Lichele

„Români” care susțin mecanismul de cooperare și verificare (MCV) al tătucilor noii Uniuni Sovietice de la Bruxelles

  Motto: „Pădurea se făcea tot mai mică, dar copacii votau mereu pentru topor, căci coada lui era din lemn […]

 

Motto: „Pădurea se făcea tot mai mică, dar copacii votau mereu pentru topor, căci coada lui era din lemn şi ei credeau că-i unul de-al lor.”

                             Raportul MCV

În timp ce bulgarii au fost uniți și au cerut pe o singură voce ridicarea MCV, Iohannis, PNL , USR și alți români cu influență la Bruxelles au cerut cu insistență menținerea acestui mecanism pentru România și continuarea dublului standard aplicat țării nostre, în cadrul Uniunii Europene.

Nu trebuie să fim deloc surprinși că MCV laudă Bulgaria și critică România. Bulgaria are probleme uriașe în combaterea corupției. Zilnic se închid 188 de dosare de corupție. Doar în 2017 au fost închise definitiv 70.000 de dosare. Este practic o amnistiere neoficială care are loc în Bulgaria. Un singur politician, de rang doi, a fost condamnat pentru coruptie in Bulgaria.

Suntem noi mai corupți ca ei? Nici vorbă! Au bulgarii DNA? Nici vorbă! Cand s-a discutat la CE să se ceară și Bulgariei înființarea unui parchet anticorupție, Borisov le-a râs în nas:„Noi nu acem nevoie, că noi nu avem corupți. Românii l-au înființat pentru că ei au corupți! Dar dacă noi nu avem?” Bulgarii au fost uniți ca națiune și au cerut, indiferent de partid, ridicarea MCV în cazul țării lor.

În România am avut multe voci românești cu influență la Bruxelles care au cerut contrariul: menținerea MCV pentru România. Haideți să vedem și câteva declarații ale unor români pentru menținerea MCV!

Monica Macovei: „Asta este în continuare poziţia şi rugămintea mea către Comisia Europeană şi către politicienii din cele două ţări (România şi Bulgaria): să nu mai încerce să oprească MCV pentru că nu este în folosul ţărilor noastre şi al progresului din ţările noastre.

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL: „MCV trebuie menținut! Exact cum spune Comisia Europeană, politicienii continuă să fie un risc pentru statul de drept din România. De aceea, MCV trebuie sa rămână în vigoare.

Cristian Preda, fost europaralamentar PMP, acum membru USR-PLUS: „Raportul MCV trebuie menţinut până în momentul în care nimeni nu va mai vorbi despre MCV. Abia atunci înseamnă că şi-a îndeplinit misiunea. Când nu va mai fi pomenit, înseamnă că instituţiile funcţionează normal.

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PNL: „Un caz ca cel al lui Dan Șova din Parlament mă face să spun că trebuie menținut Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Cristi Danileț, judecător activist: „Cred că MCV trebuie menţinut până când în România vom realiza că trebuie ca noi înşine să deţinem controlul asupra fenomenului corupţiei şi să ne dorim în mod real eradicarea ei.

 Traian Băsescu: „Trebuie să rămânem cu MCV, dar trebuie să avem o discuţie cu Comisia, ce vrea de la noi, să nu ne mai trimită toate persoanele cu mai mult sau mai puţine angajamente pe la UE.”

Fabula „Toporul și pădurea” e mai actuală ca oricând. Nu poți folosi un topor dacă nu are o coada confecționata din trunchiul copacilor… Noi avem destule cozi de topor care să lovească în imaginea României!

                                                                                                   Lia Olguța VASILESCU

4 Comments

 1. alex

  Toti, o apa si un pamant, adica tradatori! Niste lichele de cea mai joasa speta! Oh, avem paduri intregi de ” cozi de topor”! Oare cand scapam de ele?

 2. Malus Dacus

  Da, solutia poate fi formulata intr-un singur cuvant: ROEXIT.
  Adaug si-un citat din Tudor Vladimirescu:
  „Şarpele când îţi iese înainte, dă-i cu ciomagul şi-l omoară; căci mai de multe ori te primejduieşti de muşcătura lui.”

  • alex

   Sigur ca da; ROEXIT! Dar pentru acest lucru trebuie unire si cerut autoritatilor in mod imperios iesirea din UE! Personal, am ajuns la capatul rabdarii! Cat sa mai toleram bataia de joc a stapanilor peste Romania? Cat?

 3. gelu

  Cu occidentalii nu trebuie sa stai in pozitia ghiocelului niciodata. Daca te vad incovoiat de incovoiaza si mai tare. Daca PSD ar avea bilute tari ar propune extinderea protocoalelor dintre serviciile secrete si sistemul judiciar la nivelul intregii UE. Eu i-as bombarda cu aceasta propunere pe toti factorii de raspundere de la Bruxelles si toate guvernele tarilor membre. De asemenea as introduce controale obligatorii la granita pentru toate bunurile ce provin din Spatiul Senghen.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *