Cadran international

Războiul elitelor se dezlănțuie și nimic nu pare să-l poată opri: Trump și Bannon în prima linie

   S-ar părea că de acum înainte două viziuni ale lumii se opun și se ciocnesc și nimic nu le […]

 

 S-ar părea că de acum înainte două viziuni ale lumii se opun și se ciocnesc și nimic nu le poate acorda fiindcă sunt antagoniste și ireconciliabile, supraviețuirea fiecăreia trecând prin distrugerea celeilalte!

De la sfârșitul celui de-al doilea război mondial ne-am obișnuit în lumea occidentală cu un fel de echilibru al terorii între o viziune conservatoare pe de o parte și o așa-numită viziune progresistă pe de altă parte, un 50/50 care a făcut posibilă „obținerea, în cele din urmă, a unui consens cu privire la respectarea unei posibile alternanțe politice capabile în timp să satisfacă atât conservatorii, cât și progresiștii”. Fiecare națiune occidentală funcționează mai mult sau mai puțin pe modelul SUA de democrație reprezentativă, cu un regim puternic „prezidențial” (președinte sau șef de guvern) și două camere pentru chestiuni legislative.

Se pare că neașteptată sosire a lui Donald Trump în fruntea Statelor Unite a deranjat oarecum acest echilibru. Izolaționist și neeuropean, atitudinile lui cu privire la toate organismele supranaționale, oricât de mult construite și finanțate de americani (FMI, NATO, OMS, ONU …), au pus sub semnul întrebării ideea acceptată de până acum și anume că ne îndreptam încet spre guvernarea mondială cu dominație americană.

Cu toate acestea, dar promițând că va îndrepta lumea și, mai presus de toate, că va servi oamenii care l-au ales, prietenul nostru Donald a rupt toate echilibrele construite anterior și s-a expus, în același timp, așa-numitelor elite progresiste din întreaga lume, care îl fac rău de patru ani! Împotriva oricărui pronostic, Trump cu curaj a reușit totuși câteva lovituri conservatoare destul de adevărate, până la Curtea Supremă, pe care le-a salvat din mâinile sinistrului Obama plasând-o  acolo pe „sclipitoarea” Amy Coney Barrett. Mai mult, Steve Bannon, omul din umbră al lui Trump, promisese că Trump va arunca în aer statul profund al SUA. Misiune reușită: complexul industrial military american este oprit, iar serviciile speciale NSA, FBI ȘI CIA sunt complet discreditate odată cu acumularea noilor informații Assange, Snowden, Clinton și astăzi Biden Affairs.

La nivel geopolitic, din nou, Steve Bannon a avut dreptate în a arăta pericolul ca China să nu respecte nimic și pe nimeni, profitând de globalizare pentru a-și alimenta naționalismul belicos. În acest sens, Operațiunea Covid-19 apare pentru ceea ce este: un act de război bacteriologic menit să rupă, să distrugă economiile occidentale. Și mai grav, succesul aparent al capitalismului de stat chinez pare să fi dat aripi guvernelor global-socialiste ale națiunilor occidentale, care îl văd ca pe o răzbunare a Războiului Rece, după amarul eșec al planificării economice sovietice.

Așadar, pe baza succesului economic chinez, globaliștii au decis să renunțe la elementul politic democratic considerat superflu și prea scump și au optat, de această dată aplicând împreună modelele bolșevice și fasciste, pentru o distrugere sistematică a întregului țesut economic format din  întreprinderi mici și mijlocii, considerate prea conservatoare și marcate prea corect. Și aceasta pentru a o înlocui, pe termen foarte scurt, cu cea a marilor companii globaliste, acum capabile să finanțeze inteligența artificială și robotica într-o manieră accelerată și, mai presus de toate, capabile să impună, pe fondul neofeudalismului economic și social, un model de vasalizare corporatistă a companiilor . Aici găsim structura capitalistului monopol de stat, atât de dragă regretatului Partid Comunist Francez.

Este deci moartea anunțată a micilor comercianți și a micilor șefi, precedând fără nici o îndoială soarta așa-numitelor profesii liberale. Profesii liberale care, ținând seama de standardele impuse „Covidian”, dacă nu se regrupează, vor fi în curând incapabile să-și exercite munca în mod independent. La fel, o să fie pedeapsa pentru micii fermieri care, sub greutatea unor datorii, care au devenit prea grele împreună cu veniturile care sunt acum prea mici, iar aceștia vor trebui să cedeze locul grupurilor mari agricole și fermelor lor gigantice. Grupuri mari care practică într-un mod intensiv monocultura, cu susținerea noilor tehnologii, îngrăşăminte chimice, pesticide și erbicide toxice și periculoase pentru oameni, organisme modificate genetic (OMG). Toate acestea, desigur, în afara oricărui cadru bio-etic, un cadru considerat prea restrictiv în contextul agriculturii acum industrializate excesiv.

Sub pretextul unui Covid, în mare măsură orchestrat, s-a ajuns, prin urmare, la un mare stil economic gen Davos, la care asistăm neputincios, fiind paralizați de frică și uimiți de violența loviturilor primite.  Stilul neomarxist Davos, de care doar Trump, ca un elefant într-un magazin de porțelan progresist, pare în continuare capabil să ne scape și să oprească mașina infernală. Urează-i, urează-ne, noroc pe 3 noiembrie! În absența unei realegeri încă posibile, ce-i mai rău urmează să vină!

„Să lăsăm [oamenii vremii noastre]„ adevărurilor” lor și să avem grijă de un singur lucru: să rămânem în picioare într-o lume a ruinelor.” – Julius Evola,  Revolta împotriva lumii moderne  (1934), trad. Philippe Baillet, ed. Kontre Kulture, 2019  (ISBN 9782367251400) , p.

Sursa: https://leblogalupus.com/2020/10/26/le-billet-du-lupus-occident-la-guerre-des-elites-fait-rage-et-rien-ne-semble-pouvoir-larreter-trump-et-bannon-en-premiere-ligne/

3 Comments

  1. wind

    God bless Donald ! And may Mother Russia live long !

  2. Incorectul politic

    Apoi nu mai știu eu sau curajul si hotărârea a fost abrogată? De cand tre sa ne rugam lu’ Trump sa ne salveze de urgie? Si noi ce pazim daca nu propriile f…uri? Si Trump are o agendă nu tocmai sănătoasă tot romanul o știe cu banii pe fiare vechi, scuze achiziții “militare”. Niciun tiran nu va acorda libertate punct. Aia se castiga si plătește doar cu sange rețineți!

  3. As vrea sa-mi exprim si eu simturile mele.gandurile mele,nu in fata lumii ci in fata ochilor mei, cu privire la cest fenomen astral,la acesta Clipa Astralala a omenirii,care se desfasoara in aceste momente in istorie.Donald Trump un individ cu aliura de zeu,care se opune cu un curaj nemaintalnit in istoria moderna,unui tavaluc de imbecili paranoici,care dau buzna peste omenire.Victoria acestuia probeaza pastrarea frumusetii acestei planete si a societatii umane,in drumul lor spre perfectiunea programata de Bunul Dumnezeu,creatorul Universului,deci si a a noastra a oamenilor cu acet astru miraculos cu tot,pierdut in Calea Lactee.Doresc acest lucru,constient fiind ca nu ma voi bucura,eu ca persoana decat poate cativa ani,dar omenirea va fi salvata si lasata libera in calea evolutie sale spre un viitor feeric.Doamne ajuta /Doamne…/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.