Fără categorie

România sfâșiată în bucăți de mafia pădurilor

    Obârşia Lotrului, Vâlcea – o bucăţicӑ a României unde pӑdurile sunt distruse de mafia pӑdurilor fӑrӑ fricӑ!!! „O […]

 

 

Obârşia Lotrului, Vâlcea – o bucăţicӑ a României unde pӑdurile sunt distruse de mafia pӑdurilor fӑrӑ fricӑ!!!

„O firmӑ care duce lemn la Schweighofer şi în alte locuri, devoreazӑ munţi întregi cu ajutorul patronului şi preşedintelui de obşte care vând pӑdurile de parcӑ ar fi ale lor. Acest preşedinte a fӑcut asta din lipsa de bani, iar acum o face din lӑcomie, nu se mai pot abţine. Totul se întâmplӑ cu ştampila hainelor verzi pe care le-au cumpӑrat.

S-au tӑiat o mie şi ceva de metri cubi de molid la Obârşia Lotrului de cӑtre firma Carlexim SRL din Gorj (toate masinile având numere de înmatriculare GJ), şeful firmei fiind Caralicea Ion din Polovragi, Gorj.

Lemnul îl vinde Pârjol Dumitru (Dorel), preşedinte la obştea ARC (Aninișeni-Radoșeni-Cărpinișeni).
Acest Pârjol Dumitru (Dorel) vinde munţi întregi de pӑduri de cinci ani lӑsând cele trei sate în sӑrӑcie şi fӑrӑ viitor. La Crasna (Gorj) au tӑiat numai fag, cel mai drept şi cel mai gros, pӑduri seculare.
Au tӑiat vreo o sutӑ de mii de metri cubi numai de la obștea ARC (Aninișeni-Radoșeni-Cărpinișeni), plus multe altele.

La Polovragi, Gorj, la SC Carlexim SRL se pot vedea munții de bușteni și autoritățile ar trebui să controleze actele sutelor de mii de metri cubi ai firmei, care detine acum camioane SCAN si MAN. Patronul a fӑcut şi puscӑrie, dar pe timpul când fura cu cӑruţa.

Proprietarii pӑdurilor nici nu sunt întrebaţi dacӑ sunt de acord cu acest jaf. Pur şi simplu chelesc munţii cu ajutorul, acordul si ştampila şefului de ocol OSP Voineasa (ocol silvic privat) Marinescu Doru care, chipurile, este legist.

La şedinţe sunt lӑsaţi de bodiguarzi doar moşnenii, proprietarii cei bӑtrâni, care sunt ușor de dus de nas, tinerii și cei care sunt în putere sunt ţinuţi afarӑ. Dacӑ vreunul vocifereazӑ sau ridicӑ tonul, este dus la secţia de poliţie unde i se întocmeşte dosar.”

Scrisoare a fost adresată paginii „STOP DEFRIȘĂRILOR” (https://www.facebook.com/stopdefrisarilor%20/?fref=nf&__mref=message_bubble). Din motive lesne de înțeles semnatarul scrisorii este protejat.

 

 

 

5 Comments

 1. Pirjol Dumitru

  Cel care a scris acest articol, este in necunostinta de cauza si rau intentionat, afisand cifre inexacte in scop tendentios, motiv pentru care vom cere socoteala celui ce a scris .

  • justitiarul

   Cel care a scris este de acolo, de la voi. Foarte bine, oricum se pare ca au fost sesizate si autoritatile. S-ar putea ca fiecare sa dea socoteala, nu doar cel care a scris!

  • Rodica Cilinca

   Si totusi, cine si cu ce aprobari a chelit padurile valcene ? Cel care a scris si caruia ii veti cere socoteala ( asa cum afirmati mai sus , asta sunand ca o amenintare ) , a avut acest curaj, pentru ca realitatea asta este : padurile au disparut ! Mai reflectati !

 2. anti-minciuna

  ce necunostinta de cauza …se vede din satelit pe google earth defrisarile acestea in ”necunostinta de cauza” chiar a ajuns banul sa fie ochiul dracului ? Ati facut pact cu diavolul nu mai scapati de el , blestemati o sa fiti pe veci toti cei ce ati ascultat de ordinele talharilor de dupa LOVITURA DE STAT 1989

 3. IORDACHE

  SE FURA PADURILE CU GIRUL ORGANELOR DE STAT(,PADURARI;POLITIE) ,NU VEDE NIMENI CUM TREC MASINILE INCARCATE CU BUSTENI DE CITE 50-80 CM GROSIME.
  STRICA SOSELE ,STRICA CASE DATORITA GREUTATII ACESTORA SI NIMENI NU-I VEDE,NU SE IA NICI O MASURA.
  DE CITE ORI MA DUC IN LOCALITATEA UNDE M-AM NASCUT DUPA ORELE 18,00 ICEP SA TREACA MASINILE INCARCATE CU LEMNE,DAR INTODEAUNA AU IN FATA SI IN SPATE CITE UN AUTOTURISM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *