Puncte de vedere

România post-decembristă este petro-stat sau colonie europeană?!

  Agențiile de presă au informat și conducătorii marilor Puteri au confirmat că, în ziua de 14 septembrie 2019 a […]

 

Agențiile de presă au informat și conducătorii marilor Puteri au confirmat că, în ziua de 14 septembrie 2019 a fost distrusă jumătate din capacitatea de producție și de rafinare a Arabiei Saudite cu ajutorul unor drone și rachete trimise de unele forțe oculte implicate în războaiele din Orientul Mijlociu. De această dată, atacurile împotriva Arabiei Saudite nu au fost transmise în direct de către televiziunile americane.

Începând cu 15 septembrie a.c., în mass-media românească și mai ales la Radio România Actualități s-a scris și s-a vorbit despre petro-state și consecințele evenimentelor din Arabia Saudită asupra producției mondiale de țiței și gaze naturale, precum și despre creșterea prețurilor la aceste produse. Cu ocazia dezbaterilor mediatice, românii au aflat că există petro-state, ca de exemplu Arabia Saudită, Iran, Venezuela, Federația Rusă, S.U.A., Norvegia ș.a., care își valorifică zăcămintele de țiței și gaze naturale în interesul propriilor popoare și obțin o bună parte din încasările în bugetele naționale din valorificarea acestor bogății naturale.

România nu a fost nominalizată în rândul petro-statelor, cu toate că dispune de numeroase zăcăminte de țiței (răspândite în multe județe) și de uriașe zăcăminte de gaze naturale, cele din platoul continental al Mării Negre fiind cele mai mari din Europa. Se știe că, prima sondă din lume pentru extracția țițeiului a fost inventată în România și a intrat în exploatare la Târgu Ocna.

În toate petro-statele sunt publice toate informațiile referitoare la producția anuală de țiței și gaze naturale, la destinația lor și la veniturile obținute din valorificarea lor în interes național și încasate în bugetul de stat. În România toate aceste informații sunt secrete de stat. De ce? Pentru că, Președinții României și Guvernele post-decembriste, mai ales începând cu anul 2004, au concesionat zăcămintele de țiței și gaze naturale, la cele mai mici redevențe din lume, unor foste sau actuale state imperialiste.

La sfârșitul anului 2004, din inițiativa Guvernului Adrian Năstase, susținut de P.D.S.R. și U.D.M.R., Parlamentul României a adoptat Legea nr.555 de privatizare a PETROM pentru suma derizorie de 669 milioane dolari. În anii următori, Statul Român a plătit această sumă  către OMV sub pretextul unor despăgubiri pentru mediu. Ca urmare, rezultă că uriașa avere a PETROM și zăcămintele de țiței și gaze naturale ale Poporului Român au fost date, practic, gratuit Austriei și contribuie la prosperitatea poporului austriac. Prin Legea nr.555/2004 au fost date Austriei, prin firma lor de stat OMV, zăcămintele de țiței și gaze naturale ale Poporului Român, aflate pe uscat, la cele mai mici redevențe din lume. Ca urmare, în Bugetul de Stat al României nu intră, în fiecare an, cel puțin 10 miliarde euro. Cine răspunde pentru acest jaf? Nimeni. Dimpotrivă, partidele politice care au votat Legea nr.555/2004 și Legea offshore/2018, prin care au fost date gratuit unor firme străine cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din platoul românesc al Mării Negre, și-au pus candidați la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a.c. Culmea este că au depus, toți împreună, la Biroul Electoral Central, liste cu peste cinci milioane de susținători. Realitatea și legalitatea datelor acestor milioane de susținători nu o verifică nimeni.

Singurul partid care s-a opus prin vot în Parlament la privatizarea PETROM și la jefuirea Poporului Român a fost Partidul România Mare, care a reușit să obțină înființarea unei Comisii speciale a Senatului României care a anchetat așa-zisa privatizare a PETROM. Raportul Comisiei speciale condusă de fostul senator Marius Marinescu (P.R.M.) a fost depus (în anul 2007) la Biroul Permanent al Senatului, dar niciodată nu a fost votat în Senat, în ultimii 12 ani.

La sfârșitul anului 2018, la solicitarea unor mari firme petroliere din câteva țări imperialiste, Parlamentul României a votat așa-zisa Lege Offshore prin care au fost date gratuit firmelor respective toate zăcămintele de gaze naturale și țiței ale Poporului Român aflate în platoul continental al Mării Negre.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din noiembrie a.c., mass-media și alegătorii au ocazia să le pună candidaților din partea partidelor politice parlamentare, cel puțin, următoarele întrebări:

-De ce ați acordat și consolidat, împreună cu partidele care vă susțin, statutul de colonie pentru România?

-De ce ați acceptat jefuirea de către state și firme străine a uriașelor bogății naturale ale Poporului Român?

-Care dintre firmele care exploatează bogățiile naturale din România au sponsorizat, direct sau indirect, campaniile dumneavoastră electorale sau ale partidelor politice care vă susțin?

-De ce în timpul Regimului Iohannis + P.S.D.+A.L.D.E.+U.D.M.R.+U.S.R., din ultimii cinci ani, au avut loc mai multe întâlniri, în România și la Viena, cu persoane din conducerea OMV?

-Este sau nu o simplă coincidență faptul că soția candidatului U.S.R.-PLUS, la funcția de Președinte al României, domnul Dan Barna, lucrează la OMV pentru un salariu lunar de 7.000 euro, iar candidata  P.S.D., doamna Viorica-Vasilica Dăncilă a fost angajata OMV, iar soțul dânsei lucrează la OMV pentru un salariu de 8.000 euro pe lună?

-Ce redevențe anuale s-au încasat la Bugetul de Stat al României, în timpul mandatului Președintelui Klaus Werner Iohannis, din exploatarea țițeiului și gazelor naturale concesionate unor firme străine?

-Cum explicați că Austria, care nu are zăcăminte de țiței și gaze naturale, a devenit un petro-stat după privatizarea PETROM de către firma de stat OMV, iar România o colonie?

-De ce în oferta și campania electorală este interzis să abordați problema jefuirii bogățiilor naturale ale Poporului Român de către firmele străine?

-Ce soluții concrete aveți pentru a înlătura statutul de colonie al României în Uniunea Europeană?

                                                                               Dr. Gheorghe Funar

                                                                  Președintele Partidului România Noastră

                                                            Candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

 

 

3 Comments

 1. Get

  Funar Președinte și chiar dacă îl scot virtual ca pe răposatul Vadim ,el o sa fie președintele de facto al României în inimile noastre .

 2. gigimutu

  mai furaciosilor,

  ar fi mai bine sa o stergeti cat mai curind din Romania ca venim dupa voi cu furci si topoare!!!

 3. gigimutu

  f…-va muma-n cur de hoti!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.