Investigatii

Român din SUA, escrocat în România

    Domnul Nicolae Protopopescu trăiește din anul 1980 în Statele Unite ale Americii, fiind cetățean român cu domiciliul permanent […]

 

 

Domnul Nicolae Protopopescu trăiește din anul 1980 în Statele Unite ale Americii, fiind cetățean român cu domiciliul permanent în străinătate. Sibian de origine, acesta a crescut în casa situată pe strada Tribunei, nr. 5, imobilul fiind achiziționat de bunicul său, David Aurel, în anul 1930 și naționalizat ulterior de către comuniști în anul 1950. În imobilul respectiv se poate intra și de pe strada paralelă, I. Lupaș, având și acolo numărul 6. După naționalizare foștii proprietari au continuat să locuiască acolo, dar doar în două camere și plătind chirie statului. Astfel Nicolae Protopopescu a copilărit acolo, locul său de joacă fiind parcul Astra, binecunoscut sibienilor.

După schimbare de regim din anul 1989, Nicolae Protopopescu s-a judecat mai bine de opt ani pînă a reușit, împreună cu fratele său, să intre în posesia casei care le aparținea de drept. În anul 2005 fratele a ieșit din indiviziune și a vândut partea sa de casă. În anul următor, 2006, Nicolae Protopopescu se decide să construiască un hotel pe amplasamentul acelei părți din imobil care-i revenise. Pentru punerea în practică a acestui plan era însă nevoie de proiect arhitectural, avize din parte autorităților, dar, în primul rând, de bani pentru construire. De asemenea, era nevoie de cineva care să se implice direct, la fața locului. Astfel intră în scenă domnul Andrei Hălmăgeanu, domiciliat în Germania, prieten din copilărie al fraților Protopopescu. Andrei Hălmăgeanu a păstrat legătura cu orașul natal și avea chiar o firmă „BO-SI” SRL, înființată în 2001 care activa în șontâc-șontâc Sibiu, în timp ce în Germania sibianul trăia din ajutorul de șomaj. Firma respectivă a fost dizolvată prin lichidare (http://legeaz.net/spete-drept-comercial-tribunalul-sibiu-2013/procedura-insolventei-srl-sentinta-16-04-2013-nu2) și radiată din Registrul Comerțului în 4 iulie 2013, după ce anterior, în octombrie 2009, fusese vândută de Hălmăgeanu către doi bucureșteni: Măroiu Ioan  și Ciobanu Dumitru-Romeo, „specialiști” în jonglerii cu firme muribunde, pentru suma de 1.000 de lei, deși „BO-SI” SRL avea datorii de peste 500.000 de lei. Prin intrarea premeditată a societății respective în insolvență și declararea falimentului, Hălmăgenau Andrei și cei doi bucureșteni scapă astfel de datoriile acumlate!

BO-SI_1BO-SI_2

Revenind la imobilul moștenit în Sibiu, cei doi, Nicolae Protopopescu și Andrei Hălmăgeanu, decid să se asocieze și să demoleze pentru a clădi o nouă construcție pe patru niveluri (subsol, parter, etaj și mansardă) ca să nu depășească înălțimea clădirilor din zonă, fiind vorba de o poziție ultracentrală în municipiul Sibiu. La un calcul de avaluare s-a ajuns la aproximarea sumei de 400.000 de euro, cam atât ar fi costat construcția hotelului. Hălmăgeanu s-a oferit să participe cu jumătate din sumă și să se implice concret în toate etapele construirii, dar cu condiția să devină coproprietar și partener în viitoarea afacere. Astfel, în același an, 2006, Protopopescu donează jumătate din partea sa de imobil numitului Hălmăgeanu Andrei cu titlu gratuit. A fost o mare greșeală, așa cum se va vedea mai târziu!

În anul 2007 se obține autorizația de construire și urma ca cei doi parteneri să demareze investiția prin forțe financiare proprii. Andrei Hălmăgeanu avea o situație financiară precară și a încercat să găsească o bancă dispusă să finanțeze construcția, obținând și o procură de reprezentare din partea partenerului, însă fără succes, conform propriilor declarații. Nici Protopopescu nu putea să finanțeze de unul singur lucrările, așa că a acceptat sugestia lui Hălmăgeanu de a vinde imobilul. Anul 2008 a trecut fără a aduce o rezolvare concretă, abia în anul următor Hălmăgeanu a anunțat că ar fi găsit niște cumpărători dispuși să cumpere cu suma de 290.000 de euro.

În data de 30.09.2009 se vinde imobilul firmei „Gevin” SRL din Jilava cu suma de 290.000 de euro.

gevin_1gevin_2

Firma respectivă a fot înființată în octombrie 2008 și avea doi acționari: Raimondo Gelsomino (cetățean italian) și Burtan Mărioara. Între cei doi există o legătură și prin firma Gefa-Impex SRL din Tălmaciu, unde Burtan Mărioara a fost încadrată ca adminstrator până în anul 2008, iar italianul Raimondo Gelsomino a devenit asociat în data de 26 ianuarie 2009 când a adus o infuzie de capital de 70.000 euro.

contract_1_okcontract_2_ok

 

Andrei Hălmăgeanu a achitat, ulterior încheierii tranzacției cu S.C. „Gevin” SRL, suma de 145.000 de euro domnului Nicolae Protopopescu și uite așa s-a făcut și șmecherul din Germania cu aceeași sumă, câștigată pe averea altuia și cu minimum de „efort”. Acestea sunt aparențele, deoarece Nicolae Protopopescu susține că afacerea imobiliară are o anvergură mult mai mare, iar el a fost înșelat cu mult mai mult și aduce o serie de argumente în sprijinul afirmațiilor sale. Dânsul acuză că ar fi existat o cârdășie între notarul Simion Bexa, cel care a întocmit actele de vânzare-cumpărare, vânzătorul Andrei Hălmăgeanu și cumpărătoarea Burtan Mărioara, ca reprezentantă a firmei „Gevin”. Amestecul notarul Bexa se prelungește în soarta imobilului tranzacționat în septembrie 2009, fiindcă tot el pune ipotecă pe respectiva casă, în data de 14.10.2011. Este vorba de suma de 34.834 de lei în favoare Băncii SANPAOLO.

CFCF_1

Inițial, Protopopescu nu a dorit să vândă, ci să renoveze și apoi să demareze o afacere. Dacă ar fi dorit vânzarea din start, nu avea nici o logică să-i doneze jumătate din imobil, pe nimic, numitului Andrei Hălmăgeanu, doar ca să împartă banii cu acesta aiurea! În situația aceasta, de vânzător „volens nolens”, l-a adus chiar combinatorul Hălmăgeanu prin mașinațiunile întreprinse. Până aici lucrurile sunt clare și nu au cum să fie altfel interpretate!

Legislația din SUA l-a obligat pe păgubitul Protopopescu să întreprindă propriile investigații ca să dea de firul tranzacțiilor bancare. Pentru banii transferati din afara Statelor Unite legile sunt stricte și clare. În primul rând, FBI vrea sa fie sigur că banii nu sunt folosiți pentru a finanța acte teroriste. În al doilea rând, IRS (serviciul american de taxare ) vrea să fie sigur că fiecare cetățean declară corect veniturile și taxele plătite. Se poate face închisoare pentru sumele nedeclarate, mai mari de 500 de dolari! Cazul Al Capone este clasic.Cel mai mare gangster care a existat în SUA a fost trimis la închisoare de IRS fiindcă nu a putut justifica veniturile! IRS are puteri depline. Poate, are dreptul și obligația, să verifice situația financiară a tuturor persoanelor stabilite legal pe teritorul Statelor Unite, indiferent de funcție și poziție socială. Adică toți sunt verificați, începând cu președintele și terminând cu ultimul șomer. Anual se fac verificări aleatorii și fiecare american trebuie să prezinte dovezi pentru tot ce a scris în declarația anuală.

Marile semne de întrebare, în cazul de față, sunt date de către tranzacția dubioasă de vânzare-cumpărare care seamănă mai mult cu o spălare de bani, deoarece  imobilul a fost abandonat și se părăginește pe zi ce trece, numai a investiție rentabilă nu seamănă.

 

casa_protopopescucasa_Protopopescu_2

 

În timpul scurs de la vânzarea din 30.09.2009, Hălmăgeanu a prosperat în Germania, în timp ce firma cumpărătoare, „Gevin” SRL este executată silit pentru credite bancare:http://portal.just.ro/257/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=25700000000036880&id_inst=257

Iată punctul de vedere al domnului Nicolae Protopopescu despre vânzare imobilului:

„Se hotărăște vânzarea către firma «Gevin» și la data de 3 septembrie 2009 părțile: Hălmăgeanu, notarul, un avocat, administratoarea firmei «Gevin» și italianul se întâlnesc la sediul biroului notarial și se redactează contractul de vînzare-cumpărare. După aceea,părțile se deplasează la sediul băncii Italo-Romena pentru plata banilor și semnarea contractului de vînzare-cumpărare.  Mai sunt convocate, în mod special, încă patru persoane dintre care, două vor sta înăuntru și alte două afară, să fie siguri că nimeni nu fuge.

banca_italo-romenabanca_italo_romena_1

La data de 30 septembrie 2009, până la intrarea în bancă a celor enumerați mai sus, în contul firmei cumpărătoare, «Gevin» SRL,  nu se afla nici un ban, dar cineva, din cei prezenți, alimentează contul lui Gevin» cu o sumă mare de bani, exact prețul de cumpărare.  La rîndul ei, «Gevin»  transferă banii în contul deschis în mod special de Hălmăgeanu și acesta transferă acești banii în alt cont, tot al său, din Germania. Deci: banii pleacă dintr-un cont existent, poposesc pentru scurtă vreme în contul firmei «Gevin», după care sunt transferați IMEDIAT în contul special și temporar creat de Hălmăgeanu, fiind în final transferați, din nou, în Germania,totul în nici 30 de minute. Atenție: Cele patru persoane convocate în mod special au avut rolul de a intimida și a nu lăsa administratoarea de la Gevin să fugă înainte de a transfera banii în acontul lui Hălmăgeanu! Bineînțeles, că la cei de mai sus se adaugă și managerul băncii, deoarece fără «bunăvoința» și complicitatea lui nu putea fi realizată schema. Ulterior, încercînd să obțin informații am fost refuzat pe motivul că legea nu permite să se dea informații decât clienților. Dar, într-o convorbire telefonică cu managerul, acesta recunoaște că eu nu mai eram de mult propietarul imobilului și că imobilul aparținea lui Hălmăgeanu. Devine astfel clar că actul de vînzare-cumpărare este fals.

M-am adresat autorităților locale din România, dar nimeni nu vrea să verifice faptele. Procurorii nu au vrut să ia în considerare nici una din probele trimise de mine și mai ales nu au vrut să verifice ce sa întîmplat la banca «Italo-Romena». Sunt victimă unui furt și înșelătorii, dar și victimă sistemului judiciar din România. Asta pentru că persoanele implicate în acest fapt penal sunt persoane cu funcții oficiale, cu multe relații și cunoștințe pe plan local. Acesta este motivul pentru care, de trei ani, justiția la toate nivelurile (parchete,instanțe judecătorești ) protejază vizibil persoanele implicate, neluând în seamă nici una din dovezile prezentate de mine. Dar, nu numai atâta, procurorii de la Alba Iulia și Sibiu au mințit cu nerușinare în «constatările» lor, în dorință de a-l scoate basma curată pe notar.

Nu au verificat nici situația financiară a lui Hălmăgeanu.  Așa cum reiese din Registrul comerțului, la începutul anului 2009, Hălmăgenu suspendă pe trei ani activitatea firmei sale, «BO-SI» SRL. Firma nu mai avea nici un venit de vreo doi ani, dar acumulase datorii de peste 500.000 lei. În acest timp, în Germania, trăia din salariul soției și din ajutorul de șomaj. La numai două luni dupa «vânzarea» de la banca «Italo-Romena», din data de 30.09.2009, cesionează firma «BO-SI» pentru 1000 de lei la doi indivizi care imediat bagă firmă în insolvență și după un an declară falimentul. Așa scăpa acești indivizi și Hălmăgeanu de o datorie de 500.000lei! Am menționat acest lucru pentru că acești indivizi  sunt doi, din cei zece, participanți la tranzacția de la banca «Italo-Romena»,  din 30.09.2009, prezenți doar ca să intimideze și eventual să forțeze transferul de bani din contul Gevin»  în contul deschis de Hălmăgeanu.

În Germania situația lui Hălmăgeanu se schimbă brusc după data de 30 septembrie 2009. Achită complet apartamentul la care datora mai mult de 100.000 de euro, cumpără, la Schonaich, jumătate dintr-o pensiune de la niște bătrâni,  pe urmă și restul. Mai cumpără încă două pensiuni în alte localități apropiate. Face voiajuri costisitoare și cumpără autoturisme scumpe. Cea mai sumară socoteală arată că este vorba de mai mult de jumate de milion de euro! Toate acestea cu bani obținuți fraudulos în România și «spălați» la fel de fraudulos în Germania.”

halmageanu_pensiunihalmageanu_pensiuni_1

Am citit cu atenție întregul material trimis de domnul Protopopescu din SUA prin intermediul poștei electronice. Copii după documente, plângeri penale, soluționări ale procurorilor, linkuri spre articole informative sau site-uri ale unor instituții românești și multe altele. Dintre persoanele implicate în cercetare, două nume mi-au sărit în ochi: Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și Carmen Maria Capră, procuror la același Parchet de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia până la data de 15 ianuarie 2016.

Augustin Lazăr a fost avizat pozitiv de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția deprocuror general al României și vineri, 22 aprilie a.c., propunerea acestuia pentru funcția respectivă a fost trimisă președintelui Klaus Iohannis de către ministrul Justiției, Raluca Prună. Mai mult ca sigur, președintele o să semneze decretul de numire în funcție, deoarece la Parchetul de pe lângă Curte de Apel Alba Iulia s-au clasat toate dosarele penale ale primarului Klaus Werner Iohannis care au ajuns acolo! Ce nu s-a clasat și nu a primit NUP (neînceperea urmăririi penale) sau SUP (scoaterea de sub urmărire penală), a fost pasat în altă parte, la alt parchet! Așa că pe lângă Kovesi, șefa DNA-ului, care a avut și ea pe mână dosare penale ale lui Iohannis, iată că președintele își mai plasează un ocrotitor la vîrful ierarhiei procurorilor!

Carmen Maria Capră a fost prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în perioada 15.05.2011- 15.11.2011, acest parchet rămânând fără șef după arestarea în octombrie 2010 a prim-procurorului Florin Apostu pentru acte de corupție, acesta fiind  înregistrat în propriul birou. Sub conducerea doamnei Capră a fost închis definitiv dosarul de urmărire penală împotriva lui Klaus Iohannis pentru declararea Forumului Democrat al Germanilor din România, al cărui președinte era, ca succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German (Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German). Doamna Capră a fost și parșivă. În timp ce discuta cu mine, în calitate de semnatar al plângerii penale și-mi dădea dreptate ca să dea bine în microfoanele rămase după arestarea lui Apostu, o punea pe subalterna sa, prim-procuror adjunct Turcu Paraschiva, să semneze NUP la plângerea mea împotriva soluției unui anume procuror Blînda Tudor, din subordinea celor două, după o așa-zisă cercetare a acestuia de toată jena care a mai și durat 11 luni pe deasupra!

Doamna Capră Carmen Maria, deși a activat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, la Sibiu fiind detașată pentru o perioadă scurtă, dar suficientă pentru a-i face o favoare lui Klaus Iohannis, este vecină cu acesta, fiind proprietara unui imobil la câteva case de reședința acestuia din strada Bâlea, aia păzită de SPP la permanență. Soțul domnei procuror, Capră Dumitru Cosmin,  a fost timp de opt ani (2003-2011) director executiv la compania S.C Holzindustrie Schweighofer SRL  din Sebeș, austriecii ăia care bărbieresc pădurile României și sunt prieteni cu finul lui Herr Iohannis,  Andreas Huber, „întâmplător” consul al Austriei la Sibiu. Acum domnul Capră lucrează pentru alți austrieci: Oxford Energy GmbH din Viena, culmea „coincidenței” tot din anul 2011, când doamna Capră era detașată ca șefă la Parchetul Sibiu! Aici, la Viena, domnul Capră se ocupă cu tranzacțiile de energie electrică pentru EXAA Wien (Energy Exchange Austria), corespondenta lui OPCOM București (administrator al pieţei de energie electrică și gaze naturale din România).  Domnul Cosmin Dumitru Capră  gestionează proiecte energetice pentru Europa de Est, cu un accent special pe România. Deoarece acesta nu avea posibilitatea unei coloane oficiale ca să facă naveta săptămânal pe ruta Viena-Sebeș (unde locuia soția), așa cum face Iohannis pe ruta București-Sibiu, a preferat să-și aducă soția aproape, lângă el, la Viena. Așa se face că procurorul Capră Maria Carmen, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a solicitat pensionarea începând cu data de 15 ianuarie 2016, la doar  47 de ani, fiind născută în data de 23.08.1968. Consiliul Superior al Magistraturii, prin Hotărârea nr. 1338 din 17 decembrie 2015 (http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/21_12_2015__77889_ro.pdf) a aprobat solicitarea și a înmânat respectiva hotărâre președintelui Klaus Iohannis, vecinul de la Sibiu al procuroarei, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcție. Acesta a semnat decretul pentru pensionare, așa cum a spus un german mai cunoscut, Schiller: „Maurul şi-a făcut datoria, Maurul poate să plece”. Nostim este că decretul a fost semnat în 31 decembrie 2015, în ajunul Revelionului! (http://www.agerpres.ro/comunicate/2015/12/31/comunicat-de-presa-administratia-prezidentiala-14-59-31) Vedeți ce președinte harnic are România? El lucrează și în ultima zi a anului, atunci când toți bugetarii sunt liberi. Naiba știe cum a semnat în data de 31 decembrie 2015, probabil de pe laptop, fiindcă el se afla la jumătatea  concediului  din Florida, SUA!

Această digresiune, aparentă abatere de la subiect, a fost necesară pentru ca să se înțeleagă dragostea procurorilor față de germani. Deci, cum putea să creadă domnul Nicolae Protopopescu că domnul Andrei Hălmăgeanu, cetățean german, o să fie trimis așa lesne în judecată ca suspect de înșelăciune și fraude financiar-fiscale?

În 27.06 2013, Nicolae Protopopescu a depus o plângere la DNA București, printre cei vizați fiind și procurorii Augustin Lazăr și Carmen Maria Capră, dar nu a primit răspuns nici în ziua de azi.

plangere_DNA

La data de 15 aprilie 2016, după aproape doi ani de tăcere a Direcției Naționale Anticorupție, Protopopescu trimite o nouă adresă către aceștia, din care spicuim:

„Catre Laura Codruta KOVESI, 15 aprilie 2016

Procuror Sef Directie-DNA Bucuresti

Ma numesc Protopopescu Nicolae Radu Mircea, cetatean roman cu CNP…,actualmente domiciliat in USA, la adresa … Am trimis prin posta,o plingere la 27/06/2013 cu nr.RA929380551 US. Plingerea a fost facuta exact conform articolului,222 din Codul de Procedura (tocmai sa nu am probleme ).Nu am primit nici un raspuns. Sau mai bine spus s-a raspuns cu «tacere». (…) Pentru ca este vorba de o frauda de mari proportii, (adica peste 500.000EU) si pentru ca la aceasta «schema» (ascunsa de un contract de vinzare-cumparare imobiliara) au participat un numar mare de persoane,printre care,notar ,avocat,directori de la doua banci si pentru ca DNA nu raspundea, am trimis aceiasi plingere la DIICOT,Alba Iulia. La Alba Iulia,cea mai «inspirata» si rapida rezolvare a facut-o procurorul-sef Muresan, care si-a declinat orice raspundere si a trimis dosarul la Parchetul de la Curtea de Apel Alba Iulia. Aici a inceput masacrarea dosarului. Nu cred ca mai exista in arhivele judiciare atitea minciuni SCRISE,SEMNATE SI STAMPILATE ca in Ordonanta procuroarei Capra. Se vede foarte clar ca scopul principal, a fost sa-l scape pe notar (Bexa). Nu a facut nici o verificare a celor spuse de mine,iar aceasta «Ordonanta» nu este decit un interviu luat lui Bexa in care consemneaza toate minciunile spuse de Bexa.

Am contestat aceasta dovada de nesimtire la Procurorul Sef Lazar (care vrea sa fie procurorul sef al Romaniei).  Asta da dovada de aceiasi moralitate si lipsa de pregatire profesionala (nu verifica nimic din ce eu am contestat) consfinteste spusele Caprei, mai adauga si el niste minciuni,semneaza si stampileaza.Bine inteles am contestat si de data asta si dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia sectia Penala,Completul C5.  Aicea, asa cum se spune, am cazut din lac in put. Cu toate ca mascarada a durat mai multe luni,si ca de nenumarate ori am cerut informatii (ce dovezi mai sunt in dosar?-ce este acest C5 ? -cine este «excelenta sa» judecatorul? Ce verificari a probelor a facut Completul de Judecata ? ) NU AM PRIMIT NICIUN RASPUNS. Nu am avut voie sa stiu nimic! Nu am avut voie sa fiu reprezentat de un avocat. Culmea a fost cind cineva de la Curtea de Apel Alba Iulia,ma intreaba de adresa mea din Germania. Si atunci, pentru ca nu cred ca in un tribunal din Romania sa fie cineva atit de retardat, nesimtiti,corupti,ticalosi etc. ,  am clasificat asta drept bataie de joc ( luare la «misto»). Atunci am fost sigur ca nu va iesi nimic bun. Si asa a fost!

Dupa ce Completul C5 a rumegat idelung, m-a anuntat ca Plingerea mea a fost respinsa. Dar totul nu se opreste aicea. Cind am vrut sa vad motivarea sentintei (adica, ce i-a fatat mintea judecatorului) am aflat ca nu am voie, decit daca platesc personal cinci 5 lei. ATUNCI AM IMPUTERNICIT UN AVOCAT SA FACA ACEST LUCRU. A FOST ACOLO,  DAR I SA SPUS CA NU ARE DREPTUL SA IA NICI O COPIE. A FOLOSIT TELEFONUL SA FACA COPII DUPA MOTIVAREA SENTINTEI ! Atunci am aflat ca nici instanta nu a verificat nimic. Nu face decit sa insire ce am spus eu,ce a spus Capra si Lazar.

C.A._1CA_2

Tot din fotografiile facute cu telefonul am aflat ca persoana care si-a stors «mintile» sa judece cauza se numeste Mocanu. La Alba Iulia au reusit sa-i salveze pielea lui Bexa (au disjuns dosarul), iar pe Halmageanu l-a trimis la Parchetul de pe linga Judecatoria Sibiu.

CA_6CA_7

Acolo a zacut un an de zile, pina cind un avocat, angajat de mine, a intrebat la Sibiu de dosar.  Asta a fost in decembrie 2014. Atunci iute s-au pus in miscare, un Inspector de Politie (Stanciulescu Cristian Sorin ) un procuror,  Ianculescu Teodor si alta procuroare (Gligor Anca) care semneaza in locul procurorului-sef, Stratulat Simona. Tot in acea perioada, Halmageanu, mi-a transmis ca pot sa fac ce vreau, ca el a cheltuit multi bani la Sibiu si Alba Iulia ca sa aranjeze procesele. Stiu ca declaratia lui Halmageanu nu este suficienta sa acuzi pe cineva de luare de mita, asa ca ramin prostia si lipsa de pregatire profesionala, care pentru mine este acelasi lucru.

Ca sa nu existe nici un dubiu, anexez alaturat Ordonanta procuroarei Capra (DOC 3A-3B), Contestatia impotriva Ordonantei-(DOC 4A-4B-4C), cu anexele 1-2-3 (DOC 20-21 si Gevin 1234). Ordonanta Procurorului A.Lazar (DOC 5A-5B ) si pagina 4 si 5 a Sentintei Penale 178/2013 a Curtii de Apel Alba Iulia.

Vreau sa se observe ca procuroarea Capra sustine ca «banii platiti de Gevin- provin din un imprumut de la Banca Italo-Romena». Onorabilul Procuror Lazar,este de acord, semneaza si parafeaza.  La fel face si judecatorul Mocanu.

Alt lucru (printre multe altele) este mentiunea exasperanta a Legii nr.36/1995 art.58 si art.60, a carei respectare este dovada de netagaduit a cinstei notarului Bexa (art. 58 se refera la sistemul de organizare a Consiliului Uniunii Notarilor si a Biroului Executiv, iar art.60 la functionarea Casei de Asigurari ) Acelasi lucru apare si la procurorii sibieni. (…)  In concluzie: Dupa ce procurorul Capra, procurorul Lazar si judecatorul Mocanu vor sa ne convinga cum si-au tocit pingelele in cautarea adevarului,un politist din Sibiu vine cu alta gaselnita! Banii – adica 300.000EU au fost imprumutati de firma Gevin de la unul din cei doi asociati ai firmei. Este bineinteles o minciuna!(…)

Ce am scris acuma si dovezile sunt numai o parte din ce am strins in aproximativ 7 ani. Daca va intereseaza am sa mai trimit. Acuma inchei anexind o fotografie a imobilului din Sibiu si numai ceva din ce a facut Halmageanu din ajutor de somaj in Germania. Cerind scuze pentru limbaj, va doresc o zi placuta. Cu stima, Nicolae Protopopescu”

Eu înțeleg frustrările și răbufnirile domnului Nicolae Protopopescu, fiindcă doar cineva care a luptat cu sistemul putred al justiției române poate să priceapă! De aceea nu doresc magistrații, categorie la care în țara noastră intră și procurorii, pe lângă judecători, să răspundă pentru deciziile luate de ei.  Aceștia se bucură de IMUNITATE ABSOLUTĂ,  mascată sub conceptele de inamovibilitate și independență.

                                                                                        Marius Albin MARINESCU

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *