Puncte de vedere

Românul, frate cu toporul care taie codrul…

    La fel ca pe pîrtia de schi, lui Klaus Iohannis îi place s-o ia la vale şi ca […]

 

 

La fel ca pe pîrtia de schi, lui Klaus Iohannis îi place s-o ia la vale şi ca preşedinte. Numai în ultima vreme, cînd în spaţiul public au apărut nenumărate dovezi (înregistrări, declaraţii, documente oficiale) ale abuzurilor comise de procurorii DNA, Iohannis nu  doar că se face că nu aude, dar îşi permite luxul să sfideze întreaga opinie publică, spunînd: „Cred că vă referiți la chestiuni din auzite“, „Cred că vă amintiți că nu comentez spusele altora“ sau „Nu văd unde este minciuna și nu știu la ce vă referiți. Eu nu urmăresc toate poveştile de televizor“!

În faţa unor astfel de reacţii, exact ca atunci cînd spunea că profesorii care nu şi-au făcut şase case din meditaţii au „Ghinion“, îţi vine să te întrebi: cum a ajuns un asemenea personaj să fie preşedintele României?

Puritanii spaţiului public se vor înghesui acum să mă acuze că nu respect „instituţia“, dar îi întreb: prin astfel de declaraţii, Klaus Iohannis îşi respectă statutul de şef al statului, cu care n-a venit de acasă, ci i-a fost dat de oamenii aceştia pe care-i sfidează?

Îşi respectă funcţia şi instituţia care-i plăteşte toate capriciile: vacanţe la Miami sau la Tenerife sau atunci cînd lasă totul baltă la Cotroceni şi pleacă 3-4 zile în fiecare săptămînă pentru a-şi vedea soţia, deşi statul i-a oferit o uriaşă casă de serviciu în Bucureşti, unde a avut şi pretenţia să i se facă îmbunătăţiri de vreo două milioane de euro?

De asemenea, a respectat Iohannis instituţia Primăriei Sibiu, după ce a primit mai multe mandate s-o conducă, atunci cînd s-a implicat direct, ca primar, în jaful prin care a luat nenumărate clădiri din patrimoniul statului şi al comunităţii pentru a le oferi FDGR-ului, asociaţia saşilor, din care făcea parte, ştiind bine că această asociaţie s-a declarat urmaşa şi moştenitoarea organizaţiei fasciste „Grupul Etnic German“?

Şi-a respectat Klaus Iohannis statutul de primar al Sibiului atunci cînd s-a folosit de documente false pentru a pune mîna pe mai multe case la care nu avea dreptul? Şi-a respectat demnitatea de om cînd l-a lăsat pe secretarul primăriei din Porumbacu să fie condamnat la închisoare pentru că a falsificat în favoarea familiei sale documentele prin care a obţinut ilegal acele case?

Şi-a respectat Iohannis demnitatea de profesor atunci cînd a acceptat să facă pe „şoferul“ canadienilor veniţi să adopte copii, implicînd-o şi pe soţia sa ca „traducător“ în această operaţiune ce miroase a şpagă, din moment ce singur a declarat că a primit nişte „mici atenţii“ de la canadieni?

În aceste condiţii, de ce ar merita Klaus Iohannis respectul nostru necondiţionat, din moment ce nu poate să înţeleagă un lucru elementar: că este preşedintele tuturor românilor, şi al „penalilor“, şi al nebunilor, şi al puşcăriaşilor, şi al celor bolnavi şi neputincioşi, şi al săracilor, şi al proştilor, şi al celor mici şi graşi, şi al celor urîţi ca moartea? Adică al tuturor, fiind obligat să le apere toate drepturile prevăzute de Constituţie de acolo, din înaltul funcţiei pe care o deţine temporar?

Ce este cu ipocrizia asta, potrivit căreia aproape că am fi obligaţi, sub ameninţarea cu moartea, să facem plecăciuni în faţa lui Iohannis? Vedem cum peste tot în lume cei mai puternici şefi de stat primesc critici dure din partea celor nemulţumiţi, indiferent cît de mult bine fac ei pentru ţară şi popor. Numai lui Iohannis trebuie să i ne închinăm ca la moaşte, fără pic de discernămînt?

Mai ales că, după cum vedem în ultima vreme, pe el nici nu-l interesează că din ce în ce mai mulţi oameni se plîng că sînt abuzaţi de procurori, oameni care acţionează în numele statului. În loc să dispună imediat cercetări, să ceară răspunsuri pentru a vedea dacă acuzaţiile sînt reale sau nu pentru a stopa abuzurile, Klaus Werner Iohannis îşi ia săptămînal bocceluţa pe spinare şi o taie la schi pe muntele Şureanu, de parcă s-ar pregăti pentru Olimpiada de iarnă de la Pyeongchang, recent încheiată!

În faţa tuturor dezvăluirilor, ditamai preşedintele ţării ne spune senin: „Cred că vă referiți la chestiuni din auzite“! Păi, din auzite, Herr President, că aşa comunică oamenii, acesta este rostul limbajului, al comunicării şi al dezvăluirilor! Cineva să le spună şi altcineva să audă, deci, „din auzite“! Toate aceste dezvăluiri pe care nu vreţi să le auziţi, de fapt, sînt şi „pe văzute“, dar şi aici condiţia este să vrei să le vezi, or, dacă Iohannis este mereu pe drumul Bucureşti-Sibiu, nici „văzutele“, nici „auzitele“ nu mai contează!

Toată ţara a văzut şi a citit Raportul Inspecţiei judiare, în care inspectorii scriu negru pe alb că Laura Codruţa Kovesi a minţit în legătură cu înregistrările în care da dispoziţie să i se facă dosar penal unui premier, iar Iohannis ne spune pe silabe: „Nu văd un-de es-te min-ciu-na. Eu nu ur-mă-resc toa-te po-veş-ti-le de te-le-vi-zor!“ Ce este cu porcăria asta?

Constituţia îi spune preşedintelui României că are obligaţia să medieze conflictele din societate, iar dumnealui îşi trage geaca roşie şi se duce la un protest neautorizat, amplificînd disensiunile dintre oameni, care sînt şi aşa destul de dezbinaţi! Ce este cu mizeria asta?

Vine ministrul Justiţiei cu un amplu Raport de activitate despre DNA, arătînd lucruri grave care se petrec acolo, în urma cărora propune revocarea Codruţei Kovesi, iar Iohannis se face că plouă, punîndu-se cu mizeria pe cei care, riscînd enorm, devoalează practicile lui Portocală, ale lui Bucurică, ale lui Onea şi ale altora! Ce este cu inconştienţa asta?

Toate aceste lucruri, şi multe altele, mă fac să pun încă o dată întrebarea: de ce trebuie respectat necondiţionat un astfel de personaj, doar pentru că ocupă temporar o funcţie dată de popor? Nu ne-a fost de ajuns respectul pe care l-am dat predecesorilor săi, de la Petru Groza, Gheorghiu Dej, Nicolae Ceauşescu şi pînă la Ion Iliescu sau Traian Băsescu, pentru ca ei să plece acasă cu casele de serviciu, cu bodyguarzi, cu secretară, iar noi să rămînem în continuare cu bucuria că sîntem daţi dracului la capitolul respect pentru conducători?

Te doare mintea cînd vezi că aproape toţi „inculpaţii“ şi „penalii“ au dovedit că au spus adevărul atunci cînd au demascat abuzurile procurorilor, iar Iohannis o crede pe mincinoasa dovedită Laura Codruţa Kovesi!

                                                                                                                                           Ion SPÂNU

P.S. Crin Antonescu, dacă ai vrut să-ţi baţi joc de poporul ăsta al tău, ai reuşit, oferindu-i acest fruct otrăvit!

Sursa: https://www.cotidianul.ro/pina-si-inculpatii-striga-adevarul-dar-iohannis-o-crede-pe-mincinoasa-kovesi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.