Cap limpede

Referendumul lui Iohannis, la fel de inutil și anticonstituțional ca autorul

       Un referendum inutil și degeaba Trei problemuțe mari de constitutionalitate. 1.„Interzicerea” pe amnistie și gratiere se lovește […]

 

     Un referendum inutil și degeaba

Trei problemuțe mari de constitutionalitate.

1.„Interzicerea” pe amnistie și gratiere se lovește de dreptul suveran al Parlamentului de legiferare pe temă, prevazut în acest caz de art 73 Alin 3, litera i din Constituţie.

2.„Interzicerea” pe OUG se lovește nu numai de 108 din Constituție dar mai ales de 115 alin 6 din Constituție care prevede expres ce NU poți adopta prin ordonanță. Dacă Constituția n-a interzis, nu poți interzice tu fără modificarea Constituției.

3.„Corelarea cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanțe.” nu se poate face fără modificarea 146 Alin D din Constituție care prevede dreptul unic al Avocatului Poporului de a sesiza Curtea pe ordonanţe.

Oamenii de la Cotroceni sunt praf. Răspunsurile oamenilor la referendum vor fi inutile, așa cum ne-am obișnuit deja, pentru ca nu se pot pune în aplicare. Dar măcar acum știm din start asta.

                                                                                                            Sorina MATEI

2 Comments

  1. alex

    Felicitari pentru articol, d-na Sorina Matei! Iacata 3 argumente de neconstitutionalitate, care arata inutilitatea referendumului. Eu unul nu ma voi prezenta la referendum. Inca o data se vede, cat este de las acest presedinte. In toti acesti ani nu a facut nimic pentru tara si acum , vezi Doamne,e constitutionalist! Halal, cultura!

  2. gigimutu

    S-a trezit acum ,

    pe ultima suta de metri, sa mimeze ca vrea sa faca ceva, ca vin alegerile si mai vrea o tura la ciolan, dar n-o sa-l mai voteze nimeni, n-a facut nimic in cei patru ani de cand e la trei coceni, o nulitate absoluta.

    Huooooo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *