Observator

Reinstaurarea tiraniei

  Cineva îmi spunea că Ludovic Orban e obligat să conducă bine Guvernul şi să obţină performanţele dorite deoarece de […]

 

Cineva îmi spunea că Ludovic Orban e obligat să conducă bine Guvernul şi să obţină performanţele dorite deoarece de acest rezultat depinde rezultatul alegerilor locale şi parlamentare. Iată o mostră de naivitate. Încă mai sunt oameni care se încăpăţânează să creadă că raţiunea are ceva de-a face cu politica, mai ales cu cea autohtonă. Nu, dragii mei, nu aşa merg lucrurile.

Ca să înţelegeţi voi porni de la cea mai evidentă realitate a momentului: rectificarea bugetară. Primul lucru care se vede din avion este uşurinţa cu care s-a asumat deficitul de 4.3%. De ce se face asta? Simplu, pentru că pot. Dacă PSD ar fi depăşit doar cu puţin ţinta de deficit, corul de bocitoare ar fi apărut instantaneu şi-ar fi arătat cât de dezastruoşi sunt „hoţii dă la PSD”. Când însă ticăloşia e pornită de la PNL&Plăvan totul e OK.

Probabil vă întrebaţi care-s motivele unei asemenea depăşiri. Pe scurt, aş spune foamea. Băieţii au venit la butoane şi vor să „mănâncă şi gura lor”. De-aia bagă adânc laba la borcanul cu miere. Mai ţineţi minte ce vă spuneam că vor face cu TVA-ul? Iată că s-a îndeplinit: echipa de şoc Cîţu-Orban a aprobat 3.4 mld lei pentru rambursări rapide de TVA. Asta fără verificări deoarece, nu-i aşa, mediul de afaceri trebuie ajutat. Ceva îmi spune că uşurătatea asta cu care se deschid baierele pungii ascunde o imensă foame de bani a clientelei de partid care abia aştepta să mai tragă un tun facil. Apoi mai avem, tot pe repede înainte 1.8 mld RON bani daţi la PNDL. Aici şmecheria e simplă: se cumpără primari la metru pentru asigurarea succesului la locale. Aşa veţi vedea cum, la momentul oportun, o grămadă de primari vor sări din barca care ia apă a PSD la noua vedetă politică PNL. Şi uite-aşa tocmai ce-am făcut 0.5% din PIB.

Dar nu-i numai asta. 0.65 mld. au fost alocaţi pentru cheltuieli discreţionare. Cu alte cuvinte, să aibă şi nea Ludo ceva în buzunar. Iar 2 mld au fost alocaţi pe repede înainte pe înzestrare militară. Era urgenţă, mai ales că Plăvanul trebuie să se-apuce să-şi achite nota de plată către Licurici. Şi uite-aşa am ajuns la 0.75% din PIB. Iată cum, privit aşa din avion ajungem la un deficit de 3.55%. Poate-mi veţi replica spunându-mi că nu poţi tăia aşa cu barosul cheltuielile. Eu cred că se poate. Suntem practic în decembrie, nu-i un capăt de ţară o rostogolire a plăţilor cu câteva zile pentru a trece în anul următor. Cel puţin în cazul TVA-ului – care în continuare e cea mai fraudată taxă – cred că se putea face o pauză. Şi-atunci de ce n-a putut Orban să facă asta?

E mult mai simplu să dai drumul larg baierelor pungii. Pe de-o parte urli că „odioasa moştenire”, iar pe partea cealaltă le arăţi alor tăi ce boier eşti. Şi nu doar lor, ci şi celor pe care trebuie să-i agăţi. C-aşa e-n sportul ăsta: cu ticăloşie, bani şi DeNeAu faci treaba să lunece corespunzător.

La capitolul venituri nu se mai încasează nimic din Licitaţia 5G. Aici e o chestie ceva mai încurcată. Pe de o parte Plăvanul i-a promis Licuriciului că nu achiziţionează nimic de la Huawei, astfel încât trebuie făcut un caiet de sarcini cu shepsis. De partea cealaltă, „băeţii” tocmai ce-au ajuns la borcanul cu miere şi-ar fi păcat să nu-şi tragă şi ei ceva din cele peste 2.5 mld estimate. De-aceea n-are sens să grăbească lucrurile. Tare mi-e că aşa, cu un blat frumuşel se vor decide nişte sume modice pentru 5G. Sau, cine ştie, poate că nu se va lua nimic dacă o parte din bani merg unde trebuie. Şi nu-i numai asta. Prin abrogarea OUG 114, o grămadă de bani de bani nu vor mai ajunge la Buget. Deh, are Sică bani, ce-i mai trebuie să ia de la sărăciile alea din energie, telecomunicaţii, bănci s.a.m.d.?

Şi pentru că tot am pronunţat numele DeNeA, poate că e util să vedem cum se fac treburile la modul profesionist. Pledoiu tocmai ce le-a cerut magistraţilor să-i spună pe repede-înainte dacă mai vor cu Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie sau, mai bine, cum era înainte, adică la DNA. Şi nu e numai asta. Pledoiu lucrează şi la o modalitate de reînviere a Protocoalelor cu SRI. Că doar aşa e cu justiţia de cumetrie. Vă întrebaţi de ce-i aşa o grabă? Păi Plăvanul a dat ordin să se anuleze absolut toate progresele din Justiţie prin asumarea răspunderii guvernului. Adică pe repede-înainte că aşa a promis Gauleiter-ul. Imaginaţi-vă ce ticăloşie! Mesajul e cât se poate de clar: porţia de democraţie vi s-a terminat, fraierilor!

La fiecare segment al guvernului se fac mişcări ample. Spre exemplu, înţeleg că întârzierea intervenţiei în cazul vasului cu oi are o altă miză, anume interzicerea exportului de animale vii. De ce se face asta? România devenise lider european, astfel încât trebuie să i se taie cumva craca de sub picioare. Cu toate că vânzarea de carne pare o chestie de progres şi de optimizare, în realitate e o doar un slogan ticălos menit a-i păcăli pe proşti. Pe de o parte n-ai infrastructură. Însă, cel mai important e să ştii că multe dintre oile care se cumpără în lumea arabă au ca destinaţie sacrificiul ritualic. La anumite sărbători ăia nu au nevoie de carne, ci de oaie pentru a fi sacrificată ritualic. N-o iau de la noi, o vor lua din altă parte. Italia, Franţa şi chiar Ţările Baltice sunt dornice de-o halcă din piaţa Orientului Mijlociu. Şi-o s-o ia fără mari probleme deoarece românilor li s-a ordonat să-şi tragă un glonţ în picior.

N-am timp să stau şi să inventariez fiecare şmecherie făcută de executivul lui Sică. Ceea ce vă spun e că li se rupe de performanţa economică sau de orice altceva. Calculul e simplu: PSD-ul urmează să fie ţinut în derivă, altă forţă politică nu există(în afara celor pe care le vor scoate securiştii pe bandă), iar propaganda tocmai ce-a primit o infuzie puternică de fonduri. De ce? Pentru că va avea de lucru. În ciuda dezastrului din economie, trepăduşii propagandişti o vor tura puternic cu odioasa moştenire, în timp ce golanii vor fura ca-n codru şi vor restaura statul poliţienesc. Revine „regimul coloneilor”, micuţilor.

Sarcina acestui guvern este aceea de a facilita numirile cozilor de topor în fruntea Parchetelor, de a-şi implementa oamenii la Curtea Constituţională şi de reinstaura teroarea. După ce se realizează aceşti paşi, chiar nu mai contează nimic deoarece statul va reintra pe „funcţionare automată”. Ăia care-şi pun speranţa în „răzbunarea la alegeri” dau dovadă de-o naivitate soră cu prostia. Pe cine veţi vota, micuţilor? Vă veţi răzbuna votând USR-ul? Sau vă puneţi în continuare speranţa în PSD? N-aţi auzit că PSD-ul se reformează? Deja a început-o de ieri seară cu numirea unui recrut al SRI în fruntea partidului. Doar nu credeţi că treaba rămâne nereformată dacă a ordonat Gauleiter-ul! Iar decât să votezi „PSD-ul reformat”, mai bine te-apuci să faci mici în faţa blocului.

Realitatea e simplă, oameni buni: s-a intrat în capcana fără ieşire. Tocmai ce, cu o largă majoritate, românii şi-au votat Guvernatorul-dictator făcând ceea ce-au făcut toată istoria, anume să se arunce de bunăvoie în groapa cu rahat. Acum, dacă tot a fost să fie aşa, cu frenezie mare, eu zic că e momentul să şi suferiţi, dragii moşului. Că, vorba englezului, nu există prânz gratis. Iar Plăvanul a tot halit câteva prânzuri grase, iar chelnerii au emis de multişor nota de plată. Hai, la muncă, fraierilor!

                                                                                                                       Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

8 Comments

 1. un mizantrop

  Cand eram mic, pentru ca mi se parea o atrocitate, mi-a explicat bunicul de ce Dumnezeu a hotarat arderea cetatilor Sodoma si Gomora. Nu era vorba de un Dumnezeu nemilos, ori lipsit de rabdare, era vorba de asanare…nu pentru ca moravurile aberau, ori ca oamenii nu mai respectau legile s-a hotarat distrugerea in totalitate a oraselor ci pentru ca legea devenise faradelegea, raul fusese inlocuit cu binele si totul era permis, iar oamenii care-ar fi trebuit sa pastreze traditiile si morala se adaptasera, chiar daca nu toti erau niste „faptuitori”, erau complici prin tacere, sa nu fie cumva identificati ca dusmani ai noii ordini…deci nu mai era nimic de salvat din cetati, numai familia lui Lot care se izolase si rezista in respectul traditiilor, dar si la el era o slabiciune, nevasta, care, curioasa ori nostalgica se intoarce sa vada si este impietrita, pentru ca Dumnezeu nu voia sa lase sa iasa din cetati nimic din ceea ce trebuia sa dispara…Cam asta e si acum, cei mai venali vorbesc despre penalii (pe mai nimic), instrumenteaza si coordoneaza condamnari, manipuleaza legea cum le convine sa-si „beleasca” adversarii in vreme ce ei calca in picioare orice lege si orice morala, dar „n-au dosare penale”…si asta pentru ca au facut pact cu diavolul si s-au aliniat la gloata tradarii…In vremea asta, poporul face ce stie mai bine – imita si foloseste sistemul in scop propriu, chiar daca uneori (tot mai rar) identifica aberantul…doar ca istoria i-a demonstrat ca incolonarea e profitabila si e mai bine sa aduni (fara sa-ti bati capul cu morala), ca sa „aiba ala micu, sa nu munceasca si el ca mine”…duminica merge la biserica, da un acatist pentru castigul la loto si sa-i pice odraslei subiectul pe care-l stie, ori sa dea peste vreun profesor chior, da un ban mai gros, sa vada si sa noteze Sfantul Petru, iar, dupa niste cruci adanci si matanii se retrage, nu inainte de a mai pune si niste lumanari invers pentru dusmani…pentru pacate (ca toti avem), mai pune de un pelerinaj, o coada la moaste si cateva icoane atarnate peste tot…cand i „se intampla”, are ghinion si cauta pe cineva care stie pe altcineva cu conexiuni la procurori ca asta e clar, astia-s noii baroni locali, facatorii de legi…si mai da o fuga la biserica, sa aiba grija sfantul patron de al care l-a dat in gat, ca si Codrutza tot cu moaste si pelerinaje paradea…Nimic nou, asaa s-a instaurat si stalinismul, prin acceptare si bucuria ca tie nu ti se intampla…inca

  • Adrian Grigoriu

   Mă iertaţi dar stalinismul la 1944 nu s-a instalat prin voinţa poporului dimpotrivă, în contra voinţei poporului, prin forţă armată iar terorismul financiar instalat la 1989 nu a fost instalat prin voința poporului, dimpotrivă, poporul a vrut eliberarea de dictatură nu schimbarea formei de dictatură. Diferenţa între cele două situaţii a fost ca la 1944 sistemul terorist de stat a fost impus prin forţa pe față dar în 1989 sistemul terorismului de stat a fost impus prin mijloace clandestine şi forţa conspirată, pregătit timp de 20 de ani anterior şi conspirat de atunci până în prezent. DAr tot terorism de stat este dirijat de mafioţi internaţionali.

   Deci afirmaţia dvs citez: „Nimic nou, aşa s-a instaurat şi stalinismul, prin acceptare şi bucuria că ţie nu ţi se întâmplă… încă” este falsă şi diversionista deosebit de toxică întrucât acreditaţi principala diversiune propagată de duşmanii românilor ca poporul îşi face rău singur şi nu e vina străinilor că profită de o închipuită prostie a românilor ceea ce este o mare minciună. Dvs inversaţi cauza cu efectul, inversaţi victima cu criminalul şi ascundeţi pe adevăraţii criminali. Cineva trebuie să vă spună în față și o fac eu acum iar textul dvs. de mai sus este dovada susţinerilor mele din acest comentariu.

   • un mizantrop

    Da, stiu, doar ca fara apetitul romanului de a se „da cu vremurile”, ramanea o urma de solidaritate…nu uit ca era ocupantul pe strazi, din pacate am avut destule exemple de „democratie populara” in familie, doar ca nimeni nu spune cum a fost cu transformarea omului in „element sanatos” si cum a profitat romanul de asta…Rasturnarea stalinista a valorilor e ceea ce platim astazi, doar ca urmasii adaptatilor de atunci, priofitori, ei si parintii lor, ne dau lectii de istorie si democratie, in fapt sustinand aceiasi odioasa dictatura…N-am spus ca romanii sunt vinovati de instaurarea stalinismului, doar ca l-au acceptat si multi s-au folosit de el, dar, acum sunt vinovati ca nu gandesc cu capul lor, ca se lasa manipulati si tarati in caruselul urii..greu cu intelesul vorbelor…
    P.S. Cei care sesizau securitatea ca te-au auzit vorbind frantuzeste, gen, numai ca sa-ti mai ocupe o camera, sau macar holul, erau romani, la fel si colegii care te parau ca te-au vazut mergand la biserica, ca sa nu mai fii comandantul de pionieri…ce diferenta e intre vremurile alea si astea cu DNA, cu denunturile, cu terfelirea imaginii publice?! N-am crezut niciodata ca romanii sunt prosti (doar unii…), doar ca, pentru ei, smecheria are mai mare valoare decat inteligenta si evident e mai profitabila…

    • Adrian Grigoriu

     atiu scris : „N-am spus ca romanii sunt vinovati de instaurarea stalinismului, doar ca l-au acceptat si multi s-au folosit de el, dar, acum sunt vinovati ca nu gandesc c

     NU înțeleg cum de puteți scrie asemenea minciuni avand i vedere că români au opus cea mia dârză lupta contra bolșevismului de la 1918 pana la 1989, incluzând rezistenta din munți fara egal în Lume.

     Mai mult, intreaga elita conducatoare compusa din sute de mii de romani de cea mai buna factură a fost exterminata si ne-a lasat fără lideri in anii 1944-1964, crima a caeri efect se intinde pana in prezent si de care suferim si iacum.

     Romanii nu sunt vinovati de nimic, doar criminalii si agentii lor debiteaza porpaganda antiromâneasca de asemenea nivel josnic cum faceti dvs.

     • un mizantrop

      Cred ca aveti dreptate intru totul…unchii mei n-au murit in inchisoare din cauza romanilor slugi la ocupant, nici bunicii n-au suferit din cauza denunturilor vecinilor care „au prins momentul”, nici rudele plecate n-au ramas acolo la sfatul disperat al bunicilor distrusi de mizeria in care le-a fost aruncata familia…securistii nu erau romani, procurorii cred ca erau si ei de aiurea…la fel ca si comunistii adapati de gospodaria de partid, care au trecut rapid in barca occidentala…niciunul nu era roman, nicun ciumete dintre astia care vand pe bucati ce-a mai ramas din tara nu e roman, nuuuu, doar oculta-i obliga si ocupantul si conspiratia iudeo-masonia (nu ca as nega existenta ei), care, ce sa vezi, n-are spor in tari ca Ungaria, Polonia, Serbia…nici macar in Bulgaria…Cand iti iubest tara, o iubesti cu bune si rele, ca pe copilul tau, neconditionat, asta nu inseamna ca nu-i vezi si hibele dincolo de uriasele calitati…asa se escamoteaza istoria, la fel fac si detractorii platiti, doar ca invers…atunci cand ii negi unui popor defectele evidente si pui totul pe seama altora, ii negi, implicit si realizarile, ca si alea pot fi revendicate de altii (asa cum bolsevicii au facut si cum urmasii lui Brucan, nasiti de Soros fac acum)…Daca nici la suparare mare, cand vezi instaurandu-se dictatura pe votul „romanilor mei”, n-ai voie sa spui ce vezi si crezi, ca vine un avizat si-ti da peste deste, ba te mai si acuza de crime antiromanesti…e totul pierdut! Promit sa nu va mai raspund, oricate invective si jigniri veti profera, pareti un om foooaarte suparat, asa ca nu va mai bag in seama..

 2. Adrian Grigoriu

  Domnule autor, dvs. susţineţi citez: „Tocmai ce, cu o largă majoritate, românii şi-au votat Guvernatorul-dictator făcând ceea ce-au făcut toată istoria, anume să se arunce de bunăvoie în groapa cu rahat.” în condiţiile în care sunteţi perfect conştient ca romanii sunt păcăliți crunt prin mijloace perfide şi complexe dincolo de posibilităţile omului normal de detecţie şi apărare. Susţinerea dvs. este falsă şi diversionista deosebit de toxică întrucât acreditaţi principala diversiune propagată de duşmanii românilor ca poporul îşi face rău singur şi nu e vina străinilor că profită de o închipuită prostie a românilor ceea ce este o mare minciună. Dvs inversaţi cauza cu efectul, inversaţi victima cu criminalul şi ascundeţi pe adevăraţii criminali.

  Prin mijloace oculte şi foarte perverse, la adăpostul diversiunilor complexe şi greu de detectat susţinute şi de unii ca dvs. cum am precizat mai sus, se instalează adânc terorismul de stat cu direcţie clară de exterminare a românilor prin mijloacele abuzurilor judecătorești nelimitate, desigur realizat prin mijloace „democratice” precum ne arată şi articolul de mai jos.

  Revin în forță la abuzurile din anii ’50 dar la un nivel superior, sunt impuse viclean, cu multă aparenţa de legitimitate democratică spre deosebire de anii ’50 când abuzurile se făceau sub teroarea ocupației armatei sovietice.

  Vedeți în acest articol la ce nivel de perfidie s-a ajuns: cei supuși cercetării sunt întrebați dacă să fie să nu cercetați.

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23518680-mai-multe-instante-importante-printre-care-curtea-apel-pitesti-judecatoria-tribunalul-cluj-votat-pentru-desfiintarea-sectiei-speciale.htm?fbclid=IwAR27pZIsuOJOnuvegGKwwym2a7GPKXcMV-ibcKVcD2Z1cSpOmpvSMV-weJw

 3. Augusta

  Sodoma e Bucuresti si Gomora e Sibiu. Inca nu dispar, ca o mai fi vreo familie, doua care lupta din toate puterile cu diavolii minciunii, hotiei si faradelegilor. Dar ca si familia lui Lot, au si ei probleme cu duhul lumesc antihristic. Vremurile se apropie de sfarsit, din pacate. Exact: din pacate. Suntem in metastaza.

  • Adrian Grigoriu

   Cine sunteți dvs. in metastază si de ce trebuie noi sa stim, va putem ajuta cu ceva?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *