Lichele

Rareș şi Klaus, cei mai cinstiţi din bandă

  Cînd am citit articolul Sorinei Matei despre afacerile cu statul ale firmei în care Rareș Bogdan este creierul, m-a pufnit rîsul. […]

 

Cînd am citit articolul Sorinei Matei despre afacerile cu statul ale firmei în care Rareș Bogdan este creierul, m-a pufnit rîsul. Jurnalista de la B1 Tv a înşirat toate afacerile cu statul ale trompetului de pe lista PNL. Contracte, petreceri, cumetrii, învîrteli.

Ce rezultă? Un sforar de primă mînă, un fel de Dinu Paturică de vreme nouă, ajuns la ziar, apoi la televiziune şi, în cele din urmă, la partidul Brătienilor, gata-gata să pună mîna și pe el. Cine-i Klaus Iohannis? Un profesoraș de fizică, tăcut și creditat de multă lume ca deștept și bun organizator, care a preluat ca un cadou un Sibiu capitală culturală europeană, decisă la o întîlnire a lui Emil Constantinescu cu Helmuth Kohl, și care primar s-a trezit și cu România în brațe de parcă ar fi cucerit-o pe merit.

Și Klaus Iohannis și Rareș Bogdan sunt primi trompeți ai moralei și cinstei, deși, dacă săpăm nițel la rădăcina bunăstării lor, dăm de oarecari ilegalități, învîrteli și chiar peste oarece rahat. Dar ei strigă cel mai tare, ei au ocupat tribuna și microfonul de prim moraliști ai nației și ne toacă la cap cu „hoții”, cu „marș la pușcărie”, cu „jos” și cu „m…, PSD”.

Groful Klaus și sluga: – Lasă, Herr Bogdan, nu-mi pupa mâna aici în public! Știi doar că avem zilnic terapia curling în grup, împreună cu restul liberalilor mei! (Foto și text „Justițiarul”)

O fi Rareș Bogdan un ins de viță nobilă? Sau o beizadea de comunist împuțit, sau profitor al unei schimbări de lume? Reportajul lui Ion Spânu, despre falimentarea Combinatului de produse cloro-sodice de la Ocna Mureș, ne arată un alt campion al învîrtelilor din perioada tranziției. Citiți cu atenție amănuntele despre prestația lui Ion Bogdan (cică și Rareș a fost acționar la Combinatul de la Ocna Mureș) și veți vedea că trompetul de la PNL seamănă perfect cu tac-su și cu Klaus Iohannis. Fiecare a pus mîna pe unde a lucrat și s-a învîrtit de cele necesare bunăstării. Singura incoerență și absență din poveste vine de la faptul că Ion Bogdan nu mai strigă „Jos PSD!”

Un lucru nu înțeleg! Cum la Liviu Dragnea se pune povestea cu Belina (rămasă la stat) și cu casa din Brazilia (pe care nu a văzut-o nimeni) și cu Tel Drum (care se tot chinuie dar nu ajunge la o concluzie) iar la Rareș Bogdan care strigă „hoții” ca un apucat nu se pun nici învîrtelile cu Călin Mitică și cu Vasile Blaga și nici cu Clorosodice Ocna Mureș. Și cu toți banii încasați de peste tot de la buget, el strigă ”hoții” și se plimbă de braț cu Klaus Iohannis cel mai cinstit (cu ajutorul lui Augustin Lazăr) în materie de preluat case în Sibiu și amîndoi cîntă ca doi cocoși de pe mormanul de bălegar din fundul curții: „Hoții, hoții, hoții!“ și „Jos PSD! Jos PSD/ Că guvern ne trebuie!”.

                                                                                                                 Cornel NISTORESCU

 

1 Comment

  1. gigimutu

    Asta e

    din ciclul ” noi suntem cei mai cinstiti hoti ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.