Colimator

Răzmeriță împotriva senatorului Cornel-Cristian din clanul Resmeriță

  În luna februarie a anului 2015, Cornel Resmeriţă a fost ridicat de procurorii DNA şi reţinut şi arestat preventiv […]

 

În luna februarie a anului 2015, Cornel Resmeriţă a fost ridicat de procurorii DNA şi reţinut şi arestat preventiv pentru o lună. Ulterior a fost trimis în arest la domiciliu, iar în prezent este judecat în stare de libertate. Din 2016, când a expirat cel de-al patrulea mandat de primar obşinut de Cornel Resmeriţă, acesta a fost urmat la conducerea Primăriei Lupeni, de fiul său cel mare, Cristian Resmeriţă, pentru o scurtă perioadă, şi apoi de mezinul Lucian Resmeriţă. („Ziarul hunedoreanului”)

Clanul Resmeriță: Cristian-Cornel Resmeriţă, Cornel Resmeriţă şi Lucian-Marius Resmeriţă.

Lucian Resmeriţă este al treilea membru al familiei Resmeriţă care a devenit primar al Lupeniului, după ce timp de aproape două decenii administraţia locală a municipiului din Valea Jiului a fost condusă de tatăl său, Cornel Resmeriţă, şi de fratele său, Cristian Resmeriţă. Mezinul „clanului Resmeriţă” deţine o avere impresionantă, în contrast cu sărăcia resimţită de cei mai mulţi dintre localnicii oraşului minier. (…) Lucian Resmeriţă urmează la conducerea Primăriei Lupeni fratelui său mai mare, Cristian Resmeriţă, şi tatălui său, Cornel Resmeriţă. Cristian Resmeriţă a renunţat la Primărie, în decembrie 2016, după ce a devenit parlamentar în Senatul României, iar seniorul familiei a renunţat să mai candideze, după cele patru mandate din perioada 2000 – 2016, fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu.” („Adevărul”)

 

  Ce dovadă dați, domnule senator Resmeriță, crezând pe ceilalți proști?

 Motto: „Poți să prostești unii oameni tot timpul și toți oamenii un timp, dar nu poți să prostești toți oamenii tot timpul.”  (Abraham Lincoln)

La întâlnirea de la Petroșani din data de 02.05.2019 a senatorului Cornel-Cristian Resmeriță cu liderii Ligii Pensionarilor Mineri Valea Jiului (LPMVJ), au avut loc discuții despre unele nemulțumiri ale pensionarilor mineri. Senatorul, de la început, nu prea părea interesat de problemele acestora, ci mai degrabă să scoată în evidență doar faptul că el este cel care a inițiat Legea 221/2018, lucru nereal, din câte cunoșteam, fapt pentru care am încercat să-i atrag atenția că ar fi bine să nu ne arogăm merite ce nu ne aparțin.

Discuțiile pe subiectul legilor 192/2015, 221/2018, care erau cele mai interesante, au fost întrerupte în sensul că erau dirijate în altă zonă, printr-o „diplomație” politică a senatorului, mai ales când acesta nu știa să răspundă la întrebările incomode, promițând totodată că la Lupeni ne va facilita o întâlnire cu ministrul muncii unde putem aborda problemele cu care ne confruntăm.

Revenind la modalitatea în care discuțiile erau îndreptate, de către senator, în alte zone, nu pot să nu amintesc de momentul în care acesta mi-a adresat întrebarea ridicolă cu privire la cuantumul pensiei mele, în ideea de a compara-o cu pensia mamei sale. Nu am vrut să fiu răutăcios și să îl pun într-o situație dificilă prin a-i adresa, în același ton, întrebarea privind pensia tatălui său spre a compara-o cu pensia mea. Deci, senatorul, potrivit logicii sale, dorea să compare pensiile, fără a ține cont de elementele în baza cărora au fost calculate, absurd, caraghios pentru un senator care a iniţiat, potrivit propriilor spuse, Legea 221/2018.

Adevărul este că prezența senatorului PSD-ist la Petroșani nu a fost aceea de a asculta problemele noastre, ci de a aduna câți mai mulți pensionari pentru a-i duce la Lupeni în data de 05.05.2019 unde avea loc campania electorală a PSD-ului, dovadă fiind și aceea că nici la Lupeni nu am fost ascultați, așa cum ne-a promis senatorul, fiind întrerupți chiar de oamenii acestuia (motivul fiind „lipsa de timp”) când prin vocea domnului Ion Aurel Titel, reprezentantul LPMVJ încerca să prezinte o scrisoare, apărută în presa scrisă, adresată ministrului muncii, privind inechitățile, nedreptățile care se mențin în prezent față de pensionarii grupei I/ condiții speciale de muncă.

Deci, prezenţa pensionarilor din Petroşani la Lupeni conta doar din punct de vedere numeric, ca să se vadă la Bucureşti puterea senatorului de a aduna oameni, nu şi din cel al calităţii subiectelor ce doream a fi aduse în discuţie!

În continuare vreau să argumentez și faptul că nu am greșit nici atunci când discuțiile se refereau la legea 221/2018 pentru care senatorul Resmeriţă își atribuia laude nemeritate.

Pensiile pe care le-am primit în baza unor legi, chiar și în baza legii 221/2018 sunt rezultatul muncii noastre. Nu trebuie ridicat în slăvi un partid care a „comis-o” cu bună știință prin intermediul guvernului Grindeanu. Mă refer, desigur, la celebra deja HG 291/2017 semnată de premierul Grindeanu și ministrul muncii de atunci, Lia Olguța Vasilescu, hotărâre care a „violat” legea 192/2015, fapt pentru care au început procesele pensionarilor nedreptățiți, aceștia câștigând pe bandă rulantă în instanțele de judecată.

Văzând aceste eșecuri înregistrate de Casele Județene de Pensii, în sesiunea extraordinară a Parlamentului din iulie 2018 se scoate de la naftalină propunerea doamnei deputat Roșca Lucreția (și nu a senatorului Resmeriță) și, fără ca inițial să figureze pe ordinea de zi, se adoptă amăgitoarea lege nr. 221/27.07.2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 661/30.07.2018.

Această lege urma să se aplice începând cu 01.10.2018, dar lipsa (?) softului a făcut ca aplicarea efectivă a se face cu o întârziere de peste 6 luni !

După termenul de începere a aplicării respectivei legi, prin care practic fiecare pensionar îndreptățit la recalculare a fost văduvit de diferența de pensie aferentă celor 33 de luni (intervalul 01.01.2016-01.10.2018), ÎCCJ a dat Decizia nr. 69/15.10.2018 prin care interpretarea dată art.169 ind.1 alin.(3) al Legii nr. 263/2010 defavorizează pe cei aflați în procese cu Casele Județene de Pensii.

Situația a generat un val de sesizări la CCR având ca obiect excepția de neconstituționalitate a art. 169 ind.1 alin. (3) din Legea nr. 263/2010.

Ca să se aplaneze valul tot mai mare de nemulțumiri, corelat și cu campania electorală pentru alegerile europarlamentare aflată în desfășurare, precum și cu viitoarea campanie electorală prezidențială care se apropie, începând cu 23 martie a început emiterea deciziilor de recalculare în baza Legii nr. 221/2018, baza acestor decizii (cel puțin în această etapă) fiind vechile decizii pe Legea nr. 192/2015.

Văzând cele prezentate consider că întrebarea ce constituie titlul acestui material, se justifică.

                                                                                              Petre LUNGOCI, pensionar din minerit

Citiți și:

Cazul primarului corupt Resmeriță din Lupeni… Mult v-a trebuit, domnilor procurori!

Resmerita, primarul cu nume predestinat, din Valea Jiului

 

1 Comment

  1. Ziarul Văii Jiului susține minciunile senatorului Resmeriță

    http://www.zvj.ro/articole-51540-Senatorul+Cristian+Resmeri+++++a+avut+dreptate.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *