Observator

Românii speciali din import și cei autohtoni de categorie inferioară

    Grija față de unii români e mai mare decât grija față de români! Știați că nici un spital/policlinică/centru […]

 

  Grija față de unii români e mai mare decât grija față de români!

Știați că nici un spital/policlinică/centru medical/laborator de stat sau privat nu mai face în această perioadă analizele medicale gratuite prevăzute de lege pe baza trimiterii de la medicul de familie? De ce? Pentru că nu mai primesc fonduri de la CNAS, ele fiind dirijate exclusiv pentru întreținerea diasporenilor, mari patrioți, veniți în țară în acestă perioadă și ținuți în carantină pe banii statului.

Mai concret, statul alocă fiecăruia: 70 lei/zi – trei mese pe zi și 230 lei/zi pentru cazare în hoteluri de trei stele, testare, măsuri de dezinfecție a hotelurilor, paza acestora, etc. În total = 300 lei/zi x 14 zile = 4200 lei/persoană. O grămadă de bani. Nici un salariat civil sau un militar – soldaţii şi gradaţii profesionişti (SGP) sau subofițer – nu câștigă atâția bani într-o lună cât consumă ei într-o jumătate de lună.

În plus, drept recunoștință pentru pomana oferită de guvern, aceștia strică sau produc daune stării de fixație sau jignesc personalul hotelului, că doar fac parte din România educată. Ministerul Sănătății a solicitat recent alocarea a încă unui miliard de euro pentru alți 200.000 de români mari iubitori de țară care urmează să mai vină în perioada următoare.

Toate acestea se petrec în condițiile în care românii noștri mai oropsiți din țară (salariați cu venituri mici, șomeri, persoane vârstnice, bolnavi, etc) nu mai pot să-și facă analizele medicale gratuite. Nu își permit să plătească 200-300 lei pentru că nu au de unde. Cu banii proveniți din pensiile foarte mici sau din veniturile modeste pe care le obțin vânzând pătrunjel în piețe ce să facă mai întâi?

Îi poartă zilnic pe drumuri la Synevo sau alte policlinici cu plată să întrebe dacă au primit plafonul pentru gratuități pe lunile martie sau aprilie. Și răspunsul e de fiecare dată, NU!

Necazul mare este că acești cetățeni își plătesc lunar CASS sau în cazul pensionarilor aceștia au plătit o viață CASS la stat. Acum, ei sunt cei batjocoriți, iar cei care nu au contibuit cu nici un leu la fondul de sănătate sunt tratați gratuit. Ministrul Finanțelor în loc să aloce miliarde de euro pe prostii inutile în acestă perioadă, ar putea să aibă mai multă grijă de persoanele defavorizate de care vorbeam.

Cum e cu grija față de persoanele vârstnice sau cu cele vulnerabile, domnilor guvernanți? Rușine Ministerul Sănătății și autorități publice responsabile! Sper ca actuala criză să nu vă întunece de tot simțul rațiunii!

                                                                                                Vasile HERMENEANU

5 Comments

 1. parere

  consider romanii plecati fiind tradatori si ca atare ar trebui ca dupa o lipsa de 5 ani sa zicem sa li se taie din unele liberati: cum ar fi dreptul la vot mergand pana la suspendarea cetateniei. dealtfel dupa ce au scuipat Romania in fel si chip pe alte meleaguri cred ca nu mai au dreptul moral de a se numi romani. Idiotii sunt si o masa de manevra ciugulind niste frimituri de pe masa nemtilor doar ca sa se considere mai speciali. E un divide et impera executat cu maiestrie de rasa cu sange albastru pe care eu o urasc intens si sincer. Asa ca nu dau doua flemgme chioare pe asazisa diaspora. Am in schimb o flegma consistenta pe steagul nemtesc. Si poate bate vantul si ajunge putin si pe ala olandez aflat in proximitate.

 2. alex

  Foarte bun comentariu! Nemernicul de Plavan, a reusit sa dezbine si sa inraiasca romanii! As vrea sa intreb pe romani: cat mai suportam. fratilor, acest guvern iresponsabil, condus de un alogen? Cat mai rabdam nemerniciile facute cu buna stiinta de Plavan? Romane, trezeste-te odata!

  • Augusta

   Pai nu mai suportam, dar ce e de facut? Trebuie linșați!

  • Z

   Daca ma uit in istoria lui Gh. Bratianu despre “enigma” dainuirii romanilor gasesc ca rabdarea nesfarsita i-a tinut deoparte de cotropitorii vremurilor.

 3. Irina

  Foarte bun articol. Cu totul de acord cu „parere“. Pe când un protest împotriva grijii dulapului rânjit pentru masa de hoti si cersetori în detrimentul oamenilor cinstiti si platitori de impozite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.