Editorial

România subjugată

  A fost distrugerea economiei românești de după 1989 planificată, așa trebuia să fie în procesul trecerii la capitalism sau […]

 

A fost distrugerea economiei românești de după 1989 planificată, așa trebuia să fie în procesul trecerii la capitalism sau așa s-a întâmplat? De răspunsul la această întrebare depinde inclusiv viitorul nostru.

Agricultura a fost făcută praf, terenurile fărâmițate, averea (la propriu) a IAS-urilor și CAP-urilor a fost pur și simplu devalizată. În anii de după ’89, până târziu în anii ’90, după ce au fost împroprietăriți cu câte-o palmă de pământ, țăranii s-au apucat să-l muncească cu calul și boii. România a realizat cel mai mare salt înapoi și s-a întors, de la agricultura mecanizată la agricultura manuală. Asta însemna Capitalismul? Văzând că nu-l pot munci, țăranii au început să-l vândă sau să-l arendeze. Cine l-a cumpărat? Într-o mare pondere străinii.

În vara lui 2013, un fost ministru al agriculturii de la începutul anilor ’90 mi-a spus că distrugerea agriculturii a fost un proces bine gândit, planificat și coordonat dintr-o țară din Europa, al cărei nume îl știu, „mare prietenă” a României, speriată de potențialul agricol enorm al României. Dovezile au fost copleșitoare.

Agricultura României a fost distrusă cu intenție din afara țării.

Programul de privatizare, a se citi programul prin care sistemul energetic al României respectiv industria României a fost vândută străinilor a fost impus României și coordonat milimetric, la amănunt, de către Fondul Monetar Internațional și de către Banca Mondială. Guvernele României, fie ele Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu și Năstase disperate pentru că economia se blocase și intrase, repet, intrase în incapacitate de plăți au acceptat fără să crâcnească programul de distrugere și înstrăinare a economiei românești. Practic, în opt ani România a pus la pământ ce se construise în ultimii 70-80 de ani, înainte și de venirea comuniștilor. In acest sens cazul „Malaxa-Republica” este elocvent.

Au știut cei de la FMI și BM ce fac?

Desecretizarea acțiunilor din Țările Conului de Sud, în mod special Argentina, Brazilia, Chile, Uruguay, ne arată că era un plan bine stabilit prin care Supranaționalele să preia controlul unei țări.

Ultimul pas, al preluării totale a economiei, al exodului masiv al românilor in lume și al transformării României într-o piață de consum, prin care românii, care muncesc inclusiv la Supranaționale, cumpără tot produsele lor, de multe ori mai proaste, a fost dus la îndeplinire în mod special prin distrugerea, la propriu, prin arestarea și condamnarea capitaliștilor români.

Ținta DNA nu au fost și nu sunt politicienii, ci CAPITALIȘTII ROMÂNI care trebuiau distruși. Cazurile Adamescu, Ioan Nicolae, sau „Carpatica” sunt doar exemple dintr-un șir lung de capitaliști români, eliminați, unii la propriu, cum este cazul Adamescu, pentru a face loc Supranaționalelor și capitalului străin. Ei au avut tot timpul sprijinul a ceea ce numim Stat Paralel, Binom, SRI-DNA, desigur cu concursul unor politicieni.

Vă prezint doar o părticică dintr-un studiu de acum o lună: „Capitalul străin este majoritar în special în sectoare industriale care contribuie la exporturile României, precum rafinarea țițeiului, într-o proporție de 97%, industria de automobile, 96%, fabricarea de mașini și utilaje, 80%, industria metalurgică, 81% și telecomunicații, 84%.”. Fără comentarii!

Acum cred că înțelegem de ce Supranaționalele și Neomarxiștii sunt disperați că Securitatea și DNA ar putea pierde controlul asupra economiei românești, iar povestea cu „Lupta împotriva corupției” este doar praf în ochii românilor, mai ales că au mai rămas de furat Portul Constanța și multe altele.

Dar dacă românii se deșteaptă și văd ce se întâmplă cu adevărat?

                                                                                                                                                Gelu VIȘAN

2 Comments

  1. Ade

    Încep să fiu mândru că sunt român. Nici nu vă închipuiți câtă bucurie mi-ați adus în suflet când am citit aceste rânduri. Sunt mândru și de faptul că există oameni ca dumneavoastră, oameni care încearcă să lumineze mințile românilor, oameni care încearcă să schimbe ceva în mentalul colectiv. Vă doresc spor la treabă! Mă bucur că existați!

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.