IN MEMORIAM

Românii patrioți sunt invitați pe data de 9 august la comemorarea Domnitorului Mihai Viteazul la Mănăstirea Plăviceni

       „De la 1600 nici un român n-a mai putut gândi Unirea fără uriaşa lui personalitate, fără paloşul […]

 

     „De la 1600 nici un român n-a mai putut gândi Unirea fără uriaşa lui personalitate, fără paloşul sau securea lui ridicate spre cerul drepţăţii, fără chipul lui de curată şi desăvârşită poezie tragică”. (N. Iorga)

                                                      INVITAŢIE

Un grup de ROMÂNI PATRIOŢI au deosebita onoare sa vă invite în data de 09 August 2018, orele 09 la comemorarea a 417 ani de la asasinarea Primului Întregitor al Neamului Românesc, Domnitorul Mihai Viteazul pe Câmpia Turdei, ce se va desfăşura la Mănăstirea Plăviceni (Aluniş) din jud. Teleorman ( singura ctitorie bisericească din Ţară având doar Hramul Sf. Arh. Mihail) ridicată de soţia Domnitorului , D-na Stanca şi urmaşii acesteia, loc unde s-au descoperit rămăşiţele corpului Domnitorului (confirmat prin test AND) după ce acestea au fost răscumpărate şi strămutate de la Catedrala Alba Iulia trecută între timp la ritul romano-catolic.

Ne face o deosebită plăcere să comemorăm această Aniversare şi să ne aducem aminte în An Centenar al Marii Uniri, de Primul Întregitor al Neamului Românesc, împreună cu Dumneavoastră, pe care vă considerăm Drepţi şi Adevăraţi Urmaşi Patrioţi ai Poporului Român.

Cu deosebită stimă şi consideraţie,

COMITETUL DE ORGANIZARE

Rugăm să confirmaţi participarea până la data de 03 august la Stareţul Mânăstirii Plăviceni, Protosingher Teoctist Moldovanu la telefon nr. 0745-296 684. Doamne ajută!

3 Comments

 1. Dan Cristian Ionescu

  Imi este greu sa inteleg prin ce mostre ADN s-a confirmat ca osemintele de la Plaviceni sint ale marelui domnitor (ca sa fiu sincer, nu am nici o incredere). Dar nu asta este important, important este ca fara indoiala, acolo vor veni multi patrioti. Mi-as dori sa pot ajunge si eu.

 2. gheorghe

  “Starețul Teoctist a decis să ceară o expertiză asupra osemintelor găsite la Plăviceni, bazându-se pe material ADN provenit de la mama lui Mihai Viteazu, Teodora Cantacuzino, care este înmormântată la Mânăstirea Cozia”. Intregul articol se gaseste pe buciumul . ro

  • Dan Cristian Ionescu

   Multumesc, nu cunosteam aceasta imprejurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.