Colimator

Războiul pentru resursele României (I)

                                       BĂTĂLIA […]

 

                                     BĂTĂLIA PENTRU ROȘIA MONTANĂ

Cineva m-a întrebat, într-un mesaj privat, de ce nu îmi văd liniștit de pensia „specială”, de copii și de nepoți și mă angajez în disputele politice, în lupta dusă cu structurile de forță care și-au depășit granițele legale, cu ambasadorii și alți reprezemtanti ai partenerilor noștri externi, ce urmăresc să obțin cu aceste intervenții în media și pe rețelele de socializare? I-am răspuns că nu doresc nimic pentru mine, dar nu pot să stau să privesc fără să iau atitudine atunci când văd că sunt încălcate în mod grosolan drepturile și libertățile noastre fundamentale! Vreau ca nepoții și copiii mei, ca de altfel toți copiii și nepoții românilor, să trăiască într-o țara liberă și democratică, însă, când constat cum ne este furată avuția națională de către JECMĂNITORII NOȘTRI STRATEGICI și cum sunt sprijiniți de trădători, de cozile de topor din interior, nu am cum să îmi văd liniștit de pensie! Știu că nu fac pe cât aș dori să fac, dar cel puțin prezint opiniei publice aceste lucruri cutremurătoare despre care majoritatea românilor nu au cunoștință!

Este într-adevăr CUTREMURĂTOR faptul că firmele partenerilor noștri strategici vor să ne ia bogățiile în mod fraudulos, bogății enorme – cadouri date nouă de Dumnezeu, în față cărora valoarea resurselor din Marea Neagră este nesemnificativă, deși este estimată la peste 100 de miliarde de dolari, asta spun cei care vor să le ia, în realitate fiind mult mai mare. Ce poate fi atât de valoros, poate chiar de o sută de ori mai valoros decât resursele atât de mediatizate în ultima perioadă?

Sunt alte resurse și nu puține, resurse speciale, unele din ele foarte rare pe Terra, dar există la noi din belșug și într-o puritate greu de imaginat. De aceea am decis să va prezint aceste aspecte și luptele subterane duse de partenerii noștri strategici pentru a pune mână pe ele, fără să plătească nimic. Și cum numărul lor este mare, am hotărât să va prezint aceste aspecte în mai multe episoade pentru a înțelege ce se petrece în România trădată chiar de cei care o conduc și care s-au constituit într-o mafie, în față căreia celebrele organizații mafiote Solntsevskaia Bratva, Cosa Nostră, Yacuza, Camorra, ‘Ndragheta și altele pălesc semnificativ.

Am să încep cu mega-afacerea „Roșia Montană”… Deși toată populația cunoaște că acolo bătălia se dă pentru extracția de aur și argint, miză importantă este cu totul altă. După ce am primit unele informații despre ce se urmărește acolo, m-am documentat serios și am apelat și la părerea unor experți în domeniu, care mi-au confirmat informațiile. Așa am aflat cu stupoare că Agenția Națională pentru Resurse Minerale, principală autoritate a statului cu atribuții clare în acest domeniu, deși cunoaște cel mai bine ce jaf se pregătește la Roșia Montană, lasă să se scurgă printre degete bogățiile imense ale României.

Să nu-mi spună cineva că Președintele ANRM, domnul GIGI DRAGOMIR sau domnul AUREL GHEORGHE, Directorul general al Direcției Generale Gestionare, Evaluare și Concesionare Resurse/Rezerve Minerale și Integrare Europeană, nu cunosc că la Roșia Montană sunt zăcăminte mari de TITAN, GERMANIU, VANADIU, COBALT, WOLFRAM, NICHEL, MOLIBDEN, ARSENIU, GALIU și alte 39 metale grele, a căror valoare minimă se ridica, după unii specialiști, la peste 6.000 de miliarde de dolari, ajungând chiar la 10.000 de miliarde de dolari după alții, metale folosite în special în industria viitorului, în cea aerospațială, militară, medicală, în fabricarea avioanelor, rachetelor, a telefoanelor mobile, a semiconductoarelor, producerea aliajelor puternice, dar ușoare, a oțelurilor speciale folosite la producerea utilajelor de mare viteză. Sau poate nu! Așa se întâmplă când la resursele minerale este pus un șef care până mai ieri a fost vânzător de carne…

Chiar nu știu decidenții noștri politici și administrativi că nu aurul și argintul sunt țintă principală a celor care au pus mână pe Exploatarea Minieră Roșia Montană, ci aceste zăcăminte, deosebit de valoroase dintre care unele sunt METALE RARE, chiar UNICE PE TERRA, dar care se găsesc în cantități foarte mari doar în țara noastră. Din calculele făcute de specialiști în domeniu, valoarea tuturor elementelor extrase dintr-o tonă de minereu ajunge la aproximativ 30.000 de dolari, din care valoarea aurului și argintului fiind doar de circa 100 de dolari, valoare din care statul român primește 6%, adică 6 dolari pe tonă de minereu, raportul între valoarea elementelor și cea încasata de români fiind de aproximativ 5000 : 1. În față acestor cifre colosale, afacerea resurselor energetice din Marea Neagră pălește, devine minusculă.

Poate cineva să creadă că structurile noastre cu atribuții în domeniul Siguranței Naționale, nu cunosc despre acest jaf imens, ca și multe altele, despre care voi face vorbire în postările viitoare. Ce fac ele, de ce nu iau măsurile necesare, mai sunt în slujbă statului nostru sau au fost puse la dispoziția unor puteri străine, care ne-au spoliat și ne spoliază în continuare avuția națională? Vă spun sincer că mi-a fost greu să cred că informațiile care mi-au venit sunt adevărate, că jaful și implicarea celor din interior sunt așa de mari! Îmi vine greu să cred și acum! Eu nu sunt specialist în domeniu, iar posibilitatea mea de a accede la informații de detaliu este limitată, la unele nici nu doresc să ajung pentru că sunt informații strategice, clasificate ale României și de aceea îi întreb pe domnii Iohannis, Hellvig și persoanele guvernamentale responsabile, dacă așa stau lucrurile sau nu, dacă ne-au vândut și ne vând pe noi românii fără nicio ezitare, cum ne spun multe persoane demne de încredere și respect.

Mi-e imposibil să cred că trădarea a ajuns așa de departe, așa de mare și așa de sus… Vreau ca eu să greșesc, să nu stea așa lucrurile, cu riscul de a-mi pierde credibilitatea, numai românii să nu fie văduviți de bogățiile primite de la Dumnezeu, de către cei în care ne-am pus atâtea speranțe și care s-au cocoțat acolo sus pe voturile noastre, de către cei care ne spun că ne sunt prieteni, partenerii, scuzați, jefuitorii noștri strategici…!!! Cu speranța că vom primi un răspuns de la cei menționați anterior, nu avem decât posibilitatea să Îl rugăm pe Dumnezeu să apare România, că de Binecuvântat a făcut-o deja!!!

                                                                                                       (Va urma)

                                                                                          General Dumitru ILIESCU

Citiți și Români, țara voastră este cea mai bogată din lume și voi habar nu aveți, vă jefuiesc străinii și voi stați ca mămăligile!

 

1 Comment

  1. Ciobanu

    Citat din „Poporul nemuritorilor” de Constantin Virgil Gheorghiu:

    Acum Sarmizegetusa se numea Ulpia Traiana. Traian, care scria numele său pe toate zidurile, Traian Parietaria nu putea să nu scrie, de această dată, pe zidurile calcinate ale Sarmizegetusei. El şi-a gravat deci numele pe zidurile acestei cetăţi în care nemuritorii fuseseră învinşi. Apoi romanii vor începe exploatarea minelor. Au fost trimişi în adâncul minelor creştini – aceste amfore de argint şi de aur, care purtau cuvântul fraternităţii şi al dragostei de oameni. Trimişi în măruntaiele pământului, în Dacia, ei vor fi primii colonişti.

    Minele din întreaga Dacie deveniseră proprietatea legală a împăratului Traian. Dar minele de aur erau închiriate întreprinzătorilor. Au fost aflate numele a doi dintre ei. Unul se numea Memmius Aclepsi, celălalt L. Aelpius Valerius. Un detaliu important. Aceste nume desemnau pe doi dintre noii proprietari ai Daciei învinse. Ei reprezentau civilizaţia romană, civilizaţia care se instalase în Dacia după înfrângerea şi exterminarea barbarilor. Graţie acestor noi comandanți şi proprietari, Dacia intră în rândul naţiunilor civilizate. Graţie Romei şi graţie lui Memmius Aclepsi şi a lui Aelpius Valerius şi al tuturor celorlalţi nou-veniți. Prin apariţia acestor personaje, a avut loc trecerea de la barbarie la civilizaţie. În subsolul unui document, care ne-a rămas de la aceşti primi romani, există o însemnare (C.I.L., III, Tabulae, nr. X, citată de Xenopol în Istoria Românilor), de unde reiese că nici unul dintre aceşti mari proprietari nu ştia să scrie. Nici măcar să semneze.
    Erau doar capitalişti şi nimic altceva. Pionierii nu au nevoie să ştie să citească şi să scrie. Ei reprezintă triumful civilizaţiei şi aceasta este de ajuns. De nimic altceva nu este nevoie. Nici Traian, marele împărat, nu era în stare să scrie altceva în afară de „am ajuns la Berzova, de unde am plecat la Azis”. În ciuda acestui fapt, Traian a fost un mare împărat care a adus civilizaţia în Dacia. Adică el a adus în Dacia pe proprietarii de mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.