Cap limpede

România și pericolul unui atac nuclear (II)

  Unele persoane, care au lecturat articolul meu România și pericolul unui atac nuclear, mi-au reproșat că exagerez, că lucrurile […]

 

Unele persoane, care au lecturat articolul meu România și pericolul unui atac nuclear, mi-au reproșat că exagerez, că lucrurile nu stau așa! Fiecare are dreptul la opinie personală, dar, înainte de a acuza, este bine să se documenteze puțin și după aceea să combată. Întotdeauna i-am apreciat pe cei care iau atitudine față de un fenomen sau altul, chiar dacă de multe ori gândim diferit și înțelegem diferit lucrurile. Dar nu am combatut pe cineva dacă nu m-am documentat și nu am avut argumente pertinente pe care le-am și expus. Cu toate acestea, doresc să le mulțumesc tuturor celor care s-au aplecat asupra analizelor mele, inclusv celor care nu le-au evaluat în mod pozitiv!

În special pentru cei care au avut rezerve vis-a-vis de afirmațiile mele din analiză mai sus amintită, dar nu numai pentru ei, vă prezint în continuare opiniile unor analiști, a unor strategi de marcă din Est, dar și din Vest, iar voi veți trage singuri concluziile, veți aprecia dacă ceea ce am afirmat eu în postare este real sau nu…

Prezent, recent, la o conferintă desfăsurata la Școala Superioară de Economie din Moscova, în cadrul unui discurs intitulat „O nouă abordare și căi de consolidare a stabilitătii strategice multilaterale ”, înaltul reprezentant al diplomației ruse, Serghei Riabkov, a avertizat asupra riscului declanșării unui război nuclear. „În situația internatională actuală există riscul declanșlării unui război nuclear, în condițiile în care stabilitatea strategică se tot deteriorează.”, subliniind de mai multe ori faptul că „aceasta este, din păcate, un fapt incontestabil. Riscurile de asemenea cresc și… există riscul ca un război nuclear să izbucnească, chiar și într-o situație în care părtile nu au intenția să declanșeze un conflict nuclear.

La rândul său, Robert Work, fostul șef adjunct al Pentagonului a afirmat și el, că  „utilizarea pe scară largă a sistemelor de inteligență artificială în sfera militară, inclusiv atunci când analizează necesitatea de a folosi arme nucleare, ar putea declanșa izbucnirea unui război nuclear.

Heinrich Brauss, care a fost la șefia departamentului strategic al NATO și Joachim Krause, directorul Institutului de Securitate din Kiel, analizând declarațiile lui Vladimir Puțin și ale altor înalte oficialități ruse, despre decizia lor de a dezvoltă puternic sisteme de rachete interzise până nu de mult de Tratatul INF și de a le amplasa acolo unde amplasează SUA aceleași sisteme de rachete, doar după ce acestea o fac, au ajuns la concluzia că, în acest fel, Moscova vrea să obtină dominația supremă asupra Europei. Aceste rachete cu rază medie de acțiune nu sunt pentru apărare, ci mai degrabă fac parte dintr-un arsenal de atac.

După raționamentul celor doi, rachetele vor fi folosite pentru a obține un avantaj terestru în cel mai rapid mod posibil, în cazul unor atacuri asupra Europei Centrale sau în zona Mării Negre. În opinia lui Brauss, Rusia se pregătește, de fapt, pentru eventualele războaie regionale din Europa. (Evz.ro)

Cine oare le va genera? Cu siguranță Rusia, ne spune propaganda Unchiului Sam. Și are totală dreptate! Rusia este cea care și-a „instalat” scuturi antirachetă în Mexic și Canada în vecinătatea granițelor SUA și acum „dorește” să instaleze sisteme de rachete intermediare în zonele respective.

Să-l felicităm cu toții pe domnul Iohannis că ne-a „consultat” și ne-a „respectat” voința, permițând americanilor să instaleze asemenea sisteme și la noi, așa ca să putem să fim pe primul loc la ceva, și anume la primirea loviturilor nucleare din partea Rusiei. Ce dacă, instantaneu, România va înceta să mai existe, noi avem posibilitatea de a ajunge primii în CERURI. Vedeți de ce trebuie să-l votăm cu toții pentru un nou mandat la Cotroceni! Așa-i că merită?

                                                                                                 General Dumitru ILIESCU

Citiți și prima parte: România și pericolul unui atac nuclear

Citiți și:

Noile rachete THAAD și sistemul Aegis Ashore de la Deveselu au făcut din populația României o țintă vie

Trădătorul Iohannis, blestemul României!

Trădătorii

George Maior, un impostor și trădător

Trădătorii României, vânzătorii de țară

Trădătorii României: Lichele răsplătite cu tinichele!

BLESTEMAŢI SĂ FIŢI, TRĂDĂTORILOR!

 

4 Comments

 1. Domnule general ati afirmat ca:”Rusia este cea care și-a „instalat” scuturi antirachetă în Mexic și Canada în vecinătatea granițelor SUA și acum „dorește” să instaleze sisteme de rachete intermediare în zonele respective.”
  Puteti sa ne spuneti si noua de unde aveti asemenea informatii, care este sursa?

  • Fraza respectivă este o ironie, se înțelege clar că acele scuturi sunt ale SUA!

  • Patru Marin

   codru,frate cu romanul….Sa stii ca taticul meu,il bate pe taticul tau….m-ia zis mie,tov.educatoare la gradinita…..fericiti cei saraci cu duhul….

 2. 4 submarin
  Se vede ca esti inca la gradinita, dar majoritatea nu prind ironia si raman fericiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *