glumă, că a zis-o în serios cert este că Coldea nu prea știe de glumă și a luat ca atare această amenințare.

Între timp, Crin Antonescu în calitate de președinte al PNL căuta un motiv eficient prin care să iasă din coaliția USL. Un motiv atât de bun, chiar să fie scos de Ponta afară din coaliție. Crin avea informații că Ponta negociază cu Băsescu, cel mai probabil prin conexiunea Sebi Ghita-Elena Udrea.

Crin știa că Ponta nu-l va lăsa să candideze la președinție pe el, deși asta fusese înțelegerea inițială. Ca să îl forțeze pe Ponta să reacționeze, Crin se folosește de prevederile protocolului alianței USL și îl propune pe dulapul politic Klaus Iohannis ca vicepremier în Guvern cu competențe pe Siguranță Națională, inclusiv portofoliul de Ministru de Interne.

Crin Antonescu știa că Ponta nu o să i-o tragă lui Gabriel Oprea, vicepremier și nașul copiilor sai. In plus, Maior, celelalt nas, de cununie, avea si el alte planuri. Daciana si Victor Ponta au fost nasiti de George Maior. Cunoașteți povestea, Crin Antonescu și PNL sunt ejectați din USR și de la guvernare.

                    Jocul greseala asteapta – vorbe de galerie

Se mai întâmplă încă ceva. Deși nimeni nu l-a obligat să o facă, Crin Antonescu comite o greșeală stupidă și își asumă la televizor că își dă demisia că dacă PNL nu face sub comanda lui 20% la Europarlamentare. Din păcate PNL ia un scor rușinos, campania electorală fiind dezastru.

In linii mari, demisia a fost provocata de scorul slab obtinut de PNL la alegerile europarlamentare din mai 2014. Atunci, liberalii au obtinut 15% din voturile exprimate, fata de 37% cat a luat PSD.

Puțini s-au întrebat însă cine a făcut ca această campanie să fie prost organizată și sortită eșecului.

Vă spunem noi, un tip pe nume Eduard Hellvig care, la acel moment, era secretar general al partidului cu responsabilități totale în această privință.

Să fim serioși și să admitem că trădarea subtilă a lui Hellvig era cumva in asentimentul greilor liberali, era strigătul de nervi al multor liberali tari din PNL disperați de boemia lui Crin Antonescu care, deși era președintele unui partid aflat la guvernare, își bătea joc de șansa asta trezindu-se târziu dimineața, lăsându-l pe Ponta să manevreze ițele guvernului. Nimeni nu l-a pus pe Crin sa promita tampenia aia.

Cunoașteți povestea, din senin Klaus Iohannis a ajuns președintele PNL după plecarea lui Crin. Scenariul inițial a fost pus la cale de Eduard Hellvig, Rareș Bogdan și Klaus Iohannis. Ei si-au dat seama primii ca Crin e vulnerabil datorita boemiei si orgoliului sau de Ev Mediu care, in politica, e moarte sigura.

Klaus Iohannis pregătit de ambasadorul SUA James Rosapepe pentru politica mare la Sibiu, în anul 2001, pe vremea când era un simplu primar la primul mandat, necunoscut la nivel national.

     Un om simplu si patriot, dupa vorba, dupa port, care vrea sa ajute: Coldea

Aceasta era fereastra deschisă de care avea nevoie Florian Coldea ca să reintre în joc pe canale subtile. Prin Dan Mihalache și George Scutaru, Florian Coldea a început să comunice tot mai bine cu Edi Hellvig asumându-și cu toții un plan îndrazneț, de neimaginat în urmă cu câteva luni: instalarea lui Iohannis la Cotroceni.

Cu toții au fost importanți în butaforia generală, dar intrarea lui Florian Coldea în combinația Iohannis a fost esențială pentru succesul „neamțului” la Cotroceni.

Să vă dau un exemplu: la momentul intrării in campanie, Klaus Iohannis nu exista pe Facebook. Deși imediat dupa succesul lui Klaus, doi papagali se laudau cat sunt ei de buni pe social media, numele lor este Radu Negulescu și Tuță, adevarul e putin altul. Nu ei sunt adevaratii strategi care au facut minunea.

Este imposibil să crezi că pagina unei persoane publice poate creste de la zero la un milion jumate de like-uri, fără contribuția semnificativă a partii dark din SRI, pe care Coldea o conducea, cu adevărat, la acel moment.

Coldea a ajuns foarte apropiat de combinația Iohannis-Hellvig si, după caștigarea alegerilor de către Iohannis, totul s-a transformat într-o lună de miere mai mult decat prelungita. Lucrurile mergeau perfect, totul era sub control.

Revenim la momentul 2015 în care, Edi Hellvig îi vorbeste pentriu prima oara lui Iohannis de posibilitatea ca Ciolos sa fie parte din proiectul mai mare de reconstructie a Dreptei.

Premierul Ciolos l-a angajat SEF DE CABINET pe omul lui Coldea, aradeanul Paul Gheorghiu

Vreți un semn foarte clar al faptului că Ciolos intelegea foarte bine că SI Florian Coldea este parte a devenirii sale politice? Dacă tot ne-a comentat domnul Ciolos că aproape nu-l cunoaste pe domnul Coldea, o sa aratam ca e un cioflingar.

Ei bine, Hellvig îl anuntă pe Ciolos, in momentul instalarii sale ca premier, că trebuie să-l puna sef de cabinet pe un anume Paul Gheorghiu.

Un sinecurist de rang doi, al carui CV nu mentioneaza doua dintre principalele sale calitati: este din Arad, de unde este si Coldea, deci protejatul lui Coldea și este intr-o relationare perfecta cu SRI.

Lucrurile decurg perfect, Ciolos executa ordinul lui Hellvig: il pune pe Gheorghiu, omul SRI, sef la cabinetul sau de premier, acceptand vasalitatea.

Practic, Ciolos, a accesat la propunerea pe care Edi i-a făcut-o, in calitate de sef al SRI și apropiat al lui Iohannis, acceptand zicala din galeriile de fotbal: „Omul nostru din echipa ta”.

Acest neica-nimeni, Paul Gheorghiu, a ajuns să fie omul cu care SRI controla tot ce se intampla in Guvern.

Gheorghiu a ajuns astfel si sef de Cancelarie, și sef de Cabinet, controland practic, ca om al SRIului, toata viata guvernamentala a Romaniei. Atat de rau a ajuns acest stat, intr-o anumita perioada a istoriei sale.

Domnul Gheorghiu fusese anterior niscaiva timp pe statul de plata al firmei de salubritate Romprest, acolo unde se infiltrase Coldea ca sa bage zazanie intre Florian Walter si Dragos Dobrescu.

Gheorghiu a ramas in siajul lui Ciolos atat timp cat Helvig si SRI i-au ordonat sa o faca. Ultima mentiune a prezentei sale in anturajul lui Ciolos o regasim in momentul in care Gheorghiu ocupa o pozitie politica in labuta trista numita Romania 100, pe care Ciolos o face la un moment dat. Hellvig si Iohannis inca mai sperau ca Ciolos se da pe brazda si revine la proiectul initial.

La momentul Romania 100, Gheorghiu inca mai era langa Ciolos. Nu-l mai vedem astăzi ales in Consiliul National al partidului PLUS, infiintat de securisti, asta pentru ca, intre cele doua momente s-a intamplat ceva: Gheorghiu a fost retras la baza de catre Edi Hellvig, seful SRI. De ce s-a intamplast asta?

V-am zis, fiindca Ciolos a deraiat de la programul si intelegerea initiale.

Iar presedintele Iohannis i-a reprosat abrupt acest lucru lui Edi Hellvig. I-a reamintit lui Hellvig că garantase pentru Ciolos și ca acum Ciolos le-o plimba prin gura, dupa ce a primit asigurari de la Macron ca va fi sustinut subteran de Franta pentru a-i lua locul lui Iohannis.

Ca să nu credeti ca sunt un povestitor superficial, stiu ca va mai lipseste o piesa din puzzle-ul actual. Sunteti indreptatiti sa ma intrebati: bine, bre, dar ce s-a intamplat cu minunata relatie a lui Coldea cu Iohannis și Hellvig?

De ce a ajuns Coldea sa-l sprijine pe Ciolos? Păi, va spun eu de ce: din nou revenim putin in istorie si desfacem cadru cu cadru atmosfera de acum doi-trei ani.

                                  Viata asta-i ca si-o scara…

Totul era perfect pentru Coldea. Ajunsese sa se bucure de roadele instalarii prin forte proprii a unui presedinte.

Totul era perfect pentru Edi Hellvig, baiatul in parpalac galbui care cauta job in cabinetul lui Petru Filip ajunsese seful SRI.

Totul era perfect pentru Klaus, care avea statutul de Luceafăr si care credea ca poate face o constructie politica serioasa de Dreapta, pentru eliminarea PSD.

In tot acest paradis frumos si minunat al smardoilor cu gulere albe, exista insa un guler alb care umbla in fiecare zi cu o punga de cacat la el, amenintand ca o baga in ventilator. El se numeste Sebi Ghita.

Sebi Ghita ii spune lui Florian Coldea sa o trimita inapoi in cusca pe lupaoica sa preferata, Laura Codruta Kovesi, fiindca aceasta il latra tot mai tare si ameninta sa ii sara la gat.

Coldea ii raspunde, poate onest, poate viclean, ca nu-si mai poate controla creatia, ca LCK nu mai asculta de nici un stapan.

Sebi Ghita, care legase o mare prietenie cu Coldea, atentie! MARE!, ii spune lui Coldea ca, daca pica sau i se intampla ceva, se pisa pe ea prietenie si-i trage pe toti in jos, in ventilatorul unde el insusi se va arunca cu o punga de cacat in mana. Coldea il ignora, dar nu a inteles nici azi ca Sebi Ghita adora sa fie underdog.

Si Ghita reuseste din cateva manevre să-i distruga cariera lui Coldea, ba chiar si sa improaste cu fecale rochita alba a Zeitei Anticoruptie.

Coldea e debusolat si prins in colt. El e baiat de birouri, obisnuit sa ucida din umbra, cu interceptari, arestari si santaje, nu e maidanez ca Ghita, nu stie cum miroase pisatul de pe strada si ce inseamna sa lupti pentru a mai supravietui inca o zi.

Din pacate, Ghita nu s-a aruncat in ventilator doar cu o punga de cacat, ci cu o intreaga vidanja de fecale si hartie igienica folosita, astfel incat Edi Hellvig si Iohannis se regasesc in situatia in care trebuie sa faca “damage control” si sa-i spuna lui Coldea sa paraseasca incinta.

Coldea se supara pe Iohannis si Edi, cărora le spune: “Mă aruncati la gunoi, dupa ce v-am facut ceea ce sunteti? Nu-mi puteti tine curul, pentru un rahat de situatie?”

Insa aici Coldea e cel nedrept. Fiindca nu Iohannis sau Edi l-au pus sa accepte banii lui Ghita, nu Iohannis sau Edi l-au pus pe Coldea sa mearga cu Ghita in Seychelles si sa-și antureze nevestele. Pur si simplu, ditamai creierul SRI  s-a autovulnerabilizat prin dovezi de netagaduit, fiind terminat de un rahat de golan de Ploiesti, care are mult mai multe inregistrari cu Coldea si care, chiar si cand l-a dat in vileag pe Coldea a facut-o cu inima indoita.

                               Cercurile, giuvaerul si timingul

Ne regasim acum in situatia foarte speciala, in care, fata de 2014, avem 4 cercuri de interese care vor ciolanul Romaniei.

Rareș Bogdan și propagandiștii SRI sub acoperirea #rezist, de la stânga la dreapta: Claudiu Dumitriu (Alianța pentru Combaterea Abuzurilor Brașov), Teodor Doru Mărieș (Asociația „21 Decembrie 1989”), Elena Ghioc (Inițiativa România), Cătălin Teniţă („Geeks for Democracy”), tipul cu barbă nu știm cine este, Vlad Gheorghe (USR), Rareș Bogdan (secesionist, trădător de țară), Angi Șerban-Shaorma și Florin Bădiță (ambii Corupția ucide), Mihai Polițeanu (Inițiativa România). Click pe fotografie pentru mărire!

Klaus Iohannis doreste sa ia inca o data campionatul si are alaturi aceiasi soldati loiali ca Rares Bogdan si Eduard Hellvig (plus SRI), dar nu-l mai are pe Coldea și nu are nici un partid sub fund, care sa-l propulseze. Acesti 3 oameni sunt absolut nebuni si cred ca Iohannis va mai putea castiga odata, folosindu-se de SRI si de un post tv pe nume Realitatea, ca sa mai ia un mandat. Eu n-as fi ironic vis a vis de nebunia lor, fiindca ei au mai demonstrat o data de ce sunt in stare.

1 Decembrie 1018, Alba Iulia: Klaus Iohannis înconjurat de generalii SRI, în frunte cu Hellvig, care și-a confecționat un aspect de agent secret CIA, cu ochelari fumurii, așa cum a văzut el în filmele americane. Un semnal clar pentru adversarii politici, care arată susținerea SRI-lui pentru Iohannis la alegerile prezidențiale din anul care urmează.

Apoi, al doilea cerc e al lui Ciolos, care are doua mari atuuri, ce sunt in acelasi timp si doua mari vulnerabilitati. Are de partea sa sprijinul lui Emmanuel Macron si al lui Coldea. Insa Macron are probleme cat casa la el in tara, de vazut ce sprijin ii poate acorda in mod concret, fiindca ala financiar e cam redus, de vreme ce Florian Coldea cauta sa crediteze campania lui Ciolos cu banii romanilor bogatasi din grupul Monaco.

Florian Coldea este si el vulnerabil, fiindca nu mai are la dispozitie toate instrumentele SRI, chiar daca Edi si Iohannis i-au permis in mod onorabil sa se extraga din institutie, in termenii sai, adica pensionat si fara tinichele de coada.

Al treilea cerc il are pe Ponta. Si doua mari ajutoare: vechiul sforar al Grupului de la Cluj si al PSD, Ioan Rus, și fostul creier al SIE, domnul Predoiu, care reprezinta gasca frustrata a batranilor ce inca duc dorul de putere. Problema lui Ponta este ca este lipsit de resurse financiare, iar astea sunt tot mai importante in bataliile electorale.

In fine, al patrulea cerc este cel al PSD, partid aflat la guvernare, partid puternic, care are in inima un junghi mocnit: n-a mai stapanit Cotroceniul de peste 14 ani. Desi a condus Romania.

In acest moment, undeva, in biroul sau de la Camera Deputatilor, Liviu Dragnea inca se gandeste. I-adevarat ca nu mai e mult timp, dar scurtul timp ramas pare mai lung, daca tinem cont de toate dezvoltarile incredibile pe care evenimentele din Romania le cunosc in fiecare secunda.

Giuvaerul Cotroceniului e ascuns de partea cealalta a ghilotinei, care se deschide si se inchide amenintator și, din pacate, cu un time-frame aleatoriu. Dragnea stie ca trebuie sa privesti cu multa atentie ghilotina cand se deschide si cand se inchide, cu canturile ei ce pot taia in doua un destin. Trebuie multa cumpatare sa gasesti momentul perfect, si sa-ti bagi mana si sa sterpelesti giuvaerul pe care si-l doresc toti.

Sigur, exista posibiliatea ca PSD sa-l lase pe Tariceanu sa-si bage mana după giuvaer. Numai ca Dragnea stie ca oastea PSD ii va reprosa acest lucru. In plus, si lui, irizatiile magice ale giuvaerului ii produc o stare de farmec.

Desi suna a lauda pentru Dragnea, eu cred ca este singurul cerc din cele patru care nu beneficiaza de sprijinul vreunui serviciu secret. Dragnea si PSD au banii necesari pentru proiect, dar lipsesc totusi lucruri importante: mintile dispuse sa vina cu Dragnea la bataie, oamenii cu doza de nebunie intacta care sa creada ca totul e posibil.

                                                                                                                               Liviu ALEXA

Sursa: Ziar de Cluj

Notă „Justițiarul”: Ilustrația și comentariile la fotografii aparțin revistei „Justițiarul”.

3 Comments

 1. Ion Roata

  Rares Bogdan, un jeg soros care intregeshte galeria marilor sclavi Soros deschisa odinioara cu Monivca Macovei. Speram ca tinerele generatii as nu invete de la astfel de legume umane ci sa fie mindri si independenti in ceea ce cred sau fac.

 2. Hinga

  Rares Bogdan, un derbedeu Soros

 3. Vasile Zarnescu

  Pe viitor, cînd îi citați numele lui Klaus Iohannis, grafiați-l astfel:
  KlauSS IohanniSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.