Colimator

Războiul e Macron vs. Merkel, nu Cioloș vs. Iohannis! Barna, Orban, Rareș Bogdan și restul „dreptei”sunt doar figuranții

  Războiul e Macron vs. Merkel, nu Cioloș vs. Iohannis. Fermele de „boți”, Barna și Rareș Bogdan sînt doar recuzita […]

 

Războiul e Macron vs. Merkel, nu Cioloș vs. Iohannis. Fermele de „boți”, Barna și Rareș Bogdan sînt doar recuzita

Cînd înainte de alegeri am spus că cei care votează PNL și PMP votează, de fapt, Manfred Weber și Merkel – am avut dreptate! Cînd am spus că cei care votează USR+PLUS votează, de fapt, Macron și Verhofstadt – din nou, am avut dreptate! La fel cum cei care au votat cu PSD, au optat pentru Frans Timmermans. Ce să vezi, nu a fost vorba nici o secundă despre Dragnea! Iar acum, încep să se contureze taberele din Parlamentul European și cele mai mici șanse de a se afla la conducere o au popularii.

En Marche de-aici!

Sigur, pentru spălățeii pe creier, e nevoie de un pic de gîndire (de care nu prea sînt capabili), dar ca să înțelegem cum a devenit Dragnea subiectul de campanie și nu migrația (pentru că migrația și islamul au fost capete de afiș ale europarlamentarelor!), să vedem ce se discută aici:

Pe scurt, aflăm că există „ferme” destinate să producă spălați pe creier. Nu e tocmai o surpriză, după cum spuneam, singura surpriză este cum de PSD nu are nici măcar un ziar în 2019! Ceea ce nu pare să știe blonda de la televizor și pare-se nici interlocutorul, este că a promova reclame, fie și politice, nu reprezintă vreo ilegalitate! În schimb, da, prin intermediul mesajelor dirijate, se pot modifica atitudini și opinii. Numai că, fiecare cetățean trebuie să aibă grijă de propria sănătate mintală, nu este în sarcina nimănui nici să te cocoloșească, nici să îți livreze doar adevărul, mai ales în epoca „post-adevărului”.

Jawohl, mein Führer!

Dar, lucrurile nu s-au oprit aici! Au fost construite cu ajutorul boților (Nota redacției „Justițiarul”: Un „bot” sau întreg robot; plural „boți”, roboți – un program de computer care preia diverse sarcini automatizate) identități fictive, ba mai mult, sistemul scana și identifica CNP-urile votanților!  „General Data Protection Regulation” (GDPR)? Protecția datelor personale? Să fim serioși! Dar citiți detaliile – urmând linkul. Tot cu ajutorul boților se distrugea audiența anumitor știri și se făceau accesibile online cele „de dreapta”. Nu a existat o astfel de firmă, ci un număr de firme care s-au ocupat cu așa ceva. Pe scurt, nu Putin manipulează alegerile! Și nici UDMR-ul!

Iar dincolo de fermele cibernetice, avem STS-ul despre care specialiștii în statistică spun că ar fi mînărit undeva între 5-15% din voturi.

Și PSD a utilizat astfel de metode! Numai că… fără cap. Toată lumea a văzut reclamele online  cu „România merită mai mult” și, probabil, și-a zis: așa e, merită! Iar cu cu asta a și trecut mai departe, deranjat de reclamă. Peste 500 de milioane de afișări au fost plătite absolut inutil pe Google, Facebook, YouTube și Instagram, ca și pe aplicațiile mobile. Nimeni nu spune cîte veniri a înregistrat PSD pe landing-page-urile campaniilor derulate, dar probabil că cifrele sînt infime. Iar bounce-back-ul uriaș.

Există și o explicație! Publicul-țintă de pe online nu stă să aprofundeze subiectele, trebuie să i se dea informația „mură în gură”, din prima secundă, nu să se aștepte ca utilizatorul să se ducă plin de dorință de cunoaștere la nivelul 2 sau 3 ca să afle detalii. Mai mult, chiar și unde mesajul era cît de cît vizibil, acesta se suprapunea pe niște mesaje propagate ani de zile în sens invers. Adică, utilizatorul afla că a crescut economia, dar „știa” deja că asta fie este o minciună – întrucît i s-a comunicat deja că „este dezastru în țară”, fie a dus la creșterea prețurilor, chiar dacă în realitate nu era așa. Afla că PSD a crescut veniturile, dar, concret, i s-a inoculat în prealabil că a crescut prețul kilogramului de cartofi! Terenul era fertil, căci tefelistul nu a fost niciodată nevoit să își cumpere cartofi din piață, întîlnind doar cartoful de supermarket, din import, și nici ăla nu îi trebuia, pentru că la început îi gătise mama, iar ulterior s-a apucat să mănînce la restaurant. Iar dacă acasă era fum și mirosea a ars, nu era sigur dacă ”iubi” prăjește cartofi pe care habar n-are cît a plătit, calcă o hăinuță din plastic cu fierul sau tocmai spală un aparat electrocasnic lăsat în priză.

Boții și fermele de servere au generat cca. 100.000 de comentarii pro-PSD în fiecare zi. Cu alte cuvinte, PSD s-a bazat pe comentarii induse artificial, în loc să lase loc feedback-ului natural, organic, de la o persoană la alta. Comentariile sînt, deseori, mai importante decît mesajul în sine. Milioane de astfel de lucruri inutile au curs pe online, în timp ce adversarii PSD repetau în cor mantrele despre hoți, corupți, comuniști, penali, distrugerea țării, bucurîndu-se și de feed-back real. În clar: PSD și-a tăiat singur interacțiunea cu cetățeanul votant!

Nu în ultimul rînd, PSD s-a gîndit să vină cu cifre și cu mesaje pozitive în fața unui public analfabet în proporție de peste 40%. În schimb, competitorii lor au venit cu mesaje negative, comprehensibile, de tip subiect-predicat! De genul: Dragnea fură. Nu ai multe de judecat aici. Nu trebuie să compari cifre.

Dar să vorbim și despre „servicii”! Distribuția votului întrece orice imaginație! Am văzut cît de bine au lucrat „organele” distribuind voturi pentru UDMR. A rîs toată lumea și, desigur, nimeni nu s-a gîndit să ancheteze fraudele. Și folosesc pluralul pentru că e extrem de greu de crezut că aceste fraude s-ar fi făcut la urne, în secțiile de votare și că adevăratul beneficiar ar fi fost UDMR. Probabil că acestora le-a priit gonflarea voturilor, dar puțin probabil ca un partid șters și aflat în moarte clinică precum PMP să fi reușit să strîngă o jumătate de milion de aderenți, iar un partid precum cel al lui Victor Ponta (să avem și noi faliții noștri) către 600.000! În schimb, pînă ce USR+PLUS, dar și PNL creșteau ca Făt Frumos, PSD și ALDE se topeau văzînd cu ochii. Să revenim la cifre!

În Islanda, aflăm de la BEC, există o foarte vie și puternică grupare de români! Aici au votat fix 500 de persoane! Ca fapt divers, populația Islandei este mai mică decît populația Clujului, abia depășind 300.000. Păstrînd proporția votului, 9,38% în străinătate – conform BEC, avem o populație românească estimată la Reykjavík de 5.330 de români! Adică, 1,5% din populația Islandei!

Sursa: BEC. Click pe imagine pentru mărire!

Normal că românii din Islanda au votat covîrșitor USR-PLUS – 245 de voturi și PNL – 135 de voturi. Doar 4 români din Islanda au votat cu UDMR, dar de 4 ori mai mulți cu Ponta! Cu PMP, în schimb, au votat 26, iar cu PSD 10 și tot 10 cu ALDE. Și gîndiți-vă că am avut 441 de secții de votare în străinătate! Rămîn inexplicabile și cozile din străinătate, avînd în vedere că la o secție au votat în medie 800 de persoane. Devin, totuși, explicabile, dacă ne gîndim la solicitarea ulterioară ca votul să devină electronic. Abia atunci să te ții!

Dar, pentru că vorbim despre BEC, să subliniem și faptul că este imposibil să existe 18,26 milioane de persoane pe listele electorale, adică persoane trecute de 18 ani, care au drept de vot.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS) avem un total de 22.214.995 populație, iar votanți 18,26 milioane, ceea ce înseamnă că minorii reprezintă 3,9 milioane! Ce facem cu vreo 4 milioane de votanți aflați în afara granițelor? Ajungem la peste 26 de milioane de români? Că mult mai probabil ar fi să scădem „diaspora” din numărul celor aflați pe listele electorale, ceea ce ar însemna că populația adultă din țară este de 14,2 milioane, ceea ce ar fi mult mai credibil.

Potrivit Eurostat, însă, populația României este de 19.64 milioane! Diferența dintre cele două serii de date (interne și externe), este de 1,38 milioane de persoane. La o adică, o plajă suficientă pentru a genera o bază de „votanți” care pot schimba soarta alegerilor, nu la urne, ci la prelucrarea datelor. Prezența la vot, conform celor două surse – potrivit BEC a fost de 49,02%, iar potrivit Parlamentului European – de 51,1%. Avem 1,9% diferență! Nimica toată, doar o diferență de vreo 360.000 de voturi!

Sursa: Parlamentul European – mandate pentru Blocul Estic. Click pe imagine pentru mărire!

Și, după atîtea vești bune, să vedem și cu ce ne-am ales! Cu o păruială pe cinste – în primul rînd. Uitînd de PSD, liberalii și USR+PLUS au început să se măcelărească între ei. Dar și aici, există și alte explicații decît  apetența lor pentru a arunca cu rahat în ventilator. PNL și PMP au tras bățul mai scurt, fiind cu PPE în Parlamentul European. PPE a reușit să strîngă cel mai mare număr de europarlamentari, numai că nimeni nu vrea să intre în coaliție cu ei! Mai ales cu Manfred Weber. Tîrziu de tot, se pare că pînă și Angela Merkel începe să priceapă dezastrul, căci pînă și coaliția care o ține la putere în Germania pare să se destrame.

În schimb, USR+PLUS s-au dus în tabăra lui Macron, care e susținut de Verhofstadt și, probabil, vor intra în coaliție cu socialiștii lui Timmermans. Cealaltă alternativă ar fi suveraniștii, deși asta pare o variantă mai puțin fezabilă. Pînă în toamnă, cînd lucrurile vor fi mai limpezi în zona Parlamentului European, nu sînt șanse ca PNL și USR+PLUS să iasă din logica de război. Ceea ce contează în clipa de față este cine va conduce Comisia Europeană, cîți comisari va reuși să impună și ce bani va administra.

Rămîne de văzut cum sau dacă acest conflict pe așa-zisa ”dreaptă” se va încheia. Chiar dacă în campania pentru Parlamentul European nu s-au discutat – în țară, principala problemă cu care globaliștii vin la atac înseamnă „schimbări climatice”, tocmai pentru a arunca într-un con de umbră adevărata problemă europeană pe care vor să o eludeze: migrația și așa-zisul multiculturalism.

Chiar dacă dreapta „eurosceptică” nu a cîștigat o majoritate în PE, este cît se poate de clar că ar putea deveni a treia forță politică a Europei, ba încă luînd în calcul dezosarea popularilor, am putea estima că ar putea deveni chiar a doua forță!

Dar, indiferent ce se va întîmpla în plan european, rămîne clar că PNL se află în cădere liberă, în timp ce europarlamentarii PSD au șanse mari să facă parte din coaliția cîștigătoare din fruntea Parlamentului European și să se regăsească alături de Cioloș și de Barna. Situație în care, Rareș Bogdan și Klaus Iohannis ar cam trebui să dispară din prim-planul politicii interne începînd cu această toamnă. Fericită coincidență, chiar avem prezidențiale!

Să nu ne bucurăm prea tare! Macron are viziuni mai abjecte decît avea Nea Sciatică! În primul rînd, migrația nu se va opri, dimpotrivă! În al doilea rînd, atît Macron, cît și Timmermans, au o „dragoste” aparte pentru Blocul estic din UE. Macron visează la o consolidare a eurozonei și a construirii unei Europe dezvoltate în jurul Franței, cu o periferie exploatată și sărăcită. Pe urmă, și-ar dori o extindere pe vechile structuri coloniale, africane, și angajarea unui război economic cu Statele Unite și cu China. Și rămîne de văzut dacă doar economic! Macron își dorește o armată europeană puternică, dincolo de faptul că Franța este deja o putere nucleară, iar asta costă bani foarte mulți. Dacă aruncăm cîte o privire prin Franța, măcar sîmbăta, cînd „vestele galbene” protestează, și o fac de 30 de săptămîni, ne putem face o impresie despre cîte parale dă Macron pe simplul cetățean. Nu vă simțiți binecuvîntați că băieții lui Barna și Cioloș ne duc în acea direcție?

                                                                                                                              Ambrus BÉLA

Sursa: samizdatul.wordpress

Citiți și:

Una din mârșăviile serviciilor secrete: Falsificarea numărului real de alegători în scopul influențării scorului electoral

Cum se fură alegerile prin număr fictiv de alegători! Populația scade alarmant, dar electoratul crește!!!

Fraudarea alegerilor prin falsificarea numărului real de alegători

Alegeri europarlamentare în Europa: „Operațiunea Avoid” – falsificarea masivă a votului la nivel european

7 Comments

 1. Ovidiu

  Da eu unul ma simt binecuvantat, sper ca Romania sa devina si multirasiala,ca multiculturala mereu a fost, iar eilta economica ce controleaza tot acest aparat UE, ei fiind de fapt conducatorii acesteia pentru ca industria si sistemul bancar e detinut de aceste grupuri sa isi indeplineasca dorinta de a avea un stat neo feudal cu forta de munca ieftina si proasta venita de pe tot globul.

  • un mizantrop

   Mai e putin si ti se indeplineste dorinta, s-a inceput cu Ardialul…Acolo sa vezi slugarnicia proasta si fatarnica la ea acasa! In vreme ce se invartoseaza ca ei sunt vestici si civilizati si ei au inventat patriotismul si superioritatea, tara le-a cam disparut de sub cur, marile firme cu care se lauda sunt toate luate pe nimic de vestul la care se inchina si de estul pe care-l scuipa, iar copiii lor sunt condamnati sa fie robi pe plantatiile la care trudesc acum, pe lefuri rusinoase, numai defavorizatii sortii lor de ardeleni fara legaturi cu securitatea veche si noua. Te inteleg, doar ca nu pot sa cred ca poporul merita asa ceva, slugile proaste si ticaloase isi vor gasi sinecuri si in noul imperiu, ca doar exerseaza tradarea de generatii…

   • Ovidiu

    “Te inteleg, doar ca nu pot sa cred ca poporul merita asa ceva,”
    Atuncea credeti gresti, poporul asta etnic roman al nostru mereu a fost prost si a prea slavit tot ce vine de afara, de data asta trebuie sa fie complet distrus fiindca de prea mult timp am fost salvati de un noroc chior in timp ce alte natii, mult mai puternice atat in gandire cat si cultura au fost distruse.

    • un mizantrop

     Poate ca raul vine si de la mentalitatea asta cu distrusul, cu biciul, cu puscaria, cu orice rau, numai pedeapsa sa fie…Mie mi se pare ca a venit vremea pansamentelor, ca ar trebui cel putin un secol de bine ca Romania sa-si spele amaraciunea …Diferenta de optica…Si cand zici ca romanul e rau si prost si ticalos te uiti la tine in oglinda, sau la parintii si bunicii tai? Bineinteles ca nu, toti vor urgie sperand sa ramana alesii de dupa Sodoma, numai ca nu prea e asa…de multe ori pagubele colaterale au echivalat cu extinctia si eu chiar nu vreau sa dispara poporul asta, nici mai rau, nici mai prost si nici mai ticalos decat altele…Suparati suntem toti, dar, sa nu uitam ca romani au fost si aia de s-au jertfit pentru idealuri si aia putreziti in inchisori si mama si bunica si copiii nostri…

 2. un mizantrop

  Perfect real. Numai ca niciuna din tabere nu ne vrea binele, sau, ni-l vrea si ni l-au si confiscat pe alocuri…In Franta, Macron a invatat de la Dulapau cum sa se pise pe Constitutie si a facut campanie electorala partidului lui de zombi corporatisti, ba, a si folosit manevre informatice de fraudare a votului…francezii sunt socati, au impresia ca numai la ei se poate asa ceva…Oricum, asta e trendul, suveranistii (in mare parte nationalisti exacerbati, ca sa nu zic altfel) se vor bate cu useristii (neoorice, marxism, fascism, ceva distrugator de umanitate sa fie!), oamenii noi, spalatii pe creier corporatisti la care se adauga pleava societatii, disperatii de viata si perversii in adormire…e ofertanta o societate feudala, le asigura adrenalina cu executiile publice, cu viata tabloidizata de pe FB, cu lozinci golite de orice continut..,.Ce conteaza ca niste oameni, cei mai multi, sufera, atata vreme cat ne excitam la arestarile pe c are le-am cerut in piata si justitia ne-a facut hatarul, atata vreme cat avem cate un cap de Motzoc la vreme de cumpana, aflam ce mananca si cum se caca oricine, de pe FB, mai avem si niste concerte de zgomot si fulgere augmentate din belsug cu substante aflate sub directa administrare a celor platiti sa le starpesca…minunata lume noua…Urmeaza societatea promisa de pupila lui Ciolos, desfiintarea familiei si inlocuirea ei de traiul in grup (experimentata de MISA), abolirea proprietatii (ca oricum va fi preluata de cei 1% din cei 1%), desfiintarea agriculturii (ca ultima reminiscenta a civilizatiei, la care lucreaza de mult stapanii lui Ciolos) si vanatoarea (probabil, de oameni si de soblolani, ca francezii au experienta de impartasit…)

  • Malus Dacus

   Am citit multe dintre comentariile dvs, cred ca postati sub acelasi pseudonim si pe luju.ro. 99% sunt de acord cu dvs. Totusi in acest comentariu ati strecurat o nuanta peiorativa la suveranisti unde cred ca ma incadrez si eu: “suveranistii (in mare parte nationalisti exacerbati, ca sa nu zic altfel)”. Puteti sa ne explicati mai clar ce ati vrut sa spuneti?
   Va multumesc

   • un mizantrop

    Nu e nicio nuanta peiorativa, doar ca nu prea stapanesc subiectu…Prima data cand am auzit de suveranisti in Romania, a fost un reportaj jegos la adresa cetatenilor nascuti vii, suveranii si atunci m-am revoltat la adresa presei vandute, mai ales ca aceiasi reporteri baleau la #isti si nu li se parea deloc impotriva legii ca niste (alti) cetateni sa se instapaneasca intr-o piata publica, sa obtureze o artera de circulatie principala in dispretul tuturor, doar ca li s-a facut lor de executii publice, cam ca in evul mediu…Atunci am remarcat bunul simt si masura suveranistilor….In politica n-am vazut pe nimeni, chiar ma inrebau niste diasporezi (adevarati) de ce n-avem si noi un partid pentru tzara, asa cum are toata lumea civilizata….Asa ca, mai ales dupa mizeria din 26 mai, chiar ma intereseaza subiectul, cu tot cu optiunea roexit si-mi asum. Singura temere e ca si de data asta va confisca securitatea culoarul politic si-l va da de toti peretii cand i-o veni bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.