Puncte de vedere

Războiul fratricid și DIVERSIUNEA națională

  În jurul anilor 100 d. H., izbucnește războiul fratricid între Roma antică și regatul Daciei, între două popoare vorbitoare […]

 

În jurul anilor 100 d. H., izbucnește războiul fratricid între Roma antică și regatul Daciei, între două popoare vorbitoare a aceleiași limbi (Columna lui Traian stă mărturie), dacii și romanii. Principalul motiv, aurul dacic, de care Roma antică, într-o situație economică precară, avea nevoie ca de aer. Prin trădarea lui Bicilis (a dat romanilor hărțile strategice de apărare ale regatului Daciei, a indicat locul unde era ascuns o parte din aurul dacic), Decebal este înfrânt, iar mare parte din aurul dacic ia drumul Romei. Romanii au sărbătorit 120 de zile, Roma a renăscut, iar Dacia a fost divizată, o parte trecând sub stăpânirea romană!

Timpul a trecut. România este teatrul unor evenimente demente, fii și fiice contra părinți, frate contra frate, interese multe, prietenii puține, zeul ban dictează și țara suferă cumplit, mitinguri fără noimă și ilegale ce au confiscat teritorii din București ca și cum le aparțin din moși strămoși. Patria, interesele și progresul ei? Concepte perimate!!!

Unii se străduiesc din toate puterile să facă ceva, alții să deconstruiască și iar să deconstruiască cu orice chip, să dezbine, să mintă și, ceea ce este extrem de grav , să-și impună elucubații bolnave cu ghioga, împotriva intereselor națiunii, fără rațiune, fără argumentație!

„Aur. Adevăr. Toți aleargă după aur. Toți fug de adevăr.” (M. Eminescu).

Astăzi este foarte des vehiculată sintagma: „Oricine are dreptul să iese în stradă, oricine are dreptul să-și spună opinia!”. Principial, așa este, dar Grigore Moisil, mare matematician român, observa, și nu fără temei, că „Legile țării nu interzic nimănui să fie imbecil!”. Din păcate!

Sigur că eu mă întreb și ca mine extrem de mulți români se întreabă, care sunt motivele acestor ieșiri nesăbuite de dezbinare și de întreținere a lor, iată, un nou Război Fratricid, pentru că, pe fond (numai dacă ești nebun nu vezi), Coaliția de Guvernare a pus în forță măsuri benefice acestei națiuni: creștere economică, creșterea salariilor și pensiilor, noile Legi ale Justiției (cinste pentru tenacitate, competență, intelectualului pur-sânge, mare patriot, prof. Tudorel Toader), documentate și argumentate (responsabilizarea actului de dreptate, baza pentru ca Multinaționalele să-și plătească datoriile către Buget la fel cum o fac în țările de origine etc.), Legea Offshore, în perspectivă apropiată Codurile Penal și de Procedură Penală și, pe măsură ce se strâng bani la Buget, o serie de investiții benefice națiunii, măsuri cuprinse în Programul de Guvernare.

În accepțiunea mea trei sunt vectorii de întreținere a acestui climat: primul, MULTINAȚIONALELE care-și văd „tăiată macaroana” la festinul de jecmănire a României, cu preludiul Legea Off-Shore, care-i sperie de moarte, ea anunțând, foarte probabil, și alte măsuri benefice României și, prin consecință, dezavantajoase lor, suportul (cum s-a văzut „cu ochiul liber”) mitingiștilor, al doilea, URA INSULUI DE LA COTROCENI împotriva Măriei Sale Poporul Român (prin aceasta, influența sa nocivă asupra Patriei-Mumă depășind cu mult „performanțele” președintelui-criminal Traian Băsescu) care nu a pregetat să încalce legile și Constituția, să întârzie măsuri avantajoase mersului înainte al națiunii, să mintă fără să clipească pentru a-și duce la îndeplinire planuri mârșave, să incite și să se alăture demonstranților, la mitingurile ilegale, pentru distrugerea ordinii de drept, constituțională, diabolizarea și intimidarea Jandarmeriei care, în mod legal, a apărat ordinea de drept zădărnicind o lovitură de stat (care era atitudinea lui Klaus Werner Iohannis dacă, să zicem, obiectivul vizat era Cotroceni?!?!) etc. și, ceea ce este extrem de grav, să antreneze Opoziția actuală (Teroziția) și Instituțiile de forță în demersurile sale nemernice, al treilea, PROSTIA care, se pare, a devenit endemică.

Am spus-o și o repet: pot, insul de la Cotroceni și/sau Teroziția să enumere  câte TREI, numai trei măsuri constructive, destinate bunăstarii țării, care să contrabalanseze, măcar parțial, dezastrele ce le-au abătut aspra României???

În legătură cu aceast ultim vector, PROSTIA, nu este lipsit de interes să inserăm „Cele cinci legi fundamentale ale prostiei umane” în conceptul lui Carlo M. Cipolla:

  Legea prostiei umane nr. 1: Întotdeauna, în mod inevitabil, absolut toată lumea subestimează numărul proștior aflați în circulație.

  Legea prostiei umane nr. 2: Probabilitatea ca o anumită persoană să fie proastă este independentă de orice altă caracteristică a acelei persoane.

  Legea de AUR a prostiei umane: Un prost este o persoană care cauzează probleme unei alte persoane sau unui grup de persoane, în timp ce nu are nimic de câstigat din asta și, mai rău, își cauzează chiar lui însuși pierderi.

  Legea prostiei umane nr. 4: Persoanele inteligente subetimează întotddeauna puterea de distrugere a proștilor. În mod particular, persoanele deștepte uită ca sub nicio formă nu trebuie să se asocieze cu persoanele proaste.

  Legea prostiei umane nr. 5: Prostul este cea mai periculoasă tipologie umană. Un prost este mai periculos decât un bandit

În ultimul timp, un fenomen extrem de nociv și-a făcut apariția în societatea românească, prin analogie cu evenimentele petrecute în timpurile străvechi, ocazionate de Războaiele Fratricide daco-romane, fenomenul BICILIS!!

O dată cu estomparea problemelor juridice ce planau asupra lui Călin Popescu Tăriceanu, și care, până la acel moment, au determinat ieșirile aplaudate ale acestuia împotriva insului de la Cotroceni și au antrenat valul de simpatie și creșterea în sondaje a ALDE, președintele Senatului revine în matcă și acțiuni trecute, în defavoarea României, precum cedarea Moștenirii Gojdu (ministrul de externe Mihai Răzvan Ungureanu, căruia i s-a pus în cap această eroare istorică, era, să nu se uite, membru al cabinetuluiTăriceanu), amestec în afacerile legate de „împărțirea” zăcămintelor din platform continentală a Mării Negre etc., le reia cu încercările de acordare de stipendii enorme, de cca. 22 milioane de euro pe an, pentru urmașii ex-regelui Mihai, criminal de români, de aprobare în Senat a Legii Offshore așa cum voiau Multinaționalele și cum dorește și Klaus Werner Iohannis, corectate, din fericire, în Camera Deputaților, prin eforturile PSD, în speță ale lui Liviu Dragnea, arătând, fără putință de tăgadă, fisuri în modul de abordare a servirii Măriei Sale Poporul Român de cei doi lideri ai Coaliției de Guvernare.

Bineînțeles, că în interviurile acordate mass-media, Călin Popescu Tăriceanu neagă cu vehemență aceste lucruri, probând justețea proverbului chinezesc, „cuvintele sunt făcute pentru a ascunde gândurile!”.

Trebuie apreciat faptul că ALDE s-a alăturat la guvernare, formând Coaliția de Guvernare, pentru a sprijini punerea în operă a Programului de Guvernare elaborat de PSD, zădărnicind posibila intrare în Guvern a UDMR, dar poziția lui Călin Popescu Tăriceanu, din ultima perioadă, de Gică-Contra (foarte elegant spus), ce se pliază modului de gândire de la Cotroceni (vezi „unitatea de gândire” în privința Legii Offshore) nu numai că surprinde neplăcut, dând cu piciorul unor demersuri asumate de ridicare din genunchi a României, dar, prompt, Măria Sa Poporul Român a sancționat acest„viraj” prin scăderea în sondaje a ALDE !!!! 

Cine mai șoptește măcar că Măria Sa Poporul Român este așa și pe dincolo? Aud?

Simptomatic este, în această speță, și „ieșirea la rampă” a o serie de membrii ALDE, miniștri, comentatori de televiziune etc., care forțează și propun (?!?!?!), nici mai mult nici mai puțin, pe Călin Popescu Tăriceanu ca unic candidat la președinție al Coaliției de Guvernare, deși „apucăturile” din ultimul timp îl apropie vizibil de viziunea de guvernare a României a insului de la Cotroceni, de ducerea intereselor Multinaționalelor.

O astfel de strategie a lui Călin Popescu Tăriceanu, vorba lui Creangă, parafrazând, „dacă este din capul lui, rău cap are, dacă l-a sfătuit cineva, rău îi priește!”, este profund dăunătoare României, Coaliției de Guvernare, ALDE și nu în ultimul rând, lui Călin Popescu Tăriceanu, terfelindu-se înțelegerile, des lansate în spațiul public, ca acest anunț să se facă după o prealabilă discuție cu PSD!!

Cât privește preocupările extrem de serioase ale Coaliției de Guvernare pentru schimbarea, absolut necesară, a lui Klaus Werner Iohannis, „să nu cădem din lac în puț”, sau și mai rău, cum zicea bunicul meu, „să nu-l schimbăm pe Michiduță cu taică-său!”!!!

Nu se poate trece cu vederea nici, repetăm termenul utilizat mai sus, „ieșirea la rampă” a d-nei Ecaterina Andronescu. Fără a pune în niciun chip în discuție pregătirea sa profesională, meritele sale profesionale, se face cuvenita adăugire privind prestațiile sale, în calitate de ministru al Educației în guvernul Boc, multe controversate, din care se detașează îngroparea învățământului profesional în România etc. În acest context, cum poate fi apreciată remarca sa privind incompetența Guvernului actual (această decizie, urmând practica prof. Tudorel Toader, se va face după și în baza evaluarii activității miniștrilor!),  cererea de demisie a lui Liviu Dragnea, cel ce și-a asumat public Programul de Guvernare, evident redactat de mulți membri PSD, unicul în perioada post-decembristă, ce propune măsuri clare pentru scoaterea României dintr-un sclavagism de tip colonial în plin secol XXI? În legătură cu prestațiile, din ultima vreme, a primarului Bucureștiului (reamintim gafa de acordare a cheii orașului Simonei Halep în public!!!), reamintim o mai veche zicală românească, „când Dumnezeu vrea să te piară, îți ia mai întâi simțul umorului!”…

În asemenea circumstanțe, punem întrebarea răspicată dacă se poate vorbi de Bicilis, de Cai Troieni sau de o nefericită îmbinare tenebroasă a ambelor variante????

SĂ ASISTĂM LA MOMENTUL ÎN CARE LIVIU DRAGNEA ȘI TUDOREL TOADER SĂ FI RĂMAS „ULTIMII MOHICANI”, ÎMPOTRIVA CĂRORA SE ÎNDREAPTĂ TOATE TUNURILE???

Am spus-o și o repet că singurul meu partid este Patria-Mumă cu membrii întregul popor român, dar nu pot să să nu evidențiez opinia nocivă potrivit căreia opțiunea prioritară pentru mărirea prioritară a pensiilor și salariilor românilor, o reparare istorică a măsurilor PDL în guvernarea Băsescu, de scădere intempestivă a acestora, în dauna investițiilor pentru care, la momentul respectiv, probabil, nu erau bani la Buget (vezi efortul reunit al Opoziției/Teroziției, Multinaționalelor, al lui Klaus Werner Iohannis de a împiedica măsuri de colectare de fonduri de la Imperiul Multinațional ce ființează în România). Sigur, pentru cei care au luat și continuă să ia bani cu lopata, roaba sau camionul nu este iomportant acest lucru, însă pentru cei peste 80% pensionari cu pensii de cca. 200 de Euro pe lună, și un leu în plus la pensie înseamnă ceva, cu el cumpărându-și două ouă, hrana de dimineață!!!

Un cuvânt despre DIASPORA. Se cunosc Diaspora evreilor, Diaspora ungurilor, Diaspora polonezilor etc. Întreb. Se cunosc acțiuni ale acestora îndreptate împotriva țărilor lor sau ale Guvernelor țărilor lor, chiar dacă acestea au bifat și măsuri contradictorii?

Domnule, în condițiile în care nemții își duc interesele lor, francezii pe ale lor, nu mă îndoiesc, americanii pe ale lor, în ce hal de declasare morală, de terfelire a simțămintelor naționale, a intereselor naționale și nu numai, au ajuns așa zișii intelectuali și intelectualii adevărați ai României pentru a urma îndemnurile  insului de la Cotroceni și ale Opoziției actuale (Teroziția), bine secondați de Instituțiile de forță, magistrați „imparțiali”, mass-media aservită, susținuți de Multinaționale  etc., la un RĂZBOI FRATRICID, DE DEZBINARE NAȚIONALĂ???

Cum adică, acum când știm nenorocirile pe care le-au adus României PDL (S-A UITAT TĂIEREA SALARIILOR ȘI A PENSIILOR, FORMAREA STATULUI PARALEL ETC.), majoritar de departe în actualul PNL (stindardul Teroziției), „guvernul meu”, cu prestații devastatoare pentru țară, copilul de suflet al insului de la Cotroceni,  instalat după ce „…a trebuit să moară oameni…”, să dorim revenirea la guvernare a cestor lupi veritabili („lupu-și schimbă părul dar năravul ba”), pe fondul unor realizări vizibile și cu ochiul liber, enumerate mai sus, ale Coaliției de Guvernare???

Iată că acum, pe fondul agitațiilor din țară de ale căror izvoare nu sunt greu de ghicit (ale cui, spre exemplu, sunt Multinaționalele și interesul de a ne spolia bogățiile?), Uniunea Europeană abia că a găsit motive, evident cu sprijinul cozilor de topor din interior, să găsească „nod în papură”, ba că nu mai putem accede la președinția Uniunii Europene, ba că nu putem accede în Spațiul Schengen etc. și să dea apă la moară acelora ce doresc o Românie-colonie în plin secol XXI!!!

Pe Măria Sa Poporul Român nu-I interesează partidele politice, președintele, componenți ai Puterilor din Stat, politicieni etc., etc. decât în măsura în care ACEȘTIA DUC ÎNTERESELE NAȚIUNII, ÎI APĂRĂ IDENTITATEA NAȚIONALĂ, LUPTĂ PENTRU ASIGURAREA UNUI TRAI MAI BUN, CREȘTEREA NIVELULUI DE INSTRUCȚIE, DE ASISTENȚĂ SANITARĂ ș.a.m.d.

 Aceste lucruri ar trebui să fie avute în vedere pentru că asta preocupă și interesează pe Măria Sa Poporul Român!!!

De aceea, „unirea în cuget și simțire” trebuie s-o înfăptuim cu toții, lăsând la o parte interesele mărunte și să contribuim la bună înțelegere și progres, NU CU BÂTA ȘI CU PROSTIA, CU URĂ ȘI ÎN FORȚĂ, ÎN STRADĂ, CI CU RAȚIUNEA ȘI CREDINȚA DE A FACE BINE PATRIEI-MUMĂ!!!

Să lăsăm, așadar Coaliția de Guvernare, ALEASĂ DEMOCRATIC, să guverneze și să nu servim Uniunii Europene motive suplimentare de a lovi Patria-Mumă!!! 

Pentru că nu uitați, fiecare dintre noi vom primi atâta bine cât am făcut și că, mai devreme sau mai târziu, vom plăti pentru faptele noastre cu vârf și-ndesat!

Suntem datori, cu toții, Măriei Sale Poporul Român!!!

                                                                                                                 Gheorghe IOVAN

  

1 Comment

  1. un mizantrop

    Da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.