Cap limpede

Recomandări pastorale pentru un vot responsabil și corect

  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților: Zece criterii orientative pentru un vot care să promoveze binele țării […]

 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților: Zece criterii orientative pentru un vot care să promoveze binele țării și apărarea valorilor creștine

Zece criterii pentru un vot responsabil! Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a expus  joi, 5 noiembrie 2020, un „decalog” de criterii orientative pentru un vot care să promoveze binele țării și apărarea valorilor creștine.

Recomandarea pastorală a arhiepiscopului Calinic precizează că Biserica Ortodoxă Română încurajează participarea credincioșilor la viața socială a comunității, inclusiv prin exprimarea votului corect și responsabil pentru alegerea reprezentanților săi în forurile legislative ale statului.

Mesajul amintește și că „Biserica Ortodoxa Română nu recomandă susținerea vreunui partid politic sau vreunei ideologii politice, ci îndeamnă pe toți cetățenii să facă alegeri după criterii care vizează realizarea binelui țării și promovarea valorilor creștine în societate.

IERARHUL RECOMANDĂ ALEGEREA UNOR CANDIDAȚI CARE CORESPUND URMĂTOARELOR CRITERII:

1. Manifestarea credinței în Dumnezeu și a responsabilității față de comunitate;

2. Apărarea libertății religioase și susținerea activităților spirituale și sociale ale Bisericii;

3. Respectul pentru persoana umană și promovarea culturii vieții: promovarea familiei tradiționale, firești, formată din bărbat și femeie, menită să conceapă alte vieți; implementarea de politici împotriva avortului, eutanasiei, cercetărilor pe embrioni umani, clonării;

4. Promovarea unei educații naționale integrale, care îmbină cunoașterea intelectuală cu formarea morala și spirituală;

5. Apărarea și promovarea sănătății fizice, psihice și morale/spirituale a poporului român;

6. Diminuarea sărăciei, dezvoltarea economică și creștere demografică a României;

7. Apărarea și promovarea patrimoniului cultural și spiritual național;

8. Apărarea resurselor naturale, ocrotirea mediului și dezvoltarea agriculturii, ca baze ale responsabilității pentru generațiile prezente și viitoare;

9. Sprijinirea comunităților de români din jurul granițelor și a diasporei române, precum și promovarea de proiecte de încurajare a românilor să revină în România;

10. Apărarea și promovarea cu demnitate a intereselor poporului român, pe plan extern și intern.

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 6 decembrie 2020, în plină pandemie, fiindcă așa vrea dictatorul alogen Iohannis, conform cugetării sale de după tragedia de la Colectiv: „A fost nevoie să moară oameni…”. Atunci au murit ca să cadă un guvern, acum „trebe” – cum spune agramatul președinte – să moară oameni ca să rămână un guvern, guvernul lui și el să aibă și „parlamentul meu” pentru a schimba Constituția și să-și asigure astfel noi mandate de președinte. Dacă ar fi posibil ca prostul fudul să rămână președinte pe viață, alături de stafidita numită impropriu de pupincuriști „prima doamnă”, ar fi excelent pentru acest cuplu sinistru, că tare le mai plac la amândoi onorurile și luxul pe banii altora!

Și, apropo de morți și dezastre, președintele „Ghinion” a atras în cele două mandate ale sale toate nenorocirile posibile asupra țării: incendiul de la „Colectiv”, inundații, alunecări de teren, chelirea munților prin tăieri criminale de copaci de către prietenii lui austrieci, crime odioase, trafic internațional de carne vie – în care soții Iohannis sunt experți! -, pandemia Covid-19 și eșecuri pe linie la toate competițiile sportive internaționale, inclusiv la Olimpiadă, unde am avut cel mai slab bilanț din toată istoria participărilor României.

Dacă, după alegerile pandemiei din 6 decembrie, Iohannis va fi acuzat de GENOCID, o să fie mai veridic decât în cazul lui Ceaușescu. Alegerile sunt prioritare față de sănătatea populației doar pentru un criminal sau un idiot. Ce-i cert, individul instalat guvernator al coloniei din exterior, prin intermediul serviciilor secrete trădătoare, urăște românii!

                                                                                            Marius Albin MARINESCU

 

 

3 Comments

 1. Codin

  Dle Marinescu, ar fi interesant dacă ați încerca sa faceți o analiza a partidelor in funcție de aceste criterii.

 2. bali

  Deci si inaltii prelati imi spun ca n-am ce sa cauta la vot pe 6 Decembrie.
  Niciunul din rahatii adusi din capitala si ungurime, propusi ca candidati (cacofonie obligatorie) in localitatea mea nu merita sa ma scol din pat ca sa ma bas pe numele lor la sectia de votare.

 3. ioanca

  Trebuie să fii dus rău de tot dacă mai crezi că merită să pui viitorul tău, al familiei şi ţării, votând prostocraţia asta de alogeni, lepre târâtoare, beţivani şi mafihoţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.