Atitudini

Reacţia profesorului Ion Coja la retragerea lui Radu Golban din partidul lui Marian Munteanu

    Ce rol are Voican Voiculescu în campania de denigrare a lui Marian Munteanu? Voican Voiculescu și Radu Golban […]

 

 

Ce rol are Voican Voiculescu în campania de denigrare a lui Marian Munteanu?

Voican Voiculescu și Radu Golban în tandem împotriva lui Marian Munteanu

Ieri seară la Realitatea TV cunoscutul Radu Golban, aflat pe lista de candidați ai partidului Alianța Noastră România, și-a anunțat retragerea de pe aceste liste din pricina nepotrivirii de caracter cu Marian Munteanu, liderul partidului. În paralel, același Radu Golban a pus în circulație un text prin care își detaliază decizia și acuzațiile la adresa lui Marian Munteanu. În principal e vorba de comportamentul fostului meu student, imoral, după criteriile lui Radu Golban. Am găsit pe internet fragmente din acest text, într-un amplu comentariu pus în circulație de Cosmin Gușe.

Pe Radu Golban îl prețuiesc, am apărut la alte alegeri împreună pe aceeași listă, unde eu am insistat ca Radu Golban să fie cap de listă, iar eu pe poziția a 3-a, fără nicio șansă de reușită, dar dorind prin prezența mea să-i fiu de folos celui de pe poziția 1. Drept care am aflat cu mare satisfacție că Radu Golban se face tovarăș de partid cu Marian Munteanu, amândoi fiind pentru mine doi mari patrioți!… Cu atât mai mare a fost supărarea când l-am auzit pe Radu Golban că rupe tovărășia cu Marian Munteanu.

Drept care i-am trimis lui Radu Golban un scurt mesaj de atenționare asupra greșelii săvârșite. Citez câteva din vorbele cu care m-am adresat lui Radu Golban:

„Te rog să te informezi ca lumea și să retractezi ce ai spus! Eu, care îl cunosc bine pe Marian, îți stau la dispoziție cu răspunsul meu la orice întrebare, acuzație sau nedumerire cu privire la Marian! M-am bucurat așa de mult la ideea că ești alături de Marian!… Era o șansă bună pentru amândoi să faceți ce n-au făcut alții pentru România!… Dumneata ți-ai ratat șansa! Cine te-a împins la un gest atât de necugetat?!”

 După câteva minute mă sună Radu Golban, ca să se explice. Nu ca să-mi ceară părerea. Din explicațiile sale nu mi-a fost greu să-mi dau seama care este persoana care l-a determinat pe Radu Golban să se retragă de pe listele Alianței Noastre și să-l atace atât de dur pe Marian Munteanu! E jenant și împovorător pentru Radu Golban să afle lumea, inclusiv mulțimea de prieteni pe care-i are, y compris subsemnatul, că persoana care „l-a împins la un gest atât de necugetat” se numește GELU VOICAN VOICULESCU!

E nevoie să repet? Gelu Voican Voiculescu este cel care l-a convins (sau constrâns?!…) pe Radu Golban să dezerteze, să defecteze, să se dezică de sine sau cum vreți să numiți necugetatul gest!

Așadar, între autorul / organizatorul mineriadelor din 1990, numitul Gelu Voican Voiculescu, și Marian Munteanu, victima mineriadelor organizate de Gelu Voican Voiculescu, minunatul român care este Radu Golban, l-a ales pe Geluțu! La data aceea vice prim ministru în cabinetul Petre Roman! Se poate spune, nu cu malițiozitate, ci cu nesfârșită amărăciune, că Radu Golban a ales astfel compania lui Petre Roman, a lui Ion Iliescu și ceilalți, persoane cu o statură morală desigur incomparabilă cu a unui golan ca Marian Munteanu!!

Mă întreb deci ce rol are Gelu Voican Voiculescu în campania atât de murdară prin care se încearcă denigrarea lui Marian Munteanu și anihilarea tentativei sale de a oferi un stindard sub care să se adune cât mai mulți români patrioți! Cu ani în urmă, adică în 1991 sau 92, același Gelu Voican Voiculescu a încercat să lanseze o campanie asemănătoare împotriva lui Corneliu Coposu!… Adrian Păunescu, de care a vrut să se folosească, nu l-a încurajat și nici nu l-a susținut! Nu s-a făcut porta vocea nedemnelor calomnii, așa cum s-a lăsat folosit Radu Golban!… Să fie Gelu Voican Voiculescu inițiatorul și organizatorul, capul acestei mascarade la care văd că nu sunt puțini cei care se lasă manipulați, devenind acuzatorii neîndurați ai unui om pe care ar avea toate motivele să-l prețuiască și să se simtă onorați de colaborarea cu Marian Munteanu?!

O asemenea campanie, susținută de câțiva lideri de opinie din mass media, în frunte cu Cosmin Gușe, nu se poate să nu aibă un șef! Ideea că acesta ar fi GELU  VOICAN VOICULESCU nu mi se pare ușor de înlăturat. După ce i-a asasinat pe Nicolae și Elena Ceaușescu, este greu de spus că Gelu Voican Voiculescu n-ar fi în stare de orice!

Dragă Radu Golban, chiar nu-ți dai seama ce ai făcut?!

                                                                                                                       Ion COJA

 

Post scriptum. Apreciez mult faptul că același Cosmin Gușe, în calitate de proprietar al postului Realitatea TV, nu a ținut să-și impună punctul de vedere, ci le-a permis accesul pe platou câtorva personalități, în frunte cu Alex Ștefănescu, mult mai convingători și mai credibili, care s-au pronunțat net în favoarea lui Marian Munteanu. Aștept de ani de zile să apară postul TV la care, când se discută despre Marian Munteanu, să fiu și eu chemat, fostul său „diriginte” din facultate! Am multe de adăugat la cele spuse de fostul meu student Alex Ștefănescu!… Nu mi-ar displăcea s-o fac la Realitatea TV!

3 Comments

 1. Mă bucură mult atitudinea luată de Domnul Profesor Ion COJA cu privire la mizeriile debitate despre Marian MUNTEANU.
  Ca unul care am crescut și m-am format în același mediu ca și Marian, cu care mă cu cunosc de la Nenea Petrache ȚUȚEA, dar nu numai, pot oricând, în fața oricui să depun marturie pentru curățenia sufletească a lui Marian. Anchetele de la fosta Securitate încă imi sunt vii în suflet.
  AȘA SĂ ÎMI AJUTE DUMNEZEU!

  Nick TEODOREANU,
  Președintele al Centrului Ortodox FILOCALIA
  Prim-Vicepreşedinte al PNȚCD
  Director General al Centrului Diplomației Culturale MAIEUTICA

 2. olariu simion

  Să nu vă mire ca Gușe a luat o asemenea pozitie fața de Marian Munteanu. Gușe este el însuși un ofițer acoperit. Ori ce om care analizează temeinic parcursul lui politic si nu numai să-și dea seama de uneltirile lui mizerabile
  Îmi pare rău de Rareș Bogdan că sa aliat cu un asemenea excroc.

 3. Judecatorul de Apoi

  Acest nume ,gelu voican voiculescu,(cu litere mici) iti aduce aminte de inchizitie cand il auzi sau de cel mai mare asasin in serie.Acest personaj de trista amintire mai respira?Afost facut discret ambasador,sau ce dracu afost pana acum si acum cineva il reactiveaza si il baga in politica si asa plina de hiene (sa ma scuze animalele)?Mai are dreptul individul asta parca iesit din fundul pamantului sa respire aer romanesc?Imi fac bagajele si plec din Romania.Dupa mine rachetele lui Putin ca asta meritam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *