Investigatii

Rețelele internaționale de carne vie și Cazul Caracal: Alexandru Cumpănaşu, vânzătorul de iluzii

  A trecut mai mult de un an de când Cazul Caracal a intrat în atenţia publicului. Profund mediatizat  la […]

 

A trecut mai mult de un an de când Cazul Caracal a intrat în atenţia publicului. Profund mediatizat  la România TV şi Antene, a stârnit stupoare şi indignare în rândul cetăţenilor. Pentru a nu ştiu câta oară m-am convins de faptul că atât reprezentanţii instituţiilor de forţă ale statului român cât şi preşedintele ţării nu doresc  aflarea adevărului şi, nu au nici un interes în destructurare a reţelelor transfrontaliere de carne vie. Motivul? Aceste reţele aduc anual,  3 miliarde de euro. Bani negri, destinaţi finanţării partidelor securistoide, ai căror reprezentanţi au asasinat România şi mulţi fii ai neamului nostru.

Momentul răpirii Alexandrei Măceşanu – căruia i s-a adăugat ulterior şi cel al dispariţiei Luizei Melencu, a deschis  cutia Pandorei… adevăruri dureroase, scoase la iveală anul trecut de către Cumpănaşu în cadrul live-urilor în perioada campaniei prezidenţiale: reţeaua Sanghai – care funcţionează de 30 de ani, de pe vremea lui Năstase, apoi reţelele care duc în Italia, Spania, Germania şi Ţările Arabe. În topul furnizorilor de carne vie, României îi revine primul loc. Sute de familii îşi caută şi în ziua de azi copiii dispăruţi. Mii de părinţi neconsolaţi, devastaţi de suferinţă, cu lacrimi pe obraji şi suflet îndoliat, mai speră că reprezen-tanţii statul român mafiot îi va găsi…

Pe domnul Stelian Iordache, bunicul  Luizei Melencu, l-am cunoscut la Bucureşti, la unul dintre protestele organizate de Alexandru Cumpănaşu. Ultima dată când ne-am întâlnit a fost la protestul din Câmpulung, ocazie cu care am publicat articolul „România ascunsă”. După acel moment , interesul lui Cumpănaşu vs. cazul Caracal a scăzut brusc. Ca urmare a apariţiei în presă a numeroaselor articole despre prestidigitatorul  fondurilor europene marca PSD,  am decis să iau legătura cu bunicul…

Rep.: Am urmărit  o postare a dumneavoastră  pe Facebook referitoare la Alexandru Cumpănaşu, în care îl acuzaţi că este „un profitor al sistemului” pe care l-a interesat numai imaginea lui şi că „s-au făcut jocuri iar dumneavoastră, adică familia Luizei, sunteţi  interesaţi doar de ceea ce s-a  întâmplat în realitate. Nu vrem bani, nu vrem funcţii, precum Iohannis i-a răsplătit pe complici în cazul LUIZEI”. În cadrul unui live de-al meu referitor la Cazul Caracal, am  remarcat un comentariu de-al dumneavoastră la adresa lui Cumpănaşu: „ …Un jeg ordinar. Mi-am dat seama că minte, că nu este serios şi puţin instabil mintal. Când s-a erijat în apărător al familiei Măceşanu era un trădător “.  Ştiţi că şi eu m-am retras din zona lui de acţiune în clipa în care am realizat că este oportunist,  fals, diversionist şi manipulalor.

Stelian Iordache: Nu mă surprinde. Şi dumneavoastră aţi realizat faptul că Cumpănaşu nu are nici în clin, nici în mânecă cu cauza celor două fete. Cumpănaşu avea alte scopuri şi alte intenţii, avea interese personale pentru că el făcea şi face parte din acea clică a PSD-ului.

Aveţi dreptate: ne-a manipulat. Nu numai cu televizorul ci şi cu toate acţiunile la care am participat cu toată încrederea, pentru că noi suntem oameni sinceri, nu am urmărit să ajungem “ cineva”, aşa cum a urmărit dumnealui. Dânsul a avut cu totul alte interese şi ca atare, foarte mulţi oameni din grup oneşti, cu demnitate, cu caracter, bun simţ din grupul lui şi-au dat seama şi au realizat în timp ce vrea Cumpănaşu. Omul ăsta,  urmându-şi propriile interese, nu ştie să aprecieze demnitatea umană,durerea şi suferinţa altora. El a profitat de toată această situaţie şi de drama familiilor noastre pentru a-şi crea o imagine de care ulterior să profite. El este un om compromis!

Rep.: Când v-aţi dat seama că, Alexandru Cumpănaşu manipulează şi se foloseşte de suferinţa oamenilor pentru a-şi crea o imagine care să dea bine la public?

S.I.: Imediat după alegeri. Acesta a fost scopul lui. Uitaţi că el nu ştie să facă nimic altceva decât să mintă, să înşele şi să păcălească lumea cu o cauză. Studiind biografia lui şi relaţia cu familia Măceşanu, am constatat că sunt rude mai îndepărtate, cu care până atunci nu a avut nici un fel de tangenţe. O altă suspiciune a apărut atunci când am aflat că are un frate pe la vamă (n.a: Iliuţă Cumpănaşu, despre care presa nu scrie lucruri frumoase), loc în care s-au produs foarte multe mânării. La un moment dat am făcut afirmaţia că “statul român, prin anumiţi angajaţi, a făcut trafic de persoane. Anumiţi oameni din anumite instituţii ale statului, cu funcţii, au făcut trafic, informaţie care a deranjat pe cei vizaţi”.

Toată opinia publică care ne-a asistat în această perioadă are aceiaşi părere. Pentru că au existat complici peste tot, repet, în instituţiile statului, care nu o fac pentru prima oară. Au făcut-o cu mult timp în urmă, este o cale bătătorită. Am văzut la televizor atâtea cazuri, peste 400.000 din minorii traficaţi sunt copii nevinovaţi pe care statul român avea datoria să îi apere, să-i protejeze şi n-au făcut-o. Sunt nişte oameni josnici care nu îşi merită nici salariile, nici funcţiile.

Rep.: Din câte ştiu aţi apelat şi la preşedintele Iohannis, şeful CSAT,  omul cel mai informat  al României.

S.I.:  Într-adevăr, am fost şi la preşedinte – de care suntem siguri că a fost informat de tragedia noastră, dar care ne-a desconsiderat total. Şi asta pentru că pe procurorii  Hosu, Pătuleanu şi mulţii alţii din sistem şi acel…nu îmi amintesc acum numele, care era şcolit în America, i-a promovat în funcţii. Astfel Hosu a ajuns şefa DIICOT- ului, pe celălalt l-a decorat. Deci le-a dat nişte bani, avantaje foarte mari unor oameni care reprezintă nişte structuri de forţă ale statului român. În DIICOT există cea mai mare corupţie. Gândiţi-vă la doamna care-a fugit în Costa Rica, Bica, care nu a păţit nimic. Atunci ce încredere poţi să mai ai într-o instutuţie a statului în care a existat corupţie şi există în continuare, pentru că se acoperă faptele şi infracţiunile unora care au interese, inclusiv ale celor care sunt acuma?

Aş vrea să-i pun o întrebare preşedintelui: de ce l-a demis pe fostul şef al DIICOT- ului? Pentru că în realitate nu s-a întâmplat aşa cum a afirmat doamna Hosu şi cei care au fost la Caracal. Ei au venit cu nişte ordine precise, să acopere traficanţii de persoane. Eu nu am văzut niciodată în ultimii zece ani  un traficant sau anumite persoane puse sub acuzare pentru trafic de persoane. În 2012, în Caracal a existat un caz care ulterior a fost muşamalizat şi uitaţi că, după o perioadă oarecare, s-a repetat aceiaşi poveste la indigo. Nu ştiu, eu nu mai am încredere, în special în procurori. Să sperăm că judecătoarea care va judeca dosarul nostru va fi imparţială, va fi o femeie cu capul pe umeri şi cu greutate dar…există un dar…în justiţia română nu poţi să pui baze pe ceea ce ar trebui să facă, în special judecătorii. În acest dosar sunt atâtea probe care sunt făcute aiurea, la întâmplare,  în derâdere faţă de fete în special.

Rep.: Următorul termen de judecată a fost fixat pe data de 20 mai. Aţi solicitat mass-mediei să fie alături de dumneavoastră? Cu ce credeţi că v-a ajutat mass media în vederea aflării adevărului?

S.I.: Eu nu i-am chemat, dar vă daţi seama că ei au tot interesul să vină pentru reting. Adevărul este că nu i-a interesat, nu a interesat pe nimeni. Nu am văzut nici un jurnalist să pună anumite întrebări, pertinente, anumitor oameni care ocupă anumite funcţii în stat şi sunt direct implicaţi în cazul Caracal. Sunt realist, tot ceea ce a făcut mass media a fost pentru reting, în realitate noi nu am beneficiat şi nici nu am dorit ca după o oarecare perioadă să ne reproşeze că am primit nişte bani. Noi nu am luat bani de la nimeni. Intervenţiile televizate ale  lui Cumpănaşu au fost pentru interese personale, străine de această cauză. Să-i fie ruşine, ruşine să-i fie!

Rep.: Ce părere aveţi despre faptul că Cumpănaşu a fost propus în funcţia de consilier pe fonduri europene în guvernul Orban, fiind cunoscut faptul că a fost pus sub acuzare de DNA?

S-I.: Cumpănaşu este un om compromis, care nu e capabil să trăiască pe propriile picioare. El asta a făcut de la început. Nu e un om realist, e un om care nu ştie să facă altceva decât să mintă, să inducă în eroare opinia publică.

Rep.:  Credeţi că a avut vreo influenţă asupra soartei Luizei faptul că Cumpănaşu a vorbit deschis despre intenţiile cu care se lăuda în timpul live-rilor din campanie? Spunea că a făcut denunţ în Italia, la Parchetul General? L-am văzut mergând în Italia cu George Harabagiu, omul lui Dragnea, să caute, chipurile,  fetele.

S.I.:  E ceva murdar aici, o complicitate care a declanşat calvarul vieţii noastre;  Cumpănaşu este, chiar este bolnav psihic pentru că la un  moment dat nu mai e  coerent, începe să o ia razna, nu se mai poate controla. El este un visător. Niciodată nu va realiza ceea ce şi-a propus. Folosindu-se de durerea noastră şi  compasiunea oamenilor cu suflet, ne-a trădat, ne-a înşelat pe toţi. El a schimbat sensul acestei dureri, acestei nenorociri. Un nesimţit, un profitor. Noi ca familie o să-i deschidem dosar penal. Eu sunt un om sincer şi spun lucrurilor pe nume. Domnul Cumpănaşu a profitat de tragedia acestui caz. A fost un profitor, un nesimţit, un ordinar, deci am tot dreptul să-l fac cum vreau eu.

Oamenii pregătiţi, cinstiţi, realişti, care vor să facă ceva pentru bunăstarea României nu pot pătrunde în sistem. Un sistem corupt, murdar, mafiot. E greu, ne este foarte greu, dar nu trebuie să cedăm, să ne mai lăsăm influenţaţi, în special când se apropie acele campanii electorale. Acolo suntem minţiţi şi înşelaţi pentru că au la dispoziţie televiziunile cu care manipulează lumea. Şi în media au oameni plătiţi. Hai să vedem puţin,  Antena 3 a cui este? A lui Voiculescu. România TV este a lui Ghiţă. Păi nu sunt oamenii lor? Ăştia tot timpul au făcut afaceri împreună, pur şi simplu ţi-e ruşine să mai spui că eşti român, pentru că suntem supuşi la atâtea umilinţe şi la atâtea dezinformări. Ei au tot interesul pentru că au oamenii lor de mucava, cum este acest preşedinte. Eu nu mai am nici un considerent faţă de Iohannis. Pentru că Iohannis a apucat două partide la putere. Şi când a fost PSD-ul şi când e PNL- ul.

Rep.: V-am văzut în direct în emisiunea RTV din 16 mai a.c. alături de două personaje: Alexandru Cumpănaşu şi securistul Pavel Abraham, cel care apare mereu  în cam toate emisiunile . M-a surprins faptul că, în locul părinţilor Alexandrei Măceşanu a apărut, din nou, Cumpănaşu. Vi se pare normală apariţia sa în locul părinţilor victimei? Vă întreb acest lucru pentru că, din partea Luizei, dumneavoastră şi Monica Melencu, aţi fost acolo şi v-aţi exprimat un punct de vedere.

S.I.: În locul nostru ar fi putut să apară avocatul desemnat, însă acesta are rolul lui bine determinat în acest caz, pe când pentru partea cealaltă a venit acest profitor. Părinţii Alexandrei s-au complăcut, s-au lăsat minţiţi, înşelaţi şi cumpăraţi, cu alte cuvinte. Aţi văzut cum Cumpănaşu  o lăuda pe doamna Măceşanu  că şi-a luat carnetul de conducere. Mie mi-ar fi fost ruşine, eu aş fi tăcut…dar el nu se poate abţine. E un om sclerozat, un om bolnav. Aţi văzut în acea emisiune că vrea să candideze pentru parlamentul României. El tot timpul a făcut afaceri cu PSD-ul, el nu are partid deocamdată, dar a fost tot timpul susţinut din umbră de PSD. N-are şanse, doamnă, n-are şanse..la preşedenţia ţării era prea mare căciula pentru el. Iar pentru o funcţie în parlament nu are cine să-l mai voteze pentru că adevăraţii săi susţinători şi-au dat seama cine e în realitateşi ce scopuri are. În cazul Caracal a apărut pentru imaginea lui, dar nu va reuşi să obţină altă funcţie. Pentru că şi opinia publică are discernământ şi poate face diferenţa. Au mai rămas în jurul lui câteva persoane, însă cele care într-adevăr au avut inteligenţă şi înţelepciune şi-au dat seama  că, Cumpănaşu are alte scopuri. La început l-am tratat ca pe un om care apără o cauză. Defapt cauza era el, era vorba despre persoana lui. E bine că atât noi cât şi ceilalţi oameni de bună credinţă am realizat cine aeste acest Cumpănaş şi ne-am retras cu toţii.

Rep.: Care dintre avocaţi vă va reprezenta miercuri la proces?

S.I.: Doamna avocat Carmen Obârşan. Pentru că domnul Pop Tonel se eschivează. Nu ştiu de ce nu vrea să ne reprezinte…şi el este un fel de Cumpănaşu. Tot ce a făcut Tonel Pop a fost pentru imaginea lui pentru că nu-l mai băga nimeni în seamă, nu mai avea credibilitate. Dar nici de-acum încolo n-o să mai aibă credibilitate . Dacă nu vine să ne reprezinte şi subliniez, nu e o ameninţare, vom discuta şi vom pune problema altfel. Fata mea, pentru a-i plăti onorariul, s-a dus şi a muncit două luni în Anglia. Îl sfătuiesc pe domnul Tonel să fie foarte atent la ceea ce va urma…nu cred că îşi va face datoria aşa cum trebuie, pentru că e rudă cu fratele lui Cumpănaşu. Sunt  doi oameni ai sistemului care au încălcat anumite reguli şi principii şi sistemul nu iartă, sistemul condiţionează. Ei nu trebuie să treacă peste reguli le şi principiile impuse de sistem. Mie sistemul nu are ce să-mi impună pentru că eu de la sistem nu mi-am cerut decât nepoata. Atât am cerut şi să-şi facă datoria.

Rep.: Am aflat că aţi depus plângeri penale împotriva a cinci procurori care, conform atribuţiilor, ar fi trebuit să facă cercetări în dosar şi nu au făcut ccea ce ar fi trebuit să facă(n.a.: Georgiana Hosu, Oana Hăineală, George Pătulean, Adrian Petre Todoran, Livia Vasilescu- acuzaţi de încălcarea dreptului la apărare şi obstrucţionarea justiţiei)

S.I.: Da, este adevărat…Cum să facă, doamnă, cum să facă când ei trăiesc din aşa ceva? Am citit pe internet că majoritatea au nişte averi colosale, pe care nu le pot justifica. Vă rog să mă credeţi. De unde atâţia bani, că ei sunt bugetari. Mărog, sunt remuneraţi dar ăştia încalcă şi nişte reguli ale eticii şi bunului simţ. Ei sunt compromişi, sunt murdari. De unde au atâţia bani? În România totul înseamnă  înscenare, jocuri politice şi interese personale.

Rep.: O ultimă întrebare, bunicule: Cum staţi cu moralul după un an de luptă, suferinţă şi incertitudine?

S.I.: Vă daţi seama că suntem la pământ. Am crescut-o pe Luiza 20 de ani şi-acum…

Pentru a fi mai la curent cu anumite informaţii legate de dosar şi de proces, am avut o discuţie şi cu domnul avocat Aurel Moldovan, apărător ales al familiei Măceşanu. Pe acest domn cu o înaltă ţinută morală l-am cunoscut la un protest organizat anul trecut în Bucureşti.

Rep.: Domnule avocat, am nişte informaţii din surse credibile, că fetele trăiesc.

Aurel Moldovan: Aţi văzut? Şi eu eram convins de treaba asta , pentru că din probele administrate în această cauză penală nu rezultă sub nici o formă că fetele sunt moarte. DIICOT- ul nu a vrut să facă experiment judiciar cu privire la arderea în butoi şi-atunci întrebarea este de ce nu s-a dorit? Pentru că nu s-a dorit aflarea adevărului!

Rep.: Cum vi se pare prestaţia domnului avocat Tonel Pop? Bunicul Luizei îl acuză…plângea la telefon când am vorbit cu dumnealui.

A.M.: Vă spun sincer, Tonel Pop are alte veleităţi, şi-a greşit profesia. La un moment dat eu mi-am întrebat  dacă el nu face jocul DIICOT-ului pentru că eu nu am văzut  să facă o apărare faţă de oamenii aceştia.  Să vă spun ceva: latura noastră profesională, înafară de faptul că  suntem avocaţi, noi trebuie să venim şi pe latura spirituală, să ne implicăm sufleteşte. Adică noi suntem şi nişte mentori pentru familiile greu încercate pentru că  în raportul de comunicare cu aceştia noi trebuie să le susţinem moralukl şi să venim cu argumente, să le demonstrăm că tot ceea ce facem este plauzibil, conform procedurii penale. Adică noi nu le spunem ceea ce vor ei să audă ci ceea ce avem în dosarul de urmărire penală, pe probele care se admiunistrează în cauză, că de  aceea suntem avocaţi, nu să ne victimizăm noi. Eu chiar am intrat în colaborare cu o firmă mare de detectivi particulari internaţionali şi cu ajutorul dumneavoastră , pentru că presa este o forţă , vom face tot ceea ce putem ca să le găsim , împreună vom scrie istorie. Pentru că nu trebuie să lăsăm ca alţii să  facă jocurile după interesele politice pe care le au.

Sunt ferm convins că Tribunalul Slatina, prin judecătorul desemnat în această cauză, ne va respinge cererea şi excepţiile pe care le-am formulat, să intre cu dosarul pe fondul cauzei  să-l condamne pe Dincă. Dacă se va ajunge  să se intre pe fondul cauzei, voi face plângere împ atât a preşedintelui completului de judecată cât şi a judecătorilor Curţii de Apel. Plângere penală pentru lezarea intereselor legitime. Ascultaţi-mă ce spun, că eu nu mă opresc aici!

Rep.: Vedeţi, domnule avocat, cum rugăciunea atrage oameni de calitate?

A.M.: Trebuie să ne bucurăm de fiecare persoană în parte care este oblăduită de bunul Dumnezeu şi, aşa cum aţi remarcat şi dumneavoastră, rugăciunea este la loc de cinste, pentru că nimic nu este întâmplător şi fiecare minu este preţios în viaţă. Această pandemie a veniti pentru a face o selecţie între oamenii  buni şi răi. Acum noi, cei care  avem credinţă în Dumnezeu, vom dăinui deasupra tuturor şi vom aşeza lucrurile după cum vom dori noi. Gata cu partea negativă, dar vedeţi, circa 70% din români sunt coordonaţi de prostie. Sfertul celălalt vom fi noi, cei care vom şti să punem lucrurile şi să le aşezăm, să ne grupăm, să ne regrupăm, să mergem înainte pe această cale.Eu consider că sunt un om lumină, cu credinţă în Dumnezeu şi nu-mi doresc să evoluez spiritual şi profesional. Asta este bogăţia mea sufletească. Ceea ce ne salvează pe noi este credinţa, înţelepciunea şi maturitatea.

Rep.: Vorbiţi şi ca un foarte bun psiholog şi ca un excelent profesionist.

A.M.: Am 20 de ani de avocatură şi 10 ani de cercetare penală. Vă daţi seama!

Rep.: Această mediatizare a cazului Caracal credeţi că era necesară? A făcut mai mult bine, sau rău având în vedere că cercetarea penală nu era finalizată şi că din dosar s-au scurs informaţii?

A.M.: Din punctul meu de vedere nu a făcut nici bine nici rău, trebuia să aducă la cunoştinţa opiniei publice situaţia existenţă, dar nu cu detalii din dosar. Divulgarea secretului profesional este o consecinţă a unei infracţiuni care e pedepsită până la 10 ani.Eu niciodată nu am dat detalii din dosar pentru că nu este deontologic profesional  să vii să devoalezi nişte probe pentru că este în dezavantajul tău şi al clientului tău. Dacă aş fi fost procuror sau ofiţer de poliţie aş fi făcut o adresă în care le-aş fi spus clar că cei care vor dezbate mai mult decât trebuie vor suferi consecinţe grave, pentru că îmi prejudiciază ancheta.

Rep.:Există probe în dosarul de urmărire penală care nu au fost instrumentate de procurori şi de organele de cercerare judiciară la întocmirea rechizitoriului?

A.M.: Nu ştiu,  dar vă dau un exemplu concret: faptul că nu s-a dorit să se efectueze supliment de expertiză la cele două rapoarte sau să se admită o contraexpertiză în străinătate aşa cum s-a făcut pentru Luiza- s-au trimis nişte probe la FBI – mie mi se pare că familia Măceşanu a fost nedreptăţită şi nu au făcut decât ceea  ce au considerat de cuviinţă în încălcarea drepturilor procesuale pe  care le au părţile civile. Adică  s-au administrat probe cu încălcarea acestor dispoziţii.

Rep.: Ştiu că până acum în dosar au exista două termene peste de judecată la care dosarul nu s-a judecat, din cauza grevei magistraţilor şi a situaţiei de urgenţă impuse de Covid. Credeţi că s-ar mai putea amâna judecata,  sub un alt motiv?

A.M.: Nu, sub nici o formă. La acest termen  se vor pune în discuţie excepţiile formulate de mine, de avocata fam. Melencu, doamna Obîrşanu şi apoi cererea de trimiterea cauzei privind neregularizarea  actului de sesizare al instanţei. Când vorbeşti de neregularizare înseamnă că există anumite lucruri înfăptuite de organul de urmărire penală care nu concordă procedurii penale pentru că acest dosar trebuie completat cu alte probe. Este incomplet.

                                                                                                    Liliana-Delia MORARIU

 

2 Comments

  1. satan existã

    Cei ce cred în existența Tatălui Ceresc și implicit a diavolului,știu cã există pãcate extreme care îndrãcesc pe cei ce le comit;cum traficul de copii este unul din acele pãcate strigãtoare la cer,nu exista vreo șansă ca un traficant de copii dovedit care e Muianis,sã ia mãsuri de ajutorare a familiei îndurerate;din contrã, dacă are oameni apropiați implicați,va da ordin ca să nu se afle niciodată adevãrul,implicit nici descoperirea fetei/fetelor.

  2. Cumpănaşu NU este vinzător de iluzii, ci de carne vie, de copilul propriilor rude, chestiune care intră clar în fişa nescrisă a postului. Cumpănaşu e COMPLICE in traficarea Alexandrei Maceşanu. Să fie anchetat pt felul în care a pledat pe post pt acreditarea publică a ideii că fata e moartă, jucînd teatrul prost al “suferinţei” de “unchi” şi al “justitiarului” care tună, fulgeră şi “nu se lasă” cu privire la incriminarea sabros-tipitoare a “organelor în drept.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.