Pamflet

România concediului bine făcut: președintele își ciocnește ouăle în Madeira

  Deci a sosit timpul pentru un altfel de președinte? S-a fâșâit penibil imaginea cu clasicul „escu”, asistând cu privirea […]

 

Deci a sosit timpul pentru un altfel de președinte? S-a fâșâit penibil imaginea cu clasicul „escu”, asistând cu privirea fixă și preocupat-încruntată la soborul de popi bărboși și cântăcioși, cu straie muiate modest în fir de aur, care leagănă amenințător cădelnițe aurite și scutură nervoși șomoioage de busuioc ud peste capetele credincioșilor!

Nu mai e de bonton președintele care, într-un colț de biserică aglomerat până la refuz, aproape leșinat de lipsă oxigenului, cu ochii în tavanul afumat, își face  cruci grăbite și largi, pentru a părea cât mai convingător în ochii presei și ai poporeanului, pentru că apoi să urce – ușurat și grăbit –  în mercedesul de o sută de mii de euro, pierzându-se în zare ca un vis pervers!

Acum e timpul președintelui cu nume de stranier în liga fotbalistică, președinte care tace și face – numai el știe ce și când, dar de obicei pe Facebook – , care își face vacanțele la palmbici să te oftici, sub ochiul vigilent al CIA, și care, de Sfintele Paști – care pică la altă data decât Sărbătorile Pascale ale plebei! – merge la părinți, nu la Băicoi sau Slobozia, ci în străinezia! Și, ca un domn aristocrat ce e, își ciocnește ouăle, elegant și cu stil, stând cu curu’ pe nisipul cald de sub palmierii foșnitori din insule îndepărtate și exotice!

Probabil toate astea pe banii din chiria pe cele 6 case cucuiete din Sibiul de origine! Că banii câștigați din șoferia pentru adoptatorii de copii au fost folosiți la cumpărături anterioare! Te-ai dat dracu’, popor român, cică ți-ai luat țara înapoi, și acum a devenit tărâmul lucrului bine făcut! Dar nu și pentru tine, fraiere!

                                                                                                                    Roxana ȘTEFĂNESCU

2 Comments

  1. corbul

    Pai, daca trebuia sa iexplice unde merge sa dea cu ouale, unele in altele in virf de mot, se duceau naibi sarbatorile si raminea, dragul nostru de preSEDINTE fara oua ciocnite si cind ajungea la parinti, patea ca ala micu – PM-mina dreapta basista si lua oul in frunte.

  2. Raret Vasile

    Eu nu aşi critica modul de viaţă a preşedintelui; Aşa face de o viaţă. aşa face şi acum; Altfel se supără prima doamnă. Dar în funcţia de PRESEDINTE are oarece răspunderi faţă de ţară şi popor şi nu se cade să la-şi vaporul în derivă dezertând de la timonă, nici măcar pentru o zi. Sunt sigur că ştia aceste reguli înainte de a candida. Dacă Iohannis nu poate abandona pentru o vreme principiile sale familiare,nu trebuia să candideze. Cum poate un preşedinte să umble haihui prin lume fără să lase pe nimeni la comandă tocmai acum când la graniţele ţării urlă lupul?!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *