Atitudini

Revolta de catifea

  Observ tot mai des, în comentariile de pe diferite platforme ale simpatizanților de stânga (să zicem) numindu-i astfel, generic, […]

 

Observ tot mai des, în comentariile de pe diferite platforme ale simpatizanților de stânga (să zicem) numindu-i astfel, generic, pe prietenii mai intimi sau mai de departe ai CIUMEI ROȘII, un tip de reproș la adresa PESEDEULUI, reproș devenind din ce în ce mai popular și din ce în ce mai trendy și care, în sinteză, sună cam așa: „lasʹ că bine vă fac ăștia, lua-v-ar dracuʹ că ați stat ca niște mămăligi când ați avut puterea și ați trădat populația care v-a votat!

Acest tip de discurs este pe jumătate justificat, fără îndoială, dar, la fel de fără îndoială, pe de altă parte, conține o „spălare pe mâini” care-mi dă fiori… Nici o putere politică, dacă nu este dictatură, având toate instituțiile de forță de partea ei, nu poate supraviețui fără sprijin popular. Or, puterea politică pe care a ales-o, liber, cel care astăzi zice „să vă ia dracu”, aș spune că nu avea de partea ei nici o instituție de forță, ci numai și numai profund contemplativul electoral „dă stânga”. Căci simpatizantul de stânga, cel mai democrat dintre democrați, a crezut mereu că după ce aplicat blând ștampila pe buletinul de vot, rolul lui a luat sfârșit și poate să moțăie liniștit pentru încă patru ani.

Ceilalți însă, care au mers la schi sau au dormit pe când simpatizantul de stânga se-nghesuia la vot, au ieșit în stradă vreo câteva sute de mii în ianuarie-februarie 2017 și i-au tuflit CIUMEI niște revoluții în mufă și-n schimbul de noapte, ceva nemaipomenit! Habar n-aveau pentru ce fac revoluție, că doar nimeni nu s-a strofocat să citească blestemata Ordonanță 13, dar erau mulți și vocali. Noi în schimb, simpatizanții de stânga, am stat frumușel acasă, am citit Ordonanța din scoarță-n scoarță și am combătut briant pe FACEBOOK de „dracii i-a luat” pe ignoranții din stradă!!! Ne-am râs de prostovanii care cred că protestele au fost „spontane” și ne-am întrebat ironic, cum se poate ca din 100 000 de cetățeni, în marș, televiziunile străine să-i bunghească taman pe Nicușor Dan, cu sugarul înfășurat în pelinci și pe Florin Bădiță, poetul „chiloțiadei din metrou”, ca să le ia interviuri…

Când ne-au arestat premierul, fost președinte al PESEDEULUI, în urma unui proces fără probe, pe bază doar de „deducții logice”, tot acasă am stat, că de! …„Năstase-Patru-case…” o fi ceva acolo, că altfel cum să-l bage la pușcărie pentru nimic? În schimb, am zâmbit subțire când ceilalți l-au ales pe „Klaus-Șase-case”, astea fiind chiar pe bune, nu la oha! ca la Năstase, și ne-am tăvălit de râs când dânsul explica fenomenul înduioșător al înmulțirii caselor fie prin banii de meditații, despre care nu-și amintea nici câți au fost, nici cum i-a primit, fie prin banii de la nuntă, eveniment fericit cu prilejul căruia s-au înghesuit numai nababi dornici „să marce” darul pentru profesorașul de fizică și să-i facă lui suma necesară pentru un apartament de patru camere, fie printr-un noroc excesiv la dânsul și un ghinion teribil la toți ceilalți profesori din România… Am băgat niște ironii delicioase pe FACEBOOK, unele cu referire directă la intelectul de meduză al Klausului… Rezultatul a fost că noi ne-am prăpădit de râs, în frunte cu deșteptul nostru care mânca pop-corn în fața televizorului, cu tălpile de baschetbalist sprijinite lejer pe măsuța de cafea, în timp ce ei au luat cu asalt secțiile de votare și și-au uns celenteratul președinte!

Când ne-au arestat și al doilea președinte al PESEDEULUI am considerat reprobabil că niște javre acefale au urlat de fericire, aruncând cu suluri de hârtie igienică în mașina care-l ducea la pușcărie, dar tot pe FACEBOOK ne-am indignat că e posibil să-l bagi la zdup pe unul pentru că două duduițe tupeiste n-au mers la serviciu dar au încasat salariu! Și că Dragnea e băgat în cantonament din pricină că ar fi avut „un ascendent moral” asupra șefei duduițelor, care șefă n-a luat nici o măsură, deși știa bine că cele două orhidee nu vin la birou!

Și-acum, când toate se ni întâmplă deja, fără nici o perdea, sub oblăduirea mamei Europa și sub pulpana PARTENERULUI STRATEGIC, fiind însă temeinic pregătite din vreme, sub deviza: „Voi, băieți liberali, când luați puterea, puteți să faceți orice, căci noi ne uităm în altă parte când dați 25 de OUG-uri pe noapte!”, nu înțeleg… de ce ne supăram? Am făcut noi ceva, în afară de comentarii intelectuale la maximum, pe FACEBOOK, pentru ca să nu ni se-ntâmple?

În 2012, o frază ușor imprudentă a ticălosului care ne era președinte pe atunci, pe numele lui complet, corect și conspirativ, Băsescu Traian Petrov și anume: „Cine credeți că o să plece? Ministrul Sănătății sau Raed Arafat? Ghici ghicitoarea mea!” a mișcat „uriașul adormit” în bârlog și l-a scos în stradă… și-au plecat toți – și Boc, și MRU, cu pomezile pe față, și PEDELEUL mamii lui, și Petrov. Acestuia din urmă i-au mai ținut cadavrul în geam mama Europa și LICURICIUL CEL MARE, mulțumit de prestația lui erotică orală, dar când 7 400 000 de cetățeni îți spun să te duci acasă că ești beat-și-rangă-și-mangă, e bine să nu mai zăbovești mult atârnat în geam, că mirosul se simte până la Bruxelles.

Să ne amintim că nu au fost sute de mii. Nu, au fost atunci, în nopțile cele mai bogate, poate zeci de mii… dar, atâția câți au fost, au clătinat măseaua cea stricată din învelișul său purulent și au tras-o afară, de nu s-a văzut! N-au avut pancarte prefabricate, luate de la centrul de distribuție, nici mânuțe galbene făcute pe comandă, nici nu le-a împărțit nimeni ceaiuri fierbinți , fructe și sucuri naturale. Nu le-au dat sandviciuri calde. Nu a făcut nimeni din masa lor de anonimi steagul UE și nu le-a spus nimeni când să aprindă lanternuțele. Ei au fost pe cont propriu.

Dar au reușit.

                                                                                                       Luminița ARHIRE

4 Comments

 1. Themega

  Excelent!

 2. Lucidu

  Ai si n-ai dreptate. Votanții PSD au ajuns la o anumita maturitate atât politică dar si varstnica.
  Votand, ei așteaptă rezultate si cojones, nu mai au timp sa iasă in stradă, nu asta-i rostul democrației, votul trebuie sa fie sfânt mai ales pt. cei votați, sa nu-si bată joc de el, zic.
  PSD-ul e doar o gașcă de infiltrați, ca si toate celelalte partide, cu 46 procente plus ALDE , UDMR, minorități, trebuia sa-l suspende pe Sas când a refuzat-o pe Sevil drept premier.
  Doar ca nu, taranusul de Dragnea s-a crezut el jmecher de jmecher, ca si Năstase, că aranjează el ploile (vax), si aşa le-a aranjat c-a impus 2 securisti notorii drept premieri.
  Asta denotă nu doar prostie crasă si taranism d-ăla cu noroi între degete, dar si dispreț față de votul primit!
  Deci, prostule, te-am votat si tu te-ai pisat cu mare boltă pe el, pe vot, mai vrei să ies in stradă cand te ia potera de prost ce ești, combinagiu nevoie mare, de mi-ai adus pe cap doi , repet, mega-securisti, si o agramata notorie, vai muma iei de cretina, ca premieri, neavând oo sa-l suspenzi pe neamț atunci când ere cazul, si favorizandu-i astfel un al doilea mandat in care sa ne nenoroceasca de tot??
  Măi, Luminito, n-aş prea crede!

  • Cetățean responsabil

   Lucidu tu ești conștient? Comparând atitudinea ta față de atitudinea doamnei Arhire, tu pari a te afla în tabăra adversarilor PSD, un spălat pe creier cu drept de opinie.

 3. gigimutu

  base, cea mai mare jigodie si un cacanar betiv drogat fustangiu, de cate ori i-ai tras-o lu curva de udrea? mortii mamii voastre de javre ordinare, ati distrus Romania,

  acum vine gunoiul de santa klaus johanes sa termine ce n-ai putut face tu betivule si chiorete base!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.