Observator

Românii, interzişi la moaştele Sf. Andrei, dar au liber la „moaştele” lui Iohannis

  Klaus Iohannis şi Ludovic Orban vor face duminică o vizită la DSP, mai exact la call-center-ul de la Arena […]

 

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban vor face duminică o vizită la DSP, mai exact la call-center-ul de la Arena Naţională. Sînt „invitaţi” la acest „pelerinaj” toţi angajaţii DSP, însă aceştia vor fi obligatoriu testaţi ca nu cumva să scape alături de „sfîntul” de la Cotroceni” vreunul infectat cu Coronavirus.

Antena 3 a difuzat un mesaj postat pe un grup Whatsapp cu indicaţiile pentru gazdele de la DSP, dar şi un mesaj al unuia dintre angajaţi:

Această informaţie privind testarea obligatorie a celor care vor fi de faţă la întîlnirea cu Iohannis a fost deja confirmată de Virgil Guran, deputat PNL, care, într-o intervenţie telefonică, a precizat: „Este obligatoriu prin protocolul de stat să se facă acest lucru. Și eu când mă duc la o întâlnire cu președintele Iohannis sunt testat!”

Cu toate acestea, în nici una dintre Ordonanţele pandemice ale Comitetului de urgenţă nu există o asemenea reglementare care să impună testarea unor persoane care se întîlnesc cu vreo autoritate, indiferent care este rangul acesteia, deci nici măcar cu preşedintele ţării!

     „LI S-A FĂCUT INSTRUCTAJUL: SĂ NU-L PRIVIŢI ÎN OCHI, CĂ NU-I PLACE!”

Angajatul de la DSP a dat amănunte şi despre pregătirile impuse de slugarnicii şefi ai DSP, una dintre recomandări fiind de-a dreptul nebunească: „Li s-a făcut instructajul: „să nu-l priviţi în ochi, că nu-i place!” Francezii au o vorbă celebră: „Essaie d’imaginer que tu te retrouves face au diable en personne.”, care înseamnă „Vreau să-ți imaginezi că îl privești în ochi pe însuși Diavolul.”!

Oare asta să fi avut în vedere cel care a făcut această recomandare stupidă? În Biblie, mai exact în Proverbe, 4:25, întîlnim cu totul altceva: „Ochii tăi să privească drept şi pleoapele tale să caute drept înaintea ta!”

Iată un lucru pe care nu-l ştiam despre Klaus Iohannis: că nu-i place să fie privit în ochi. Îl ştiam închis în el, dungos, de un egoism ieşit din comun, dar chiar aşa, să le spună consilierilor să recomande celor cu care se întîlneşte să nu-l privească în ochi? Iată ceva ce ar trebui neapărat să fie analizat de psihologi, căci vorbim, totuşi, de Preşedintele ţării!

  „OPERAŢIUNEA SPARANGHELUL” ŞI PELERINAJUL LA MOAŞTELE SFÎNTULUI ANDREI

Ziua de 30 noiembrie 2020, sărbătoarea Sfîntului Apostol Andrei, este pentru români la fel de importantă ca Ziua Naţională, căci are o semnificaţie care justifică peste veacuri nu numai existenţa, ci şi credinţa noastră.

Pentru cei care ştiu cît de importantă este zona Dobrogei din punct de vedere creştin, tocmai pentru că aici a păşit Sfîntul Andrei pentru a ne aduce lumina existenţei lui Isus, este de neimaginat că în structura BOR nu există Mitropolia Dobrogei, ci doar Arhiepiscopia Tomisului!

Poate că aceasta este misiunea cea mai de seamă a ÎPS Teodosie, cel hulit de atîţia oameni de altă credinţă. De cînd cu Coronavirusul, prezenţa ÎPS Teodosie în spaţiul public a însemnat propovăduirea numelui lui Cristos, în ciuda tuturor opozanţilor. ÎPS Teodosie a refuzat să închidă biserica, a refuzat să-i izgonească din Casa Domnului pe enoriaşi şi a luat asupra sa toate vorbele nelegiuite ale celor care, în numele Coronavirusului, au încercat să-l oprească.

Aşa se face că nici pelerinajul la moaştele Sfîntului Andrei n-ar trebui, după unii, să fie permis. ÎPS Teodosie crede că interdicţia aceasta este un atac la adresa credinţei noastre, o încercare a unora de a arăta că se poate şi fără ritualul creştin-ortodox, fără pelerinaje, fără spovedire şi poate că şi fără biserică!

N-am nici o îndoială că în „laboratoarele secrete” se pregăteşte ceva, o acţiune care să-l incrimineze pe ÎPS Teodosie pentru favorizarea răspîndirea bolilor, cu nişte cazuri inventate, astfel încît să i se arunce în spate o povară atît de mare, încît chiar şi credincioşii de bună credinţă să-l acuze de ceva!

Şi cum să nu ne gîndim la astfel de „operaţiuni”, dacă ne amintim că, în plină „stare de urgenţă”, lockdown, cum se zice, a fost posibilă „Operaţiunea Sparanghelul”, făcută cu complicitatea lui Klaus Iohannis, la cererea Angelei Merkel, cînd peste 2.000 de români au traversat ţara pentru a pleca din Cluj la cules de legume prin Europa?

În schimb, acum nu pot românii să se ducă la pelerinajul Sfîntului Andrei dacă nu sînt localnici! Chiar dacă poartă mască şi stau la distanţa potrivită unii de alţii.

Dar pot să ducă la întîlnirea cu Klaus Iohannis, cu condiţia să fie testaţi înainte de DSP, ca nu cumva să strănute cineva în preajma „Sultanului de la Cotroceni” sau a Sfîntului Sparanghel!

Ca şi cum moaştele Sfîntului Andrei ar fi la fel de periculoase pentru oameni, aşa cum oamenii ar putea fi periculoşi pentru Sfîntul Iohannis!

Dar dacă lumea tace, adversarii săi politici tac, atunci cum să nu se creadă Klaus Iohannis mai presus decît Sfîntul Andrei?

                                                                                                       Ion SPÂNU, Cotidianul

3 Comments

 1. IQ100

  hai ca e cu ‘n-ai sapca”
  in metrou nu e inghesuiala??
  vi-o spune un nereligios

  • IQ100

   Inca o gherla/dovada de incultura si de diplome luate pe criterii colaterale:”la pelerinaj pot lua parte doar cei din localitatea Ion Corvin “.
   Prlerinajul, pt un religios, este un act de credinta si necesita TIMP si SPATIU, pt a intra in o anumita STARE , devenire, evolutie, curatare spirituala.Nu poti face pelerinaj la tine acasă.

   Ia sa zica cineva islamicilor sa nu se duca la Mecca, sau evreilor, la Zidul Plangerii!

 2. Si fratii nostri ortodocsi din Grecia traiesc o prigoana cumplita, Biserica Sf Andrei din Patras se afla sub asediul politiei, mai multi pelerini care au vrut sa ajunga la moastele Sfantului au fost amendati, ce sa o mai dam la dus si intors, asistam pe viu la prigoana statelor ortodoxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.