Cap limpede

Rubrica de Sfântu’-Așteaptă

  „Experții” GRECO i-au spus președintelui Iohannis că ei propun desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor Magistraților. Imediat, Iohannis a rugat […]

 

„Experții” GRECO i-au spus președintelui Iohannis că ei propun desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor Magistraților. Imediat, Iohannis a rugat un consilier cu scris mai frumos să noteze undeva: „GRECO propune înființarea Secției pentru Neinvestigarea Infracțiunilor Magistraților”.

Cam multe memorii scurte la Cotroceni: Iohannis și turma de consilieri au uitat valoarea proverbului românesc „să nu te-ncrezi în GRECO nici când îți oferă daruri”.

O judecătoare din CSM l-a averizat pe Klaus Iohannis: „Jos mâinile de pe Justiție, dle președinte!” Deocamdată, poporul așteaptă cu răsuflarea tăiată să vadă dacă Iohannis n-o să pună bocancii în locul mâinilor.

Presa speculează că ministrul Justiției, Birchall, ar fi spus unui membru CSM că ea „știe să lupte pentru ceea ce crede pentru că are genunchii tociți deja”. Poziție incomodă, ce-i drept, să stea pe doi genunchi, și-aceia „tociți”: pentru ca echilibrul să fie perfect, sugerăm că Birchall ar putea să țină în fiecare mână câte un Cod Penal reviziuit.

Parlamentarul Liviu Pleșoianu face un apel la solidaritate și scrie pe contul lui de FB „Ajutați-o pe Birchall să găsească clădirea corectă, ea intră mereu la Ministerul Justiției”. S-au găsit niște binevoitori s-o ajute așa încât, începând de-a doua zi, Birchall a început să intre alături, în sediul SRI.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut o nouă criză de tremurături, de data aceasta în timpul unei întâlniri cu prim-ministrul finlandez Antti Rinne. Cei care au văzut pozele, au înțeles-o pe biata Merkel: într-adevăr, tipul ăla, Antti Rinne, e pur și simplu foarte urât.

Dacă, însă, s-ar întâlni același Antti Rinne cu Emmanuel Macron al Franței, cel care ar începe să tremure ar fi, fără îndoială, Rinne.

Liderul liberal Ludovic Orban s-a întâlnit la Vila Lac Numărul 3 cu Klaus Iohannis pentru discuții despre GRECO și alte inutilități. Din cauza numărului mare de prostioare schimbate de cei doi, Iohannis a decis la finalul întrevederii, ca respectiva clădire să fie redenumită Vila Lac de Sudoare Numărul 3.

Ce-au în comun 10 beri de „Timișoreana” și Vila Lac Numărul 3? Toate te fac să vorbești fără sens.

Ion Caramitru a trimis o scrisoare deschisă „către spectator”. Cu toate că, la ce avea el de spus, era suficientă și o bucată de tăbliță cerată deschisă.

Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a amenințat cu închisoarea orice „fiu de curvă” care ar încerca să îi amenințe poziția. Așa încât, în Filipine, nu pot fi rebeli anti-Duterte decât cei care au mame cu ocupații serioase.

Germanca Ursula von der Leyen care vrea șefia Comisiei Europene, a declarat că o Comisie condusă de ea ar rămâne „deschisă” statelor balcanice. În acest scop, von der Leyen va da ordin ca ușa din spate de la Palatul Comisiei să rămână permanent descuiată.

Dacă vreodată va mai scăpa pe-acolo ministrul Meleșcanu la provizia de cafea a Uniunii Europene, asta ține de o tradiție strămoșească, cea care ține alături românul și cafeaua: se știe, un politician român adevărat e precum cafeaua – e îmbogățit, e fierbinte și ține Politica Externă dezgolită toată noaptea.

                                                                                                                         Traian Horia

1 Comment

  1. oioioi

    Hannah avea deja genunchii tociti cand presta oral de zor la Prostanac.
    Dupa ce a pus pe butuci Wehrmachtul, pardon, Bundeswehrul, De la o Laie vrea sa puna pe butuci si mUE. Succesuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.