Opinii

Rușine, Klaus și Gâdea umblă cu bușoioul scos afară, la vedere!

                         Criteriile Buşoi în presă şi în politică Seri […]

 

 

                     Criteriile Buşoi în presă şi în politică

Seri întregi stăteam cu ochii lipiţi de micul ecran şi mă holbam la apariţiile şterse ale lui Cristian Buşoi la Antena 3. La un moment dat era mai frecvent decât Mugur Ciuvică, numai că, spre deosebire de acesta, tăcea mai ceva decât Klaus Iohannis şi nu vorbea nici măcar atunci când era întrebat. Mărturisesc că n-am înţeles această prezenţă înghesuită de amorul artei, de dragul apărutului şi de plăcerea tăcutului pe televizor. La un moment dat, în paralel cu prezenţa cuminte a liberalului transformat în părerist pe orice subiect, a început să se deruleze şi un spot publicitar, un soi de campanie de informare asupra drepturilor pacienţilor. Lansarea s-a petrecut prin luna august a acestui an. Când am încercat să văd ce-i cu ea, am descoperit că avea site, că prim-vicepreşedintele PNL produsese tricouri şi materiale de propagandă, că organizase o conferinţă de presă şi transmisese peste tot comunicate legate de această măreaţă operaţiune de iluminare publică. Ce mai, cheltuială de parlamentar european şi de prim-vice liberal! Nu de alta, dar dacă nu ne luminăm la cap cu drepturile noastre, stingem lumina în cel mai apropiat cimitir. Buşoi ne-a întins o mână, ne-a salvat, descoperind ceva mai tare decât Einstein. Că un pacient informat este mai bine tratat decât unul care bate la uşa cârciumii şi cere ospătarului să-i facă o injecţie.

Vai-vai-vai nouă, ce hăbăuci eram! Ne pridideau bolile dacă nu venea campania asta cu informarea! Ca să ne tratăm bine trebuie să fim informaţi în legătură cu toate drepturile noastre, africani inconştienţi ce suntem! Numai că, în momentul în care ne tratăm, nu prea mai avem nici chef, nici timp de informare. Şi nici de campania lui Buşoi.

Ştiţi ce m-a mirat cel mai tare? Ca tot ardeleanul cu ceasul rămas în urmă, m-am întrebat însă, de ce Dumnezeu n-o fi făcut Cristian Buşoi o asemenea campanie de informare a pacienţilor în vreme ce era directorul general al CNAS, pe unde a trecut mai invizibil decât prin emisiunile lui Mihai Gâdea? Doar pentru că ideea i-a venit când a ajuns în Comisia de sănătate a Parlamentului European (tăcutul nostru compatriot figurând în aceste luni şi ca parlamentar european): sau ideea o fi apărut când liberalii şi-au dat seama că trebuie să aplice şi ei celebra frază a lui Ion Caramitru: “Mircea, fă-te că lucrezi!”.

Aşa şi cu Cristian Buşoi. Cineva i-o fi spus:

– Cristi, fă-te că buşeşti, că, altfel, oricât ne eşti de drag, nu avem cum să te ajutăm!

Şi Cristian Buşoi, parlamentar european, s-a făcut întâi că buşeşte la dezbateri televizate, apoi a buşit nişte spoturi la aceeaşi televiziune Antena 3.

În sfârşit, minunea s-a produs. PNL-ul s-a trădat că îi este teribil de îndatorat lui Cristian Buşoi. Tăcerii sale, spiritului său de umbră politică, discreţiei sale de domnişoară şi i-a cerut să recomande un ministru al Sănătăţii. Acest personaj de catifea l-a propus pe junele doctor în pantaloni scurţi (pardon, chiloţi) în funcţia de ministru în guvernul Cioloş. Abia atunci am înţeles pe deplin dimensiunea liliputană a personajului. Efectul campaniei de gonflare a imaginii lui Cristian Buşoi (altfel un om de o discreţie aproape suspectă, ideal pentru agent acoperit al SRI sau SIE), desfăşurată la Antena 3, şi-a arătat mai departe roadele. Ca o umbră politică mititică, Buşoi a răsărit pe neaşteptate lângă Klaus Iohannis, şeful său mai mare şi mai puternic întru tăcere. Ptiu, ce surpriză nebună! De-aia nu ne-a anunţat Alina Gorghiu cine va fi candidatul PNL pentru Primăria Capitalei. Trebuia ca diafanul şi discretul şi delicatul Buşoi (de regulă, oamenii au de la Dumnezeu un nume care îi reprezintă şi pe care îl merită) să fie scos la vedere lângă fostul primar al Sibiului. Să pricepem şi noi că omuleţul acesta are sămânţă de administrator, nu de flecar politic dâmboviţean!

S-a făcut lumină! Cristian Buuuuşoi este omul! Mai mulţi băieţi au lucrat de zor să ne creeze iluzia că aceste trei-patru cuvinte cu ochelari din Mehedinţi reprezintă viitorul candidat al PNL. Aşadar, Antena 3 ne-a tras pe şest o campanie electorală pentru Bucureşti şi, fără să ne dăm seama, l-a schimbat repede în studiouri pe Victor Ponta cu Cristian Buşoi.

cristian-busoi_antena-3

Gata, acum sunt un pacient informat! Cum mă trezesc dimineaţa la şapte, nu mai aflu de la Victor Ponta că se vor mări salariile şi pensiile, ci de la mititelul Cristian Buşoi că în Bucureşti se va construi cel mai modern spital din partea asta a Europei, că încălzirea nu ştiu ce, că bulevardele nu ştiu cum… Şi mă întorc pe partea cealaltă şi zic în gând:

– Mă, mă laşi cu aiurelile tale!? Degeaba mă tot buşeşti cu promisiunile că nu mai ţine!

Şi mă întorc pe partea cealaltă, zicând tot în gînd, Doamne, ce curvă mai poate fi politica asta în România! Şi mass-media, la fel!

În sfârşit, am înţeles de ce ne trebuie criterii şi deontologie de ne ia naiba!

                                                                                       Cornel NISTORESCU

Sursa: http://www.cotidianul.ro/ (Titlul aparține redacției Justițiarul.)

3 Comments

  1. Bebita

    Soacra europarlamentarului Cristian Buşoi, candidatul liberalilor la primăria Capitalei, a fost condamnată în iunie de Curtea de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru spălare de bani, relatează Hotnews.ro. Potrivit sursei citate, Marta Ilinca, soacra lui Buşoi, este notar public. Procesul se judecă în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie iar ultima înfăţişare a avut loc pe 26 noiembrie, următorul termen fiind 28 ianuarie 2016, potrivitul portalului Înaltei Curţi.Marta Ilinca este judecată într-un dosar în care opt persoane, între care fostul şef din Hidroelectrica Teodor Pavelescu şi fostul viceprimar din Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu, au fost condamnaţi la închisoare de Curtea de Apel Craiova pentru trecerea ilegală a unui teren din proprietatea statului în circuitul civil, decizia nefiind definitivă. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la 240.000 euro. Buşoi a declarat pentru hotnews.ro că o consideră nevinovată pe soacra sa şi că „nu vede care ar fi problema” în eventualitatea unei condamnări.

  2. mlesnita mandica

    Mi-a placut articolul!A fost ca o lectura de vacanta, care iti da o stare de bine(prin stilul sau),dar am primit si informatia…

  3. elena

    Draga Gâdea vezi c-ai inceput sa te faci de ras ! Noi te suspectam de mult ca…„ai dat-o la intors” !! Doar SE VEDE CU OCHIUL LIBER !!! emisiunea ta nu mai este de mult preferata mea ! Tu il auzeai pe busoi CE si mai ales CUM vorbea ??? Eu nu stiu prin ce imprejurare sau pentru ce faci tu pe….nu vreau sa folosesc nici un cuvant care sa te jigneasca..DAR, ma intreb cum de ai uitat cine e busoi si mai ales ce este el capabil ? Cum naiba sa credem toate bazaconiile pe care le tot spune ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *