Atitudini

Războaiele lui Iohannis cu PSD au stârnit revolta: „Sunt un medic de stânga și nu vă mai permit să mă jigniți și să stigmatizați atâția români de bună-credință”

              Ia treziți-vă, odată, domnule Iohannis! Dragi români, adevărata schimbare în România vine prin […]

 

            Ia treziți-vă, odată, domnule Iohannis!

Dragi români, adevărata schimbare în România vine prin votul nostru, al tuturor românilor care credem în democrație, libertate, stat de drept, valori pro-europene, modernizare și normalitate.
Miza alegerilor prezidențiale este foarte mare – prezența la vot în număr mare este esențială pentru a avea, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, o Românie fără PSD. Acest lucru ar însemna o victorie pentru normalizarea unei societăți care vrea o schimbare, vrea un nou început, vrea o Românie normală și corectă.”
(Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook, 12 octombrie 2019)

„Dragii mei, dați-mi voie să vă spun câteva gânduri dacă veni vorba despre reconstrucția României. În mod normal, despre reconstrucția unei țări se vorbește după un război. Știți ce? Dragii mei, noi suntem în război. Suntem în plin război cu PSD. De ce facem noi asta? De ce suntem noi în război cu PSD? Pentru că voi, liberalii, și cu mine suntem oameni ai păcii, ai construcției, care doresc să dezvolte România. De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiți cum a câștigat PSD alegerile? Cu promisiuni despre lapte și miere care va curge. Ce au făcut din prima zi de mandat? Au început să atace România și pe români. A început cu justiția. Ei, gașca de penali, au început să atace justiția din România!” (Klaus Iohannis, discurs la Adunarea regională a organizațiilor PNL din vestul țării de la Timișoara, 13 octombrie2019)

                                                                * * *

Eu sunt pesedistă și, ca mine, sunt milioane de români din această țară, dacă socotim membrii, militanții, simpatizanții și votanții PSD. Cu mult mai multă școală decât domnia voastră sau cu mai puțină, mai tineri sau mai în vârstă, bugetari sau antreprenori, femei care au grijă de familie, copii si părinți, cu profesii și cariere de succes, mici agricultori sau mari fermieri, mecanici auto sau constructori, vânzători, IT-iști, ingineri, medici, profesori, pensionari, oameni singuri aflați în nevoie, persoane cu dizabilități, noi pesediștii, în fapt, reprezentăm toate categoriile sociale din România, oameni de bună-credința, care ne împlinim destinul în această țară.

Eu, mai departe de functii politice vremelnice, sunt un medic de stânga și nu vă mai permit să mă jigniți și să stigmatizați atâția români de bună-credință, care, ca si mine, au un crez, care au convingerea că a fi de stânga este un drept fundamental, garantat de Constituție, astfel cum e garantat dreptul de a fi de dreapta.

Din păcate, folosiți „dreapta” ilegitim, din poziția de președinte al tuturor românilor, așa cum ar trebui să fiți și nu sunteți, pentru a stigmatiza o parte semnificativă din populație, pentru a promova radicalismul si ura în discursul public, în numele unui deziderat, pe cât de fals, pe atât de periculos.

Să spuneți că vreți să scăpați țara de pesediști și că ne declarați RĂZBOI, este echivalentul semnalului de război civil, de luptă de gherilă, care contrazice premisele pentru consolidarea statului de drept, pe care atat l-ați clamat, instigând la manifestari de stradă și acțiuni anarhice.

Am fost amenințați cu moartea, am fost jigniți și înjurați pentru convingerile noastre. Familiile noastre au suferit pentru umilințele și defăimarea la care am fost supuși, ne-au judecat pe nedrept prieteni, vecini și rude cu alte orientări politice, ne-au alergat haterii si haștagii în benzinării și pe stradă, am fost agresați fizic și verbal și, totuși, ați continuat, fără empatie și fără scrupule, să încurajați un nou „pattern” (anti)social și antidemocratic, cultivând și girând „dictatura minorității”.

Noi, pesediștii, mizând pe democrația reprezentativă, am votat în 2016 o majoritate parlamentară PSD-ALDE, care a dat un guvern legitim. Și, de atunci încoace, guvernul a fost permanent sub asediu și pesediștii hărțuiti. Și nu v-ați lăsat până nu l-ați darâmat, sau cel putin așa ați clamat  (vezi „rezolvat”).
Vestea proastă pentru domnia voastră este că n-ați fi reusit, în veci, să dati jos guvernul Dăncila, cu o opoziție „unită” de conjunctură, pe care ați tot mânat-o în luptă, fără „concursul” fostului partener de guvernare, ALDE și al trădătorilor din PSD.

Vestea buna pentru noi, pesediștii, este că nu veți reuși în veci, să faceti un nou guvern, pe bază de „adunătură” din opoziție. De dragul polemicii aș putea spune că unii nu-și doresc alegeri anticipate. Vom vedea…

Până atunci, vă previn că noi, pesediștii, vom fi în aceasta țară și pe mai departe, și nu vom ierta – și nici uita – ura cu care ați tratat pesediștii, pe noi toti cei care iubim România. Noi vă vom sancționa, în mod democratic, la vot. Istoria, însă, precum si justiția terestră (cea divină, nu știu… nu comentez așa ceva) vă vor sanctiona mult mai aspru, cred eu. Iar noi, pesediștii, vom fi tot aici, în țara pe care nu o iubiți. Mai uniți și mai puternici !

                                                                                                                      Grațiela Drăghici

Citiți și:

Iohannis, bolnav de ură

Iohannis vrea „o Românie fără PSD” în octombrie 2019, Hitler a interzis Partidul Social Democrat (SPD) în iunie 1933!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *