Cadran international

România are 20 de cetățeni cu pensii din Germania ca veterani Waffen-SS

     Retragerea pensiilor pentru combatanţii din Waffen-SS şi Wehrmacht? Parlamentul belgian a adoptat în martie o rezoluţie în care se cere […]

 

   Retragerea pensiilor pentru combatanţii din Waffen-SS şi Wehrmacht?

Parlamentul belgian a adoptat în martie o rezoluţie în care se cere Germaniei anularea pensiilor acordate persoanelor care s-au înrolat ca voluntari în Waffen-SS, respectiv în Wehrmacht.

În această rezoluţie se arată că acordarea de facilităţi financiare „pentru colaborarea cu un regim criminal” se află în contradicţie cu politica de reconsiderare critică a trecutului recent. Cîţiva parlamentari au calificat aceste facilităţi drept o „insultă”. În rezoluţia amintită se cere guvernului belgian să intervină pe lîngă cel german cu scopul de a-l sensibiliza în vederea stopării sumelor destinate cetăţenilor belgieni care au fost înrolaţi în Waffen-SS şi Wehrmacht.

Iniţial, batalioanele de asalt SS (prescurtarea de la Schutzstaffel) au fost organizate după principiile ideologiei rasiale a regimului hitlerist. După începerea războiului, s-au creat şi formaţiunile de luptă Waffen-SS, în care au fost încadraţi şi voluntari negermani, belgieni, norvegieni, danezi, ucraineni, respectivi etnici germani din afara Germaniei. Se apreciază că numărul etnicilor germani din România, de exemplu, care s-au înrolat voluntar în Waffen-SS era de circa 70.000. Cei din Waffen-SS au fost încadraţi atît în echipele de pază a lagărelor de concentrare, cît şi în batalioane trimise pe front.

Tribunalul internaţional de la Nürnberg a calificat SS-ul drept o organizaţie criminală.

Mulţi SS-işti fuseseră condamnaţi pentru crime de război, ca de exemplu farmacistul de la Auschwitz, Victor Capesius, originar din Sighişoara, sau ucraineanul John Demianiuk, gardian în lagărele din Sobibor şi Treblinka.

În urmă cu cîteva zile, a cerut şi Franţa informaţii privind numărul cetăţenilor francezi care primesc pensii în calitate de foşti voluntari în Waffen-SS.

Într-un răspuns al guvernului german la o interpelare a Partidului Stîngii se precizează că luna trecută, 1.934 de persoane care trăiesc, în afara Germaniei, au mai primit aceste pensii, contestate de Belgia şi de Franţa. În medie, suma alocată lunar este de 300 de euro. În Polonia, de exemplu, se bucură de aceste facilităţi 538 de oameni, în Slovenia 178, în Austria 97, în Croaţia 68, în România 20, în Franţa 52, în Ungaria 44, în Letonia 15, în Bosnia-Herţegovina 50 ş.a.m.d.

Oficialităţi germane au precizat (pentru radiodifuziunea publică) că persoanele care primesc aceste pensii au fost verificate. Din verificări a rezultat că nu au fost implicate în crime.

                                                                                                               William TOTOK

Sursa: Radio Europa Liberă

Citiți și:

Înrolarea etnicilor germani din România în unități SS (1939–1943)

Adevărul despre deportarea sașilor în URSS

FDGR-ul lui Iohannis este oficial succesorul unei organizații hitleriste

 Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) rescrie istoria umoristic, cică generalul Ion Antonescu i-a obligat să devină hitleriști!

Culmea tupeului: Succesorii unor hitleriști reclamă că sunt discriminați!

Gunoiul succesiunii FDGR-ului după naziști nu poate să fie ascuns la infinit sub preș!

Iohannis se teme de scandalul dosarului de moștenitor al naziștilor Grupului Etnic German! Acesta a fost topit pentru ștergerea urmelor…

Fapte foarte grave dezvăluite în premieră: Primarul Klaus Iohannis s-a opus în instanță revizuirii sentinței prin care FDGR a fost declarat succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German! (II)

Fapte foarte grave dezvăluite în premieră: Primarul Klaus Iohannis s-a opus în instanță revizuirii sentinței prin care FDGR a fost declarat succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German! (I)

Prin recunoașterea succesiunii Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) după organizația nazistă Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien) s-a încălcat dreptul internațional!

Noi documente explozive: Deși doar FDGS a fost declarat succesorul GEG-ului nazist, ANRP a retrocedat imobile la tot FDGR-ul iohannist!

Iohannis se teme de scandalul dosarului de moștenitor al naziștilor Grupului Etnic German! Acesta a fost topit pentru ștergerea urmelor…

Cine este Bernd Fabritius?

 

2 Comments

  1. Mitica Nicora

    ”Oficialităţi germane au precizat (pentru radiodifuziunea publică) că persoanele care primesc aceste pensii au fost verificate. Din verificări a rezultat că nu au fost implicate în crime.” Deci neamțul tot neamț, a făcut verificări. La noi beneficiază de pensii speciale faraonice, nu niște amărîți de veterani, ci oameni politici responsabili de genocid și trădare a intereselor naționale (de la Iliescu-Roman și pînă în zilele noastre, lista e kilometrică).

  2. un mizantrop

    De la Bismark, inventatorul spionajului modern, nemtii au inteles (si toata lumea odata cu ei) importanta coloanei a V-a, asa ca nu va imaginati ca da Germania niste bani (chiar daca sumele par modice…) degeaba…Niciodata n-au facut cadouri, nemtii platesc prost servicii importante si vand scump lucruri simple numai ca au creat legenda (dovedita o mascarada) a lucrului german, deci bine facut. las ca noua ne-a iesit pe nas aceasta legenda…Ganditi-va cum si-au crescut copiii, nepotii, cum si-au cultivat cunostintele acesti pensionari! Nu este vorba despre niste indivizi obedienti la un moment dat, care vor disparea pe cale naturala odata cu pensia germana, e vorba de nucleul unei caracatite ce slujeste interesul german oricare ar fi varful politicii ei, ca, sa nu uitam, Germania uber alles, chiar credeti ca Iohanis a fost ales? El a reprezentat o oportunitate, la un moment dat, cand, deja, interesele germane luasera un avant nemaintalnit si nemaisustinut in istorie…Iohanis a slujit interesele nemtesti inca de cand a fost impins sa devina primar (eu nici nu cred ca asta si-a dorit ceva in afara de mancare si somn, ca e prototipul puturosului cu ifose, mai degraba fata servitoarei l-a impins spre parvenire…) si a platit cu varf si inddesat, cu banii nostri toate pretentiile nerusinate ale descendentilor hitleristi…Chiar nu ma intereseaza daca a fost sau nu santajat de serviciile secrete romanesti si germane, riscul infractorului, pe mine ma intereseaza sa nu mai avem astfel de accidente, ori, după sluga germana Iohanis, ni se pregateste, tot ambalat in poleiala snoaba, sluga franceza – Barna, ca Sibiul se dovedeste o cloaca a tradarii…
    P.S. Si unde se intalnesc interesele germane cu cele franceze, de fapt cu orice e strain de vointa si binele romanului?! Bineinteles la Soros, ala care i-a preluat pe toti neterminatii si a facut din ei repere pe care se grabesc sa le urmeze idiotii utili…Cred ca a venit vremea sa intelegem ca Soros nu e un om (bine, nimic din ce vine de la el nu emana umanitate…), ci o organizatie care, sub masca societatii deschise, a pus la cale un experiment periculos de inlocuire a puterii politice cu ONG-urile platite de el (ea, ei…), in final tot o dictatura, doar ca, asumat, a celor mai prosti din curtea scolii, ca nici macar nu au vreun program, vreo doctrina, patzesc ca useristii, se trezesc provovati in fruntea bucatelor si habar n-au ce cauta acolo, ce program au, ce ar trebui sa faca, trag de timp pana le vin fitzuicile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *