Puncte de vedere

ROMÂNIA ESTE GRĂDINA MAICII DOMNULUI!

  În timpul vizitei în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, în cuvântarea ținută la Iași în […]

 

În timpul vizitei în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, în cuvântarea ținută la Iași în după-masa zilei de 1 iunie a.c., Papa Francisc a spus că „Eminescu era un grande!”. Această concluzie a Papei Francisc a scăpat și nu a fost titrată de studiourile de televiziune. Suveranul Pontif a confirmat un Adevăr referitor la Genialul Mihai Eminescu, în anul în care se împlinesc 130 de ani de la asasinarea sa de către cei din neamul de ucigași pe care L-a numit astfel Domnul nostru Iisus Hristos.

Cu 20 de ani în urmă, primul Papă care a vizitat o țară ortodoxă a fost Papa Ioan Paul al II-lea. Acest Papă a fost un apostol al Adevărului și al libertății. Se știe că, în ziua de 7 mai 1999, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat că România este „Grădina Maicii Domnului”. În ziua de 12 mai 1999, în Piața Sfântului Petru de la Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea a spus, din nou, că  „România este Grădina Maicii Domnului”. Apoi, a recitat în Limba Română, poezia „Rugăciune” de Mihai Eminescu.

Pe parcursul recentei vizite în România, Papa Francisc a repetat că „România este Grădina Maicii Domnului”. Acest Adevăr susținut și de Papii de la Roma ar trebui să fie înscris în: Constituția României, la articolul 1; cărțile de Limba Română, Istorie și Geografie; în legislația în domeniul turismului. De asemenea, este necesar ca sloganul sau brandul de țară să fie: „România este Grădina Maicii Domnului”. Guvernul României are șansa și poate adopta rapid, printr-o Ordonanță de Urgență, acest brand de țară, care nu poate fi comparat cu frunzulița unei doamne.

După vizita Papei Francisc în România, românii din Țara-Mamă și românii alungați pretutindeni au apreciat, cel puțin, următoarele Adevăruri: buna organizare din partea autorităților Statului Român, a Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii Greco-Catolice, Bisericii Catolice din România; instituțiile de forță ale Statului Român și-au făcut datoria și au dejucat planurile Ungariei, U.D.M.R. și Bisericilor Catolice Maghiare pentru vizita Suveranului Pontif la Șumuleu-Ciuc, chiar dacă la Jandarmerie și Poliție există un minus de 40.000 de cadre. Papa Francisc a fost ajutat să înțeleagă capcana pe care i-au pregătit-o autoritățile de la Budapesta, la Șumuleu-Ciuc, în legătură cu beatificarea antiromânului episcop Marton Aron și citirea de către premierul Ungariei a Declarației de autonomie a Ardealului și alipirea acestuia la Ungaria. Încă nu sunt cunoscute personalitățile din conducerea Bisericii Ortodoxe Române și a Guvernului României care l-au convins, în ultimul moment, pe Papa Francisc ca să renunțe la programul pregătit de Ungaria și U.D.M.R. pentru vizita sa la Șumuleu-Ciuc.

Planurile autorităților de la Budapesta pentru vizita Papei Francisc la Șumuleu-Ciuc, în ziua de 1 iunie a.c., despre care am scris în cartea „S.O.S. Ardealul Românesc au eșuat aproape în totalitate, respectiv:

-Suveranul Pontif a fost întâmpinat de Premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă și mai mulți miniștri. Președintele Ungariei, Janos Ader, a fost prezent cu soția sa, dar ca pelerini. Președintele României și soția sa (membră a Ordinului iezuiților) a refuzat să-l însoțească pe Papa Francisc la Șumuleu-Ciuc într-o zi de Sabat.

Președntele Iohannis nu a folosit ziua liberă și nu s-a dus în zonele cu mari inundații. Românii au remarcat că Președintele Iohannis a refuzat să facă vizite în localitățile unde au avut loc inundații în anii trecuți și în acest an.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a supărat pentru că i s-a interzis să citească Declarația referitoare la alipirea Ardealului la Ungaria și i-a abandonat pe catolicii maghiari adunați la Miercurea-Ciuc. A preferat să vadă la Madrid finala Ligii campionilor la fotbal. Unul dintre vice-premierii Ungariei a mai rămas câteva zile în Ardeal și împreună cu autoritățile locale U.D.M.R. din județul Harghita au pus la cale închiderea cimitirului din Valea Uzului pentru ca românii să nu poată depune flori de Ziua Eroilor, în 6 iunie a.c., la monumentul și crucile eroilor căzuți pentru eliberarea Sfântului Pământ Românesc de sub ocupația Ungariei.

-Cuvântarea Papei Francisc a fost tradusă în Limba Română și, apoi, în limba maghiară.

Papa Francisc a acceptat solicitarea autorităților Statului Român și a refuzat să îmbrace veșmintele (pregătite de conducătorii Ungariei) care aveau înscrise în limba maghiară mesajul: „Să mergem împreună” și Ferenc Papa. Autoritățile de la Budapesta nu s-au putut abține și i-au maghiarizat numele Papei Francisc. În aceste zile, parlamentarii U.D.M.R. solicită să fie anchetat și pedepsit generalul Pahonțu Lucian, șeful Serviciului de Protecție și Pază (S.P.P.) care nu a permis să apară pe veșmintele Papei Francisc texte în limba maghiară.

În urma controalelor corporale făcute de jandarmii și polițiștii români, pelerinii catolici maghiari au reușit să treacă și să fluture doar două drapele ale Ungariei și o cârpă secuiască.

Primarul U.D.M.R. din Miercurea-Ciuc a refuzat să poarte eșarfa cu tricolorul românesc. La Iași și la Blaj primarii au purtat cu mândrie eșarfa tricoloră, iar pelerinii au fluturat tricolorul românesc, în mii de exemplare.

Spre sfârșitul liturghiei de la Șumuleu-Ciuc când corul a început să cânte imnul Ungariei, Papa Francisc s-a ridicat de pe scaunul său și a plecat, iar coriștii au amuțit.

Provocările și acțiunile Ungariei și U.D.M.R. împotriva Poporului Român și a integrității teritoriale a României vor continua și se vor intensifica, mai ales, până la centenarul Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920. După cele întâmplate în cimitirul din Valea Uzului urmează cele din 8 iunie a.c. de la Șumuleu-Ciuc organizate cu prilejul pelerinajului catolic de Rusalii, în Grădina Maicii Domnului.

                                                                                                          Dr. Gheorghe FUNAR

5 Comments

 1. un mizantrop

  Romania a fost si a ramas gradina Maicii Domnului, problema e ca au napadit-o buruienile si n-o pliveste nimeni. Papa n-avea nicio scuza daca facea jocul murdar pregatir de iredentisti, el nu putea fi pacalit, Vaticanul are, inca, cel mai performant serviciu secret iar Papa Francisc stie exact ce se intampla in Romania. Tot discursul lui a cuprins indemnuri la intelegere, la unitate, la pretuirea originilor si a familiei, la respect pentru traditii…a fost la antiteza cu discursul prezidential si ueist, a contrazis toate directivele si directiile purtatorilor de barfe bruxelleze, l-a identificat pe Marele Dezbinator – cel rau dezbina – si (din pacate) asta nu s-a spart in mii de bucati, asa cum te-ai fi asteptat la un demon cu oglinda-n fatza…Mult rau a facut catolicismul in lume si tentaculele desprinse din el in aceasta parte de Europa, dar, ultimii papi au sarutat obrazul roman scuipat de toti inchipuitii in numele superioritatii de religie si de etnie, iar Papa Francisc are un plus de admiratie din partea mea, pentru ca a venit la ceas de cumpana grea si a mangaiat un popor deziluzionat si derutat…In aceste vremuri, cand suntem tot mai izolati, cand statul roman nu mai are niciun control pe politica externa si norii negri se tot aduna, orice sprijin, chiar numai moral, e binevenit.
  P.S. Proasta socoteala si-au facut ungurii, incercand sa-l atraga pe Papa in jocul lor criminal…daca nici Vaticanul nu stie ce si cat pretuiesc maghiarii in istoria europeana…

  • Truth

   Pe baza că Ro.ar fi grădina Maicii Domnului nu putem accepta ca fiind adevărată ipoteza deoarece prostia, fățărnicia şi rătacirea e “la ea acasă”. Chiar dacă ar fi adevărat ar fi meritul integral a Lui Dumnezeu nu al acestui popor ignorant indobitocit. Daca te duci la Biserică fără să faci vreo schimbare în viața ta şi să influențezi direcția țării în bine înseamnă că nu există credință adevărată iar făra credință religia e goală de scop şi conținut fiind doar o altă formă de manipulare şi rătacire “întru” ADORMIREA RAȚIUNII !!!

   • un mizantrop

    Acum…nu le lua si tu chiar ad litteram….Romanul e probabil cel mai dual individ si in bine si in rau, el sta cam cracanat peste vremuri, incercand sa impace si capra si varza, sa fie si cu capul plecat, ca sa nu-l taie sabia, dar se regaseste si in poeziile patriotice plin de mandrie si gata sa se bata cu cotropitorul…Avem cu totii (cred) bunici si strabunici veterani de razboi, eroi pe crucile ce marcheaza bataliile, supravietuitori ai iadului comunist…nu poti sa crezi ca poporul e indobitocit…tu, chiar esti exemplu, ca fiu al acestui popor, de ce sa crezi ca esti singur…Pe de alta parte, sa nu uitam lectia lui Caragiale (un roman exilat de patriotul rege, pentru ca a scris 1907 Din primavara pana-n toamna – despre care nu se mai invata, ca suparam urmasii stapanilor, acum grupati intr-un ONG…), poporul roman trebuie criticat cu dragoste si iubit cu luciditate…
    P.S. A propos de Gradina Maicii Domnului – uita-te la numele florilor si ai sa intelegi bipolaritatea romanului, papadia e basina porcului, mai avem si cartea de vizita a tigancii, dar, avem si caprifoiul numit Mana Maicii Domnului…Niciodata romanul nu s-a prea impiedicat de cele sfinte, le-a folosit, dar nu l-au incurcat in actiunile sale….poate, pe asta se si bazeaza supravietuirea noastra, pe aceasta naivitate, pe aceasta credinta ca Dumnezeu are un plan si pentru el… Eu, totusi cred ca avem un popor profund marcat de opresiunea ultimilor ani si care merita un tratament bland, pe multi ani…legi tolerante, intelegere, masuri fiscale blande, sa scape de frica foametei, de groaza de autoritati, romanul trebuie reinvatat sa respecte legea si sa inteleaga ca e in folosul lui, sa aiba incredere nu sa se teama…Puscaria trebuie sa fie pentru neoameni, pentru violenti, pentru cei periculosi pentru societate…Nu pot fi de acord ca strainii sa beneficieze de toate facilitatile, de blandetea legilor si autoritatilor romane, iar romanii (a cata oara in istorie) sa fie mexicanii buni doar sa trudeasca si sa-si accepte statutul de vanat in tara lui!

   • Cred ca mai mult rau au facut cei plini de ratiune si lipsiti de inima decat cei cu mai putina ratiune dar cu inima. Si ce e mai rau ca cei din prima categorie vor sa-i atraga si pe cei din a doua de partea lor. Despre cei din a treia categorie – si cu ratiune si cu inima – nu mai trebuie sa vorbim ca se descurca si singuri si mai bine decat toti.

 2. adria

  După umila mea părere, planul A — de rupere a Ardealului (expus de d-nul Funar în articolul din 22 martie 2019) urma să fie declanșat DACӐ PSD câștiga alegerile parlamentare din 26 iunie. Acest plan a fost înlocuit în ultima clipă cu planul B — numai lapte și miere, descris în articolul de față.

  De ce să mai provoace război civil dacă acum, cu ajutorul lui USR și al altor câștigători mai mici (pro-România lui Ponta și UDMR) ardelenii vor cere ei înșiși să aibă ‘o țară ca afară’?

  Să nu uităm nici o clipă că cei care trag sforile globalizării sunt cu toții de acord asupra țelului final (instaurarea Noii Ordini Mondiale) dar NU și asupra CUM acest obiectiv va fi atins: politica schimbărilor mici, ‘pas cu pas’, SAU cea a schimbărilor bruște prin crize/războaie provocate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.