Observator

Rezbel electoral stîrnit de comandantul Klaus

  Cum veneam eu pe autostrada Pitești-București și lumina stinsă a verii se prelingea prin ierburi și porumbiști, iaca văd […]

 

Cum veneam eu pe autostrada Pitești-București și lumina stinsă a verii se prelingea prin ierburi și porumbiști, iaca văd în depărtare un bolovan mare și negru din care rînjea chipul rotund al lui Klaus Iohannis. Strîng volanul și țin direcția spre dînsul, așteptînd un zmeu sau un dinozaur din filmele lui Spielberg. Numai că stîlpul înalt, ca o scobitoare înfiptă într-o chiftea, nu era un animal din Jurassic Park, ci capul rotund al lui Klaus Iohannis, mare cît bolovanul lui Sisif, dar prelucrat frumos în photoshop și cu sloganul de doi metri lîngă obrazul său întins și luminos, ca de nou-născut. Scria ce vrea căci fără sloganul cu pricina nimeni nu pricepe ce vrea omul acesta. Nu se auzeau nici aplauze, nici urlete, nici scrîșnelile sale devenite proverbiale, nu i se vedea nici măcar începutul de cocoașă. Bărbia mîndră împungea aerul ca o apărătoare de coif teuton, iar haina costumului cădea frumos peste haina pierdută în întunericul tabloului uriaș. De pe cîmp trăgea un vînt bombănit, de parcă se transmitea un discurs trist al pădurii amenințată de chelirea de toamnă.

În clipa aceea am înțeles de ce președintele Iohannis își tot amîna discursul legat de retragerea ALDE și de criza guvernamentală. Aștepta să-i apară tablourile de brad săsesc pe marginea șoselelor, pe bulevarde și prin ziarele slugarnice. În acest peisaj provizoriu (probabil că unii lucrau și la busturile și la portretele președintelui, cele bune de ridicat la intrările în instituții și de atîrnat deasupra tablelor din sălile de clasă) orașul începea să urle Io-ha- nnis-Io-ha-nnis! Iar cînd adulația de peste cîmp i-a izbit timpanele, cînd i-a sosit vestea că este atîrnat peste tot, a ieșit să ne citească noua și marea sa înjurătură la PSD:

Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să-i trateze pe  români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetățeanului și de guvernarea acestei țări pentru oameni”.

Omul care ne-a mîncat asfaltul pe rutele de Sibiu, excursionistul politic al țării și groparul politicii noastre externe, mîndru de opera sa redusă la „moarte PSD”, a ieșit la camerele de luat vederi spre a ne anunța începutul campaniei sale electorale.

„Într-o Românie normală, un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a Guvernului. Când 6,4 milioane de români îți spun direct că duci țara pe un drum greșit, nu îți mai rămâne nimic altceva de făcut decât să pleci acasă. Această guvernare toxică este încă ținută în viață de configurația parlamentară votată în decembrie 2016. România parcurge o criză guvernamentală, dar eu nu voi gira, prin deciziile mele, susținerea acestui guvern. PSD și ALDE, deopotrivă, sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări…
În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern și-a schimbat componența politică, ci pentru că propunerile pe care le-am primit sunt pur și simplu inacceptabile. Așadar, resping în integralitate remanierea propusă de premier.Resping propunerea pentru ministrul Justiției. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD și ALDE de a destructura justiția, de a opri lupta anticorupție și de a baroniza total România. PSD și ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituțiilor și nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor și în care cred și eu”.

Argumentația președintelui de a respinge propunerea pentru ministrul Justiției este egală cu aiureala lui Gheorghe Funar. Cu așa logică și cu așa strîns din măsele măcar un partid ar putea începe campania de alungare de la Cotroceni a unui arogant tocător de vorbe! Cu așa minte și logică și cu atît de rudimentară înțelegere a realității nu ne mai rămîne decît ruperea de oase, spartul de scăfîrlii și fugărirea de demnitari. Iată ce a mai scornit bietul primar rătăcit la Cotroceni: „Votul din 26 mai îmi dă legitimitatea de a mă opune explicit propunerilor pe care PSD le face, așa cum am făcut-o în repetate rânduri”.

Președintele nostru, așa tăcut și comod cum este, nu se poate purta ca un impostor. Votul din 26 mai îi dă doar dreptul să-i felicite pe cei care au cîștigat un mandat de parlamentar european. Nici măcar validarea cîștigătorilor nu intră în atribuțiile sale. Nimic altceva! E ca și cum USR ar susține că votul din 26 mai le-ar da și lor dreptul să-l alunge pe Klaus Iohannis (căci de guvernare nu este interesat) și că propune să declanșeze numirea unui președinte provizoriu, fie el unul și mai înalt și mai sărac în idei.
Din păcate, cît este el de sas și de încrîncenat, Klaus Iohannis fabulează grosolan. N-are nici un pui de idee pe care s-o propună românilor pentru următorii cinci ani și zice că: „Mă voi opune în continuare încercărilor PSD de a deraia România de pe direcția corectă. De-a lungul mandatului meu, am protejat democrația în momente cruciale, am menținut România pe drumul său european, am blocat multe dintre asalturile asupra justiției, am mobilizat 6,4 milioane de români pentru a salva lupta anticorupție, m-am implicat pentru a garanta dreptul românilor din diaspora de a vota în condiții normale și decente” (gîndit de Klaus Iohannis, scris de echipă și citit de președinte)

Dragă domnule primar ajuns președinte! Sau mai corect spus, dragă domnule președinte cu gîndire de biet primar! Încă nu s-a găsit nimeni care să-ți spună că toate aceste merite, dacă le consideri contribuții personale, sunt furturi din opera poporului român?

Nu mai vinde pielea ursului din pădure pentru alegerile din noiembrie și nici pentru cele de anul viitor pentru că nu este cinstit. Nu de alta, dar nici Dumnezeu nu știe cum se vor încheia și pe unde te vor duce pașii!

Cît privește toată această înjurătură de neam și țară, poți fii fericit și zice „Pohta ce-am pohtit!”.
Primul-ministru a anunțat că se va prezenta în Parlament. Și abia atunci să vezi ce cîrnați pe varză ai pus pe masa în toată România!

                                                                                                                  Cornel NISTORESCU

Sursa: Cotidianul

 

4 Comments

 1. Cum Dumnezeu ne potcovim cu astfel de rebuturi umane in fruntea Romaniei? Mi-e greata ca un asemenea dobitoc (sunt convins ca si crede ceea ce afirma!) are pretentia ca reprezinta poporul roman dupa ce si-a batut joc de noi timp de cinci ani! Oare nu vedem unde am ajuns, in ce fundatura? Un asemenea avorton are un tupeu fantastic sa mai candideze inca odata la cea mai ainalta functie in statul roman. Ce sa mai vorbesc de gasca de stransura care il sustine! Doamne, in ce hal a ajuns tara noastra! Doamne apara-ne de caricaturi!

 2. alex

  De candidat o sa candideze dar de ajuns presedinte nu o sa ajunga! Nu o sa-l lasam!

 3. maria

  Cu ce bani plateste panourile publicitare? Nu verifica nimeni?

  • gigimutu

   Cu banii

   de pe meditatii, bineinteles, ca din aia si-a facut si ditamai casoaiele, sase, sau cate or mai fi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *