Observator

„Ruleta rusească” (electorală)

  După aerul … visător, ca să nu zic bovin, cu care a răspuns Klaus la întrebările jurnaliștilor pe 27 […]

 

După aerul … visător, ca să nu zic bovin, cu care a răspuns Klaus la întrebările jurnaliștilor pe 27 ianuarie 2020, mi-e teamă că doamna Turcan a avut un puseu de optimism cam exagerat când, nu demult, a declarat: „Avem un calendar foarte bine gândit care ne va duce în situaţia de a avea alegeri anticipate. Dacă prin absurd nu se poate ajunge la alegeri anticipate, dar nu cred, pentru că am calculat foarte bine toţi paşii, vom avea un program de guvernare obţinut prin angajarea răspunderii Guvernului, adică printr-un demers extrem de curajos şi pe care nu l-am putea obţine (!!! demersul, se-nțelege… n.n.) cu acest Parlament ostil!” (AGERPRES.ro, 23 ianuarie 2020)

Trec peste exprimarea exotică a talentatei doamne Turcan (să nu uităm niciodată că analfabeții sunt doar la CIUMA ROȘIE pesedistă, în timp ce elitele cu exprimare elevată sunt masate la FRIGURILE GALBENE peneliste) și vă mai spun că dânsa a completat această declarație cu următoarele: „Există foarte multe riscuri, suntem în continuare bine în calendarul care poate să facă obţinerea alegerilor parlamentare simultan cu alegerile locale. În momentul în care ajungem în punctul ca Guvernul să fie respins prin moţiune de cenzură, vom interveni pe legislaţia privind alegerile anticipate, astfel încât organizarea alegerilor anticipate să fie posibilă. Pentru că în momentul de faţă în legislaţia românească nici măcar nu există articole clare care să definească organizarea alegerilor anticipate.

Deci: „În momentul în care ajungem în punctul ca Guvernul să fie respins prin moţiune de cenzură…” doamna Turcan și prietenii vor interveni radical pe legislația privind alegerile anticipate… Eu mă gândesc însă că, de obicei, „…momentul în care ajungem în punctul ca Guvernul să fie respins prin moţiune de cenzură…” este chiar clipa istorică în care guvernul Orban ia viteză pe scări în jos și moțiune cea buclucașă trece! E interesant de văzut cum va opera atunci guvernul, taman făcut grămadă dezordonată, cu puteri limitate, niște modificări legislative revoluționare care să-l poarte glorios către anticipate.

Căci, dacă nu vor fi anticipate, cred că doamna Turcan ar trebui să-și pregătească din timp PANTALONII MARO, pentru ca restul combatanților liberali să nu observe ce i se-ntâmplă, exact ca-ntr-un banc celebru, cu un căpitan de vas realist, niște marinari speriați și mulți-mulți pirați! Una este să mizezi până în iunie pe moțăială tradițională a cetățeanului român și pe binecunoscuta sa inerție, și cu totul altceva este să speri că va dura până la sfârșitul lui noiembrie.

Și toate aceste nenorociri se petrec doar pentru că Ludovic Orban, cu o încăpățânare obraznică la care nu ne așteptam, chiar se crede prim-ministru și nu are nici un chef să demisioneze. Dacă președintele nostru n-ar avea memoria atât de scurtă, și-ar aminti că și Petrov, săracu’, s-a lovit de aceeași problemă când i-a propus lui Tăriceanu să demisioneze frumos, elegant, cât-de-cât, în 2005, iar acesta i-a dat cu flit.

Pe 27 ianuarie 2020, ieșit, tam-nisam, la declarații de presă, președintele Klaus a fost întrebat: „În cazul în care domnul Orban refuză să își dea demisia, în cazul în care nici moțiunea nu va trece, aveți vreun plan B prin care să îl determinați să părăsească Guvernul, să își dea demisia?

…și a răspuns , cu privirea aceea matură și tristă, de bărbat de stat care tocmai a folosit tesla printr-o lovitură bine țintită undeva, de la brâu în jos, pe axul de simetrie, iar lovitura i-a reușit de minune: „Fiți asigurat că întotdeauna există un plan B…

Deci, cetățene român… poate că mata ai intenția, astăzi, să-i votezi pe liberali, într-un procent zdrobitor, la alegerile parlamentare. Eu întreb: și ce mare brânză crezi că faci, dragă? Păi, o să trimiți în parlament mai mulți liberali… care să dea, în final, un guvern liberal… care să fie condus (după cum afirmă Klaus, cu nenumărații lui dinți la vedere) tot de Ludovic cel Bun… care Ludovic cel Bun conduce guvernul și acum… care guvern de acum arată cum arată și face ceea ce vezi și singur că face… a! poate speri că vor fi alți miniștri, mai buni, precum și un program de guvernare mai puțin scandalos. Ei, eu zic că asta chiar e o iluzie deșartă… căci tot ce a avut PENELEUL mai bun și mai competent a fost fătat, sub formă de guvern, în urma unui travaliu eroic, după moțiunea de cenzură care i-a tras lui Vio scaunul de sub fese. Ceea ce va veni nu poate fi decât MAI RĂU DE-ATÂT!

Așa că, dacă asta e tentația de vot a cetățeanului, nu-mi rămâne decât să sper că până în noiembrie îi va trece. Căci scrutinul la termen ar putea fi, uneori, ca noaptea… adică un sfetnic bun! Însă, dacă mă gândesc mai bine, și „sfetnicia” asta bună e cu dus-întors, căci, din deruta generală, s-ar putea să țâșnească masiv din urna de vot, ca niște iepurași vioi scoși de urechi din jobenul serviciilor, neprihăniți și odihniți, taman colegii de malformație și suferință democratică ai lui Caramitru Junior!

                                                                                                              Luminița ARHIRE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *