Editorial

Romanii detesta coruptia, dar doresc sa fie condusi de corupti

Trăim într-o ţară a paradoxurilor. Doar aici un individ, acuzat că a vândut flota României la fier vechi, poate ajunge şef de stat, iar apoi, acelaşi personaj pitoresc se crede îndreptăţit să-i ofere postul de preşedinte al Institului Cultural Român altui individ care a afirmat despre Eminescu, poetul naţional al românilor, că „este cadavrul nostru din debara”, iar noi, cu toţii, suntem „un popor de omuleţi patibulari”, adică avem fizionomii de criminali buni de spânzurătoare.

">
<p align="justify">Trăim într-o ţară a paradoxurilor. Doar aici un individ, acuzat că a vândut flota României la fier vechi, poate ajunge şef de stat, iar apoi, acelaşi personaj pitoresc se crede îndreptăţit să-i ofere postul de preşedinte al Institului Cultural Român altui individ care a afirmat despre Eminescu, poetul naţional al românilor, că „este cadavrul nostru din debara”, iar noi, cu toţii, suntem „un popor de omuleţi patibulari”, adică avem fizionomii de criminali buni de spânzurătoare. </p>

Eu cred că avem în sânge o doză de masochism. Doar aşa s-ar explica apetenţa cu care unii, cu ifose de ’telectuali, pot să-l citească, iar apoi să-l ridice în slăvi pe acest inamic al neamului românesc, cică filosof, care, jignind poporul român şi simbolurile acestuia, îi batjocoreşte chiar şi pe ei, pe aceşti aplaudaci, ce se consideră „elită”, deasupra vulgului, fără să realizeze că, de fapt, taman ei gândesc şi acţionează în turmă, mai abitir decât gloata pe care o dispreţuiesc. Dacă aceste aşa-zise „elite” ar fi rămas în sferele lor celeste, inaccesibile nouă, muritorilor de rând sau dacă mentorul lor, ăla cu debarau, se rezuma doar la inepţiile sale de filosof coclit şi ar fi rămas cantonat în turnul său de fildeş, încremenit în poza studiată, de gânditor cu mâna la falcă, nici măcar nu i-am fi pomenit aici, dar ei s-au implicat în politică şi l-au susţinut exact pe cetăţeanul cu flota, că doar el i-a răsplătit cu sinecuri pe bani publici, imediat ce s-a cocoţat în fruntea ţării.

În ţările civilizate nu există ingerinţa culturii în politic, iar elitele chiar merită cu prisosinţă această titulatură, ele având rolul de „far” cultural pentru popoarele din rândul cărora s-au ridicat prin propriile merite, nu dând din coate şi călcând pe cadavre, fie ele mai mult sau mai puţin depozitate prin debara, aşa cum au făcut aceşti lachei autohtoni, vrednici doar de dipreţ. Pentru lăcomia acestor lăcuste, cultura a fost doar pretextul dezlănţuirii unei propagande politice deşănţate în sprijinul unor indivizi corupţi şi impostori, aidoma lor, menestrelilor politici. Lupi, îmbrăcaţi în piei de oaie, şi unii, şi alţii! Datorită acestor impostori culturali poporul a putut fi manipulat pentru a alege alţi impostori, politici, în fruntea comunităţilor. Mass-media este în mâinile marilor corupţi, iar aceştia manipulează cum vor ei electoratul. Foşti politruci comunişti, deveniţi peste noapte analişti politici capitalişti, se prostituează în văzul lumii, pe ecranele televizoarelor, încercând să impună privitorilor pe pungaşii naţionali, pe cei care le aruncă şi lor, aşa-zişilor „formatori de opinie”, câte o ciosvârtă de ros.

    Tristă este naivitatea românilor, dar şi ignoranţa lor. Doar aşa se explică rezultatul alegerilor locale, în care indivizi cu dosare penale serioase au reuşit să câştige din primul tur posturi de primari sau preşedinţi de consilii judeţene. Ar mai fi şi varianta din titlu, adică: românii doresc să fie conduşi de corupţi!

„Justiţiarul”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *