Atitudini

„Romanian hallucination”, cu Andrei Caramitru în rolul principal

  În filmul „AMERICAN PSYCHO”, dincolo de intriga criminală, oribilă și grotescă, dar neimportantă pentru paralela din mintea mea, personajul […]

 

În filmul „AMERICAN PSYCHO”, dincolo de intriga criminală, oribilă și grotescă, dar neimportantă pentru paralela din mintea mea, personajul Patrick Bateman e un fiu de mahăr care se trezește în fiecare dimineață într-un apartament antiseptic de la etajul 11 al unui zgârie-nori, îndeplinind zilnic un ritual de înfrumusețate ce l-ar face invidios pe Gabriel Liiceanu, apoi se îndreaptă către „office” cu căștile pe urechi ascultând ultimul album al lui Robert Palmer, căci lucrează într-o mare companie al cărei șef e tac-su, are un birou minunat cu vedere panoramică și o secretară care ține atent socoteala rezervărilor pentru diferite restaurante de lux. Închis în biroul lui de om important și indispensabil mersului înainte al capitalismului sălbatic, Patrick Bateman nu se ocupă cu ABSOLUT NIMIC la serviciu. Se uită la televizor, are câteva reviste pornografice pe care le studiază pe îndelete și își admiră cartea de vizită pentru a cărei supremație în grupul lui de cunoscuți ar fi în stare să ucidă. El se îmbracă de la Valentino Couture și și-ar dori să reușească, uneori, să rezerve o masă la restaurantul DORSIA, care este aspirația maximă a grupului său de cunoscuți, într-o lume în care despre prieteni nu poate fi vorba.

În remake-ul „ROMANIAN HALLUCINATION”, Andrei Caramitru se trezește în fiecare dimineață într-o casă de câteva milioane de euro și cât timp își face dușul matinal se luptă cu rușii și cu comuniștii infiltrați prin colțurile camerei de baie, cu vedere spre grădină; el are studii universitare în Elveția, a fost „trader” în tinerețe, a fost bancher, apoi a fost angajat de firma de consultanță McKinsey, unde a și devenit partener. Îi ascultă la căști pe băieții de la ARMA, care se află printre preferințele sale muzicale declarate pe FACEBOOK, cu neprețuitul lor șlagăr M**E PSD… Mănâncă la restaurante trendy, cum ar fi, de exemplu, la VOILÀ, local cu specific franțuzesc, unde trage cu urechea la ceea ce vorbesc între ei chelnerii, aflând astfel cu ce partid votează dânșii la europarlamentare. Tac-su e directorul Teatrului Național din București și îl consideră genial pe Andrei.

Cu ce anume se ocupă genialul său fiu astăzi, n-aș putea să-mi închipui. Însă pot să vă spun că în ultimele 24 de ore dânsul a avut 26 de postări personale pe pagina de FACEBOOK. Pe 13 iulie 2020, în sfânta zi de luni, lunea fiind cea mai încărcată zi de lucru din orice companie de pe planetă, Andrei Caramitru a avut 26 de postări… scădeți opt ore de somn, cam trei ore pentru întreținerea personală, cam două ore cu familia și încă două ore în trafic și vor rămâne 9 ore de activitate intensă -cu alte cuvinte, dânsul a produs 2,88 postări pe oră. Pot să mai întreb o dată: ce anume lucrează Andrei Caramitru, omul de dreapta, consilierul de succes al USR-ului, influencerul, gânditorul, eroul, anticomunistul, imaginea reușitei depline a generației cu liceul absolvit după 1990, din moment ce poate face 2,88 de postări pe oră, într-o zi normală de lucru? Dacă nu cumva chiar asta lucrează… Să nu-mi spuneți că e în concediu -căci lumea bună își ia concediu în luna august, niciodată mai devreme.

Viața lui Andrei Caramitru însă, este mai grea decât a lui Patrick Bateman și mai periculoasă decât v-ați imagina… căci el se confruntă cu agresiuni necontenite cărora trebuie să le facă față cu succes. Iată:

Acum, când statul nu mă protejează nici pe mine nici pe familia mea. Orașul în care locuiesc colcăie de covid, nimeni nu face nimic, din contră, nebunii încep să ne agreseze dacă purtăm măști, granițele sunt închise. E mai grav decât pe 10 August – acolo m-am dus eu, mi-am asumat riscul. Acum toți din familia mea suntem expuși. Și nu avem nici o vină.” (14 iulie 2020, pe pagina lui de FACEBOOK)

Aici sunt de acord. Orașul colcăie de covizi enormi, cu coada solzoasă, și coamă bogată, care chițăie înspăimântător și atacă „la mască”. Iar granițele sunt închise tocmai acum , când covizii s-au dezlănțuit înăuntru, în timp ce Andrei Caramitru abia mai face față ferindu-se de ei cu măturoiul și cu viziera trasă peste față.

Dar poate că n-ați înțeles cine-s vinovații pentru explozia de covizi sălbatici. N-ați înțeles voi, cetățeni, dar Andrei Caramitru știe:

Nu e normal așa ceva. Nu e normal ca rușii și sclavii lor din PSD/CCR etc. să își bată joc și să zburde pe aici și să ne distrugă. După atâția ani, după ce am intrat în NATO și UE. Nu pot accepta așa ceva. Avem instituții – guvern, Politie, servicii. De ce nu ne protejați? Ce putem să facem să ne protejăm viața totuși? Cum se poate să ne lăsați așa?” (14 iulie 2020, pe pagina lui de FACEBOOK)

Chiar… de ce oare nu-l protejează Poliția pe Andrei al nostru de barbara Curte Constituțională? Cât o să mai poată răbda și omul ăsta de dreapta ca Livia Stanciu să joace tontoroiul pe grumazul lui ?

Să nu uităm, totuși, că în afară de mini-Caramitru mai e și președintele Klaus care știe că PESEDEUL este vinovat de atacul covizilor și de aceea, într-o declarație istorică, având o durată de 5 minute și 18 secunde, dânsul a spus de 7 ori PE-SE-DE ( un PESEDEU la 45 de secunde):

„…sunt siderat de felul în care PSD a reacționat… PSD a venit cu argumente care pur și simplu sunt false… PSD reclamă că această lege nu este bine făcută… PSD tergiversează această discuție… PSD probabil vrea să pară important sau interesant… PSD privează Guvernul de un instrument foarte important… mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD…” (declarație de presă, Palatul Cotroceni, 14 iulie 2020)

Și-acum, dragi cinefili, să urmărim, cu atenție și îngrijorare, punctul culminant al filmului „ROMANIAN HALLUCINATION”:

„Dacă intri în(tr-un, n.n.) magazin mic de cartier cu mască- ești agresat și înjurat de vânzătoare și de ceilalți clienți (care evident nu au măști). Șoferii de taxi din Bucuresti (de pe aplicații, nu ăia din mafia din Ilfov) urlă la clienți și încearcă să le smulgă măștile de pe față. E un val de Nebunie criminală pe străzi. Fiți atenți la voi. Acum e pericolul maxim. Lăsați-i pe ăștia să se infecteze toți între ei, noi măcar (!!!, n.n.) să rămânem sănătoși (!!! n.n). Vă rog.” (14 iulie 2020, pe pagina de FACEBOOK a lui Caramitru Junior)

Vă închipuiți scena când intră mini-Caramitru în taxi iar bruta de șofer se repede la el să-i smulgă masca de pe mufă? Să-i confiște viziera? Să-i facă ferfeniță combinezonul de protecție 3M-TM 4532? Să-i zgârie izoleta? Vă închipuiți cu ce se confruntă acest cetățean decent și lucid, această conștiință trează? Vă imaginați cum îl înjură (de tată, cred, că de maică-sa n-a auzit) vânzătoarea de la magazinul din colț, scârbită de masca lui bleu, haute-couture, asortată la cravată? În timp ce clienții aflați în magazin îl agresează, vârându-i diferite sule cu o lungime mai mică de 1,5 metri, cum ar fi fost firesc pentru menținerea distanțării fizice legale, în delicatele-i coaste?

Căci „ROMANIAN HALLUCINATION” nu e o comedie neagră și sinistră, precum „AMERICAN PSYCHO”, ci e o tragedie cu final previzibil: rușii și pesediștii de prin taxiuri și mini-market-uri, provenind din sudul României unde „…ce se întâmplă …. este incredibil – o asemenea lipsă de educație și civilizație este innaceptabilă (corect: „inacceptabilă”, dar ce mai contează care literă din interiorul unui cuvânt trebuie dublată, n.n.)… pentru o țară europeană în 2020… zonele alea roșii sunt rușinea țării…” încearcă necontenit să-l infecteze cu niște covizi uriași și clămpănitori pe Andrei Caramitru.

Iar eu, una, sunt sigură că au și reușit. Dar asta nu pentru că armata de covizi ar fi infailibilă, ci pentru că, din păcate, Andrei Caramitru și-a aplicat până acum masca în mod necorespunzător. Deoarece, la dânsul este evident că nu pe nas și pe gură ar fi trebuit să o poarte, ci direct PE CREIERAȘ!!!

                                                                                                           Luminița ARHIRE

P.S. Andrei Caramitru are 53 370 de urmăritori… ca dovadă că pentru orice marfă, oricât de alterată și răspândind în jur o duhoare oricât de puternică, oricând se vor găsi, totuși, 53 370 de doritori să o cumpere!

4 Comments

 1. D

  Este sub demnitatea omului sa poarte masca. Daca moare, pentru Dumnezeu moare. Daca traieste pentru Dumnezeu traieste. Care-i problema? Prin purtarea mastii dovedeste ca ii este frica de moarte, ca nu crede in Dumnezeu.
  Nu mai vorbim de absurdul situatiei: un virus ineficient si chiar inexistent, om masca aseptica lipita de bornau, intoxicarea cu dioxid de carbon si virusi ca sa cedezi mai usor psihic si fizic la urmatorul val/masuri pe care le vor lua astia lipisiti de Dumnezeu… nu face decat ca cei care se tem de moarte sa se intalneasca mai repede cu ea. Si nu doar moartea fizica dar si cea spirituala definitiva.
  Semnul distinctiv al celor irationali, care se supun poruncilor satanicesti ale ocultei mondiale venite prin filiera acestor scelerati este masca pe faţă. Ei cred in aceasta religie sataniceasca a idolului sanatate a corpului lipsita de viziunea ampla, deschisa si generoasa a omului inzestrat cu suflet si mantuit prin credinta in Dumnezeu.
  Acesti oameni traiesc in teroare si o confirma, o sustin pentru ca frica de moarte ii tin.
  Isi bate satana joc de oameni pe fondul necredintei lor si toti accepta compromisuri greu de suportat pentru ei, pentru demnitatea lor de oameni. Este mai bine sa refuzi si sa mori decat sa accepti un un astfel de compromis, un astfel de supliciu, un astfel de dauna adusa sufletului tau facut sa priveasca Cerul si pe Dumnezeu. Mai bine sa strigi in gura mare ca un nebun si sa batjocoresti lucrurile satanei, sa le denunti pe fata, sa fii luat de nebun, dus cu duba, luat la intrebari, batut, inchis la nebuni, suferind, indurand, dar strigand din toate puterile despre ticalosia acestor vremuri, de necredinta oamenilor, de lasitatea lor, de compromisurile lor, duplicitatea, slugarnicia, frica cozilor de topor, de lipsa lor de demnitate, de tacerea aceasta apasatoare si asfixiatoare de constiinta.
  Oameni nebuni si fricosi cand va ajuge la os atunci veti striga. Cand va veti vedea amenintati, pusi in fata faptului implinit al mortii atunci veti vocifera!
  Atat este de mare si de subtil, de viclean acest razboi al satanei incat daca vei spune ceva esti considerat nebun si tratat de semenii tai necredinciosi ca un nebun, dar cine nu-si asuma aceasta nebunie nu poate sa ramana lucid.
  Atata timp cat vom sta inchisi in case, sub masti, ascunsi dupa articole de ziar, de internet si nu vom lua atitudine in fata semenului nostru care ne sta inainte clipa de clipa nu putem sa ne mantuim.
  Este si aceasta un mare rau, ca ecranul a facut ca viata noastra sa se petreaca in mediul virtual lipsindu-ne pe noi de actiunea pe care o puteam face in mediul real. Este o viclenie a satanei care a mutat razboiul acolo unde nu conteaza, in subconstient, acolo unde nu poate fi adus la lumina in cunostiinta, unde nu poate fi aratat, unde nu poate fi combatut fara sa fii luat de nebun, pentru ca oamenii nu vor accepta niciodata ca sunt stapaniti de satana, iar satana este un personaj imaginar al celor nebuni, ca asa zice memoaria colectiva, sugestia de fiecare zi pe care o da vrajmasul oamenilor ca nimeni sa nu creada ca au un vrajmas de care trebuie sa se pazeasca.
  Da sunt nebun, dar unul lucid care vede pana in strafundurile lucrurilor de aceea si sunt luat de nebun!
  Vom vedea noi pana la urma care pe care!
  Razboiul se da intre duhurile rele si om!
  Sa nu credeti ca va luptati cu oamenii! Nu! Ci cu duhurile rautatii!
  Scoala-te Doamne asupra vrajmasilor Tai, nimiceste-i ca sa nu mai fie, biruieste pentru numele Tau!

  • Prostia ingroapa Romania

   Voi, astia cu „Dumnezeu” mai lasati textele si basmele!
   La referendumul pentru familie tot asa ati dat din mandibule ? NUUU ! Atunci v/ati pitit in closetul din fundul curtii, cu lumina stinsa si ati asteptat sa treaca !

   Chiar nu intelegeti ca asemenea povesti nu mai au ce cauta acum, in epoca internetului si a informatiilor aflate la un click distanta ? Ce tot o tineti langa cu repetarea unor prostii in care mai cred cativa rataciti ?

   SCHIMBATI MESAJUL DACA VRETI SA VA MAI ASCULTE CINEVA, CA ALTFEL VOM RAMANE ULTIMA GENERATIE !

   Tot timpul va faceti ca „organizati” ceva pe Facebook si va bucurati de „Like”. Chiar nu pricepeti ca Facebook e unealta inamicului, cu care va prosteste si va tine inchisi intr-o „libertate” virtuala?

 2. Baran Gheorghe

  …”Mircea , fa-te ca lucrezi !..” . Ce naste din pisica tot soareci mananca

  • IQ100

   naste ?/esti sigur??
   le urez un caramitru III si mai si decat Caramitru II
   dar „fa-te ca lucrezi” poate fi un indiciu ca ar fi fost recrutatati din timp pt Lovilutie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *