Colimator

Rareș Bogdan va îmbrăca cămașa morții și nădragii roz în fruntea revoluționarilor diasporezi

                                        […]

 

                                       Furci și topoare – o ipostază

Cum „mobilizarea internă” nu mai scoate în stradă sute de mii de cetățeni care cred că sunt supărați, chiar dacă nu-și explică exact motivul supărării, pentru că ezită să citească niște texte de lege până la capăt, lui Rareș Bogdan se pare că numai DIASPORA i-a rămas… Imaginea celebrului purtător de pantalonași în culori pastel , strânși pe pulpițe și pe gambe, cu gleznele la vedere, asortați cu „ciocatele” în culori și mai pastel, conducând revoluția diasporeză, preluată direct de la graniță peste dealuri și prin râpe, până la București, așa cum ne-a promis dânsul că va face, în direct și la o oră de vârf, mi s-a părut mai puternică decât imaginea flash-mob-ului cu Oana Pellea în rolul principal, cu scotch pe gură , scotch pe ochi și glugă pe țeastă, care a umplut FACEBOOK-ul în iarna trecută. O! unde ești tu, Corneliu Porumboiu , să imortalizezi revoluția lu’ Haștag-Împărat și apoi să ne spui dacă „A FOST SAU N-A FOST”!!!

Lumea bună care nu poate da jos guvernul altfel, adică într-o modalitate democratică, privește cu speranță la armata de un milion de combatanți care să rezolve treaba decent și entuziast , vorba lui George Mioc, din Texas, cu „FURCI ȘI TOPOARE”.

Altfel , toți ăia care speră să crape guvernul PSD-ALDE în felul acesta sunt niște mari democrați, de te-nfiori! Iată-i:

Klaus, președinte al României (vremelnic, sperăm, dar vremelnicia lui nu ne încurcă mai puțin) – „…Bănuiesc că oamenii sunt în stradă pentru că sunt nemulțumiți. Și mesajul meu pentru ei este unul foarte clar: e importantă atitudinea civică pentru a readuce pe acești guvernanți cu picioarele pe pământ.” (12 mai 2018, din declarația rostită la Blaj) sau „…Societatea civilă trebuie să fie alertă și dacă apar OUG care nu ar trebui să existe, cum a fost OUG 13, SĂ PROTESTĂM cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni…” (23 iunie 2018, SURSA ZILEI.ro)

Deci… mi s-a părut mie sau în FURCI ȘI TOPOARE se traduce ceea ce cu nonșalanță a declarat prezidentul nostru?

                                                                     * * *
Hai să mai vedem…

Dan Barna, șef de trib la USR – „…Eu cred că dacă rămânem să luptăm, la un moment dat o să scăpăm de această guvernare, o să putem să reparăm România, o să putem să facem curat după PSD. (…) Avem această perspectivă, însă trebuie să rămânem implicaţi, şi activi şi uniţi. Eu am încredere în asta şi că mitingul diasporei va fi un exemplu de astfel de implicare civică. (…) Oamenii aceştia sunt componenta aia dinamică pe care o are societate noastră. Cei din diaspora, în mare măsură, au văzut cum arată “o ţară ca afară”, “afară” fiind Vestul. Ei văd realitatea din România aşa cum o vede toată Europa, aşa cum o vede şi Departamentul de Stat American, şi Comisia Europeană, şi ambasadele şi cetăţenii europeni pe care-i întâlnesc…”

FURCI ȘI TOPOARE, domnu’ Barna? Eu așa cred, că doar nu pioneze puse pe scaunele guvernului!

                                                                   * * *

Sau…

Mihai Șora și gașca GDS- „…Dragă Diaspora, nu s-ar putea mai devreme de 10 august? Al vostru, îngrijorat, Mihai Şora”… (FACEBOOK pe 23 iunie 2018).

Să zic FURCULIȚE ȘI TOPORAȘE, da? Că dânsul se comportă mai fragil la revoluție, din pricina vârstei…

                                                                  * * *

Și, în fine, de neuitat…

Partidul Național Liberal ( prin celebrul simbol al democrației, Florin Cîțu) – „Dragi români din diaspora, Piața Victoriei este locul nostru de întâlnire de un an și jumătate. Este locul de întâlnire al oamenilor liberi și onesti (știm: Mălin Bot, Sandy Matei, Bogdănel Stan, etc. n.n.) din România. Oameni care luptă zilnic împotriva dictaturii PSD+ALDE. Pe 10 august 2018 dacă doriți SĂ LUPTAȚI alături de restul românilor liberi pentru o Românie fără dictatura PSD+ALDE, sunteți bineveniți și vă asteptăm.Vă invit alături de noi ca cetățean și senator de București.România este și a voastră!”

Acum, trecând peste modul absolut libidinos de a linguși o mulțime presupus eterogenă, eu tot FURCI, TOPOARE ȘI LA ȚEPE ÎN PIAȚA VICTORIEI, BĂIEȚI! am văzut. De ce anume am adăugat „LA ȚEPE”…? Ei, de ce… păi de vreo două-trei zile eu zic că nu mai dau liberalii mesaje așa… fără să-l întrebe și pe Blaga Vasile, fost și perpetuu pedelist, de pe vremea lui Băsescu: „Stimate bun organizator (pupătură de mână, să trăiți, șefu’, mulți ani fericiți …) dumneavoastră, înțeleptule conducător, cam ce părere aveți despre chestiune?” …

                                                                                                           Luminița ARHIRE

2 Comments

  1. Am citit, de curand, legea care redefineste notiunea de terorism, aia respinsa (spre norocul nostru!!!!) de CC. Am aflat ce ne pregatea SRI, cu sprijinul ticalos al tuturor parlamentarilor si cu tacerea complice a ONG-urilor hiperdemocrate si doboratoare de dictaturi…Am aflat, astfel ca oricine, adica orice roman, se poate afla, la un moment dat in situatia de a fi catalogat drept terorist. Un fel de “delict de ura” din Marea Britanie, adica, e de ajuns sa perceapa unii, constituiti in comunitati (hastagioti, gen) o amenintare, sau neliniste, ceva, e de ajuns sa te reclame hotul prins pe proprietatea ta ca l-ai retinut ilegal…suntem sanatosi la cap?!! Dupa incercarea DNA de a ne tranforma pe toti in corupti, sau macar pasibili de un abuz in serviciu, ca vine acum SRI (tot el!!) si-i da DIICOT instrumentele de a-i lua pe romanii scapati de furia DNA, pe motive de terorism…Si eu, prostul, finantez aceasta campanie de distrugere a Romaniei si a romanilor, desi DNA, DIICOT si SRI-ul detonator sunt numai oficine in slujba altora si impotriva noastra….
    Pe de alta parte, daca analizezi articolele de lege, prezumand buna credinta a initiatorilor, poti sa-i incadrezi la terorism (chiar si dupa legea nemodificata!) pe uzurpatorii Pietei Victoria, pe toti deontologii incitatori la dezordine sociala si boicot civic, pe toti ideologii extremisti, anarhisti si negationisti (ca Stalin e numai unul si urmasul lui pe pamant, Soros e foarte convingator), care prin actiunile lor induc deruta, neliniste, nesiguranta, disperare si teama in randurile unei comunitati uriase, cum ar fi poporul roman….Dar, sa nu ne mai luam de la atata lucru, odata dedulcit la treizeci de arginti ti-ai tarat genomul cale de sapte generatii (aprox…). Ai mei sunt bucuresteni de la 1877, de cand cu razboiul, improprietariti find ca participanti la obtinerea independentei, inainte erau ardeleni, sau sasi si imi placea sa ma revendic ca “os de ardelean”. De la debarcarea Grupului de la Cluj, continuand cu catastrofa Boc, apoi cu napasta marginasa a sinistrului cuplu Iohanis-Kovesi, tot astept niste “ardieleni” sa ne explice cum de au ajuns sa fie reprezentati la “Bucale” de aceste abominatii caracteriale…Si pentru ca nu era destul, raspunsul a venit prin aservitii nationali Rares-Gusa…Nu vreau sa cred ca ardelenii se simt reprezentati de acesti ipochimeni, dar, de aici asa se vede, mai ales ca niciunul nu a venit singur, si-au carat neamurile, s-au stabilit aici, si-au rostuit copiii, afinii, cumetrii, n-au lasat niciun post “la stat” nevalorificat…Pe langa protectia fatisa de care beneficiaza si de la SRI si de la DNA, ca au avut grija sa aiba contarani in toate functiile mari de la aceste institutii, pe langa fondurile uriase directionate spre zonele “natale”, pe principiul deja consacrat “deturnare sa fie, dar sa fie pentru ai nostri”, derivat din mai cunoscutul “prost, prost, da’i al nost’ “… Nu pot sa nu “observ” deservirea totala a serviciilor de indivizi din zona, asta sa fie aspirationalul “emancipatilor”?! Avand in vedere ca se propun ca modele de urmat , poate ar fi bine sa stim ca si-au vandut brendurile occidentului, ca au ramas “in gazda” si la Napolact si la Albalact si la multiple alte intreprinderi regionale….Ca asa le place, sau ca asa s-au obisnuit, cu ploconul la imparatie si in solda la imperiu, e treaba lor, dar instigarile la revolta permanenta, incitarile la ura, calcarea in picioare a valorilor constitutionale, astea n-ar trebui trecute cu vederea si faptul ca, desi sunt insolventi de sapte ani, sunt lasati sa abereze public ma fac sa cred ca propaga mesajul unei institutii, platite gras de noi toti, sa apere Constitutia si romanii, nu sa-i distruga, asa ca, dupa legea lor, ei SRI-istii si slugile iRealitatii se incadreaza, dupa toate criteriile la terorism de stat….ca de tradare ii acuzi degeaba, e in fibra lor si se mandresc cu asta, dar tot DIICOT-ul (pana nu-l desfiinteaza Constitutia impotriva careia functioneaza) ar trebui sa se ocupe si de asta…
    P.S. Despre Blaga si ai lui, faptul ca au distrus Ministerul de Interne, ca au “transferat” din atributiunile jandarmilor spre privati, in acelasi timp cu “nasterea” unor firme de security de catre ginere…si incercarile repetate de privatizare a serviciilor de urgenta concomitent cu infiintarea la aceleasi firme de servicii de ambulanta, urmand sa fie mai usor vandute “granturilor norvegiene” o sa mai aflam. Interesant e ca nimeni nu se atinge de coruptia uriasa venita din zona aia, nimeni nu vorbeste de abuzurile stridente, aflam ca Blaga “e un bun organizator”, da si?! Mai bun organizator ca nasul din Cosa Nostra n-am auzit…

  2. Markus

    Rares Bogdan e un PROST. Nu trebuie luat in seama. Cititi articolul coada de topor acolo se incadreaza el..
    Cit despre Blaga ;La baile Felix este un PDL -ist care are inregistrari cu Blaga care i-a cerut un anumit numar de voturi. Au votat mortii si de 6 ori pentru a satisface pretentiile lui Blaga. Sa dea jos PSD ? Pe cine pune in loc ? Politicienii sunt de stinga sau de dreapta in functie de mina cu care iau spaga – mina stiga sau mina dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.